Prosciutto Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 hizmetten kastın seçim yardımlarıysa dediğin doğru tabi. eğitim insanın gözünün kömürle zartla zurtla boyanmasını engelleyip bütün resmi görmesini sağlayabilir mesela ne dersin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Prosciutto said: hizmetten kastın seçim yardımlarıysa dediğin doğru tabi. eğitim insanın gözünün kömürle zartla zurtla boyanmasını engelleyip bütün resmi görmesini sağlayabilir mesela ne dersin? Sen hizmetten onu anlıyorsan doğru söylüyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 komik savunmalar yapma istersen. anladın bence ne demek istediğimi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Ben savunma yapmıyorum , sen hizmetten bir tek o yardımları anlıyorsan ve hizmet olarak bir tek onların yapıldığını sanıyorsan evet senin dediğin doğru. Daha açık anlatamam sanırım. Konu oraya gelecekse yardımlar ile oy gelmediğini birçok anket ve istatistik gösterdi ve gösteriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 hizmet geneldir bence. belli bi yerdeki adamın kısa vadede çıkarına hizmet edip genel olarak ülkenin, ekonominin, sosyal güvenliğin vs. içine ediyosan yemişim öyle hizmeti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 eğitimsizlerin neye göre oy verdiğini ele alan bir tezi filan olan insan yok mu aramızda. sosyolog dolu kimse adam gibi bişi yazmıyo burdaki tiplerin "gördünmü mallar oy veriyo akpye sadece" yorumlarıyla kalıyoruz :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Orada koskoca bir şekilde eğitimsiz insanların AKP yi tercih ettiği yazarken hala bikbikbik konuşanlar ne ayak çözemiyorum. edit: evet jadelith bence sadece mallar oy veriyo akpye :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Horizon said: Konu oraya gelecekse yardımlar ile oy gelmediğini birçok anket ve istatistik gösterdi ve gösteriyor. oradaki yardımlar kömür vs. örnek. tabiki o kadar oyu sadece kömür dağıtarak almıyolar. bakış açını genişletmen lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn2 Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 yaş dinlemden oy alıo bu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Prosciutto said: Horizon said: Konu oraya gelecekse yardımlar ile oy gelmediğini birçok anket ve istatistik gösterdi ve gösteriyor. oradaki yardımlar kömür vs. örnek. tabiki o kadar oyu sadece kömür dağıtarak almıyolar. bakış açını genişletmen lazım. Olay nedir peki bana bir aç genişlet bakış açımı bakalım. Tüm oyları yardımlar haricinde gizli rüşvetle filanmı alıyorlar ? Eğitimsizden çıktık bakalım nereye gidecek. Her oy verenin bir sıfatını çıkarırsın şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 chp de aynı şekilde yardım edeceğini söyledi. HİÇBİR parti yardımları durduracağını söylemedi (yani %0.03 oy alan partilerden bahsetmiyorum) : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Horizon said: Olay nedir peki bana bir aç genişlet bakış açımı bakalım. Tüm oyları yardımlar haricinde gizli rüşvetle filanmı alıyorlar ? Eğitimsizden çıktık bakalım nereye gidecek. Her oy verenin bir sıfatını çıkarırsın şimdi. dediğim gibi insanlar kısa vadedeki çıkarları doğrultusunda hareket edip bütünü görmüyolar. ekonominin iyi gittiğini iddia eden insan bile var bu ülkede daha fazla bişi söylememe gerek yok bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 zor durumda olan bir insan "hm yarın aç kalıcam ama 20 yıl sonra nolcak peki?" demez ha kısa vadeyi bile yannış görüyo olabilirler ama sanmıyorum o kadarını da Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 ondan bahsediyorum işte. iktidar da insanların bu durumunu gayet güzel sömürüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Evet bu sence , sence ekonomi iyi gitmiyor olabilir , başkasına göre iyi olabilir. Senin işin kötüleşmiş olabilir başkasının iyileşmiş olabilir. Biri 2001 den daha iyi olduğumuzu düşünebilir , sen daha kötü olduğumuzu düşünebilirsin. Bunun eğitimle alakası yok. Sen ekonomi daha kötü dersin veya öyle düşünürsün ama oradan bir ekonomi prof. üniversitede ders veren biri ekonomi 2001 den daha iyi der. Bu o adamın eğitimsiz olduğunu göstermiyor sanırım. Evet kısaca durum bu. EĞitimsiz eğitimli demekle o iş olmuyor. Bukadar basit değil. Eğitimli eğitimsiz diye ayırıp , bak bunlara eğitimsizler oy veriyor demek en fazla siyasi söylem olarak kullanılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 hala kişilere özel bakıyosun olaya. bir ülkenin ekonomisini 'A kişisinin işleri iyi gidiyo B kişisinin iyi gitmiyo demekki herkese göre değişir' şeklinde basite indirgemek ne kadar mantıklı? genel olarak insanların alım gücünden, refah seviyesinden, gelecek kaygılarından, ülkenin dışarıya bağımlılığından neden bahsetmiyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prosciutto Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Prosciutto said: hala kişilere özel bakıyosun olaya. bir ülkenin ekonomisini 'A kişisinin işleri iyi gidiyo B kişisinin iyi gitmiyo demekki herkese göre değişir' şeklinde basite indirgemek ne kadar mantıklı? genel olarak insanların alım gücünden, refah seviyesinden, gelecek kaygılarından, ülkenin dışarıya bağımlılığından neden bahsetmiyorsun? hanım gomünistler geldi http://www.shirt-fight.com/wp-content/uploads/2007/04/the_communist_party_large.gif yetersiz yeraltı kaynağı olup yurtdışına bağımlı olmayan ülke söylesene bi. afganistan zimbabwe filan var benim bildiğim :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 şu resmin dini versiyonun biri koysa ortalığı yakarsınız. e hani noldu tonajla bor vardı gelecekte ortalığı silip süpürüyoduk? :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Horizon said: Siyasi olaylarda eğitimli eğitimsiz diye ayırmak şu bakımdan da yanlış görünüyor. misal veriyorum : Köyde kendi işine gücüne bakan , gündemi çok takip etmeyen insanlar oyunu medyadaki habere göre değil de kendisine kim hizmet ettiyse veya kendisini daha rahat yaşamasına sebep olan kimse ona verecektir. Şimdi bu insan eğitimsiz ankete göre. Peki eğitimsiz olması birşey ifade etti mi ? hayır. Kişi hizmete oy vermiş oldu partiye değil. Eğitimsiz denilebilcek birçok insanın aklı siyasete , ideolojiye aklı emeyebilir. Bu insanlar genel olarak alacakları hizmete göre oy vereceklerdir. Ama farklı bir yandan bakarsak eğitimli dediğimiz insanların arasında da hizmete bakmayıp sadece kendi menfaati dolayısı ile , ideoloji veya siyasi görüşüne göre oy verecektir. Bunlar her iki taraflı böyle uzayıp gider. Yani eğitimli - eğitimsiz deyip de iş bitmiyor. Eğitimli insanın bilinçli veya doğru partiye oy vermesi , eğitimsizin ise bilinçsiz ve yanlış partiye oy vermesi gibi komik bir genelleme olamaz. IQ eğitimle artıyor. Ayrıca örneğindeki "gördüğü hizmete oy vermek" =bilinçsiz/cahilin sömürülümesi=AKP Türkiye'sinin tablosu. İnsanlar hizmete değil politikaya ve bu politikanın ürünlerine oy vermeli. Hizmet belediyenin işi; partinin, hele hele başbakanın hiç değil. Horizon said: Konu oraya gelecekse yardımlar ile oy gelmediğini birçok anket ve istatistik gösterdi ve gösteriyor. Daha önce konuşuldu bu. Adam bu tabloda yalan söylemeye yönlendirildiğinden onun araştırmasını doğrudan sorarak yapamazsın. AKP ye kömür yüzünden sempati duyan adam kömür yüzünden sempati duymadığını iddia eder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Absolut said: Eğitimsiz olmak aşağılanma veya hakaret sebebi değildir lütfen düzgün yorumlar yazın. Eğitimsiz olmak aşağılanma sebebi değildir, zaten aşağılıktır kendisi tanımından ötürü. Eğitimsiz adam eğitimli adama göre, eğitim konusunda aşağıdadır, biri negatif, biri pozitif zira... Eğitimsiz olup olmaması kendi suçudur, değildir o apayrı bir konu, ama bence eğitimsizlik kendi kendine aşağı bir durum zaten, ayrıyeten aşağılanmaya ihtiyacı yok... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Horizon said: Evet bu sence , sence ekonomi iyi gitmiyor olabilir , başkasına göre iyi olabilir. Senin işin kötüleşmiş olabilir başkasının iyileşmiş olabilir. Biri 2001 den daha iyi olduğumuzu düşünebilir , sen daha kötü olduğumuzu düşünebilirsin. Bunun eğitimle alakası yok. Sen ekonomi daha kötü dersin veya öyle düşünürsün ama oradan bir ekonomi prof. üniversitede ders veren biri ekonomi 2001 den daha iyi der. Bu o adamın eğitimsiz olduğunu göstermiyor sanırım. Evet kısaca durum bu. EĞitimsiz eğitimli demekle o iş olmuyor. Bukadar basit değil. Eğitimli eğitimsiz diye ayırıp , bak bunlara eğitimsizler oy veriyor demek en fazla siyasi söylem olarak kullanılır. Böyle salak bi ekonomi anlayışı olabilir mi senin işin iyiyse ekonomi kötü olamaz diye. Yani ne diyeyim ki cahil ne bilmiyorsun , kelimelerin tanımları ile sorunun var onu anladık ama çüş yani. Ekonomi subjektif bişey mi ki? ''Bana göre ekonomi iyi neden e benim arkamda akp var ;erdoğanın oğlu ortağım; kdv falan yok hem.'' bu adama mevcut durum iyi gelir neden çünkü haksız kazançtan elde ediyor gelirini zenginleşiyor.Bu ekonomiyi göstermiyor ne yazık ki kişiye özel ekonomi yok. Toplumun geneli bu değil zaten işçisi var ;emeklisi var; açlık sınırında gezen çok insan var e napalım kömür verelim o zaman ekonomi iyi.Suyu olmayan köye bulaşık makinasıda verelim bizden kralı yok.Fakiri daha fakir yapalım ama seçim öncesi iki hediye ile göz boyarız.Bunu göremeyen insan çok; oyunu buna göre veren de çok.Sizin kabul etmemeniz gerçeği değiştirmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 yok ben yakmam, allahsız dinsizin önde gideniyim evelallah :P ama çok uyuyo, baya iyi bulmuşlar : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Jadelith said: eğitimsizlerin neye göre oy verdiğini ele alan bir tezi filan olan insan yok mu aramızda. sosyolog dolu kimse adam gibi bişi yazmıyo burdaki tiplerin "gördünmü mallar oy veriyo akpye sadece" yorumlarıyla kalıyoruz :p eğitimsiz adam bilinçsizdir ve eğitim IQ'yla arttığı için eğitimle yükseltebileceği IQ seviyesi de düşük kalmıştır eğitimli haline nazaran. Dolayısıyla bu durumda bilnçsizlik ve kişisel düşünceler olmadığı/eksik olduğu için soyut düşünüp yargı yürütemez ve somut şeylere bakar. Somutluklarla kandırılıp sömürülür. Örnek: Kömür, buzdolabı, viyadük, "duble" yol. AKP neden hizmete önem veriyor? Çünkü bilinçsiz insanları somut şeylerle daha kolay suistimal edebilip oylarını daha rahat satın alabiliyor. Bu durum etik ya da iyi niyetli değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2009 Jadelith said: zor durumda olan bir insan "hm yarın aç kalıcam ama 20 yıl sonra nolcak peki?" demez ha kısa vadeyi bile yannış görüyo olabilirler ama sanmıyorum o kadarını da zor durumda olan insan 20 sene sonra iyi durumda olacağını öngörebilecek bilince sahipse kısa vadede aç kalmaya razı olur. Ufak ufak kazanır mesela. Oyunu buzdolabı karşılığı satmaz. Horizon said: Evet bu sence , sence ekonomi iyi gitmiyor olabilir , başkasına göre iyi olabilir. Senin işin kötüleşmiş olabilir başkasının iyileşmiş olabilir. Biri 2001 den daha iyi olduğumuzu düşünebilir , sen daha kötü olduğumuzu düşünebilirsin. Bunun eğitimle alakası yok. Sen ekonomi daha kötü dersin veya öyle düşünürsün ama oradan bir ekonomi prof. üniversitede ders veren biri ekonomi 2001 den daha iyi der. Bu o adamın eğitimsiz olduğunu göstermiyor sanırım. Evet kısaca durum bu. EĞitimsiz eğitimli demekle o iş olmuyor. Bukadar basit değil. Eğitimli eğitimsiz diye ayırıp , bak bunlara eğitimsizler oy veriyor demek en fazla siyasi söylem olarak kullanılır. Çelişkiye düşmüşsün. Bak verdiğin örnekte de prof diyorsun sonra gelip eğitim muhabbetiyle olmaz diyorsun. (td) Hangisinin eğitimi bilimsel statüsü daha yüksekse o diğerine göre daha doğru konuşuyordur işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar