Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

RTE Strikes Back / Davos

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
|Joker| said:
2 saat içinde aynı pankartlarla yürüyüşe geçen kitleye çok uzak değiliz. Blender komitesi her yerde tam gaz çalışıyor.

hrant dink olayı di mi.
Mesaj tarihi:
Görende sanacak 15 kişi toplanıp gece 3 te pankart yaptırmış. Belediye başkanı , akp nin teşkilatı ayaklanıyor orda. Sence çok mu zor bi baskı yaptırmak ? Bi pankartın çıkması 5 dakika sürmez ki olay kaç saat önce oluyor. Kocaman teşkilatın ve belediyenin hiç baskı yapacak tanıdığı yeri filan da yoktur kesin , elmas madeni ya bu.. Biraz düşününde sıkın.

Bunun önceden planlanmış olması ile alakası yok , ispat filan da değil.
Mesaj tarihi:
matama yazdım okumamışsın, araplara karşı bu ırkçılığın nerden geliyor açıkla da bilelim ya cidden merak ettim? Burada filistine tepki gösteren insanları adına eminim ki çoğu dini, ırkı ne olursa olsun böyle sivil katliamına tepki gösterir. Bizene ne demek ya anlayamıyorum? Türk olmayana ne olursa olsun bizene demek nasıl fanatik ve saçma bir milliyetçiliktir ya? Uluslararası ilişkiler hebele hubele.... Yani İsraille uluslararası ilişkilerimiz bozulursa, bundan bir biz mi zararlı çıkarız sanıyorsunuz? Ya da dünyada başka askeri ekipman alacak ülkemi yok? UUU başbakan ne dedi, sonumuz nolcak, İsrail bitirir bizi, yaktın bizi basbakan diyip titreyen dizlerle ağlamanın manası yok. Her zaman ezik durup geri adım atan taraf olmak zaten kabul edilemez birşey. Bu defa da İsrail geri adım attı özür diledi işte bu kadar basit.
Mesaj tarihi:
Horizon said:
video

Bakın gazzede tarlaların elinde silah varmış!!1!1 , ondan hepsini yok etmişler.

Ankara'daki tarlalardan el bombası çıkınca inanıyosun da, Gazze'deki tarladan çıkınca niye inanmıyosun Hoca Efendi?
Mesaj tarihi:
Horizon said:
Görende sanacak 15 kişi toplanıp gece 3 te pankart yaptırmış. Belediye başkanı , akp nin teşkilatı ayaklanıyor orda. Sence çok mu zor bi baskı yaptırmak ? Bi pankartın çıkması 5 dakika sürmez ki olay kaç saat önce oluyor.

Bunun önceden planlanmış olması ile alakası yok , ispat filan da değil.

O kadar ıcten kım gecenın o saatı gıder ya ...baskı yaptırmak tabıkı zor o saatte ...

Horizon sana gore iyi yaptı basbakan ama su gercegıde unutmamak gerekır israil bizden guclu br devlet hayır dersende ornegın heronlar ulkenın savunmasını yapacak ucaklar israilden alınıyor ve savas anında bu ucaklar ozel kodlarla ısraılın elıne gecıyor ...Olası bır durumda adamlar cıg cıg yer bızı ...Amerıkan yahudi lobisinin dunya uzerındekı etkısını gormemek korluk olur ...Bu durumda ısraıllı yahudıler yukselen yahudı dusmanlıgı durdurmak ıcın kımını goremıyecegımız buyuk caplı hasarları bıze verdıreceklerdır...Ekonomi olsun ulke ıcı butunluk olsun ...(Kurt Turk savasını ıc savası bıle cıkartabılecek gucteler) ...Yanı ulkenın butunu ıcın rısk aldı rte ...
Mesaj tarihi:
Ben onun yerinde olsam bir cümle daha kurar öyle kalkardım çünkü yanıtlamadığı tek birşey kalmıştı.

- Istanbul bombalansa roket saldırılarına maruz kalsa ne yapardınız falan demişti peres.

* 30 yıldır terörle yaşıyor benim ülkem ama gidip güneydoğuda yaşayan masum kürt kökenli vatandaşlarımı asıp kesmedik başlarına bombalar yağdırmadık derdim.

Gelelim size.... Çok iki yüzlüsünüz siz ya. Chavez tepki gösterince alkış tutanlar bugün erdoğanı eleştiriyor. AKP'yi ve Erdoğan'ın siyasi tabanını sevmem ama takındığı tavır gösterdiği dik duruş alkışı hakediyor. Alıştınız ezilmeye ses çıkarılınca aman imajımız bozuluyor diye ağlıyorsunuz buralarda imajınız falan bozulmuyor tepki göstermeyince kuzu misali etrafta dolaşınca böyle manzaralar yaşanıyor.

