Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nasıl yaşamalı?

Joker

Öne çıkan mesajlar

Can yücel- Bağlanmayacaksın

BAĞLANMAYACAKSIN Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne. "O olmazsa yaşayamam." demeyeceksin. Demeyeceksin işte. Yaşarsın çünkü. Öyle beylik laflar etmeye gerek yok ki. Çok sevmeyeceksin mesela. O daha az severse kırılırsın.

Ve zaten genellikle o daha az sever seni, Senin onu sevdiğinden. Çok sevmezsen, çok acımazsın. Çok sahipl
sahiplenmeyeceksin. Senin değillermiş gibi davranacaksın. Hem hiçbir şeyin olmazsa, kaybetmekten de korkmazsın. Onlarsız da yaşayabilirmişsin gibi davranacaksın. Çok eşyan olmayacak mesela evinde. Paldır küldür yürüyebileceksin. İlle de bir şeyleri sahipleneceksen, Çatıların gökyüzüyle birleştiği yerleri sahipleneceksin. Gökyüzünü sahipleneceksin, Güneşi, ayı, yıldızları... Mesela kuzey yıldızı, senin yıldızın olacak. "O benim." diyeceksin. Mutlaka sana ait olmasın istiyorsan birşeylerin... Mesela gökkuşağı senin olacak. İlle de bir şeye ait olacaksan, renklere ait olacaksın. Mesela turuncuya, yada pembeye. Ya da cennete ait olacaksın.

Çok sahiplenmeden, Çok ait olmadan yaşayacaksın. Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi, Hem de hep senin kalacakmış gibi hayat. İlişik yaşayacaksın. Ucundan tutarak...

Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:
hayatı çok çalışıp kasıp bişeyler öğrenip spor yapıp arkadaşlar/bağlantılar edinip ortamlar kurup mu yaşamak lazım, Yoksa günde 12 saat uyuyup wow/uo/dota oynayıp okulun yarısına gitmeyip gideri var bi kızı bağlayıp evde miskin miskin msndemi geçirmek lazım..

şuan bu paradox'tayım..

Belli bir vakte gelene kadar bu yazdıklarının büyük kısmını zaten yapıyorsun.

Üniversitedeyken günde 8 - 10 saat uyuyup sonrasında uo, dota oynardık. Üniversite bitti 1 sene boyunca ne yapıcaz ne edicez derken wow'a sardık öyle böyle derken 1 sene de geçti, gitti.

Sıra çalışıp para kazanmaya geldi. Çalışmaya başlayınca iş yerinde ki arkadaşlarını ailenden fazla görmeye başlıyorsun. Vaktinin büyük bölümü iş yerinde geçiyor. Yani zamanında seni eğlendiren vaktinin büyük bölümünü harcıyan wow, uo vb. gereksiz işler geride kalıyor.

Yukarıda ki yazdıklarımın tersini yapman için maddi durumunun iyi olması gerekiyor. Zaten maddi durumun sağlamsa seçim sana kalıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Efrasiyab said:
10 yıl sonra 2.tür yaşamda bi halt olamadığını görüp hayatının geri kalan yıllarını bir ezik ve depresif olarak geçireceksin.

Cakma elitist detected.
Saka bir yana, 2. tur yasam gercekten insanin hayatini cope goturur, ozellikle universite ve sonrasinda isen bence.
Sosyal ağlarda paylaş

@ssg, MADBOY,

Gerçekler Acıdır hocam. aynı gerçeklikte takılan 4 arkadaşım var 2 sene öncesine kadar bende dahildim o gruba, yaşam biçimleri arkadaşın tarif ettiği gibi. Şu an 4üde ezikliğin ve yanlzlığın zirvesinde. Konuşabildikleri tek şey WoW ve basit siyasi bu ülke ne olacak geyikleri. Üniversite desen 1i hala girmeye çalışıyor 4 yıl oldu. diğer ikisi dandik bölümlere girdi harbiden çerçöp bölüm yani 1ide özelde hala sınıf atlamaya çalışıyor. kız desen en son 5 yıl oldu birinin çıktığı, diğerleri onu bile yapamadı. Harbiden b.kluğun zirvesi yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
eisenheim said:
yarın ölecek gibi ibadet edip hiç ölmeyecekmiş gibi çalışman lazım

