Masticore Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 coolermaster rc-690 kasam var. Tozdan cok şikayetciyim. Kasa bilgisayar masasının yanında yerde duruyor acayip tozlanıyor. Sürekli içini açıp temizliyorum süpürgeyle ama mesela işlemci fanı temizlenmiyor süpürgeyle fln. Toz olduğu gibi içinde kalıyor.Kasada maşallah her tarafı delik deşik . Tozdan nasıl koruyabilirim 1. sorum bu. 2. sorum Kasanın tepesinde ki fanı ses yapıyor. Yani tozdan vs.. nedenlerden dolayı olduğunu sanıyor. Pc yi actıgımda deli gibi ses yapıyor ve zamanla azalıp susuyor. Açıp sökmeyi denedim ama sabitlemişler cıkmıyor temizleyemiyorum da. Aynı kasaya sahip olan varsa sorum nasil cıkarabilirim acaba fanı... Kasa bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gkgokhan Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Tozdan kurtulamayacaksın. Tozsuz bir yaşam düşünülemez. İki alternatif söyleyebilirim. 1. kasanı değiştirebilirsin. Daha basit ve fansız bir kasa biraz daha az toz alabilir. 2. ise bi tane kompresör al. 20 tl gibi bi ücreti var. İşlemci fanından tut her tozu balkonda gönderebilirsin yörüngeye. Bide o fanın sesi yağsızlıktan olabilir. Aşırı tozlanmadanda. Ama çok rahatsız ediyorsa bi el at tornavida ile. Çok zahmetlise bir donanımcı halleder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Dust filter takacaksin fan yuvalarina, pek bir dert kalmayacak, filtreleri temizlemen yeterli olur boylece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 bu kasayı biliyorum, fan yuvasına toz filtresi koymak pratikte doğru ama bu kasa acaip havadar bişey :D bi yerlerden ince sentetik sünger (yarım cm kalınlıkta falan) falan bulup bütün açık yerlerin arkasını kapatman en mantıklı çözüm olur, kasayı atma güzel çünkü :D onun dışında kompresörle temizlerken de şöyle bi handikap var; fanı aşırı hızlı döndürürsen hava üfleyerek fanın allahını şaşırabiliyo, tozsuz olsa da ses yapabiliyo. Dikkatlice temizleyip gram toz bırakma kasa içinde, sonra da dediğim malzeme gibi bişeyler bulup kapla içini. fanlara ince gres yağı gibi bişeyi de çok ufak miktarda sürebilirsen güzel olur. Yalnız çok akışkan bi yağ kullanma. Bu arada şimdi aklıma geldi mesela yazıcıoğlunun arkalarında hırdavatçılar var, oralarda mutfak davlumbazı için filtreler falan olması lazım, tam olarak işini görecek materyal budur. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Ben kasamı bir senedir hiç açmadım. Açmaya da korkuyorum açıkcası. Yeni kart takmam gerekene kadar da açmayacağım sanırım. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 kasayı yerden nekadar yükseğe koyarsan, tozların kasaya rahatça girmeside okadar zorlaşır. bunun için kasana 5cm yüksekliğinde bir yükselti sağlarsan, tozdan büyük ölçüde korunursun. bunuda sunta kestirerek falan yapabilirsin rahatça. eğer kasadaki delikleri süngerlerle falan kaparsan, buseferde ısınma sorunları başına dert açabilir:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 yok öyle ısınma derdi çıkaracak bi kasa değil. alüminyum plaka bulamamışlar heralde üretirken, her tarafı ızgara aletin. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
alperozg Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 aynı fan ses problemi vardı çözebilmiş değilmi daha alıştım artık 2 dakika sorna kendi susuyor,en iyisi bi kompresör alıp temizlemek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yezid Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 bir süre sonra susuyorsa yağı azalmış ve az olduğu için fanın içinde sıvıdan katıya doğru geçiş yapıyor demektir, fan dönünce ısınıp tekrar eski sessiz haline dönüyor işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 o kasaları açmayı deneme. ben de var. denedim. çok hoş olmuyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 Susuyor ama bazen kendi kendine tekrar başlıyor. Birde alanı daha 6 ay oldu. Yağ problemi bu kadar cabuk mu olur. Hemde öyle bir yere koymuslar ki fanı yağlanıcak gibi değil. Fan tornavida ile cıkmıyor sabitlemişler. Birde kafasına bi tane koydunmu sesi azalıyor. 20 milyon gibi birşeyse bu kompressöler işe yarıycaksa hemen alırım valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yezid Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 bozulmuş da olabilir, mesela benim psu'nun fanı da ses yapıyor, yağladım yine de geçmedi toz moz da yok, bam güm vuruyorum geçiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 dust filter = müjde/parizyen kadın çorabı denendi, onaylandı! kesinlikle fiyat/performans da üstüne başka ürün tanımam. şiddetle tavsiye ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ozii_x Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 aynı marka fakat farklı bir modeli var kasanın bende alalı 1 hafta oldu.. Erken teşhis ile dust filter almak farz oldu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 Dust Filter dan kasıt nedir bide nerde bulunur. Google'a yazınca elektrikli süpürge torbası cıkıyor genelde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sereglin Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 ayni kasa bende de var,korktum okuyunca xD takipteyim cozumler icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 açın arada elektrikli süpürgeyle alın tozunu nedir ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yezid Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 Masticore said: Dust Filter dan kasıt nedir bide nerde bulunur. Google'a yazınca elektrikli süpürge torbası cıkıyor genelde http://www.evrenshop.com/asp/show_stock.asp?product=x54 80mm http://www.evrenshop.com/asp/show_stock.asp?product=x52 120mm 92mm de var aynı sitede. pamuk parçası gibi gözükse de kadın çorabından kat kat iyi toz tuttuğunu ve fanı neredeyse hiç engellemediğini söyleyebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sereglin Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2009 Sparkcaster said: açın arada elektrikli süpürgeyle alın tozunu nedir ya zarar veriyor, biz de biliyoruz kullanmasini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 oha 8,5 milyona fan filtresimi olur ya. alin 2 milyona kadin corabi takin ben oyle yaptim gayet memnunum. tek sorun cok ince alirsaniz arada bi isinip eriyebiliyo :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2009 bi seneyi geçti sanırım aynı kasayı kullanıyorum, sorunum olmadı henüz fan sesiyle ilgil. kasanın özelliği performans bilgisayarlarına uygun olması, dolayısıyla bol havalandırmalı olması, dolayısıyla bol toz girişi olacak ne yazık ki. kompresör en iyi çözüm gibi, filtreler estetik görünmeyecektir renkli falan kadın çorabı :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar