Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Joomla MySQL Sorunu


Greeny

Öne çıkan mesajlar

Selamlar. Evde eğlence amaçlı bir localhost kurup Joomla templatelerini kullanarak saçma sapan şeyler yapmak istedim. Fakat sorunlar bu konuda da peşimi bırakmadı. Efenim, 3 tane localhost programı kurdum, easy php, wampserver, bir de xan bişiydi. Hiçbirisinde de başarılı olamadım. Öncelik Joomla kurulum sayfasında 2. basamağa gelemiyorum çünkü parola hatalı diyor, fakat baktığım guidelarda mysql parolasını boş bırakın diyor. Kendim şifre koyayım dedim olmadı tabi gene. Niye böyle oluyor derken EasyPHP nin MySQL ı açamadığını gördüm. Apache sorunsuz çalışıyor fakat MySQL çalışmıyor. Çalıştır dediğimde: "Mysql beklenmeyen şekilde sonlandı!" hatası alıyorum. Wampserver da çalıştırmıyor. Biraz baktım googledan, port sorunu olabilir diyorlar. Fakat nasıl hallediceğimi bilmiyorum konu hakkında hiçbişi bimediğim için. iis demiş birileri, o nedir, var mı dır bilgisayarımda, o da sanırım soruna yol açabiliyormuş. Bir yardım pls
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya cok abuk olacak ama format at... 3 farkli yol takip etmeden once bir oncekini tamamen temizlenmen gerekiyor. Bilgisayarina kurdugun seylerin nereye ne artik biraktigini bilemiyosun sonra basin agriyo. Normal sekilde XAMPP indirip kurarsan dogrudan calismasi gerekli. Ha yanniz ayarlarla oynamadan once bilimum README dosyalarini oku.


Bir de bu tip seyleri kurmadan once hdd image'i external bir yere kaydetmek en akillicasi. Boylece hata yapinca geri yukleyebiliyorsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mkportal ın ne olduğunu ilk defa duyuyorum hehe. hocam web sitesi yaratma hakkında bilgim "0". mkportala bakim, joomla kolay dediler ona geçtim heahah

html bilgim paticikteki
said:
la sınırla :)


biraz baktımda, sadece portal mı yav? yukarıda açıklamıştım pansiyon-restaurant sitesi için uğraşıyorum ben resimler fln. çok amatörce görünmesin diye derdim, web sites yapamaz mıyık bununla?

örnek olarak mesela http://www.sinemishotel.com/ şunun gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ftp ye gerek yok ki. Gerek olsada hostun verdiği kullanıcı adı şifresini girdinmi otomatik tanımlıyor joomla.

Tema kurmak için. Eklentiler-Kur kaldır dan dosya paketi yükle kısmında zipli dosyayı pc nden göster kur de kuruyor. :)
Sonra Şablon Yöneticisinden değiştirirsin.

1.0 a dönmen gereksiz. Zaten sonraki sürümleri geriye doğru uyumlu joomlanın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...