öyle değil o abi, yarın süper fiziksel bir sıçrama yaşanabilirmişcesine ve yeni bir çağ açılabilirmişcesine fizik ve matematik çalış ki yeni bulunan şeyi anlayabil

senin yerine anlayacak birini bulacak/tutacak/kullanacak kadar zengin ol, maddi ya da manevi :P
Sosyal ağlarda paylaş

Efrasiyab said:
@ssg, MADBOY,

Gerçekler Acıdır hocam. aynı gerçeklikte takılan 4 arkadaşım var 2 sene öncesine kadar bende dahildim o gruba, yaşam biçimleri arkadaşın tarif ettiği gibi. Şu an 4üde ezikliğin ve yanlzlığın zirvesinde. Konuşabildikleri tek şey WoW ve basit siyasi bu ülke ne olacak geyikleri. Üniversite desen 1i hala girmeye çalışıyor 4 yıl oldu. diğer ikisi dandik bölümlere girdi harbiden çerçöp bölüm yani 1ide özelde hala sınıf atlamaya çalışıyor. kız desen en son 5 yıl oldu birinin çıktığı, diğerleri onu bile yapamadı. Harbiden b.kluğun zirvesi yani.
Oha wowu bırakıyorum , sosyal olucam..... çok sosyal olucam
Sosyal ağlarda paylaş

MADBOY said:
Denn said:
arkadaşlarını bilgisayar oynadığın zamana göre ayarlamaya başliyosun

Birsuru oyun oynayan, oyun islerine bulasmis insanin zamaninda yapmis oldugu veya hala yapmaya devam ettigi hata.

''aga raid var gelemem, baska zaman goruselim ok bbs'' yapilmamali kesinlikle, burada olmasi gereken ''bugun disaridayim, uygun degilim, raide falan da gelemem, kusura bakmayin.'' olacak yani.

O gunde 15 saat HARDKOR ALAYINA KOR oynanis stili de 1 bucuk 2 sene oncesinde kaldi, ciddi ciddi bos oldugun, hevesinin sondugu aralara sikistiracaksin oyun vakitlerini, buyuk sorumluluklarini ve sosyal hayatini baltalamayacak sekilde oyun oynayacaksin, ha mesela bir donem olur, bezgin bekir modunda evden cikasin gelmez 1 hafta, dinleneyim dersin, yorulusun cart curt, yapacak isin yoktur, program yoktur, ortalikta millet yoktur, oyle arada fokuslayip oynayip, ertesi hafta rutin hayatina geri donersin, tikir tikir devam edersin yani.

Yurtdisina gidip orayi burayi gorup foto cektirme olayi konusunda da, her zaman olan birsey o, insan 7'sinde de gidip orayi burayi gezebilir, 70'inde de aynisini yapabilir, icine ''ulan herkes entel olmus ben burada duz adamin teki olarak kaldim =(('' formatinda cokmesin, zira benim cokmuyor, ilk defa yeni gidip goren arkadaslarin gordugu yerleri cocukluk doneminde gezdim tozdum, fotolarini da koymadim, pek de iplemiyorum acikcasi.

De gunde 10 saat wow oynayip geri kalanini da EMESEN'de muhabbet ederek gecirmek, bos zamani kullanmak degil, zamani OLDURMEK oluyor bildigin, ziyan oluyor acikcasi bence.

Bu konulara girince gerci maddi durum denen olay da giriyor isin icine, bizim ilkokul/ortaokul, ozellikle ilkokul tayfasinda bol keseden altin icinde yuzen arkadaslar oldugundan, gayet ekstrem maddi durum gerektiren islere de giristikleri oluyor, ha tasliyor muyum kiskaniyor muyum, hayir, iyi de ediyorlar diyorum, guzel guzel kullaniyorlar ellerindeki firsatlari, gayet hayrini da goruyorlar acikcasi. (Parti cart curt dedin, her sene sonu koskoca yat'ta annual parti duzenliyorlar baglantilari koparmamak icin, ben sonradan okul degistirdigimden, baglarimi kopardigimdan alakam yok artik tabi.)

Is, 2. is falan dedin gerci, yas rahat 20+, hatta 25+ diye tahmin ediyorum, o durumda biraz daha degisiyor isler, 10 saat wow'a harcamak kesinlikle yanlis gibi geliyor bana o halde.

Q
F
T
Sosyal ağlarda paylaş

Efrasiyab said:
@ssg, MADBOY,

oha çok korkunç
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...