Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Laptop Tavsiyeleri v.x.

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

Diğer başlık göçmüş, mecburen baştan açıyoruz:

Kutsal romalılar selamlar,

Kendime laptop alacağım 1-2 hafta içinde, birkaç sorum olacak.

Öncelikle maksimum 1300 ytl'lik bir bütçem olacağını söyleyeyim.

Oyun oynamak için almıyorum kesinlikle; grafik açısından önem vermiyorum yani.

Ama ramdir, hdd'dir, işlemcidir baya önem veriyorum; onların üzerine yoğunlaşırsak güzel olur.

En önemli iki sorun şu:

1-) Packard Bell modellerinden alacaktım ama yeni serilerde "şarj ömrü 1,5 saati zar zor geçiyor" şikayetleriyle karşılaştım. Bu konuda bilgisi olan var mıdır? Alacağım laptopı deli gibi uzun süreler kullanmayacağım ben de; ama 1,5 saat gerçekten kısa bir süre, tavsiyede bunu göz önüne alırsanız çok sevinirim.

2-) Isınma problemleri. Bunlarla karşılaşma ihtimalimin az olduğu marka/modelleri tavsiye ederseniz şık olur.

3-) En zoru bu sanırım: Teknik servis. Şu anda Türkiye'de en iyi teknik servis hizmetini Sony veriyor diye duymuştum. Onu alacak param olmadığını göz önünde bulundurarak, acı çektirmeyecek bir teknik servis markası da belirtirseniz iyi olur. (Bunun modelle doğrudan alakasının olmasına gerek yok, yani fikir de almak istiyorum biraz. Çok beğendiğim, teknik servisi kötü bir modeli de alabilirim yeri gelirse)

Uzun oldu, yardımlarını esirgemeyenlere teşekkürler.

Kutsal repler sizinle olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Kafamda bu model var; ama core 2 duo olmamasından endişe duyuyorum biraz. Tasarım, hafiflik, incelik, pil ömrü, dayanıklılık konularında iyi biraz.

Daha yüksek fiyata yine core 2 duo olmayan bu model var; ama yukarıda belirttiğim soru geçerliliğini koruyor.

Para bulursam ya da indirim yaptırabilirsem kafamda şu modelde var ama düşük ihtimal tabi bu.

Office2007 - Vista - Warcraft 3'ten öte pek bir şey çalıştırmayacağımı düşünecek olursak, Dual core ile acaba ne kadar süre hiç sıkıntı yaşamadn laptop ı kullanmaya devam edebilirim?
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Core Duo Vaio'mu bu sene terkettim, bence alma öyle. Yani ekran kartı yerine CPU/RAM'e öncelik veren bir insansan Montevina bile düşünmelisin bence, ama bütçende hiçbir esnemeye yer yoksa en azından dişe dokunur bir Core 2 Duo almalısın.

Dün de demiştim de uçtu tabii, okuyabilmiş miydin bilmiyorum :p
Sosyal ağlarda paylaş

2. el piyasasına bakabilirsin mesela geçende 2000 küsurlukmakineyi 1200 gibi bir fiyata gördüm ve faturası içindeydi makine daha 3 aylık sahibi kredi kartı borcunu kapatabilmek için satmış

kadıköyde böyle vikin bilgisayarın sırasında sokağın başındaydı da satılmış olailbir makina

dell iyi birseçenek derim daha teknik swrvisine gime ihtiyacm olmadı (bende inspiron 6400 var) wow oynayaibliyorum diğr işlerimi de görüyor

teknik serviste acer iyi zaten dekare bilişim diye bir yer bakıyor altunizade de, yeri de çok rahat parça değişimi olmadığı sürece verdiğinin haftasında geri alaibliyorsun makineni

ben sony önermiyorum sadece marka için fazladan para alıyor resmen sony e verecein parasyı toshibaya ver ( teknik srvisi hakkında hiç bir şey bilmiyorum tabi)

dell iyidir candır kandır kasası biraz dandiktir ama orta sınıfdır..

bu arda ısınma problemi yapmayan laptop yok malesef
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar,

http://www.morfare.com/asp/show_stock.asp?pro...GN-NS21M/S

Mor Fare'den bunu almayı düşünüyoruz ama güvenilirliğinden emin olmak için bir de buraya sorayım dedim. Ne dersiniz?

İkinci sorum: Bu alete 64 bit Vista yüklersek garantisi bozulur mu?

Üçüncü soru: Bu alet nasıldır? :) Yani ekran kartı kötü onu fark ettim ama ağırlıklı olarak okul - net - iş için kullanacağım; warcraft 3'ten öte pek de oyun oynayacağımı sanmıyorum açıkçası. Yine de genel olarak baktığınızda ne dersiniz, fiyatına ve markasına değer mi sizce?

edit: eğer morfare açılmıyorsa buradan bakınız, fiyat morfarede 1573 ytl:

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=36411
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.elektroniksepet.com.tr/asp/show_stock.asp?product=VGN-NS21+M/+S&ref=akakce&v=1.53.6

yukarıdaki ürünü aldık mor fare'den peşinle 1500 YTL'ye, recovery dvd lerini falan hallediyorum şimdi.

Güzel oldu, en azından şu açıdan da bakalım: Laptopımda oyun oynamak yerine iş yapabileceğim çünkü zaten hayvani oyunları oynayamıyorum sdfsd
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...