Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

xbox 360 netflix (streaming filmler) rehberi. ve evet xbox ps3u dover:)

deviL

Öne çıkan mesajlar

eveeet paticige uzun zamandir girmiyordum, communitye de yararim dokunsun diye bir kisa rehber yazayim dedim

(Netflix, amerika'da cok populer bir dvd kiralama servisi, istediginiz zaman gec kalma cezasi odemeden dvd degis tokusu yapabiliyorsunuz gibi bir sistem.)

Yakin gecmiste Netflix, bazi filmleri uyeleri icin Online seyredebilme ozelligini ekledi.
Daha da yakin gecmiste bu servisini Xbox Live a ekledi. Ne yazik ki sadece Amerika icin. Ben yazdigim adimlari uygulayip, bu servisi Turkiye'den de kullanmaya basladim!

sahip olmaniz ve yapmaniz gerekenler

1- Xbox Live Gold Account aciniz - AMERIKA ADRESI VERIN

2- Dashboardda, Video Marketplace'de Netflix logosunu goreceksiniz (kirmizi). Tiklayinca uye olsaniza ucretsiz deneyin diyecek.

3- netflix.com' a PCden uye olunuz. Burada uye olmaniz icin bir PROXY kullanmaniz gerekebilir, ABD disindan baglisiniz diye izin vermeyebilir. Tavsiyem: www.hidemyass.com 'dan www.netflix.com'a girip yapin. boylece siteye girince sizi amerikali zannedecekler.

4- Adresi kafadan atiniz. Uyelik asamalarinda Kredi Karti sordugunda "Zip Code" unuz nedir diyor, buna ben Turk kredi kartimin adresindeki POSTA KODUNU girdim oldu.

5- Artik bir uyesiniz ve tek yapmaniz gereken PC nizden www.netflix.com a girip "Play now" secenegi olan filmleri siraniza (Instant queue) eklemek! PCnizden filmleri secer secmez, Xbox'inizda filmler belirecektir.

Not: Netflix.com'a girip film secmek icin bir Proxy ile girmeniz lazim ki, sizi amerikadan baglaniyor sansinlar. hidemyass.com calismaz ise, manuel olarak xroxy.com adresinden bir ABD proxy server adresi bulun. ve o IP adresini Internet Explorer'da Tools->Internet Options->Connections->LAN Settings e girin. Artik yasakli her siteye de girebilirsiniz ;)

Simdi derseniz ki neden bu kadar ugrasiyorum bir film seyretmek icin diye. 1- Download beklemiyorsunuz, 2- deneme sureniz bittiginde, ayda 10-15 dolar arasi vererek butun filmleri kafaniza estiginde seyredebilirsiniz, her gun yenileri ekleniyor.

Cok iyi bir internet baglantiniz varsa, HD kalitede seyretmeniz de cabasi.

**ekleme: Sadece filmler degil, bir suru guncel dizi de var listede.

butun bunlarin 15-20 dakikadan fazlasini alacagini dusunmuyorum. iyi seyirler.
Sosyal ağlarda paylaş

deviL said:
elesso

live uyelik alirken adresini amerika yapman yeterli olur diye dusunuyorum. yine de garanti edemem, test etme imkanim yok (benim xbox abd'den cunku.. bu arada HDMI cikisi bile yok hehe). deneyen soylesin, ben de bir arastiriyim.

live üyelik paketleri en son amerika için farklı avrupa için farklıydı ve adresi amerika yapamıyoruz pal olanlarda hatırladığım kadarıyla.

gerçi türkiyede paldan çok ntsc xbox olduğu için baya bi kişinin işine yarar.

hd streamingi youtubeun hd videolarından test edebilirsin mirage, ben 2mbit bağlantıyla iyi performans alıyorum youtubedaki hd videolardan ço kbağ ağrıtmıyo(başlangıçta 1-2 dakikalık pause lazım tabiki)

örnek
h ttp://www.youtube.com/watch?v=uq2G4Gvy5fs&feature=hd
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...