Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Facebook Seçim Anketi

Dartanian

Öne çıkan mesajlar

Jadelith said:

hanım gomünistler geldi

yetersiz yeraltı kaynağı olup yurtdışına bağımlı olmayan ülke söylesene bi. afganistan zimbabwe filan var benim bildiğim :p

eheh aferim sana zeki şey seni. umarım salağa yatıyosundur yoksa gerçekten üzülmeye başlıcam senin için. her ülkenin birbiriyle ticari ilişkileri olduğu için tabiki birbirlerine bağımlılar ama kastettiğim şey o değil, bunu anlamak çok zor olmamalı.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Evet bu sence , sence ekonomi iyi gitmiyor olabilir , başkasına göre iyi olabilir. Senin işin kötüleşmiş olabilir başkasının iyileşmiş olabilir. Biri 2001 den daha iyi olduğumuzu düşünebilir , sen daha kötü olduğumuzu düşünebilirsin.

Bunun eğitimle alakası yok. Sen ekonomi daha kötü dersin veya öyle düşünürsün ama oradan bir ekonomi prof. üniversitede ders veren biri ekonomi 2001 den daha iyi der. Bu o adamın eğitimsiz olduğunu göstermiyor sanırım.

Evet kısaca durum bu. EĞitimsiz eğitimli demekle o iş olmuyor. Bukadar basit değil. Eğitimli eğitimsiz diye ayırıp , bak bunlara eğitimsizler oy veriyor demek en fazla siyasi söylem olarak kullanılır.
sen saka misin ya, ekonominin iyi gidip gitmemesi de subjektif bisey mi oldu?
bana ekonomi iyi gidiyor diyen bi tane profesor gosterir misin, lutfen karisi turbansiz olsun veya abdullah atamamis olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Siz verdiğim örneği ve yazdığımı bile anlamamışsınız bana laf söylemek kim...

Bazı yayın guruplarında ekonomi kötüye gidiyor vs. diye haberler çıkarken , ben ekodiyalogta prof. lardan ekonomi daha iyi şeklinde bir program dinliyorsam ya prof. lar yalancı ya da o haber yayınları yalan haber yapıyor.

Şunu belirteyim ben şu andan bahsetmedim yazdıklarımda. İsteyen istediği tarafından anlamakta serbest tabiki. Paticiğin geleneğidir bu. Çıkın bakalım insanlara sorun durumunuz 2001 e göre nasıl diye , biri kötü berbat der diğeri şükür iyi der , 2001 de şu andan çok daha kötü haldeydik der.

Durum şöyledir , biz bunu yaşıyoruzda. Muhalefet ya da muhalif düşünen birçok kesim ekonominin 2001 e göre daha iyi olduğu dönemde ekonomi berbat diyebilir , diğer yandan ekonomi prof. ları aksini söyleyebilir. Burada olay ekonominin subjektif filan olması değil , her isteyenin kendi paralelinde konuşmasıdır. Kişide buna göre oy verir. Ekonomi iyi olduğu için bir chp li akp ye oy vermeyeceğini tahmin edebiliriz mesela.

İnsanlar ekonomiyi ekonomiciler gibi rakamlarla değerlendirmiyor. Kendi geçimine bakarak değerlendiriyor. Kendi işi iyi ise , 2001 e göre daha iyi para kazanıyorsa ona göre iyidir. Bu yüzden de halinden memnundur. Ben bunu anlatmaya çalışırken siz işe hemen kendi tarafınızdan baktığınız için böyle saçma sapan yorumlar çıkıyor ortaya.

Bunu şaşkınlıkla karşılıyorsanız , türkiye değilde uzayda başka biryerde yaşadığınızı farzediyorum.

Yorumlarınızı iyi algılayarak yapında şakamısın derken kendiniz şaka olmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı saçmalamayı yapıp bizi uzaylı yaptın ya helal olsun.Uzaylıyız ulan biz hem de Atlantisliyiz.
Bir kişinin kendi paralelliğinde(paralel evrenden mi lan yoksa) olaylara bakmasını subjektif olarak adlandırmışız.Sen değil demişsin yanlışı biz yapmışız pardon.
Çok basit örnek vereceğim anlarsan Atlantisliler çok sevineceğiz.
Şimdi Başbakan ekonomi taş gibi kriz bizi teğet geçti dediğinde.Bir sürü işçi işinden oldu , batan şirketler oldu.İnsanlar olduklarından daha fakir durumdalar şu anda.
Hala çıkıp birileri ekonomi iyi diyorsa bu onun kendi paralelliğinden(paralel evreninden) bakması değil yalan söylemesidir.Ülkenin ekonomisi bellidir.Sen ne kadar gizlesen de güneş balçıkla sıvanmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Çıkın bakalım insanlara sorun durumunuz 2001 e göre nasıl diye , biri kötü berbat der diğeri şükür iyi der , 2001 de şu andan çok daha kötü haldeydik der.

ahauhahaha la kim iyi durumdayım önceki yıllara göre diyor, allahaşkına bir örnek göster akpperestler dışında? herkes kan ağlıyor ya, işsizlik tavana vurdu. iyice boka battık her alanda, nasıl şuursuzca savunabiliyosun akpyi? birde paticike laf atıyosun, yahu insanlar gördüklerini yazıyor burda, hem de burası genelde eğitimli ve iyi maaşlı bir zümre. git bak halkın içine gir, yemeye ekmek bulamıyor artık insanlar.
sadaka ekonomisi ftw
Sosyal ağlarda paylaş

ahahahh yahu hala neler diyorsun. Ben sana ''Ekonomi böyledir; şöyledir'' dedin demedim ki.Sen ,ekonomiye sana göre kötü başkasına göre iyi denilebilir diyorsun.Üstelik bunu siyasi görüşüne göre söyleyebilir dedin.Örnekte verdin muhalif kesim ekonominin iyi olduğu döneme kötü diyebilir diyorsun bunları hep yazdın.Ben sana diyorum ki iyiyse iyidir.Kötüyse kötüdür birinden biri yalan söylüyordur.
Senin anlatmak istediğin şey ekonomi değil kişilerin kazancı
Şimdi ben bu dönemde ferrari arabayla gezecek kazanç elde etmiş olsam ama Türkiyede işsizlik artsa, fakirlik artsa, alım gücü düşse ,dış borç artsa , refah düşse vs olsa bu bana göre ekonomiyi iyi yapmaz.Ekonomi bok gibidir. Ben sadece kazanç elde etmişimdir genele etkisi yok yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Theghosthand , ben senin dediğinden farklı birşey söyledim mi ? Ben insanların bu şekilde düşünebileceğini söylüyorum ve buna göre oy verebileceklerini söylüyorum. Kişi ekonomiyi kendi haline göre değerlendirebilir diyorum. Bunları söyleyenlerin yalan veya doğru olduğunu tartışmıyorum , bu şekilde insanların konuşabildiğini , düşünebildiğini ve buna göre oy verebildiğinden bahsediyorum. Onun yalan söyleyim söylemediği vereceği oyu değiştirmiyor ki burada ana konumuz insanların oyu. Yalancı veya doğru oldukları değil.

O kişi iyi dedi diye iyidir , kötü dedi diye kötüdür diye bir laf hiçbirzaman etmedim zaten. Neyi tartışıyorsun daha ? Yok ekonomiyi subjektif değerlendirmişim , yok ekonomi iyi demişim. Bunlar sizin zırvalamalarınız benim o şekilde tek bir lafım veya iddiam yok mesajlarımda.

Başka arkadaşlarada söyliyim , okumadan bol keseden yazanlara. Ben hiçbiryerde ekonomi iyidir veya kötüdür demedim. Örnekler verdim. Boşuna savaşmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Prosciutto said:
Jadelith said:

hanım gomünistler geldi

yetersiz yeraltı kaynağı olup yurtdışına bağımlı olmayan ülke söylesene bi. afganistan zimbabwe filan var benim bildiğim :p

eheh aferim sana zeki şey seni. umarım salağa yatıyosundur yoksa gerçekten üzülmeye başlıcam senin için. her ülkenin birbiriyle ticari ilişkileri olduğu için tabiki birbirlerine bağımlılar ama kastettiğim şey o değil, bunu anlamak çok zor olmamalı.

lem en dogru ekonomi o bi kere (sol) diyer yandan bagimli olmak ithalat ve icrat la alakali bence simdi sen pantolandan arabaya kadar herseyi yabanci mallari aliyosan kesin bagimlisindir ama kendin uretip fazlaligi yabanciya satiyosan o zaman bagimsizsindir.(bknz chinna) hammadde konusunuda rusyadan alabilrisin madenlerin 50% si orda ne olsa :Pdiyer yandan tr de oldukca iyi yer alti kaynaklari var uranyum olsun toryum olsun bor olsun bide dunyaya gore ust siralarda ama bu gidisle yabancilar hic birakmicak hepsini tuketcek
tabi emperyalizs ulkelerle ticaret yapilamaz)
Sosyal ağlarda paylaş

Her zaman diyorum önemli olan kararsızların oyunu alabilmek. Geçen seçimde hepsi AKP'ye oy verdi %50 lere ulaştılar. Şimdi işler değişti.
Aç kalan işsizler, firmaları batan sanayiciler, tayyeap'in israile yaptıklarının akla mantığa sığmadığını düşünebilecek kadar eğitimliler malesef bu sefer akp'ye oy vermeyecekler.
%40'ı geçemezler kanımca. Chp de epey yaklaşır mhp'nin de oyları azalırsa.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...