Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mafia Wars : THE THING 2009


Kinkaudonau

Öne çıkan mesajlar



Konu: 2009 yılının sonlarına doğru Antarktika'daki bir uluslararası istasyonla bağlantı kesilir. Başka bir araştırma tesisinde 1980'lerde yaşanan ve gizli tutulan başka bir olaydan ötürü B.M. buraya gizlice uluslararası bir keşif takımı gönderir. Ekip üsse vardığında şu gerçeği öğrenir: Aslında tesistekiler yaptıkları bir maden kazısında bir uzay aracının enkazına ulaşmış fakat buradan enfeksiyon kapmışlardır. Şimdi geceleri ortaya çıkan yaratık bulaştığı kişinin vücudundan insanları ele geçirmekte ve insanları öldürmeye devam etmektedir. Şimdi tesiste sağ kalanlar ve keşif takımı bu yaratığı çok geçmeden bulmalı ve yoketmelidir. Fakat zaman azalırken kimin yaratık kimin insan olduğunu bulmak ölümcül bir karar haline gelecektir.

Çok sevdiğim bu klasik filmi ve oyunu forum oyunu haline getirmek istedim. 1 hafta sonra kaç kişiye ulaştıysak o sayıyla başlayacağız. Tabii en az 10 kişi olursa fena olmaz, ne kadar çok kişi olursa da o kadar iyi...

ÖZELLİKLER :

Yaratık , asker ve bilimadamları olmak random özellik olarak verilecek ve siz bilmeyeceksiniz.

Asker : Her gün gece bir kişiyi vurabilir koruyabilir. (Her gece için sadece biri)

Komando : Her gece iki kişiyi öldürebilir yada bir kişiyi koruyabilir.

Ajan : "Asker" özelliklerine ek olarak her gün bir kişiyi araştırabilir ve aslında kim olduğunu anlayabilir. Fakat yaratıklar onu öldürürse oyunu Boss yaratık kazanır. 3 gece hamle yapmazsa 4. gece bir kişiyi yardımcı ajan olarak yanına alabilir (Bu yeni ajan öldürülürse oyun bitmez, araştırma yapma gece 1 kişi özelliklerine ve ek olarak eskiden her kimse -subay, asker, komando, doktor yada mühendis gibi- onun özelliklerine de sahip olur)

Subay : Oyunun başında sadece bir kişi. Koruma, araştırma ve öldürme yetenekleri "Ajan" ile aynı. Buna ek olarak herhangi bir kişiyi asker, askerse komando, komando ise subay haline getirmek üzere eğitebilir. (Eğitim işlemi 3. gün sürer ve 4. gece o kişi eski özelliklerine ek olarak asker/komando/subay özelliklerini kullanır hale gelebilir)

Doktor : Yaptığı panzehirlerle bir gece boyunca bir kişiyi virüsün bulaşıcı etkisinden koruyabilir (O kişi zaten gizli yaratık ise iyileşir fakat Boss yaratık ise etkisi olmaz) Yada bir kişiye yaratıksa o özelliklerini kaybedip normal yaratığa downgrade edecek virüs enjekte edebilir. (Normal insansa etkisi olmaz)

Mühendis : Yaptığı özel bir beyin dalgası karıştırıcı ile bir kişiyi paralize edebilir (Paralize edilen kişi sonraki gece hamle yapsa da bu hamle amacına ulaşmaz)

Biyolog: bTıpkı Ajan gibi bir oyunda sadece bir kişi. Bir kişinin İnsan mı Yaratık mı olduğunu araştırabilir , fakat Biyolog'un üstünlüğü Özel Yaratık tarafından korunuyor olsa bile onun kim olduğunu tespit edebilmesidir.

Parapsikolog : Oyunun başında sadece bir kişi. Mühendis ile aynı. Buna ek olarak araştırmaya karşı kendini yada bir başkasını gizli tutabilir. (Araştırılsa da o kişi kimdir bilinemez) Yada bir kişiye kendi gibi psişik yetenekler verebilir.

Boss Yaratık : Oyunun başından sonuna kadar aynı anda bir kişi. Öldürüldüğünde oyunu insanlar kazanır. Gece yapacağı hamle ile bir kişiye yaratık haline getiren virüsü bulaştırabilir , Boss yaratık özelliğini başka bir gizli yaratığa bulaştırabilir (normal insanlara bu virüs etkisizdir) , mühendiste olduğu üzere rastgele bir kişiyi paralize edebilir yada bir kişinin İnsan mı Yaratık mı olduğunu araştırabilir. (Her gece için sadece biri)

Gizli Yaratık : Her gece bir kişiyi öldürme hakkını kullanabilir yada bir kişinin İnsan mı Yaratık mı olduğunu araştırabilir. (Her gece için sadece biri)

Evrimleşmiş Yaratık : Yaratığa Dönüştürülmüş kişiye Boss yaratık 2. kez virüs bulaştırdığında normal özelliklerinin yanısıra paralize etme , yaratığa dönüştüren virüsü bulaştırma hakkları yada bir gece için 1 yerine 2 kişi öldürebilme özelliği kazanır. (her gece için sadece biri)

Özel Yaratık : Gizli Yaratık ile aynı fakat ona ek olarak bir gece kendini yada başka bir kişiyi öldürme girişimine koruyabilir. Yada araştırmaya karşı kendini yada bir başkasını gizli tutabilir. (Araştırılsa da o kişi kimdir bilinemez) 3. kez virüs bulaştırılan herkes Özel Yaratık olur.

KURALLAR:

-Oyun bir kez başladıktan sonra "gece" ilan edildiğinde toplantı yapılacak ve infaz için oylama yapılacak. Oylama zorunlu değildir fakat birden çok oy alan infaz edilir. Sonraki "gece" bu işlem tekrarlanır.

-İnfaz oyu verme dışında her gece sadece bir özel hamle yapılabilir.

-Rolleri özelden dağıtacağım. İsteyen istediği rolü benden isteyebilir ama veremeyebilirim. Özel hamle yapmak isteyen "gece" p.m. ile bana, infaz oyu kullanmak isteyen ise foruma yazacak.

-Role Playing serbesttir. Sulandırmamak şartıyla tabii...

-Kimin kim olduğunu sadece kendi bilecektir.

-Eğer özelliğe sahipseniz, gece araştırma talimatı verildiğinde sabah size o araştırmanın sonucu verilir.

-Gece sırasında özel yetenek kullanmak zorunlu değildir.

-Off topic ve küfür sayılacak ifadeler kullananlar yönetimce cezalandırılırlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

PM komutları:

COVER : O kişiyi yaratık yada insanların infaz harici öldürme komutlarından korur.

KILL : Cover'leyen yoksa o kişiyi öldürür.

SEARCH : O kişinin kim olduğunu araştırır.

PARALYZE : O kişiyi paralize eder

INFECT : O kişiyi yaratık yapar

RECRUIT : O insana yetenek geliştirmesi verir

HEAL : Yaratık olan kişiyi insana geri dönüştürür

MUTATE : Yaratığı geliştirir

RETREAT : Boss özelliğini başkasına verir

LOW : Yaratık özelliğini düşürür

HIDE : Seçilen kişiyi araştırmaya karşı saklar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
"Lanet olsun neler oluyor burada! Ateş altındayız!" Uçağa yakın yükseklikte büyük bir patlama sesiyle tüm paraşütçüler uyandı! Alarm ışıkları dönüyor ve herkes el yordamıyla acele acele silah modifiyelerini takmaya çalışıyorlardı. İlk 8 C130'dan oluşan grubun en ucundaki uçak kanadından vuruldu ve irtifa kaybetmeye başladı. Diğerleri bunu dehşet içinde farkettiler ve nasıl bir cehenneme düştüklerini anlamaya başladılar. Paraşüt halatlarını çengellere takıp rutin kontrolleri bile yapmadan iniş konumuna geçtiler zira 2 dakika geçmeden 2. C130 da vurulmuştu! Arka kapaklar ancak açılabilmişti ve soğuğu ilk kez hissettiler. Gece kutup soğuğunu ve karanlığını bozan tek şey neredeyse 30 saniyede bir yerden yapılan roket atışlarıydı. 3. C130 da yere doğru döne döne son inişine başladığında ilk paraşütçüler atlamaya başladılar.

Yere ulaştıklarında soluklanmaya bile vakitleri kalmamıştı! Yanan uçak enkazlarının arasında koşarken uzaktan uzaktan silah sesleri duymaya başladılar. Makineli tüfek değil , dürbün modifiyesi yapılmış bir uzun namlulu ordu tüfeği olabilirdi bu. Daha 2-3 kişi daha paraşütlerini bile toplayamadan vurulmuştu! Dahası izli mermiler geceyi aydınlatırken her atış koşma hızında başka bir yerden geliyordu.

"Laboratuvar ne cehennemde!"
"2 yada 3 km ilerideki tünel tesislerine ulaşmamız gerek!"
"Ya sonra!?"
"Sonrasının önemi kalmadı! Merkezle irtibat kurup görevin iptal etmelerini söyleyeceğiz!"
"Takım indi! Tekrar ediyorum takım indi!"
"Herkes tünel tesislerine kadar ulaşmaya çalışsın. Ardından tüneli göçertip bizi takip etmelerini önleyeceğiz! TANRI YARDIMCIMIZ OLSUN!"


----------------------------

Roller baştan dağıtıldı, bu akşam 22.00 itibariyle ilk gece başlayacak. Takım üsse ulaştı fakat karşılaştıkları şey havalandırmadan gaz verilip ölmeleri için terkedilmiş bir grup. Ama onlar uyanıp da hayata döndüklerine kimse kimseye güvenmiyor olacak ve aynı takımda/labın orjinal kadrosunda kimse kalmadığı için kimse kimseyi tanımıyor ve güvenmiyor olacak.

Daha sonradan oynaya karar veren arkadaşlar P.M. atabilir. Onlar üsse sonradan varan ekipler veya başka labda olup da sonradan ortaya çıkan diğer eski survivor'lar olacak.

------------------------------
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Grup dağılmıştı, ciğerleri ve kasları soğuktan ve koşmaktan adeta iflas etme noktasına gelmişti ve silahının mermisi son derece azalmıştı. Uzaktan ateş sesleri geliyor, karaltıda hareket edenler ve uzaktaki bir başka kişi/kişiler ona ateş ediyordu. Saklanmaya çalıştı. Kurşunlar sindiği kayalığın hemen üstünden giderek artan sıklıkta gelmeye başladığında bildiği en acı küfürleri okudu. Tam bir çılgınlığın içine düşmüştü! Ve olduğu yerde üzeridnen vınlayan kurşunlar yetmezmiş gibi bir de oturduğu yerden yukarı yükselen soğukluk onu da esir alıyordu. Ya soğuk ya kurşunlar onu alacaktı anlaşılan.

Tam o sırada yukarıda bir yerlerde sarı renk bir işaret fişeği patladı. Ateş sesleri kesilmişti. Hızla aşağı kayıp fişeğin atıldığı yere koşmaya başladı. 8-9 dakika buzlaşmış karın üstünde koştuktan sonra onları duyabilecek kadar yaklaşabilmişti. Birden irkildi:

"Dur! Olduğun yerde kal ve silahlarını at!"

Dediklerini sessizce yaptı başka şansı yoktu. Yaklaştılar. Kalabalık değillerdi ama en azından dağınık değillerdi ve silahlıydılar.

"Siz de kimsiniz?" diyebildi.

Liderleri olduğunu anladığı kişi yanıtladı:

"Biz... 2 hafta önce gönderilen timiz, yani buraya gönderilen 2. yada 3. görev gücü oluyoruz" ve yere siper alıp diğerlerine işaret verdi. Silahını alıp diğer askerlere taciz ateşine başladılar. İşaret fişeğinin ilk atılışı ile kesilen atışlar oldukları yöne yoğunlaşmıştı.

"Siz ne yapıyorsunuz Tanrı aşkına?!"

"Askerlerimden birisi telsiz hattınıza şifreli kodla silah brıak emri gönderiyor. Eğer emri yerien getirmezlerse orantılı güç kullanmak zorundayız"

"Kaç kişisiniz ve göreviniz de ne?"

"Söyleyebileceğim tek şey... (Tüfeğe kaynak yaptı) bize verilen görevin, şartların bunu değiştirmesi üzerine "bu bölgeye giriş ve çıkışın bitirilmesi" olarak değişmiş olması."

"Ama bu emri..."

"Emir filan yok. (Tetiğe bastı ve enkazların etrafında çılgınca ateş eden bir kişi daha düştü) Sadece durumun gerektirdikleri var. Gelen oldukça o şeylerin yayılma ihtimali de artacak"

"O şey..."

"Orantılı güç kullanımı bittiğinde silah bırakanlar ve yaralılarla birlikte tesise dönüyoruz." (Tüfeğin dürbününü düzeltti) "Orada durumu kendi gözlerinle görürsün. Tabii hala yaşayacak kadar şanslıysan."


---------------

ilk 3-4 gün için linç sistemi kurmasak iyi olur diye düşünmüştüm (n00b koruması gibi yani) bir de kusura bakmayın hasta olaylarından birkaç gündür oyuna pek bakamadım ama yarından itibaren oyuna normal seyriyle devam edeceğiz.

linç mevzusu: 5-6 kişi varken biri linç oyu verdiğinde verilen oy toplam kişi sayısının yarısına ulaşıyorsa linç edicez.

-------------

-Bir oyuncu paralize edildi!

GECE : 2

-------------

Catlikethief

Veyr10

Fly

Mulgear6

Lexius

Veyr10

Jadelith

-------------------------
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

GECE : 4

-------------

Catlikethief

Fly

Mulgear6

Lexius

Veyr10

Jadelith


-------------------------

Askerler kampa girdiklerinde büyük bir patırtı ile karşılaştılar. Herkes birbirini suçluyor, yumruk yumruğa bir diğeriyle boğuşuyordu. Tim araya girdi ve kaosun sebebini öğrendi. Kamptaki eski tim, yeni timi durdurmak için dışarı çıktığında kampa sızmış olan bir hain yapacağını yapmış ve kamptan bir kişinin daha yaşamına malolmuştu.

Kampın PARAPSİKOLOG'u olan Lexius'un cesedini bulmuşlardı. Tahminen kamp saatine göre geceyarısına doğru öldürülmüş olmalıydı. Üzerind eyapılan ilk kontroller, cinayetin bir boğma teliyle işlendiğini gösteriyordu ve gruptaki ajan en kötü senaryosunun gerçekleştiğini öğrenerek yıkıldı : Bu bir insanın işiydi, yaratığın değil.

Kalabalıktan biri çıktı ve şöyle konuştu: "Beyler! Lexius grubumuzdaki en sessiz ve sakin kişiydi, onun bile öldürülmesi içinde bulunduğumuz durumu gözler önüne seriyor. Eğer katili bizler bulmazsak sıra yarın öbürsü gün sıra bize de gelebilir."

Timden birisi gamsızca başını salladı: "Bu, linç istediğiniz anlamına mı geliyor?"

Cevap gecikmedi: "Kime güvenebileceğimiz belli değil, bizi bile koruyamadınız! En azından ölümün bizi bulmasını beklemektense adalet isteğimize saygı gösterirsiniz!"

24 saatlik o periyot boyunca kimse bir diğeriyle konuşmadı, tim de dışarıdaki timden kalanların izini bir süreliğine sürmekten vazgeçti. Kutupların nerdeyse bitmeyen gecelerinde, ancak bir başka ölümle kesilecek yeni bir sessizlik süreci başlamıştı!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

GECE : 5

-------------

Catlikethief

Fly

Mulgear6

Lexius


Veyr10

Dennis

Jadelith

-------------------------

5. gece başlangıcında Ajan Mulgear6, Gizli Yaratık Fly tarafından öldürüldü ve Boss Yaratık (???) izini kaybettirmeyi başardı.

Böylece oyunun ilk "demo" oturumu sona erdi. Aslında gönül isterdi ki kalabalık bir toplulukla daha uzun bir oyun gerçekleştirelim ama 6 kişiyle bu kadar gerçekleşti.

Yakın zamanda yeni bir oyunla daha birlikte olmak dileğiyle. Katılan arkadaşlara teşekkürler. Bu oyuna katılan arkadaşlar gelecek hafta yapılacak yeni oturumda otomatik olarak katılımda olacaklar, ama yeni katılmak isteyen diğer arkadaşlar da katılabilecekler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...