-007- Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Demokrasinin doğru uygulanabilip uygulanamadığı ülkeden ülkeye değişiyor. Eğitim oranı arttıkça daha demokratik sistem oluyor yani. Diğer durumlarla halk sömürülüyor çakma demokrasi bahanesiyle. Bkz. Türkiye. (okuma yazma oranı ciddi düşük) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 çözüm nedir peki silahlı otokrasi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 -007- said: Bunu net kesin olarak yapabilecek seviyede değilim proflar yapsın. Ben gördüğüm eksiği söyleyebilecek seviyedeyim. Sistemi doğru kurmak beni aşar. Ha basitçe en az lise eğitimi almış olması lazım herkesin. Okuma yazma bilmeyen yemin okuyamayan milletvekili var. En öndekine bakıp parmak kaldırıyor AKP milletvekilleri. IQ sınırı koyulmalı mesela. Sonra bütün partiler eşit koşullarda olmalı. Ne öyle bebek kandırır gibi afişler robot kiralamalar buzdolabı dağıtmalar. Bunun adı demokrasi değil kusura bakmayın! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Herkes okuma yazma bilene kadar , bilmeyenlerin oy hakkı elinden alınsın arkadaş. Ben anlamam. Okuma yazma bilmeyen , kektir kandırılma , satılma potansiyeline sahiptir. Ama üniversite okuyup rüşvet veren , rüşvet alan , banka hortumlayan, devleti dolandıran , yolsuzluk yapan , çete kuran , adam öldüren , cinayet işleyen adam oy kullanabilir. Onun oyu helaldir haktır. Budur. iq sü yüksek olan adamlar ülkeye kesin yararlıdır ve doğru iş yaparlar yanlış yapmazlar. Ama düşük olanlar salaktır , ülkeyi yönetemezler , iyi iş yapamazlar. IQ = AKILLI , DOĞRU adam. Bu da güzel gece gece , sağlam iddialar ortaya çıkıyor :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 kim demiş bunu. Eğitimli adam şerefsiz olamaz mı diyoruz. Şeref insanlık tartışmıyoruz. Konu eğitim ve demokrasi. Ama anladım ki Türkiye'deki saçmalıklardan her şikayet edene ırkçı gözüyle falan bakılıyor şaka gibi. Bu da eğitim oranının düşüklüğüyle falan açıklanabilir belki. Horizon said: iq sü yüksek olan adamlar ülkeye kesin yararlıdır ve doğru iş yaparlar yanlış yapmazlar. Ama düşük olanlar salaktır , ülkeyi yönetemezler , iyi iş yapamazlar. Biz 15 defa "genelleme yaptım" diyince yine de "kesin" konuştuğumuzu düşünen adamlar var. Yani Horizon şu uzun muhabbetten ve metinlerden bunu çıkarabildiysen PES diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
harrykewell Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Her millet hak ettiği gibi yönetilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 "en az lise eğitimi almış olması lazım IQ sınırı koyulmalı mesela" tamam diyelim hem seçmene hem seçilene yaptık bunu orta zeka seviyesindeki işçi vatandaş sendikal haklarını nasıl isteyecek ortalığı yakıp yıkarakmı? yoksa profluk tezini ordan burdan çalmış demokrasiden bi haber bazı "prof" larımız mı karar vericek en iyisine? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 İşte sistem düzgün işleyecek. Herkesi mezun etmeyecekler. Herkese lise eğitimi fırsatı verilecek en az. Milletvekili olmadan önce de testlerden geçirileceksin, zeka problemi olmadığın belgeli olacak. İkametgahtan daha önemli, değil mi? Ayrıca burda doğru sistemin nasıl olacağının detaylarını konuşabilecek seviyede değilim dedim. Israrla ona çekiyosun. kaba hatlarıyla kişisel fikrimi söyledim. Konu problemler, olması gereken değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 abi eğitimi gözünde büyütmüşsün bence sen 4 sene 6 sene bi meslek okuyosun budur yani attan deve bişi yok dişçi oluosun mimar oluosun vs bu kadar ÜNİ OKUMAK ENTELLEKTÜEL OLMAK ANLAMINA GELMEZ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 genelleme yapmıyorum, ama bu insanların olması senin bütün argümanını ve genellemeni çürütüyo zaten =) eğitim demokrasinin önkoşulu değildir kısacası. oy satmak nedir? isteyen istediği nedenle istediği meşru partiye oyunu verir. sen bütün oy verenlerin niyetlerini, secerelerini, iq seviyelerini, vatan-sevgisini (sahi bu neyle ölçülür?) falan bi bakışta anlayabilme özelliğine