Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Faiz Haramdır!?

Shadow

Öne çıkan mesajlar

Greeny said:
Syn said:
of ekşi'deki ateistler buraya sıçramış.

son zamanlarda epey çoğaldılar. eskiden daha katıydı moderasyon. ne bileyim din konusu oldu mu, saygı vs beklerdik birşeyler. laf ettiğim yok tabi biz istedik sanki biraz böyle olmasını siyaset vs derken din de işin içine girdi. ama yani inanç konusunda saygı vardı eskiden, şimdi trollük piyasaya çıktığından beri bu tipler çoğaldı. kan ağlıyor lan paticik !

Katılıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Alseven said:

007 ve caz arkadasalari, evet saz degil caz bu caz :D

Düşünce tartışamayıp kişisele vurmaya çalışmak yerine sus daha iyi. Forum temiz kalsın yani. Ben hiçbir mesajımda gerici şeriatçı arap milli zihniyetini savunmuyor, aksine en zıt kutupta bulunuyorum her açıdan. Siz İslam'ı bilmeyip 1 çarşaflı 2 paturluyla bir tutmaktan öte geçemiyorsunuz, çünkü bilmiyorsunuz.

fenris said:
o hadislerin hangilerinin doğru olduğunu nasıl anlayacaksın? peygambere inan da o sözlerin peygambere ait olduğunu nerden biliyosun? e o zaman bone un verdiği adrestekilerde mi doğru?

hadis olaylarında biçok kaynak var. Bunların içlerinde en güvenilen bi elin parmağı kadar hadis kitabı var. Bunları derleyen 1. dereceden peygambere yakın adamların isimleriyle falan geçiyorlar.

Ama diğer kaynaklar tartışılıyor tabi. Ayrıca bu hadis kitapları da gökten inme değildir, tartışılıyor yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ekşi sözlükteki "ateistlerin" buraya sıçraması gerçekten çok iğrenç bi durum. Neyse ki şu topicte çok öyle kafalı insan yok. Bağnaz bi insan falan değilim ama, ego tatmini için insanların kutsal saydığı şeylerle dalga geçmek pek mantıklı gelmiyor yani. Ekşide sıkça yapılan da bu zaten. Trolling başika bir şey değil, bir şeyler yazayım herkes beni konuşsun bana cevap versin.

Halbuki oturun adam gibi konuşun. İnsanların hassasiyetleriyle oynamak hoş değil, gerçekten. Buradaki insanlar şu saçma sapan fotolardan olay çıkaracak adamlar değiller, troll kasmayın yani boşuna.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya madem oyle, iki satir yazayim

1. Al ilah dan gelir ALLAH, yani araplarda yuceltme kelimesiir Al ilah da tanri demek, yani ozel isim degildir.

2. Muhammedin babasinin adi abdullahtir, bu nedemek yani ALLAH kelimesi muhammed once var

3. Muhammed 40 yasinda peygamber oldu, 40 yasina kadar pagandi.

4. Paganlar ne yapar, oruc tutar, en buyuk put tanrilarinin adi AL ILAH tir, ve bir suru baska putlai vardir.

5. Al ilahin evidir mekkedeki o kara kutu. Allahin evi ya o geyik iste paganlardan gelir.

Daha cok yazarimda neyi ispat edicem, ne yukumlulugum var bu kadar uzun yazmam bile armagan olsun size
Sosyal ağlarda paylaş

Alseven said:
Ya madem oyle, iki satir yazayim

1. Al ilah dan gelir ALLAH, yani araplarda yuceltme kelimesiir Al ilah da tanri demek, yani ozel isim degildir.

2. Muhammedin babasinin adi abdullahtir, bu nedemek yani ALLAH kelimesi muhammed once var

3. Muhammed 40 yasinda peygamber oldu, 40 yasina kadar pagandi.

4. Paganlar ne yapar, oruc tutar, en buyuk put tanrilarinin adi AL ILAH tir, ve bir suru baska putlai vardir.

5. Al ilahin evidir mekkedeki o kara kutu. Allahin evi ya o geyik iste paganlardan gelir.

Daha cok yazarimda neyi ispat edicem, ne yukumlulugum var bu kadar uzun yazmam bile armagan olsun size

Arkadaşım artık saçmalama istersen. Forumda kirlilikten başka bir şey yapmıyorsun. Sırf seni okuyan insanlara yönelik wikiden cevap veriyorum:

Wikipedia said:
Vahiy Öncesi
Muhammed çevresinden gelen paganist görüş ve uygulamalarla ilgilenmedi. Kendisi, aynı dönemde herhangi bir puta tapmamakla birlikte, başkalarının tapınmalarına da açıkça karşı çıkmadı. Onun bu dönemdeki tutumu İslam inancının kutsal kitabı Kur'an’da “...oysa, vahiyden önce, kitap nedir, iman nedir sen bilmezdin” (42/Şura Suresi, 52) ve “Allah seni yorulmuş halde buldu ve doğru yola yönlendirdi.” (43, 7) ifadeleriyle gösterilir. Bununla birlikte gerek kendi ülkesinde, gerekse gezip gördüğü ülkelerdeki toplumlarda dinsel inanç ve ahlak bakımından gözüne çarpan çöküntü, sapkınlık ve bozulmalar üzerinde derin izler bıraktı ve onu bu konularda düşünmeye sürükledi.

Yanlışsın sus.
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:
yani Alseven kişisi pek bir kirlilik yapmamış bence ama sen karşısındakini susturmaya çalışan haksız melih gökçek durumuna düşmüşsün. ayrıca wikipediayı kesin kaynak olarak göstermek de iyiymiş.

* altıntıladığın mesajıyla kirlilik yaratmamış yani.

Melih Gökçek ne alaka neden önyargıyla kişisel yaklaşıyorsun ki düşüncelerimizi söyleyemez miyiz?

Ben karşımdakini susturmaya çalışıyorsam yanlış bilgi vermesi ve mantıksız konuşarak saçmalaması sebebiyledir. Ortada açıklanacak bir düşünce olsa neden susturmak gibi bir niyetim olsun.

Wikipedia'yı kesin kaynak olarak göstermiyorum. Bu bilgim wikiden önceydi, birilerinin tatmin olması için "ek kaynak" olarak orayı işaret ettim. Daha istenirse böyle bir sürü kaynak bulunabilir. O açıdan bence sen de burda biraz Erman Toroğlu konumuna düşmüşsün diye düşünüyorum.

Alseven said:

Ayrica ben Deistim, God gave us reason, not religion

Faizle, turbanla, miras hukuku ile, evlilikle degilde, Tanri bence herseyin baslangicidir, Bu ister buyuk patalamayi yapan guc ister uzayli olsun, yasadigim dunyayi tesaduf olamayacak kadar guzel yaratan seydir Tanri.

Yanlışsın.

1) Çünkü mutlak doğruya ulaşabilecek bilimsel seviyede olmayabilirsin, zira bilim hergün gelişiyor. Hiçbir şey bilmiyorsan mantığın da temelsiz.

2) 5 duyudan başka bilgi edinme yolun yok. 5 duyu yanıltır bu bilimsel bir gerçek.

3) Kuran'ı reddederek içindeki gözle görülür elle tutulur mucizeleri de reddediyorsun. Bir bakıma gerçeğe gözlerini kapamak vs.

Bunlar sayabildiklerim.

Ek olarak İslam'ı bilmiyorsun. Etrafındaki çapulcu şeritçılar senin baya bi kafanı karıştırmış anladığım kadarıyla.

İslam'da türban yok.
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:
* altıntıladığın mesajıyla kirlilik yaratmamış yani.

ben de en çok buna bittim.

Alseven said:
senko said:
demin fake olup olmaman konusunda şüphelerim vardı da, kesin eminim şimdi.

Usteki mesaji kuotladim ama get a life man diyorum sana, her uyeyi fake mi real mi investigate edecegine biraz rahatla ok?!

http://www.getalifeman.com/

bir de şu varmış arada
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...