Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Arkeoloji

DiadanLocke

Öne çıkan mesajlar

Arkadaslar ben arkeoloji okumaya karar verdim. Amerikadayim su anda. Brown universitesi cok iyi gibi geldi ban ama hicbir fikrim yok buradaki universiteler hakkinda. Bana yardimci olabilecek biri var mi?
Biri Brownda okuyordu sanirim burda. Fiyati ilk once nasildir, neler gerekir sinav olarak vs.

Amerikada genel olarak nasil karsiliyorsunuz fiyatlari? Calisiyo musunuz? Ben seneye baslamak istiyorum, ve buyuk ihtimalle evli olacagim. Bu konuda zorluklari olur mu sizce? Ne gibi zorluklar olabilir?

Tesekkur ediyorum simdiden.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
Okullari arastirdim cevremdeki, en iyi University of Virginia geldi gozume. Tabii sanirim bircok okula birden basvurabiliyoruz. Simdi sormak istedigim burada (Amerika) nasil isliyor bu egitim sistemi? Ben mail attim okula ve bana international student sayilmazsin dediler vatandaslik var bende ama lise ve 2 yillik uni diplomasi Turkiye'den. Bunu sordum adamlara nasil olur diye sanirim transfer ogrenci oluyorum galiba?

Napicam simdi okula gidicem tekrar info sessiona ama SAT mi almam gerekiyor yoksa ACT diye bir sinav varmis onu alsam da kabul ediyor okul benim matematik pek iyi degil sdfdsf. TOEFL a girmem gerekir mi acaba bunu da sorucam gidince, sizden bir on bilgi almak istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

2 yillik uni diplomasi associate degreedir, onun ustune okula giris nasil oluyo bilmiyorum, okulla iletisime gecip en iyisini yapmissin, onlarin cevabini bekle. SATye girmen gerekiyo olabilir, vatandaslik varsa da zaten international student olmazsin, ama toefl isteyebilirler. tabi transcriptlerini filan da isterler.
Sosyal ağlarda paylaş

Sagolasin aquila. Peki biraz bilgi verir misin genel olarak? Mesela aklima takilan sorular; derslere gidecegin gunleri ayarlama gibi bir sansin var midir? Online olarak form dolduruluyormus common application diye bunu dolduruyorum ben dogru yapiyorum degil mi? Oyle yaziyordu sitesinde okulun.

Hicbir bilgim yok da :(
Sosyal ağlarda paylaş

derslerin birden fazla sectioni varsa kendine uyanini secersin. online applicationi vardir okulun, onu dolduruyosun sanirim. ama dedigim gibi transfer olayini bilmiyorum asspciate degree ustune nasil yapildigini filan.

bi de diger gerekli seylere bak, sinav sonuclari, transcriptler, recommendationlar, statement of purpose naleti, deadlineler.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
almanya ya da ingiltere düşünürsen daha iyi bir seçenek olaiblir hem amerikadaki okulalr akdar pahalı değil hem de ingilizler sömürgecilik dönemlerinden beri arkeoloji üzerine çok sıkı çalışmalarda bulunmuşalrdır almanlar da her ne akdar sömürgecilik yapamasalarda dünyanın neredeyse her yerinde bir araştırma koluna sahip geniş bir çalışma ağına sahip

ama tabii almanyada okumak zor lise denkliğini kabul etmeyip 2 sene hazırlşık okuta bilriler + almanya da arkeolojiye başlarken latince ya da antik yunanca bilmeni şart koşuyorlar (ki alman eğitim sisteminde arkeoloji dalında okuyacak olan öğrenciler lise dönemlerinde seçmeli ders oalrak alıyorlar liatince veya antik yunancayı) 2. sınıfta ileri latince/antik yunanca istiyorlar fln

ingileterenin sistemin hiç bilmiyorum

kolay gelsin
Sosyal ağlarda paylaş

bitirirse gelemsin zaten türkiyeye ha yani gelcekse büyük müzayedecilerin ya da holdinlerin sğponsorlupğunda çalışmalrda blunusun.. tabii ülkemiz o kadar güzel ki dandik bir baraj için binlerce yıldır aktif olan şifa merkesi ve kaynarca olan allianoi ye sahip çıkmıyor..

off alman olsaydım keşke..
Sosyal ağlarda paylaş

cevap bekliyorum okuldan 1 mayista aciklayacaklarmis. eger olmazsa bir daha deniycem yazdan sonra. istedigim o aslinda, turkiyeye gelip orada kazi calismalarina katilmak, profesorlerden bir tanesi urfada calisiyormus su an mesela yazlari. gerci burada da peruya gitmek isterim veyahut amazon ormanlarina, sehirler bulmuslar birbirine baglantili. cok buyuleyici gercekten.

kuduse gitmek var aslinda, dinleri arastirmak of of. insallah kabul edilirim eheh
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...