sahip aşmış bi insan olmadığına göre, bu argümanını da diğerleriyle beraber çöpe atabiliriz. neyi nereye ispatlıyosun? demokrasiden bahsederken yasal haklardan nasıl bahsetmeyiz? bu yasal hakların dile getirilmesi ve devlette veya yasalarda bu haklar için bir değişim sağlanmasıdır zaten esas önemli olan. bunu yapmak için de eğitim öncelikli bir şart falan değil. yahu vicdanı katmayacaksak o zaman siyasete insanı da katmayalım, bilgisayarlar seçsin bizi yönetecek kişileri, en çok bilgi onlarda var nasılsa. gireriz bütün dataları, en optimum olanı bilgisayar seçer, insan olmanın siyasetle uğraşmanın falan bi anlamı yok sana göre o zaman. tekrar söylüyorum, bunu istediğin ülkede istediğin demokrat insana sor, demokrasi bir vicdan meselesidir. hatta daha da ileri gidiyorum, batı dünyasına demokrasiyi eğitimliler değil vicdan sahipleri getirmiştir. çok basit bir örnek: işçi hakları. işçilerin örgütlenmesinin dünya tarihindeki ve günümüz demokrasisindeki etkilerine bir göz at. haftasonlarının tatil olması, çalışma saatleri, bunları eğitimli insanlar öyle nezaketen vermedi, işçiler talep ettiler ve bu talep için örgütlendiler, seslerini duyurdular ve haklarını aldılar. o zamanda yaşayan insanların "bilgi" düzeyi, bugünküne göre çok çok alt düzeydeydi. yoksa onlar da marx tarafından manipüle edilmiş koyunlar mıydı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Sizin çalışmanız gereken dersleriniz,işiniz falan yok mu paso burda gereksiz memleket kurtarıyorsunuz,bir iki bizde giriyoruz kurtartıyoruz yeri gelince ama her gün de kurtarılmaz ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 bence olayın özü budur ideallerimiz konu o faşo bu liboş değil ne yapıcaz da nasıl bi sistem kurucazda eşşek gelse bile çarklar dönecek konu bu edit: bile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
harrykewell Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 -007- said: İşte sistem düzgün işleyecek. Herkesi mezun etmeyecekler. Herkese lise eğitimi fırsatı verilecek en az. Milletvekili olmadan önce de testlerden geçirileceksin, zeka problemi olmadığın belgeli olacak. Gerizekalıları kim temsil edecek ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Gerizekalıları gerizekalı olmayanlar temsil edecek işte. Ne yani mesela hastaları da hastalar mı temsil etsin? Olmayacak bişeyi istemek gibi bu. Breedan said: abi eğitimi gözünde büyütmüşsün bence sen 4 sene 6 sene bi meslek okuyosun budur yani attan deve bişi yok dişçi oluosun mimar oluosun vs bu kadar ÜNİ OKUMAK ENTELLEKTÜEL OLMAK ANLAMINA GELMEZ Eğitim zeka seviyesini artırır. Yüksek zekalı adam da çobana göre daha mantıklı karar verebilir. Mimar dişçi değil olay. sir said: genelleme yapmıyorum, ama bu insanların olması senin bütün argümanını ve genellemeni çürütüyo zaten =) eğitim demokrasinin önkoşulu değildir kısacası. oy satmak nedir? isteyen istediği nedenle istediği meşru partiye oyunu verir. sen bütün oy verenlerin niyetlerini, secerelerini, iq seviyelerini, vatan-sevgisini (sahi bu neyle ölçülür?) falan bi bakışta anlayabilme özelliğine sahip aşmış bi insan olmadığına göre, bu argümanını da diğerleriyle beraber çöpe atabiliriz. neyi nereye ispatlıyosun? demokrasiden bahsederken yasal haklardan nasıl bahsetmeyiz? bu yasal hakların dile getirilmesi ve devlette veya yasalarda bu haklar için bir değişim sağlanmasıdır zaten esas önemli olan. bunu yapmak için de eğitim öncelikli bir şart falan değil. yahu vicdanı katmayacaksak o zaman siyasete insanı da katmayalım, bilgisayarlar seçsin bizi yönetecek kişileri, en çok bilgi onlarda var nasılsa. gireriz bütün dataları, en optimum olanı bilgisayar seçer, insan olmanın siyasetle uğraşmanın falan bi anlamı yok sana göre o zaman. tekrar söylüyorum, bunu istediğin ülkede istediğin demokrat insana sor, demokrasi bir vicdan meselesidir. hatta daha da ileri gidiyorum, batı dünyasına demokrasiyi eğitimliler değil vicdan sahipleri getirmiştir. çok basit bir örnek: işçi hakları. işçilerin örgütlenmesinin dünya tarihindeki ve günümüz demokrasisindeki