Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CD ömrü nekdar ?

MrMedia

Öne çıkan mesajlar

dostum cdlerin uzun ömürlü olduğunu biliyoruz
fakat cd lerin kalite kalite ayrıldğınıda unutmayalım
gümüş nikel ve altın cdler var bunlardan en hayırlı olanı 24 karat altın cd dir kolay kolay çizilmez ve en az 1 asır sağlam kalır . :)
yeterki zorlayarak çizme de bişi olmaz .
deir cd ler ilse kullandıkça veri kaybına yol açabalir bu çoğu zaman kullanıcı hatasından kaynaklanır. fakat cd bakım jellleri var onları da kullanabilirsin yinede eskisi gibi olmaz sanırrım[signature][hline]www.sudenet.8m.net
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SilphatosIce_, 15 Mayıs 2004 18:21 tarihinde demiş ki:
Fakat bende bulunmuş olan 2, 3 TDK CD-R, çok iyi koşullar altında bulunmalarına rağmen yaklaşık 7 yıl sonra ''aktılar''. Şöyle tarif edeyim, ilk önce beyaz olan ön tarafları sanki virus kapmış!? gibi morarmaya başladı sonra da arka yüzleri siyah-mor karışımı bir renk aldı ve ardından çalışmamaya başladılar.

onun nedeni sanırım rutubet nedeniyle cdnin ön tarafındaki yapışkanlı ince metalin ıslanması. pek de ii koşullar altında kalmamış yani[signature][hline]a.k.a "bay bomba"
Sosyal ağlarda paylaş

CD lerin çizilmesi en fazla kabından alıp cd'ye koymakla ve tersi işlemle olur. Başka türlü yere düşürmek lazm. CD nin alaşımına göre tuttuğunuz ortama göre değişir. CD nin plastik materyalinde bir değişim sezdiğiniz anda yedeğini alın.

Çizik materyalin bozulmasına göre çok önemsiz bişi. Benim broodwar ilk çıktığında aldığım cd nin altını görseniz şaşırırsınız, kamyon mu geçti üstünden diye düşünürsünüz ama tek bir takılma olmadan okuyor cd'yi :D[signature][hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

Yaw benim tomb raider 1 cd si var, yıllar önceden, cd salt çizik! yani sanki cd yi çiziklerden üretmişler, çizilmemiş tek bir nokta yok altında. Ama şiimdi koyalım makinaya tek bir takılma olmuyo. (arada bir koyup bakıyorum, ne zaman bozulacak diye)

Kullanan memnun kalanlar arşivlik kaliteli cd tavsiye etsin , hadi canlarım benim.[signature][hline]move thougtfuly but fast as well
from heaven through the world to hell.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...