Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Malta Hakkında

Valeron

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar yazın kısmetse 2 ay süreyle maltaya gitmeyi düşünüyoruz,ingilzce eğitim için ki şu anda bitirdiğimiz seviye advenced.muhtemelen toefl eğitimi için olcak,chamber college'a gidicez.maltanın durumu nedir ? hayat nasıldır eğlencesi,fiyatlra nedir ? günde yemek ne kadar ne harcanır ? ortam nasıldır yurt dışından öğrenciler geliyomuş bolcana heralde,hem tatil hem eğitim yapabilirmiyiz.Günlük yemek masrafımız falan ne kadara çıkar ? gidenler bilenler anlatırlarsa çok sevinirim : )
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Hayatın pahalı olup olmaması çok önemli yuro kullanılıyoda fiyatlar değişebilir tabi dünyasına göre .. abi malta yıllarca ingiltere sömürgesiydi doğal olarak ingilizce çok rahat ve fiyatlarıda amerika ve ingiltereye göre falan daha uygun artı çok fazla insan geliyo yazın oraya hayat çok canlı oluyo(muş)
Sosyal ağlarda paylaş

Malta'nın Euro'ya geçtiğini bilmiyordum, ben gittiğimde Malta Lirası vardı, bugünün parasıyla 3-4 TL 1 Malta Lirası falan ediyordu yani.

Euro yine iyi kısacası gözünü korkutmasın.

Onun dışında kuş kadar bir mekan, bizim aydınlarımızı çürütmüş zindanları dışında da oldukça cici bir mekandır. Yemek içmek açısından sıkıntı çektirecek bir durum yok, malta mutfağı diye bir şey varsa bile ben görecek kadar uzun kalmamışımdır.

Bol bol müze gez, müzelerde isim plakalarında ingilizce fransızca falan gibi dillerin yanında türkçeyi görünce şaşır, sonra alış.

Tarihimize saygı duy.

Sonra gel.

(Güzel memleket için rahat olsun)
Sosyal ağlarda paylaş

Kısa dönem gittiğin için malta kötü bir seçim değil , uzun dönem gidiyor olsaydın maltada sıkılacağın kesindi. Kıbrıstan pek bir farkı yok diyebilirim.

Bunun dışında tabiki herzaman İngiltere derim ingilizce için. Ana vatanında londra dışında yoğun olarak yerli ingilizlerin yaşadığı bournemouth'da hem aksaanlı ingilizceden sakınmış olursun hem de konaklama ve yaşam masrafları diğer şehirlere göre daha uygun.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
yaz dönemi gidiyorum abi,konaklama okulun apartmanlarında olcak işte,tek kişilik oda 2 hafta düşk sezson 144 euro,6 hafta yüksek sezon 162 euro şeklinde bişi ..gerçi gece fiyatı hesaplanıyomuş bu 1 hafta 6 geceymiş falanmış filanmış benim hesapladığımdan bi 200 euro daha fazlaya denk geldi .. 1400 euro gibi bişi konaklama ücreti.

cep harçlığı merak ediyorum açıkcası ne olur ne biter ..

bu arada vize çıktı hayırlısı olsun : )
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Valeron said:

ben şu anda maltadayım arkadaşlar,4 gün oldu ve tek kelimeyle iğrenç bi yer.bi tek geceleri yaşayabiliyosunuz ama sabahta 9 da kalkıp okula gelceğinizi düşnürsek onunda hakkını veremiyosunuz,dolayısıyla hayatta 2 y çekilebilcek yer diil

O yüzden uzun dönem için hiçbir öğrenciye tavsiye etmiyoruz , sonuçta kıbrıstan daha küçük biryer.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...