Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mizah

Estel_Anorien

Öne çıkan mesajlar

-007- said:
Bilimde de öyledir mesela. İnsan düşüncesinden bağımsız bakarsın her şeye. Hukuk da bir bilim dalıdır.

insan düşüncesinden bağımsız bilim? bilimi düşünen kim? ayrıca bazen türk toplumunun eline anarşizme dair hiçbirşey geçmediğini sanıyorum. insanların uyum içinde yaşayabileceği ve kanunlara gerek kalmayacak bilinçli insanlar toplumundan haberi olan var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Estel_Anorien said:

insan düşüncesinden bağımsız bilim? bilimi düşünen kim? ayrıca bazen türk toplumunun eline anarşizme dair hiçbirşey geçmediğini sanıyorum. insanların uyum içinde yaşayabileceği ve kanunlara gerek kalmayacak bilinçli insanlar toplumundan haberi olan var mı?

ütopya?
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:
bir insan, insan dusuncesinden bagimsiz olarak anca gotume bakar, sori.

Düşünceden kasıt şu tartışmada geçen kişisel eğilimler. Her şey insan temelli değil yani. Öyle olsa milyar tane doğru olurdu. Ama sadece bir matematik var. O bahsettiğin bölgen de mesela tıp açısından herkesteki aynı hücrelerden oluşuyor...vs.

dominic said:
ahem, evet 007, haklisin.

zira senin savundugun seyler insan dusuncesi degil.

pardon. :(

Kişisel yorum bile değil evet. Aç oku.
Sosyal ağlarda paylaş

dominic said:
evet, milyar tane dogru yok ama milyar tane cozum yolu var.

buna ne diyeceksin?

bahsettigin kanunlarin, tabularin insanlar tarafindan koyulmadigini bana aciklayacak neyi okuyayim, net olarak gosterirsen sevinirim.

Amaç çözüm değil. Amaç bilgi ve her açıda sadece bir bilgi var. Bir açıda insan sayısı kadar bilgi yok.

Kanunların insanlar tarafından koyulmuş olması insanlardan bağımsız doğrular olmayacağı ya da bu kanunların insanlardan bağımsız bakış açısıyla üretilmediği anlamına gelmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Estel_Anorien said:
-007- said:
Bilimde de öyledir mesela. İnsan düşüncesinden bağımsız bakarsın her şeye. Hukuk da bir bilim dalıdır.

Bizim toplumumuzda zaten pratikte öyle bir şey olamaz. Yasalar varken bile millet birbirini kesiyor. Gerçekçi düşünmek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben dogmatizmi savunmuyorum. Yanlış anlamışsın.

Demek istediğim: bilgiler insan beyni tarafından üretilmiyor. Bilgiler zaten var. Basit bir felsefi bakış açısı. Wikipedia'dan yaptığım hukuk felsefesi alıntısında da bu vardı. Hukuk insan olduğu için olan bir şey değildir. İnsan sadece düşünerek hukuku keşfetmiştir deniyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...