Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uluslararası ilişkiler

camel

Öne çıkan mesajlar

selam arkadaşlar
şuan lise 3'teyim
9.sınıfta sınıfta kalmasaydım belki bu sene öss'deydim neyse..

eşit ağırlık yani TM bölümündeyim.
alandan uluslararası ilişkilerden diplomatlık istiyorum.
diplomatlık hakkında bazı araştırmalar yaptım ama bu konuda fikri olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirmi ?

tşk.
Sosyal ağlarda paylaş

camel said:
evet abi taktım kafaya ben
okumam ve yorumlamam cok iyi yani bi tartışmada iyiyimdir bilgim doğrultusunda.
eleştiri makale deneme tarzı yazılarıda cok iyi yazarım.
yani nasıl desem edebi yönüm iyidir :b

o zaman direk gir bu bölüme, Ben sosyoloji okuyorum boğaziçinde fakat çok ortak yanları var politika ile, çoğu insan sosyoloji politika çift anadal yapio, (politika die geçio siyaset bilimleri ve uluslararası ilişkiler)

ben de uluslar arası ilişkiler dersi poiltikaya giriş dersi ve bu dönem de uluslar arası hukuk ve uluslar arası kuruluş hukuku dersleri aldım. Gayet güzel dersler, hocalar kaliteli vs.

tavsiye ederim. bu kadar istekliysen , gir her türlü kazanırsan.
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:
ankara üniversitesine gidip torpil sağlayabileceksen oku. yoksa boşa okumuş olursun. bi de en fazla ders saati en az iş olanağı olan bölümlerden biri eşit ağırlıkta.

neden ankara üniversitesi torpil?
niye abi adam boğaziçi dedi az önce oraya torpillemi giriliyoki?:S
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:
camel said:
evet abi taktım kafaya ben
okumam ve yorumlamam cok iyi yani bi tartışmada iyiyimdir bilgim doğrultusunda.
eleştiri makale deneme tarzı yazılarıda cok iyi yazarım.
yani nasıl desem edebi yönüm iyidir :b

o zaman direk gir bu bölüme, Ben sosyoloji okuyorum boğaziçinde fakat çok ortak yanları var politika ile, çoğu insan sosyoloji politika çift anadal yapio, (politika die geçio siyaset bilimleri ve uluslararası ilişkiler)

ben de uluslar arası ilişkiler dersi poiltikaya giriş dersi ve bu dönem de uluslar arası hukuk ve uluslar arası kuruluş hukuku dersleri aldım. Gayet güzel dersler, hocalar kaliteli vs.

tavsiye ederim. bu kadar istekliysen , gir her türlü kazanırsan.

evet zaten kendime güvenmesem inanmasam kalkışmam buna.
teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:
şu anki çoğu diplomat ankara üniversitesi kökenli olduğu için demiştir.
okuyacaksan boğaziçinde falan oku tabi. bilkenti de tavsiye ederim hocalar bayaa kalite çünkü. eski büyükelçiler falan var aralarında.

olursa boğaziçi olmasını isterim tabi hem dediğin gibi hocalar hemde en azından adı var yani ne biliyim. bu işte üni isimleri etkilidir herhalde öyle düşünüyorum.

DoruK said:
torpil mezun olduktan sonra lazım. ankara üniversitesi de bu bölümde torpil sağlayacak insanlara en kolay ulaşabileceğin yer.

hmm bunu bilmiyodum teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:
hakkaten çok okumak lazım. bi tane seçmeli aldım. osmanlı diplomasi tarihi diye adam sürekli makale veriyo. 12 haftada toplam 1500 sayfa filan makale verdi. tek ders bu.

bende zaten bu tarz şeyleri seviyorum fede
yani makale okumayı yorumlamayı vs.

Mortis said:
diplomatlık die sormuşsun ben uluslar arası ilikşielr bölümünü anlatmışım =)

diplomat olmak için de sınavagiriosun die biliorum benim kuzen dışişlerine girmeye çalışcak daha 1. sınıf ama . onun dışında ne gerekio bilmiom.

evet onun içinde özel sınavlar var
aynı savcılık hakimlik gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:
fede said:
hakkaten çok okumak lazım. bi tane seçmeli aldım. osmanlı diplomasi tarihi diye adam sürekli makale veriyo. 12 haftada toplam 1500 sayfa filan makale verdi. tek ders bu.

bi de beni düşün o ders gibi 7-8 tane alıyorum bi dönem ^^

kolay gelsin abi. büyük saygı duyarım yani o kadar makale okuyana. sağlam sabır lazım
Sosyal ağlarda paylaş

o ankara üniversitesi olayı pek öyle değil aslında artık.

torpil önemli mi acayip önemli, ama geçen sene dışişleri bakanlığına gittiğimizde brifing veren sorumlunun önündeki listeden okuduğuna göre odtü, boğaziçi, bilkent daha çok diplomat çıkarmış geçen sene ankaraya göre(2007 için mi 2008 için mi geçerliydi hatırlamıyorum ama) ki kendisi de odtü mezunuydu .

torpilin geçtiği mülakat kısmına gelene kadar ciddi yabancı dil bilgini ölçen yazılı sınavlar var ve mülkiyenin yabancı dil eğitimi artık bazı devlet ve çoğu özel üniversitenin arkasında kalıyor.

bide şöyle bişey var. uluslararası ilişkiler okuyanların çok çok büyük kısmı bölüme girerken ben diplomat olcam dadatdadaat şeklinde girişlerini yapıyorlar ama çok geçmeden, en fazla 1.5 sene sonra aslında dışişleri meslek memurluğunun hayallerindeki meslek olmadığını anlıyorlar veya o derece idealist olmadıklarını, hatta paranın kokusunun memuriyetten daha güzel geldiğini (ki ben bu gruba dahilim) veya özel sektörün daha canlı daha aktif olduğunu düşünmeye başlıyorlar. üstüne bir de ciddi kpss puanı gerekliliği ve fısıltı gazetesindeki fantastik torpil hikayeleri işin içine girince o gelen 100 öğrenciden max 10 tanesi falan hala dadatdaadaat türkiyeyi kurtarmaya geliyorum gazıyla devam ediyorlar.

daha bölümü bitirmedim ama tek değil pek çok uluslararası ilişkiler okuyanın gözlemi de bu şekilde.

ondan seçim yaparken baya bi ileriyi düşünerek yapmak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bütün olayı açıklamışsın süper bi açıklama olmuş.

ama şimdi dediğin gibi hayallerindeki meslek olmadığını anlıyorlar diyorsun
ya neki bu işletme gibi sürekli yazılan bir alanmı ki böyle birşey yapsınlar dahada zorlaştırsınlar.

ayrıca ingilizceyi onlar mı öğretiyor? yoksa kendimiz mi öğrenerek geliyoruz ?
Sosyal ağlarda paylaş

son soruna cevap olarak dışişleri bakanlığı bir yabancı dil eğitimi vermiycek kesinlikle.

aslında orda da okul kadar adayın kendsinde bitiyo her şey. eğer yeterli yabancı dili vermiş bir liseden mezun olursan, üniversitede yabancı dilde makaleler, kitaplar okuya okuya o terminolojiyi geliştirirsin zaten her türlü; okulun istediğin kadar iyi dil eğitimi vermiyosa bile. ama sıfır yabancı dille başlıyosan üniversiteye, okulunun vereceği dil eğitiminin önemi baya artıyo. zaten sırf dışişleri bakanlığı için de değil herhangi bi alanda başarılı olmak için en az bir yabancı dili iyi derecede bilmek şart gibi bişi.

ikinci olarak evet işletme gibi popüler bi bölüm. EAda en çok seçilen bölümlerden biri (pek çok kişi, vay siyaset bölümüymüş, ben de siyaset seviyorum giriyim o zaman diyip giriyor ki yanlış da değiller, çok siyaset var) ben mesela diplomat olmak amacıyla girmemiştim. benim ilgimi çeken sonusuz serbestlik tanıması olmuştu. ilk seneden itibaren hukuktan tarihe ekonomi siyaset sosyoloji felsefe hatta muhasebesine kadar bazen çok iç içe olmayabilen disiplinlerde bi ton ders alıcaksın. kağıt üstünde her şeyi öğrenip hiçbir konuda uzmanlaşmamış olacaksın. o noktada da yukarıda bahsettikleri sonsuz makalelere kitaplara düşüyo iş. o uzmanlaşmak istediğin konuda okulda alıdğın dersler dışında da çalışma yapman gerekiyo hakkaten de hakkını vererek mezun olmak istersen.

sadece diplomat olma bölümü diye görmek çok yanlış olur. çünkü cidden ÇOK geniş iş alanı var. ama işte 4 sene ekstradan 1 kitap okumadan, 1 konferansa katılmadan, 1 yabancı dil öğrenmeden yatarak da mezun olabilirsin. büyük ihtimalle bu kriz döneminde asgari ücrete zor iş bulursun öyle bi durumda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...