Hiçkimse Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının elini kolunu çekiştirip sözünü kesip saygısızlık yapamaz. Eşit süreler vermeyip ikinci sınıf bir ülke muamalesinde bulunamaz. Erdoğan iyi yapmış. Objektif olmak zor değil düşüncelerini desteklemeseniz bile doğru tavırları doğru şekilde yorumlamayı öğrenin. Aksini yaparsanız liboş diye dalga geçtiğiniz kesimden farkınız kalmaz başka bir rengi oluverirsiniz.
Mesaj tarihi:
o deil de hala dış politikayı anlayamayanlar var

mesela amerika çatır çatır afganistana, ıraka girdi
biz filistin için bile birşey söylememiz mümkün olamaycaksa o zaman bölgemizde bir güç olmamızın da bir ilerleme yolu olmaz
sınır komşularımızla alakalı neredeyse her sorunda yer aldık bu olay da onun bir çeşidi

biz ortadoğuda oturduğumuz yerden başkaları vasıtasıyla müdehalede bulunmaya çalışıyoruz, maliyet açısından en uygunu da bu gelişmekte olan bir ülke için
illa "sömürge" istiyorsanız kıbrısımız var o da gittikçe daha çok kaynak istiyecek

şimdi hamas olayımız yeni deil, 1 kaç sene önce tavrımızı koymuştuk resmi kanallardan olmasa da, hala oyunumuz hamas üzerinden, seçimleri kazanması da bu seçimimizin isabetli olduğunu gösteriyor, bence rastgele değil adımlarımız, bir dış politika şablonu var, mevcut durumun devamının olduğu bir ortadoğu da istemediğimiz belli

italyan ürünlerinin boykot edildiği günlerimizden çok daha anlamlı bu yaptıklarımız
Mesaj tarihi:
Tayyip birkaç saate Metro açılışı yapacak.Şimdi dinlediğime göre 'Başbakanın kralı Kasımpaşalı' pankartlarıyla insanlar onu orada bekliyor.
Adamın neyi planladığı o kadar açık ki...Milliyetçilik tehlikesinden,ulusalcılıktan dert yanan aydınlar ve medyacılar da suspus oldu.Ne kadar şaşırtıcı.
Mesaj tarihi:
Benim anlamadığım bir durum var. Atılan roket dandik olunca sayılmıyor mu? Filistin'in elinde de güçlü birşey olsaydı gözünü kırpmadan atardı Israil'e. Ayrıca 3,000 sivil öldürmek soykırım oluyorsa, Dünya Ticaret Merkezi saldırısında da soykırım yapıldı, 3,000 sivil öldü.
Mesaj tarihi:
Hah Nessarien, Amerika güzel örgütlemiş olayı, sen de katılıp objektif bakarak tebrik ettin ya tamamdır. Chavez'de petrol var, her şeyi yapabilir şu an, kimse de çıkıp napıyosun lan sen diyemez ki Bush'a ile kaç posta koydu kim bişey diyebildi? Kimse Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'na bunu söyleyemez evet, ama bugüne kadar o Başbakan'ın yaptıklarıyla ezilmedik mi? Bu hale getiren gene o değil mi? Sen sanıyor musun ki Amerika izin vermese, RTE çıkıp eser gürler? Kılını kıpırdatamaz, en başta Fethullah amcası keser dilini. Seçim yatırımı demiyorum ben buna, daha uzun vadede bir şey bu. Erdoğan yerini sağlamlaştırdı, İsrail yahudi lobisini geri çekerek Ermeni soykırımına onay verilecek, böylece yaptığınızı cezası denilecek. İsrail mutlu, Erdoğan mutlu, Ermeniler mutlu. Amerika zaten söz verdiği soykırımı tanıma hedesini de başarmış olacak. O da mutlu. Kaybeden kim?
Mesaj tarihi:
Nessarien said:

* 30 yıldır terörle yaşıyor benim ülkem ama gidip güneydoğuda yaşayan masum kürt kökenli vatandaşlarımı asıp kesmedik başlarına bombalar yağdırmadık derdim.

Pek de doğru olmazmış dediğin.
Mesaj tarihi:
zlorwf said:
Benim anlamadığım bir durum var. Atılan roket dandik olunca sayılmıyor mu? Filistin'in elinde de güçlü birşey olsaydı gözünü kırpmadan atardı Israil'e. Ayrıca 3,000 sivil öldürmek soykırım oluyorsa, Dünya Ticaret Merkezi saldırısında da soykırım yapıldı, 3,000 sivil öldü.

Ben burada 11 eylülü savunan ya da hamasın roketlerini savunan bir mesaj göremedim. Terörle mücadele adı altında yüzlerce sivilin dikkat edilmeden , önemsenmeden öldürülmesinden bahsediliyor.
Mesaj tarihi:
|Joker| said:
Horizon said:
video

Bakın gazzede tarlaların elinde silah varmış!!1!1 , ondan hepsini yok etmişler.

Ankara'daki tarlalardan el bombası çıkınca inanıyosun da, Gazze'deki tarladan çıkınca niye inanmıyosun Hoca Efendi?

ahahahah Gazze'de ergenek10 mu var yahu ^^
Mesaj tarihi:
zlorwf said:

sivil+militan bir bölgedeki insanları duvarlarla örüp, bütün giriş çıkışları kapatıp bir çeşit tecrit altına alınca, insanların özgürlük arayışları için kullandıkları dandik roketler benim gözümde gayet masum kalıyor
Mesaj tarihi:
Dennis said:
@zlorwf, Soykırım öldüren kişi sayısına mı göre oluyor? Sınır nedir söyle de ona göre konuşalım bundan sonra

Bunu

Horizon said:
Söylediklerini bizde biliyoruz joker. Sanki hitlerin yaptığını destekliyormuşum gibi onu karşılaştırman saçma. 1 milyon küsür nüfusu olan bir bölgede sen 3 haftada bin küsür insan öldürüyorsan bu basbaya etnik temizliktir. ve bunların çoğu sivil , kadın çocuk.

Saçmalama lütfen.

Ona sorman lazımdı.
Mesaj tarihi:
Joker çok sınırlı bakıyorsun. Aman tanrım soykırım geçermiş o olurmuş olsun ? Olsun ya hakikaten bayıldık artık soykırım soykırım laflarından bizlerinde verecek cevabı olur. Kızılderililer için soykırım geçirir anıt dikeriz ülkeye verebilecek cevap yok sanki ama artık bunların koz olarak kullanılmasından bıktım. Bu ülkede hiçbir lider hiçbir konuda hiçkimseye tepki veremedi yıllardır o yüzden inceldiği yerden kopsun diyorum. Umarım bu Erdoğan'ın yeni yüzüdür saygısızlıkları görmezden gelmemeye devam eder. 50 yıldır amerikanın avrupanın oyuncağıyız ne faydasını gördük neyimiz gelişti dünyanın en güçlü ekonomisi falan mı olduk ne kattı bize söyle ? İnceldiği yerden kopsun belki düzgün siyasi manevraların önünü açar, bu kadar sınırlı düşünme ve bir insanı sevmesen bile yaptıkları takdiri hakediyorsa onu takdir etmeyi bil. Gerçekten zor değil erdoğanı savunmuyorum ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını savunuyorum aradaki farkı gör lütfen.
Mesaj tarihi:
|Joker| said:
Dennis said:
@zlorwf, Soykırım öldüren kişi sayısına mı göre oluyor? Sınır nedir söyle de ona göre konuşalım bundan sonra

Bunu

Horizon said:
Söylediklerini bizde biliyoruz joker. Sanki hitlerin yaptığını destekliyormuşum gibi onu karşılaştırman saçma. 1 milyon küsür nüfusu olan bir bölgede sen 3 haftada bin küsür insan öldürüyorsan bu basbaya etnik temizliktir. ve bunların çoğu sivil , kadın çocuk.

Saçmalama lütfen.

Ona sorman lazımdı.

Polemikçi ve çapıtan şahsiyet şunu da ekleyelim istersen. Sana göre sobada yakmak etnik temizlik , havadan kafasına bomba atmak etnik temizlik değil.

said:
Var sende bir kıtlık. Bilinçli olarak sivil bombalaman ile insanları toplayıp yakman arasında fark var sana göre sanırım. Orandan tabiki bahsederim , neden biraz anlamana yardımcı olayım..

Sen bir çatışmada 20 hamaslı öldürürsün 2-3 sivil kayıp olur bunu arada kalan sivil ya da hamaslıların sivillerin arasına girmesi diye savunabilirisn.

Ama sen çatışmada yarısından çoğu olmak üzere kadın , çocuk , sivil öldürdüysen bu etnik temizliğe girer.

Sonuç olarak yani ne çıkarıyoruz buradan ?
Sen bukadar sivil yanlışlıkla öldü diyorsan , demekki sivillere önem vermemişsin peki bunun sebebi ne ? İşte sana cevabı orada.
Mesaj tarihi:
Baştan belirtmek isterim, ben herhangi bir tarafı savunmuyorum. İki tarafın da savaşın körüklenmesi işine geliyor. Olan yine masum halka oluyor. Ancak, aslanın ağzına kafasını soktuktan sonra, kimse, bu niye ısırdı demesin.
Mesaj tarihi:
Ama ne yazık ki Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı şu an Erdoğan ve yaptığı şey Türkiye Cumhuriyeti'ni bağlıyor. Tamam koçum RTE sesini çıkarsın, bizi ezdirmesin. Ama bu orada bi yerlerini yırtarak yapılmaz. AB'ye girmek için gün aldıklarında davul zurnayla karşılandılar, nerede o duruş yıllardır? Bana bu da bir oyun olarak geliyor, Davos'taki bu duruşunun altında bile bir şeyler arıyorum. Çünkü gerçek RTE bu değil. Milliyetçiliği ve ulusalcılığı silip ümmetçiliği benimseyen bir adam bugün çıkıp Türkiye'yi ezdirmem diyebilir mi? Bu yüzden diyorum %60 65'i yakalar artık seçimlerde. %90'ı gördüğümüz günde İran oluruz. Taktik aynı, her şey aynı.
Mesaj tarihi:
Abbasın gelmesi bence iyiye işaret. Bu arada modu suçlu bulmuşlar.

said:
Forum yetkilileri, bundan sonra panel yöneticilerinin, bu konuda uzmanlaşmış kişilerden oluşturulacağını vurguluyor.

Öte yandan, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Davos yönetiminin, dünkü panelde yaşanan gerginliğin tamamıyla orada panel yöneticisinin kötü yönetiminden kaynaklandığı konusunda fikir birliği içinde oldukları öğrenildi.

Bu da yaşanan tartışmanın , peres ve erdoğan arasında değil aslında kıvırması. E tabi böyle yapmaları da gerekiyor.
Mesaj tarihi:
Bir de hala hamas hebele diyenler, kimsenin terör eylemlerini savunduğu falan yok zaten ya. Yaptıklarınıza bahane aramakla da ugrasmayın.Chavez'in yaptıgı harekete övgüler yagdıranlar 180 derece döndü anında. Burada "objektif" patiler, hükümete ya da araplara olan gıcıklıklarını ortaya koyuyor sadece. Bu olay gidip iskoçlara olsa mesela, deniz baykal da gidip böyle bir tepki gösterse şu an burada yazılan mesajlar çok daha farklı olurdu. 1000 kere söyledim gene soyluyorum benim gozumde bu olay bir "x" ulkesine oluyor, "y" de gidip boyle bir tepki gösteriyor, ben de destekliyorum. Denklemdeki değişkenler filistin olmuş, iskoçya olmuş,afrika olmuş ve ya tayyip olmuş, deniz baykal olmuş bir önemi yok gözümde. Ha birşeyi de aklıma gelmişken söyleyim hayatta en sevmediğim insan tipi kendi eksik/yanlış/saçma/sadist/aşırı görüşlerini desteklemek için hemen işin içine Atatürk'ü, dini ya da şehitlerimizi katıp, bir araç gibi kullanan insanlardır.Ama ben bunu yazıcam hemen altında bazı ileri zekalı arkadaslar arap yalakası ya da hükümet yalakası hatta biraz daha hayal gücü olanlar şeriatçı ilan edicek, başka kesim din düşmanı yapacak belki de ve ben ne kadar yazarsam da sabit düşünceleri değişmeyecek. O yüzden bu kadar benden bu konuda.
Mesaj tarihi:
Messor said:
Rezil rte. Köylü ağzıyla konuşup "bir daha da gelmiyorum" gibi çocukça bir tavırla çekti gitti. Ananı da al git demediği kaldı hahah.

Kazanmış gibi başladı, fakat kaybettiğini anladı. Şimdi görelim bakalım israil türkiyenin canına okumaz mı ermenilerle.

AKP bu seçimde kalelerini kaybederse, sonraki seçimde de koalisyon olmadan hükümet kuramaz hale gelirse diye kendi tribüne oynuyor, bu saatten sonra gol yese de sorun olmaz herhalde

bilinçli yapıyor
  • Yeni Oluştur...