etkilerine bir göz at. haftasonlarının tatil olması, çalışma saatleri, bunları eğitimli insanlar öyle nezaketen vermedi, işçiler talep ettiler ve bu talep için örgütlendiler, seslerini duyurdular ve haklarını aldılar. yoksa onlar da marx tarafından manipüle edilmiş koyunlar mıydı? O insanlar var ya da yok, biz bunu tartışmıyoruz. Diyorum ki eğitimsiz adam eğitimliye göre daha mantıksız karar verir, hata yapar. Bu kadar basit, anlaması zor bişey değil. Bilgilendirilmiş ortam demokrasinin önkoşuludur. Bunu ayrı bi zamanda ispatlarım sana. "isteyen istediği nedenle istediği meşru partiye oyunu verir." İnsanların kandırılarak mağdur edilmesini buzdolabı karşılığında oy vermeyi savunan bi arkadaş var aramızda. Şimdi cidden farklılıkların değerini daha iyi anladım senin bu Mars'tan gelebilecek cümleni gördükten sonra. İbret gibi fikir. :) Yasal haklar değil konu. Deidğim gibi herkesin biçok şeye hakkı var ama her hak eylemin doğru ya da ülkeye fayda getiren eylem olduğu anlamına gelmez. Gerizekalı olma hakkı da var mesela. Biz bunu konuşmuyoruz. Konu yasaklar değil, daha mantıklı ve işlevli bir sistem. Seçim yapılrıken insan bilgilerle hareket eder. Bilmiyorsa vicdanen sömürülür, Türkiye'de olduğu gibi. Üniversite mezunları "memlekete" göre oy vermiyor genellemesini anla. Demokrasi vicdanla yürümez. Vicdan cahil insanların sömürülmesi için bir suistimal aracıdır. Bu çağda bilgi esastır. Bilmeyen adam hata yapar. Demokrasinin vicdanla doğmuş olması demokrasi için bilgilendirilmiş ortamın şart olmadığı anlamına gelmez. Çok basit bir somut örnek: Çocuklar oyun oynamadan önce oyunun kurallarını öğrenir, bilgilendirilir. Sonra aralarında oylamayla seçim yapıp ebeyi belirler. Kuralları öğretmeden vicdanla ebe seçtirmek demokrasi değildir, çocuk kandırmaktır. İşçilerin insani ihtiyaçlarını örgütlenerek istemesi de bilgiyle oldu. Vicdanla değil. İşçiler bunu isterken bilerek istediler, cahilce vicdanla onun bunun gazıyla kömürle değil! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
harrykewell Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 -007- said: Gerizekalıları gerizekalı olmayanlar temsil edecek işte. Ne yani mesela hastaları da hastalar mı temsil etsin? Olmayacak bişeyi istemek gibi bu. O halde akıllı dediğin insanları da gerizekalı dediklerinin temsil etmesine şaşırmayacaksın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 ideallerden bahsediorum böyle bir ideal mantıksız bana göre ki işlediği bir örnek dahi yok rusya dan bahsediyorum avrupada uni mezunu olarak 1 numara ama demokrasi seviyesi okadar da 1 numara değil sanki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loserz Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 -007- said: Seçim barajı marjinal, ırkçı, komünist, ayrılıkçı partilerin meclise girmesini dolayısıyla koalisyon hükümetlerinde yer almalarını engellemek içi kullanılır. Ayrıca barajlı seçimler sonrasında koalisyon hükümeti kurulma ihtimali daha az olduğundan yönetimde istikrarı güçlendiren bir unsurdur. Bugün AB ülkelerinde de baraj uygulaması vardır ve toplumdaki çok küçük yüzdelerin yaratabileceği problemi giderir. Bilmeden saçmalamayın. Ayrıca her ideoloji için parti olsaydı milyon tane parti olurdu. İlla senin kafandaki ideolojiye oy vereceksin diye bişey yok. Mantıklı bir sistemin işleyebilmesi için sana en yakını seçersin. Dünya lideri Amerika'da 2 parti kapışır mesela. DTP gibi saçma sapan ırkçı partilerin sorunlarıyla uğraşmazlar seçim seçenekleri devlet tarafından belirlenir. Sonra da biz özgürüz derler dünyaya. Bu kadar enayiyiz işte anlayın artık. Hala "kendini %100 temsil eden ideolojiye oy vermekten" falan bahsediyoruz burda. cahillik kötü birşey.cahil olup bir de üstüne bilmişlik taslamak daha kötü birşey. Amerikada binlerce parti vardır,isteyen parti açıp seçime girebilir,ama bu küçük partilerin oy oranı çok düşük oldugundan, bu 2 büyük parti kapışıyor gibi gözükmektedir.thanks. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Bence capitalist demokrasi olmalı. Herkezin oy'u para miktarı kadar olmalı. (yada ödediği vergi kadar) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 harrykewell said: -007- said: Gerizekalıları gerizekalı olmayanlar temsil edecek işte. Ne yani mesela hastaları da hastalar mı temsil etsin? Olmayacak bişeyi istemek gibi bu. O halde akıllı dediğin insanları da gerizekalı dediklerinin temsil etmesine şaşırmayacaksın :) işte bu akıllıca değil diyorum ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 said: - TGRT(Fox) Amerikalı'nın. her şey bi yana en çok bu koyuyo bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
