BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 siz hâlâ türk halkının çoğunluğunun demokrasiye adapte olabileceğini mi düşünüyorsunuz? iki sçim üst üste akp ye oy veren bazı insanlarla konuştum bu son seçimden beri.. bunalrın bir kısmı ikinci seçim gelirken "elim kırılaydı da vermeseydim" diyor istanbulda durum böyle.. çevremde bulunan bu insanlara neden ikinci kere oy verdiğini sorduğumda "ekonomi iyi dediler daha iyi oalcak dediler verdik" sonrada "şimdiki seçimde vermeyi düşünüyormusun?" diye sorduğumda "artık vermem etrafımdaki işsiz sayısı artınca bir sorun var demeye başladım" dediler tabii bu çok kısa bir özet oldu peki diyarbakırda 8/8 yapan akp nasıl yaptı bunu? aşiret liderlerini bilrisiniz.. bir köy toplumu vardır bu aşiret reisleri bu köyleri kontrol eder "şuna oy vereceksin" dendiğinde verilir. hatırlıyormusnuz o bölgelerde okuma yazma bilmeyen "oy sahibi" vatandaşlar nasıl oy verdi? belirli uzunluklarda kesilmiş iplerle.. işte bu güçlü aşiretler aynı şekilde doğduğu toprakta eğitim alsın diye kurulan halk evlerini kapanmasına neden olmuştur nedeni de okuyan öğrenene ve bilinçleren köylünün toprakda çalışmak yerine sanayi işçisi olmaya başlamasından aşiret reisi diyor "bu köylü gittikden sonra kim toprağı işleyecek (bana para kazandıracak)" tabii o köylüler karın tokluğuna çalışyıor çünkü aşiret herşeyelrini karşılıyor. doğu ve güney doğudan manzara da bu batıda kulaktan dolma söylemlerele oy veren vatandaşla doğuda "ip" usulüyle oy veren arasında pek bir fark yok -bir toplumdaki oy hakkına sahip vatandaşların %80 den fazlası futbol takımı tutar gibi parti tutuyorsa -"oy bilinci" diye bir olgu henüz oturmadıysa o toplum dekmokrasiyi nasıl hazmedebilir? avrupa lkelerinde de "amele" "ırgat" "sürü çobanı" var ama onlar en azından bir partiye enden oy atacaklarını çok daha iyi biliyorlar o ülkelerdeki bu "ameleler" "ırgatlar" ve "sürü çobanları" ekonomiyi bizden daha iyi biliyor ve ellerine geçen paranın değerinin daha çok farkında çünkü onlar bizden daha çok okuyor bizden daha çok şeyi takip ediyor işte o ülkenin ilkokul emzunu bile bizimkinden daha bilinçli yetişiyor çünkü oradaki çocuk yetiştirmek ezbercilik yapıp mezun etmek yerine bilinçlendirme üzerine dayalı 10 senede eğitim sistemimiz nereye geldi? peki 30 yılda toplum bilincimiz nereye geldi? türkiyenin ekonomisi için çok uygun bir terim buldular "rant ekonomisi" diye bu ekonominin içeriği amca-dayı-hala-kayınço kayırmasıyla ortada. hangi ülkede 10 kişilik personelin çalıştığı il tarım müdürlüğüne 5 çaycı birden alınıyor? bırakın demokrasi bilincini toplum olmanın bilinciyok bu ülkednin insanında.. daha ne demokrasi bilinci.. göreceksiniz akp ye yine oy verecekler ve akp bu yerel seçimlerden %60 gibi bir rekorla çıkacak yakın bir gelecekte bu yöneticiler etrafına yedirdikden sonra kalkıp yurtdışına gidip yerleşse bu ülke ne olacak? kimden hesabını soracağız? başı kesilmiş bir tavuk gibi açlıktan ölene akdar avare dolanacakmıyız? ne olcak yani? hadi oldu diyelim, ben buraya yazdığım bu satırlarla kalacağım sonra ben de ceketimi alıp giderim sorna türkiye benim için bir ev değil sadece bir tatil yöresi olur.. ne kadar üzülüyorum şu konularda ve "demokrasi"nin arkasına sığınarak bu insanların savunulmasına ne kadar kızıyorum.. bilinç yoksa demokrasi de yoktur haberiniz olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 harrykewell said: Eğer onlardan da temsil edilmesi gereken sayı kadar var ise gayet tabiki temsil edilmelidir. Yanlız yoğunbakımdaki adama nasıl oy kullandırmayı düşünüyorsun ? Ya da bir down sendromluya ? İşte diyorum ki toplumun %70 i yoğun bakımda olsa temsil edilemez senin mantığına göre. O yüzden herkesi sağlıklı ve eğitimli donanımlı insanlar temsil etmeli. Mantığın hatalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
harrykewell Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Atalarımız der ki ; " Eğitim cahilliği alır, eşşeklik baki kalır " Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 yoksa siz hala iktidarı halkların mı seçtiğini sanıyorsunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 harrykewell said: Atalarımız der ki ; " Eğitim cahilliği alır, eşşeklik baki kalır " işte eğitimli herkes iyidir demiyorum ben. Tartışmanın başına dönüp okuyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
harrykewell Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 yok eskiden Bush seçiyordu, şimdi de Tayyip Erdoğan Obamayı seçti, müslüman diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 $ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 BabacumMostors said: siz hâlâ türk halkının çoğunluğunun demokrasiye adapte olabileceğini mi düşünüyorsunuz? iki sçim üst üste akp ye oy veren bazı insanlarla konuştum bu son seçimden beri.. bunalrın bir kısmı ikinci seçim gelirken "elim kırılaydı da vermeseydim" diyor istanbulda durum böyle.. çevremde bulunan bu insanlara neden ikinci kere oy verdiğini sorduğumda "ekonomi iyi dediler daha iyi oalcak dediler verdik" sonrada "şimdiki seçimde vermeyi düşünüyormusun?" diye sorduğumda "artık vermem etrafımdaki işsiz sayısı artınca bir sorun var demeye başladım" dediler tabii bu çok kısa bir özet oldu peki diyarbakırda 8/8 yapan akp nasıl yaptı bunu? aşiret liderlerini bilrisiniz.. bir köy toplumu vardır bu aşiret reisleri bu köyleri kontrol eder "şuna oy vereceksin" dendiğinde verilir. hatırlıyormusnuz o bölgelerde okuma yazma bilmeyen "oy sahibi" vatandaşlar nasıl oy verdi? belirli uzunluklarda kesilmiş iplerle.. işte bu güçlü aşiretler aynı şekilde doğduğu toprakta eğitim alsın diye kurulan halk evlerini kapanmasına neden olmuştur nedeni de okuyan öğrenene ve bilinçleren köylünün toprakda çalışmak yerine sanayi işçisi olmaya başlamasından aşiret reisi diyor "bu köylü gittikden sonra kim toprağı işleyecek (bana para kazandıracak)" tabii o köylüler karın tokluğuna çalışyıor çünkü aşiret herşeyelrini karşılıyor. doğu ve güney doğudan manzara da bu batıda kulaktan dolma söylemlerele oy veren vatandaşla doğuda "ip" usulüyle oy veren arasında pek bir fark yok -bir toplumdaki oy hakkına sahip vatandaşların %80 den fazlası futbol takımı tutar gibi parti tutuyorsa -"oy bilinci" diye bir olgu henüz oturmadıysa o toplum dekmokrasiyi nasıl hazmedebilir? avrupa lkelerinde de "amele" "ırgat" "sürü çobanı" var ama onlar en azından bir partiye enden oy atacaklarını çok daha iyi biliyorlar o ülkelerdeki bu "ameleler" "ırgatlar" ve "sürü çobanları" ekonomiyi bizden daha iyi biliyor ve ellerine geçen paranın değerinin daha çok farkında çünkü onlar bizden daha çok okuyor bizden daha çok şeyi takip ediyor işte o ülkenin ilkokul emzunu bile bizimkinden daha bilinçli yetişiyor çünkü oradaki çocuk yetiştirmek ezbercilik yapıp mezun etmek yerine bilinçlendirme üzerine dayalı 10 senede eğitim sistemimiz nereye geldi? peki 30 yılda toplum bilincimiz nereye geldi? türkiyenin ekonomisi için çok uygun bir terim buldular "rant ekonomisi" diye bu ekonominin içeriği amca-dayı-hala-kayınço kayırmasıyla ortada. hangi ülkede 10 kişilik personelin çalıştığı il tarım müdürlüğüne 5 çaycı birden alınıyor? bırakın demokrasi bilincini toplum olmanın bilinciyok bu ülkednin insanında.. daha ne demokrasi bilinci.. göreceksiniz akp ye yine oy verecekler ve akp bu yerel seçimlerden %60 gibi bir rekorla çıkacak yakın bir gelecekte bu yöneticiler etrafına yedirdikden sonra kalkıp yurtdışına gidip yerleşse bu ülke ne olacak? kimden hesabını soracağız? başı kesilmiş bir tavuk gibi açlıktan ölene akdar avare dolanacakmıyız? ne olcak yani? hadi oldu diyelim, ben buraya yazdığım bu satırlarla kalacağım sonra ben de ceketimi alıp giderim sorna türkiye benim için bir ev değil sadece bir tatil yöresi olur.. ne kadar üzülüyorum şu konularda ve "demokrasi"nin arkasına sığınarak bu insanların savunulmasına ne kadar kızıyorum.. bilinç yoksa demokrasi de yoktur haberiniz olsun "yok canım demokrasi bilinçle bilgiyle olmaz vicdanla olur" diyen adam gördüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 bide bu var bunu eğitimle açıklayalım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
harrykewell Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Sevgili 007, Vekil dediğin kişi, ortak bir iradenin, oylama veyahut başka bir yöntem ile kendilerini temsile yetkili kıldıkları biridir. Dolayısıyla bu tür mevzularda herkes kendine ve duruşuna yakın olan birinin kendisini temsil etmesi yönünde tercihini kullanır.Bunda da anormal hiçbir durum yoktur. Umarım anlaşmışızdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 İşte ben de sana diyorum ki eğitimsizin kendine yakın gördüğü adama oy vermesi diye bi durum yok. Eğitimsiz kandırılıyor. Ha kendine yakın gördüğü adama oy verdi diyelim: O da eğitimsizdir. Cahili cahil temsil mi etmeli? Temsil eden cahilse temsil etme eylemini bile düzgün yapamaz diyorum. Hastayı hasta, eksiği eksik temsil etmesin diyorum. Bilgilendirilmiş ortam olsun diyorum. Breedan said: bide bu var bunu eğitimle açıklayalım? Bak bu hazır açıklanmışı: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loserz Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 -007- said: DTP gibi saçma sapan ırkçı partilerin sorunlarıyla uğraşmazlar seçim seçenekleri devlet tarafından belirlenir. Sonra da biz özgürüz derler dünyaya. Bu kadar enayiyiz işte anlayın artık. 007 arkadaşım, bir ulusalcısın ve ulusalcıların tipik özelliklerinden biri olan "yalan söyleyerek yada atarak dünyayı kendi istedigine göre manipüle etme" nin tipik bir örnegini sergiliyorsun. Seçim seçeneklerinin devlet tarafından belirlenmedigini şimdi ögrenmiş oldun. Kendini enayi yerine koydun ki, sanırım burası dogru, ama bu kadar enayiyiz anlayın artık derken de tipik ulusalcı özelliginden biri olan "herkeze tepeden bakma,dogruları komploları herkezden önce görme" özelligini de göstermiş oldun. Sonuç olarak argümanını dayandırdıgın bilgiler komple yanlış.bu yüzden argümanın da komple yanlış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 -007- said: İşte ben de sana diyorum ki eğitimsizin kendine yakın gördüğü adama oy vermesi diye bi durum yok. Eğitimsiz kandırılıyor. Ha kendine yakın gördüğü adama oy verdi diyelim: O da eğitimsizdir. Cahili cahil temsil mi etmeli? Temsil eden cahilse temsil etme eylemini bile düzgün yapamaz diyorum. Hastayı hasta, eksiği eksik temsil etmesin diyorum. Bilgilendirilmiş ortam olsun diyorum. Breedan said: bide bu var bunu eğitimle açıklayalım? Bak bu hazır açıklanmışı: iyide tabloda gördüğümüz üzere toplumun en eğitimli kısmının yarısı topbaş diğer yarısı kılıçdaroğlu demiş. yani eğitimli insan kılıçdaroğlunu seçiyo diye bi kanı çıkaramazsınız bu tablodan. belki eğitimli insanın kafası karışık diye bi sonuç çıkabilir :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loserz Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 007 said: İşte ben de sana diyorum ki eğitimsizin kendine yakın gördüğü adama oy vermesi diye bi durum yok. Eğitimsiz kandırılıyor. ah be kardeşim çok bayatladı bu zügürt tesellileri. "bize oy vermediler cahil egitimsiz kandırılıyorlar ondan kaybettik :(((" madem egitimsizler sen kandır onları önce,ondan sonra egitim ver :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Bizim derdimiz şunun bunun oyu değil. Ben parti savunmuyorum daha konuyu bile anlamamışsın buna önyargı deniyor. Önce konuyu anla sonra yorum yap. Ben onun bunun oyu şuna gidiyor diye üzülmüyorum. Ben buzdolabı dağıtan zihniyete ve buna demokrasi diyene karşıyım. Bu kadar basit. Züğürt tesellisini geç, zekayla bile alakası yok bunu savunmanın. loserz said: -007- said: DTP gibi saçma sapan ırkçı partilerin sorunlarıyla uğraşmazlar seçim seçenekleri devlet tarafından belirlenir. Sonra da biz özgürüz derler dünyaya. Bu kadar enayiyiz işte anlayın artık. 007 arkadaşım, bir ulusalcısın ve ulusalcıların tipik özelliklerinden biri olan "yalan söyleyerek yada atarak dünyayı kendi istedigine göre manipüle etme" nin tipik bir örnegini sergiliyorsun. Seçim seçeneklerinin devlet tarafından belirlenmedigini şimdi ögrenmiş oldun. Kendini enayi yerine koydun ki, sanırım burası dogru, ama bu kadar enayiyiz anlayın artık derken de tipik ulusalcı özelliginden biri olan "herkeze tepeden bakma,dogruları komploları herkezden önce görme" özelligini de göstermiş oldun. Sonuç olarak argümanını dayandırdıgın bilgiler komple yanlış.bu yüzden argümanın da komple yanlış. Temsilciler meclisinin işlevlerini öğrenmeni tavsiye ediyorum. Amikeran yasalarına karşı partiyi biraz zor kurarsın o ülkede. Öyle bir sistem var ki senin partini kursan bile kimse sallamaz, sonuçta 2 parti kapışır öyle veya böyle. Teorik anlamda gereksiz detaylarla üstünlük taslayıp kişisel laf edeceğinize gerçek hayatta neler döndüğüne ve asıl anlatılmak istenen ana düşünceyi anlamaya bakın. Bak bu mesajda kişisel hiçbişey yok. Böyle bir üslup farkı var yani, üzerine düşünmeni öneririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 sadece lise mezunları girse seçmen olarak topbaş alıo gene ama mesele o değil. davostaki çıkışı olumlu gören iq seviyesi senin uygun gördüğün ölçüde olan ve lise mezunu kişilerden sırf bu yüzden akp ye oy verenleri açıkla. misal diyorum yanlış karar verdiler neden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 İyi de ben de Davos konusunda tayyip'i haklı bulan ama AKP ve Tayyip'i genel olarak desteklemeyen biriyim. Davos ayrı oy ayrı. Davos'ta destekleyip sırf bu yüzden oy vereceğini söyleyen eğitimi yüksek kesim gösteren istatistik mi var elinde? Varsa göster açıklayalım, yoksa sıkma. Joker said: iyide tabloda gördüğümüz üzere toplumun en eğitimli kısmının yarısı topbaş diğer yarısı kılıçdaroğlu demiş. yani eğitimli insan kılıçdaroğlunu seçiyo diye bi kanı çıkaramazsınız bu tablodan. belki eğitimli insanın kafası karışık diye bi sonuç çıkabilir :D bak o tablodan çıkan sonuç o değil. Asıl sonuç şu: chp yüzdesi arttıkça eğitim düzeyi artıyor. akp yüzdesi arttıkça eğitim düzeyi düşüyor. Sonuç bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 @-007- dediğim açıyı niye kaçırıyorsun peki? görmemezliktenmi gelmek istiyorsun? eğitim düzeyi yüksek olan kesimin yöneldiği bi taraf yok. demekki eğitim düzeyinin yüksek olması bişeyi değiştirmiyor, belki kararsızlığa itiyor. ama eğitim düzeyi düşük olan kişi kendinden gayet emin diyebiliriz belki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 hala eğitim de eğitim. eğitim ayrı şey bilgilenmek ayrı şey. televizyonu açarak da, gazete okuyarak da, arkadaşınla konuşarak da, forumda tartışarak da bilgi edinebilirsin. günümüzde bilgi edinmenin sonsuz yöntemi var. bilgi edinmek için de eğitimli olmak bir önkoşul değil. mantıklı düşünmek diyosun, neye göre, kime göre mantıklı? mesela bence kapitalizm çok mantıklı. ama adil mi? değil. bir elde kapitalizmin gelişmesi "mantıklı", ama öbür yanda gelir dağılımındaki uçurum var, işçi hakları var vesaire. işçi ne derece sömürülecek kapitalizm için? bunlar vicdani sorular işte, istediğin bilgi elinde olsun, adil olmadıktan sonra insanların bu ülkede mutlu yaşamasını sağlamak mümkün değildir. sen bu ülkede insanların mutlu ve huzurlu yaşaması için napıyosun? haklarını veriyo musun? kimliklerini koruyo musun? sosyal güvence veriyo musun? eğitim-sağlık-güvenlik sağlıyo musun? bir siyasi parti en azından buna cevap vermeli, buna dair projeler üretmeli. ve vatandaş da oyunu buna göre verecektir zaten. nasıl yaşadığının, hayatında nasıl değişiklikler olduğunun, eskiye göre daha mı iyi yoksa daha mı kötü yaşadığının farkında olmak için, insanın eğitime ihtiyacı yok, yaşıyor olması yeterlidir. ha benim eğitimden kastım lise-üniverste falan bu arada, bilgi edinmek ayrı bişey yukarda açıklamıştım. işçiler arasında eğitim düzeyi çok mu yüksekti? o isteğin oluşması için "bakın siz bunu istemelisiniz" diye öğreten mi oldu? yoo..hayat standartlarını yükseltmek istediler, bu da yaşayan her insanın isteyebileceği ve ifade edebileceği bişey. babacum; türk halkı istese de istemese de demokrasiye adapte oluyo, olmak da zorunda çünkü bu ülkenin başka türlü bir kurtuluşu yok. birkaç kişiyle konuşman ve doğu-güneydoğu hakkındaki 80 yıllık genellemelerin gerçekten olağanüstü bilgilendirdi beni, teşekkür ederim. akpnin oyları düşebilir, yükselebilir. halkın geneli yönetimden memnun değilse, akp gidecektir zaten. önemli olan, diğerleri napıyor? halkın oyuna layık olabilmek adına nasıl projeler geliştiriyorlar? halkın taleplerine ne derece duyarlılar? halk için en iyisinin ne olduğunu halka dikte etmeye mi çalışıyolar, yoksa gerçekten hassasiyetlerine kulak veriyorlar mı? yoksa akpyi seçtiği için küfür etmekle mi yetiniyorlar? türkiyenin iktidarının bu kadar başıboş olabilmesinin nedeni, türkiyenin muhalefetinin olmamasıdır. akp 80 ilden de milletvekili çıkarabilmiş, "oralar çok geri kalmış" masal anlatmayın bana, bunu yapabilen, ülke çapında bu kadar geniş kabul görebilen bi başka parti var mı? neden yok? can alıcı soru bu işte, neden yok? neden olmasın? çok mu zor iş akpnin yaptığı? peki, sürüyü gütmek madem bu kadar kolay, diğer partiler-daha eğitimli ve "vatansever" partiler neden kazanamıyor seçimi? bi de buna cevap verin lütfen. not: 007 verdiğin ankette üniverste mezunları arasında çok az fark var. lise mezunları ise ağırlıklı olarak kadir topbaş demiş. self-ownage olmuş sanki =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 loserz said: 007 arkadaşım, bir ulusalcısın ve ulusalcıların tipik özelliklerinden biri olan "yalan söyleyerek yada atarak dünyayı kendi istedigine göre manipüle etme" nin tipik bir örnegini sergiliyorsun. Seçim seçeneklerinin devlet tarafından belirlenmedigini şimdi ögrenmiş oldun. Kendini enayi yerine koydun ki, sanırım burası dogru, ama bu kadar enayiyiz anlayın artık derken de tipik ulusalcı özelliginden biri olan "herkeze tepeden bakma,dogruları komploları herkezden önce görme" özelligini de göstermiş oldun. Sonuç olarak argümanını dayandırdıgın bilgiler komple yanlış.bu yüzden argümanın da komple yanlış. Her mesajında ahmet ulusalcı ,mehmet ulusalcı pis yalancı, tipik özelliği bu ....uzar giden listen Valla X senedir buradayım bu güne kadar mesajları beni rahatsız eden ilk kişisin bravo,gerçekten bravo,çok sakinimdir ama sen demek öyle bir karaktere sahipsin ki sabır taşını bile çatlatacak cinstensin. Başka bir şey yazdığını ben görmedim,bir tane farklı mesajın yok bu konulara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Joker said: @-007- dediğim açıyı niye kaçırıyorsun peki? görmemezliktenmi gelmek istiyorsun? eğitim düzeyi yüksek olan kesimin yöneldiği bi taraf yok. demekki eğitim düzeyinin yüksek olması bişeyi değiştirmiyor, belki kararsızlığa itiyor. ama eğitim düzeyi düşük olan kişi kendinden gayet emin diyebiliriz belki? Neyi kaçırmışım arkadaşım cevap vermişim görmemişsin sanırım, al yine yazıyorum: -007- said: bak o tablodan çıkan sonuç o değil. Asıl sonuç şu: chp yüzdesi arttıkça eğitim düzeyi artıyor. akp yüzdesi arttıkça eğitim düzeyi düşüyor. Sonuç bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
harrykewell Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Bu konuyu açan kişinin AKP 'ye oy vereceğini sanmıyorum. Bu konuya yorum yazan çoğu kişinin AKP 'ye oy vereceğini sanmıyorum. Amma ve lakin bu seçimlerde de AKP 'nin ciddi bir çoğunluğun oylarını alacağını sanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 diyorumki yüzde iyi güzelde ben parti kurayım 5 oy alsın hepside doktora yapmış adamlar olsun. ee şimdi benim partim seninkinden iyimi :D %100 eğitimli. seninkini 2 ye katlar. :P eğitim düzeyi yüksek olan chp'yi seçmiş diye bişi yok diyorum anlatamıyorum galba. bak burdanda anlıyoruzki eğitim düzeyinin yüksek olması anlama kapasitesiyle doğru orantılı değil. bizim bakkal rüstem amca şimdiye anlamıştı ne dediğimi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 5 oy alan partilerden bahsetmiyoruz. İstatistiksel yaklaşımına hayran kaldım. CHP'yi seçenler eğitimi yüksek olan insanlar işte. Eğitim düzeyi yükseldikçe CHP'nin oyu artıyor. Anlama kapasitesi diyen sen önce bunu kavra. Üniversite mezunlarından CHP'yi seçenler daha çok yüzde olarak. sir said: hala eğitim de eğitim. eğitim ayrı şey bilgilenmek ayrı şey. televizyonu açarak da, gazete okuyarak da, arkadaşınla konuşarak da, forumda tartışarak da bilgi edinebilirsin. günümüzde bilgi edinmenin sonsuz yöntemi var. bilgi edinmek için de eğitimli olmak bir önkoşul değil. Bilgilenme eğitimle oluyor. Kusura bakma da atv tgrt izleyip zaman okursan buna bilgilenme denmez beyin yıkama kandırılma denir. Bilgi edinmiyosun yani tvden gazeteden, yorum empoze ediliyor beynine, taraf yapılıyorsun cahil olarak. Sizin eğitim anlayışınız samanyolu tvden öte geçmez. sir said: mantıklı düşünmek diyosun, neye göre, kime göre mantıklı? mesela bence kapitalizm çok mantıklı. ama adil mi? değil. bir elde kapitalizmin gelişmesi "mantıklı", ama öbür yanda gelir dağılımındaki uçurum var, işçi hakları var vesaire. işçi ne derece sömürülecek kapitalizm için? bunlar vicdani sorular işte, istediğin bilgi elinde olsun, adil olmadıktan sonra insanların bu ülkede mutlu yaşamasını sağlamak mümkün değildir. mantıktan kastım göreceli değerler değil. Cahil adam okuma yazma bilmeyen biri binleri temsil ederse buna mantıksızlık denir çünkü işini yapamaz bu kadar basit ve somut. sir said: sen bu ülkede insanların mutlu ve huzurlu yaşaması için napıyosun? haklarını veriyo musun? kimliklerini koruyo musun? sosyal güvence veriyo musun? eğitim-sağlık-güvenlik sağlıyo musun? bir siyasi parti en azından buna cevap vermeli, buna dair projeler üretmeli. ve vatandaş da oyunu buna göre verecektir zaten. nasıl yaşadığının, hayatında nasıl değişiklikler olduğunun, eskiye göre daha mı iyi yoksa daha mı kötü yaşadığının farkında olmak için, insanın eğitime ihtiyacı yok, yaşıyor olması yeterlidir. ha benim eğitimden kastım lise-üniverste falan bu arada, bilgi edinmek ayrı bişey yukarda açıklamıştım. İşte partinin ne yaptığını anlayabilmesi için tarafsız bilgi edinebilip kandırılmaması için IQ yüksek olmalı, bilinçli olmalı bu da eğitimle olabilen bir şey. Eğitim IQ'yu artırıyor, ayrıca bilinç katıyor. TV izleyerek IQ artar gibi bi olay savundun farkında olmadan. Yanlışsın. sir said: işçiler arasında eğitim düzeyi çok mu yüksekti? o isteğin oluşması için "bakın siz bunu istemelisiniz" diye öğreten mi oldu? yoo..hayat standartlarını yükseltmek istediler, bu da yaşayan her insanın isteyebileceği ve ifade edebileceği bişey. Darbe dönemlerinde eğitimli komünistler eğitimsiz işçi sınıfına aynen deidğin şekilde yaklaştı ve sonuç: işçiler komünistlerden uzaylı gibi korktu lol! Bilgi ve eğitim manipülasyonla olmaz! sir said: türk halkı istese de istemese de demokrasiye adapte oluyo, olmak da zorunda çünkü bu ülkenin başka türlü bir kurtuluşu yok. Bunun yolu kömür ve buzdolabı değil. Adaptasyon falan yok yani. sir said: not: 007 verdiğin ankette üniverste mezunları arasında çok az fark var. lise mezunları ise ağırlıklı olarak kadir topbaş demiş. self-ownage olmuş sanki =) nedense ana tablo yerine detaya takılmışsın yine. Grafiğin seyrine bak. Eğitim arttıkça AKP düşüyor bunu gör lol. Kadir Topbaş: Eğitimsiz 61.5 Kemal Kılıçdaroğlu: Eğitimsiz 14.1 Her şey ortada, yanlışsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2009 üniversite okuduğu halde beyni olmayan %40 olduğunu görmek beni üzdü açıkcası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar