Mavi Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Arkadaşlar merhaba, Kendime yeni sistem toplamak istiyorum. Bilgisayarı genel olarak internet kullanımı (download, surf vb.) ve oyun oynamak için kullanıyorum. 4 - 5 Sene rahat kullanabileceğim bir makine istiyorum. Verebileceğim maksimum rakam : 1.500 TL ' dir. Kendi topladığım sistem şu şekilde, İşlemci : Intel E8500 199 $ Anakart : Gigabyte GA EP45 DS3L 113 $ Ram : Kingston 2x2 DUAL DDR2 77 $ Ekran Kartı : Palit HD 4850 Sonic 169 $ Hard Disk : Samsung 500 GB SATA2 32 MB 86 $ KDV Dahil Toplam : 760 $ / 1.231 TL (Kasa hariç) Sistemi gigatek.com.tr ' den topladım fiyatlarda oranın fiytları. Sizce fiyatlar uygunmudur ? Bilgisayarı toplarken tavsiye edeceğiniz bir yer var mı ? Bu sisteme kaç watt'lık güç kaynağı takmalıyım ? 400 Watt işimi görür mü yoksa 500 - 550 watt mı almalıyım ? Kasa ne önerirsiniz ? Çok pahalı bir şey istemiyorum ortalama 80 - 100 $ civarı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2009 Güç kaynağı 500-550W alman daha iyi olur. 400W yeter mi bilmiyorum ama yetse de zorlanır. Zorlanarak çalışırsa da fazla gürültü yapar ve hızlı eskir. Her sene ürettiği güç %10 civarı düşüyor deniyor. 4-5 sene kullancam diyorsun, güç kaynağından kısma. Kasa tavsiyesi veremem ama diğer parçalar çok iyi seçim bence. Yalnız Palit hakkında bir bilgim yok. 4850 iyi seçim ama Palit'in o modeli hakkında biraz yorum oku derim. Kalite, sessizlik vs önemli. Dünyanın parasını veriyorsun, 15-20TL kısmak için bilmediğin bir model alma diye diyorum. Palit'i kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın, bilmediğim için dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar