Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

En iyi bekçi

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

Değerli pati dostlarım,bir alanı korumak üzere bir köpek düşünüyoruz gündüzleri bağlı akşamları salık olacak,bağlı olduğu alan da direk klübe değil tel çekicez hafif ileri geri yapabileceği bir alan olacak.

Hayvanda aradığımız özellikler bizden başka (sahibi 3 kişi tanıması gereken toplamda 10 kişi ortalama) kim yaklaşırsa uyarı versin (yani hırsızla arkadaş olmasın :) ).Sadık olsun ve gereksiz agresifliği olmasın.

Ben kangal,cane corsa,rotweiler,danua ve alman kurdu baktım en yakın gelen rotweiler şuanda.Sizce ?
Sosyal ağlarda paylaş

Valla, köpeği satın alacaksan değişir durum. Bütçene göre bide (çok iğrenç bir yaklaşım oldu biliyorum ama başka birşey düşünemedim).

Benim tercihim 3 köpekten yana olur, Rott, Doberman, Pitbull. Fakt Doberman ve Pitbull soğuğa gelemez. Hele - dereceler altında ölüme kadar gider olay. O yüzden Rott diyorum.

2. tercihim Alman Kurdu olur. Eğitime çok açık köpekler, safkan olursa tabi. Hatta 2 gün önce Antalya' ya geldim. Şehir merkezinde adamın teki marketten çıktı gazeteyi köpeğin ağzına verdi beraber yürüdüler gittiler. Bu da böyle bir anımdır :P

Eğitimcilerden ve internetten hep aynı şeyleri duydum ben. Alman Kurdu kimseyi içeri almaz, yukarıda saydığım üç köpekte içeride sessizce bekler hırsız içeri girdi mi dışarı çıkarmaz.

Ama asıl soru, köpeği eğiticekmisiniz. Hele ki savunma eğitimi gerekecek böyle bir durumda. Eğer çok masraf etmeyecem, eğitmeyecez hayvan öyle durucak derseniz. Sokak köpeği koyun en azından sevaba girersiniz. Sonuçta eğitimsiz köpek kurusıkı havlayacak, ister kangal olsun ister doberman. İçeri birisi girdi mi köpeğin bakımına göre değişir ne yapacağı.
Sosyal ağlarda paylaş

kangallar aptal oluyor biraz. 2 kangalım var(dı birini verdik) çok salaklar. insan görünce deliriyolar sevinçten.

alman kurdum da vardı. cin gibiydi. iyi bekçidir de, sadece gerektiği zaman havlıyodu (biri geçerken), ve yabancılara yakın davranmıyodu.

rott da iyi diyolar. ama korkunç hikayeler de var onlarla alakalı
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi şöyle kangalla ilgili düşüncem şu,afedersiniz bir pislemiş insandan beter hergün aynı şeyi yapacağını düşünürsek biraz sıkıntılı :D şaka bir yana adam dedi ki bu hayvana bağ bahçe lazım koşması lazım dolaşması lazım ama öyle bir imkan yok malesef.Alman kurdu tabii ki hep düşünülür ama koku olarak biraz rahatsız edebilir.rotweiler-cane corsa ikilisi şuan yakın geliyor,cane corsa tam bir canavar süper bir hayvan.

rotweiler hakkında rahatsız edici hikayaler nedir ki bilmiyorum hiç ?
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:
şimdi şöyle kangalla ilgili düşüncem şu,afedersiniz bir pislemiş insandan beter hergün aynı şeyi yapacağını düşünürsek biraz sıkıntılı :D şaka bir yana adam dedi ki bu hayvana bağ bahçe lazım koşması lazım dolaşması lazım ama öyle bir imkan yok malesef.Alman kurdu tabii ki hep düşünülür ama koku olarak biraz rahatsız edebilir.rotweiler-cane corsa ikilisi şuan yakın geliyor,cane corsa tam bir canavar süper bir hayvan.

rotweiler hakkında rahatsız edici hikayaler nedir ki bilmiyorum hiç ?

ya pitbull katildir olayı işte. aynı şey rot için de diyorlar. öyle birşey yok, adam gibi bakarsan köpeğe.
Sosyal ağlarda paylaş

Alman Coban Kopegi, korumayi dusundugun alanin buyuklugune gore sayisi degisir.

Soyleki Istanbul'da [ mevsim kiyaslamasi yaparsin -Kar, yagmur, soguk, sicak babinda; kopekler disarida ; tel ile cevrili yaklasik 6 metrekarelik alanlanlarinda (kopek basina) yasiyorlar] polenezkoy tarafinda yaklasik 1.5 donume yayilmis olan evimizin guvenliginden sorumlular.

1.5 donumluk bir araziyi, 24 saat korunsun istiyor isen minimum iki Alman Kurdu gerekmekte, birisi gunduz vardiyasi, digeri gece vardiyasi, yoruluyorlar zira hayvanciklar.

Alman kurdu karakter olarak senin eyvallah dedigin insanlara, sen de yanindayken eyvallah der, ama yaninda degilsen kabaca yer o yabanciyi.

Misal: diyelim beraber bir misafir ile cay iciyorsun, seninkisi gelir ilgilenir, koklar, laf etmez. Diyelim ki misafirinin yanindan ayrildin, iceri girdin, misafirinde meraklandi kalkti dolasmaya basladi, buna musade etmez, yer bitirir.

Tabi kopeklerin full egitimli oldugunu varsayiyorum. Ic gudesel olarak her kopek sahibini ve alanini korur, fakat bir takim specific davranislar egitim ile verilir.

Bol sans.
Sosyal ağlarda paylaş

rot alacaksan, eğitimsiz şekilde kesinlikle tasmadan çıkarmaman gerekir.

ben 4,5 sene baktım fabrika alanında, kesinlikle güvenilir ve de sevimli oyuncu bir hayvan; amma gücü çok dengesiz kullanıyor. hayvanın önünde arkamdan gelip şaka diye boğazıma kol dolayan arkadaşımı görüp 9 aylık olmasına bakmadan tasma koparmıştı ^^

yani eğitim aldırmadan, kontrolsüz bir şekilde sahaya salabileceğin bir hayvan değil. işini iyi yapar başını da belaya sokar.

bi de fazla hareketli olmamasına rağmen gün içinde koşturup, güreş tutup enerjisini alman lazım yoksa tasmanın ucunda kendini harab ediyor.

hee bunlar benim tecrübelerim, bu hayvanların geneli için geçerli midir bilmem.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...