Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sistem topluyorum fikirlerinizi yazarsanız sevinirim

Mavi

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar merhaba,

Kendime yeni sistem toplamak istiyorum.
Bilgisayarı genel olarak internet kullanımı (download, surf vb.) ve oyun oynamak için kullanıyorum.

4 - 5 Sene rahat kullanabileceğim bir makine istiyorum.

Verebileceğim maksimum rakam : 1.500 TL ' dir.

Kendi topladığım sistem şu şekilde,

İşlemci : Intel E8500 199 $

Anakart : Gigabyte GA EP45 DS3L 113 $

Ram : Kingston 2x2 DUAL DDR2 77 $

Ekran Kartı : Palit HD 4850 Sonic 169 $

Hard Disk : Samsung 500 GB SATA2 32 MB 86 $

KDV Dahil Toplam : 760 $ / 1.231 TL (Kasa hariç)

Sistemi gigatek.com.tr ' den topladım fiyatlarda oranın fiytları. Sizce fiyatlar uygunmudur ? Bilgisayarı toplarken tavsiye edeceğiniz bir yer var mı ?

Bu sisteme kaç watt'lık güç kaynağı takmalıyım ? 400 Watt işimi görür mü yoksa 500 - 550 watt mı almalıyım ?

Kasa ne önerirsiniz ? Çok pahalı bir şey istemiyorum ortalama 80 - 100 $ civarı.
Sosyal ağlarda paylaş

Güç kaynağı 500-550W alman daha iyi olur. 400W yeter mi bilmiyorum ama yetse de zorlanır. Zorlanarak çalışırsa da fazla gürültü yapar ve hızlı eskir. Her sene ürettiği güç %10 civarı düşüyor deniyor. 4-5 sene kullancam diyorsun, güç kaynağından kısma.

Kasa tavsiyesi veremem ama diğer parçalar çok iyi seçim bence. Yalnız Palit hakkında bir bilgim yok. 4850 iyi seçim ama Palit'in o modeli hakkında biraz yorum oku derim. Kalite, sessizlik vs önemli. Dünyanın parasını veriyorsun, 15-20TL kısmak için bilmediğin bir model alma diye diyorum. Palit'i kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın, bilmediğim için dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...