harrykewell Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 -007- said: harrykewell said: -007- said: Gerizekalıları gerizekalı olmayanlar temsil edecek işte. Ne yani mesela hastaları da hastalar mı temsil etsin? Olmayacak bişeyi istemek gibi bu. O halde akıllı dediğin insanları da gerizekalı dediklerinin temsil etmesine şaşırmayacaksın :) işte bu akıllıca değil diyorum ben de. O halde akıllıca olan her kitleyi temsil eden kişinin o kitleye ait olmasıdır, değil mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 007 için ve bütün eğitimli ama sosyolojik konularda 2+2=4 diyen gençlere geliyor.. Zeki Sezer: Aç karnına laiklik olmuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 O zaman devletin parasını yemeye devam diyosun. Ye ye nereye kadar peki? Türban karın doyurmuyor diye de bi laf var bilir misin. Milleti kandırmamak lazım. Adam olmak lazım. loserz said: -007- said: Seçim barajı marjinal, ırkçı, komünist, ayrılıkçı partilerin meclise girmesini dolayısıyla koalisyon hükümetlerinde yer almalarını engellemek içi kullanılır. Ayrıca barajlı seçimler sonrasında koalisyon hükümeti kurulma ihtimali daha az olduğundan yönetimde istikrarı güçlendiren bir unsurdur. Bugün AB ülkelerinde de baraj uygulaması vardır ve toplumdaki çok küçük yüzdelerin yaratabileceği problemi giderir. Bilmeden saçmalamayın. Ayrıca her ideoloji için parti olsaydı milyon tane parti olurdu. İlla senin kafandaki ideolojiye oy vereceksin diye bişey yok. Mantıklı bir sistemin işleyebilmesi için sana en yakını seçersin. Dünya lideri Amerika'da 2 parti kapışır mesela. DTP gibi saçma sapan ırkçı partilerin sorunlarıyla uğraşmazlar seçim seçenekleri devlet tarafından belirlenir. Sonra da biz özgürüz derler dünyaya. Bu kadar enayiyiz işte anlayın artık. Hala "kendini %100 temsil eden ideolojiye oy vermekten" falan bahsediyoruz burda. cahillik kötü birşey.cahil olup bir de üstüne bilmişlik taslamak daha kötü birşey. Amerikada binlerce parti vardır,isteyen parti açıp seçime girebilir,ama bu küçük partilerin oy oranı çok düşük oldugundan, bu 2 büyük parti kapışıyor gibi gözükmektedir.thanks. Ben bilmişlik taslamıyorum arkadaşım, kendi bildiğim kadarıyla konuşuyorum ve dediklerimin çoğunu da ispatlarım diyorum bak, hepsini değil. Ben bunu diyorsam bana bilmişlik taslıyor demen ayıp ve haksız kaçar. Ayrıca binlerce parti vardır evet, ama seçime girenin sadece 2 tane olduğunu biliyordum, ki bu teknik bilginin tartışmanın seyri açısından hiçbir önemi yok bence. harrykewell said: -007- said: harrykewell said: -007- said: Gerizekalıları gerizekalı olmayanlar temsil edecek işte. Ne yani mesela hastaları da hastalar mı temsil etsin? Olmayacak bişeyi istemek gibi bu. O halde akıllı dediğin insanları da gerizekalı dediklerinin temsil etmesine şaşırmayacaksın :) işte bu akıllıca değil diyorum ben de. O halde akıllıca olan her kitleyi temsil eden kişinin o kitleye ait olmasıdır, değil mi ? değil işte. yoğun bakımdaki adamı yoğun bakımdaki, dwon sendromu down sendromlu temsil edemez. herkesi kafası çalışan donanımlılar temsil etmeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
harrykewell Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2009 Eğer onlardan da temsil edilmesi gereken sayı kadar var ise gayet tabiki temsil edilmelidir. Yanlız yoğunbakımdaki adama nasıl oy kullandırmayı düşünüyorsun ? Ya da bir down sendromluya ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar