Bathory Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Arkadaslar selam, Artık bizim emektarla yolları ayırma vakti geldi. Oyun merakım pek kalmadı artık. Sadece aksamları wow devam ediyor vakit bulabildikce. Bu işlerden pek anlamıyorum, o yüzden forumlardan okudugum kadar ve bikaç arkadaşımın yardımıyla şöyle bir sistem topladım. İyi midir, beni ne kadar idare eder, wow'da yeni contentler gelince beni fps derdine sokar mı bi yardımcı olabilirseniz cok sevinirim. Yalnız verebileceğim maksimum fiyat 1000 lira. Ben de biliyorum piyasada her parcaya 5-10 dolar fazla verip daha iyi bisey alınabilir ama hepsine 5-10 dolar eklersem fiyat 150 lira kadar artıyor. Bu da hiç hoş birşey degil bu kriz ortamında. Anakart: Gigabyte EP43-DS3L 1600 FSB/DDR2 1200 S+GL+16X 775 Ram: Kingston HyperX 2 GB (2*1) 1066 MHz (Nvd SLI) CL5 İşlemci: Intel CPU E5200 2.5 GHz 800MHz 2MB Pentium D.Core Ekran Kartı: Sapphire HD4830 512 MB 256Bit GDDR3 16X Kasa: Cooler Master Elite RC-332 KKP1 350W ATX Kasa Black Hdd: Seagate 500 GB 7200 RPM 16MB SATA2 Bikaç arkadaşımın 350Watt kasanın bu sistemi kaldırmakta zorlacanacagı konusunda tereddütleri var. 400-460 Wattlık kasalarda da fiyat 2 katına cıkıyor neredeyse. Ama tabi vermem gerekiyorsa vericez napalım. Öncelikli tercih bu kasa ama. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 sabri, senin icin cok degisti, is adami oldu diyolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bathory Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 İş dünyasına roket hızıyla girdim bap. Ben artık eski ben degilim. Türk GSM sektöründe aranılan isim oldum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yezid Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 kasayı ucuz tutup ayrı bir psu alman lazım o zaman. ayrıca bence ne yapıp edip e7300 almaya bak işlemci olarak, hatta idare ederim diyorsan onboard ekran kartlı bir anakart al sonra para olunca güncellersin. ram için de bunu tavsiye ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 2GB 1066MHz ram yerine 4GB 800MHz alman çok daha faydalı olacaktır. Mesela iki tane http://www.exa.com.tr/ocz/bellekler/ocz_value-326-5786.html almayı düşünebilirsin. Onun dışında bütçeye göre iyi seçim bence. Güç kaynağını şurdan yaklaşık olarak hesaplayabilirsin: http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp Cooler Master kasa için iyi bir marka. Güç kaynağı gerçekten 350W ise uzun süre (3+ yıl) yetecektir bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Bu arada şöyle bişey farkettim, vista ultimate 32 bit makina 3 küsur GB ram görürken sp1 yükledikten sonra 4 GB ram gördü?! 32 bitte 4 GB görmüyo diye ezbere bi bilgiye sahiptim, şaşırdım ehe. ( ki aslında hiç düşünmemiştim 2003 server 8 GB çalıştırıyorum bi yandan ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 bende görsede kullanamyor diye ezbere bir bilgiye sahibim :P en fazla 3 küsür kullanıyodu galiba ama 3.5'u geçmez o küsürat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bathory Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Belirtmeyi unutmuşum. Ram geçici olarak 2GB olacak. Önümüzdeki ay aynı ramden bir set daha alarak 2x 2GB 1066MHza cıkarmayı planlıyorum zaten. Tabi öyle birşey mümkünse (= İşlemci konusunda da gönül tabi ki ister e7300 almayı fakat 60 dolar fark var ki o da benim bütçemi aşar. Bu ay ses sistemi ve monitör de alıcam cünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Almak istediğin ram 2x1GB set ama. Anakartında dört slot varsa 4 tane 1GB takman mümkün. Ama madem sonradan eklemeyi düşünüyorsun, 2x1GB yerine 1x2GB al bence. Dört tane bellek takmak ilerde bir şekilde başına dert açabiliyor insanın. :) Ayrıca dediğim gibi, arada ciddi bir fiyat farkı varsa 1066MHz yerine 800MHz düşün. Performans farkı hissetilebilir boyutta olmuyor genelde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bathory Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 800MHz'lere bakayım o zaman ben en iyisi. Cok ucurum fark yok ama ne kadar kısarsak baska yerden o kadar yükseltebilirim çıtayı. Bir de işletim sistemiyle ilgili kafamı kurcalayan bir kac konu var. Ben hayatımda vista kullanmamıs biriyim. Pek kullanma taraftarı da degildim fakat herkes hem şikayet ediyor vista 64bitten, hem de tavsiye ediyor. 4GB ram varsa vista 64bit deniyor ama ben basta 2gb ram ile idare edecegim icin geriyor beni vista olayı (= Surekli bir bios ayarları, yok ram'i cıkarıp deneyin. Ben o kadar anlamam bu işlerden. O yuzden bi problem cıkarsa benim basım agrıycak muhtemelen. Bana kalsa ben eski xp'den devam etme taraftarıyım acıkcası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 walla oyunlar icin cl4 800 luk ram, cl5 1066 dan daha cok fps almanizi saglar. overclock olmayacaksa 1066 lik ram in bir olayi yok 800 luge nazaran. kingston alma da, uygun fiyata daha iyi bellekler mevcut. Bana kalirsa cpu yu e7200 falan almaya cali$, kasayi da 400 luk bir coolermaster ile degi$tir. 350 yeter ama verimlilik du$er. 350 ile 400 aradasindaki verim farkini 1 yilda elektrikten amorti edersin. 4830 da ortalama bi kart i$te, millet crossfire yapip 4850x2 leri tokatlamaya cali$iyor, mantikli aslinda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Microsoft musterilerinin 32bit os lerin neden 4gb ramlerini tanimadigi, ram mi bozuk isletim sistemi mi bozuk anatemali sorularindan bikmis olsa gerek sp1 ile gorup orda 4gb yazip da ohh sorun duzeldi dedirtecek bi yenilige gitti. Hala daha 32bit isletim sistemleri pae destegi olmadan 3.5gb ustu bellekleri tam olarak adresleyemiyor. pae icinde stabil degil deniyor ben sahsen kullanmadim. Bellek ve butce demisken kingston antipatimi hatirlatma ihtiyaci duyuyorum, madem muazzam bi performans arayisi yok, madem 1333mhz lik islemciler kullanilmiyor o halde 1066 lik ramlere o kdar para vermenin alemi yok diyorum. 800 luk veritech, a-data gibi ramler cok daha yerinde tercihler olurlar. ki isimlerine bakmayin cogu senaryoda kingston ve ocz in value modellerinden cok daha yuksek o.c. potansiyeli sahip olduklari kanitlandi. not: yazarken aklima geldi veritechlerin gigabyte anakartlarda p35 chipsetleriyle alip veremedikleri bi hikaye vardi, p43 de kesin destek muhabbetini halletmislerdir ama garanti tarafta kalip a-data diyorum. 4x1 de tercih edlcek birsey degil ama 1x2 de dual calismayacagi icin onun kadar az tercih edilebilir bi olay. rami de ucuzlatmisken neden 2x2 olmasin diyorum. psu da 400w sart, hem psu verimi, hem gurultu, hem bilesenlerin sagligi adina oradan kismamak lzm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bathory Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Açıkcası ram'lerde 1066 ve 800'ün arasında seçimimi yaparken aradaki farkın 6 dolar olmasının etkisi büyük oldu. Aynı modelin 800MHz'lik olanı 38$'ken, 1066MHz olan 44$. 6 dolar fazla veriyim bi üst modelini alıyım mantıgı yani. Simdi söyle bir ikilemde kaldım aldıgım tepkilerden sonra; iki ram arasında anladığım kadarıyla performans farkı pek yok. Fiyat farkı da 10YTL sadece. A-Data'ya baktıgımda 2GB'lık şu modelden iki tane alabiliyorum 54$'a. Sanırım bu şekilde yapabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2009 Az once kontrol etmek amacli tekrar baktim magazalarin stoklarina, neredeyse bir kac aydir en ucuz 2x2 kitler a-data daydi hem pack olarak hemde ayri ayri alindiginda fakat durum simdi biraz degismis gibi gorunuyor. O yuzden ben karistirdigim ortami nacizane soyle toplamaya calisayim; 800mhz ramlerden en ucuz 2x2 alternatifi alin markadan bagimsiz olarak. bu sorunun cevabi sticky topicdede baya bi yazmisim, neredeyse default olarak hep a-data ve veritech cikiyordu bayadir. exa da bakinca 667 fiyatina 800 de varmis, nasil bir fiyat politikasidir anlamadim. http://www.exa.com.tr/adata/bellekler/adata_2-326-3707.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar