di Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Selam, Elimde asus p5b board var, kutusu icinde duruyor. Bu board'i da kullanarak bir desktop pc toplamak istiyorum. Kullanim amaci hatun icin internet, benim icin oyun olacak. Esasen ikimizin de laptop'lari var, hatununki is yerinin laptop'i oldugu icin program yukleyemiyor, yetkiler vs kisitli. Ben de benimkinde oyun oynayamiyorum. Ikimizin de isini gorecek ve ayni zamanda data storage olarak kullanabilecegimiz bir makina istiyorum. Elimde bulunan board'u goz onune alarak onerilerde bulunursaniz sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Butce ve oynanacak oyunlarin ne gibi oyunlar oldugu nasil bi oyun performansi istendigine gore cok alternatif cikabilir. Board iki replacement yemis olmasina ragmen gayet gecerli bi board sonucta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Oyuna cok fazla vakit ayiramiyorum ama bir desktop pc olursa evde onu cok amacli olarak kullanirim. Kimi islerimde oldukca fazla islemci gucune ihtiyacim oluyor. Haliyle ram de tabi. Ekran kartina 500-600 lira gibi yuksek fiyatlar veremem ama performansi yuksek bir karta 200-250 lira verebilirim sanirim. Bir de garantili ve ikinci el kart bulabilirsem almayi dusunuyorum. Yani 400'e kadar yolu var bu tip parcalarin parca basina. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 8800gt veya gts alacaksin 2. el, yine 2. el e8x00 serisi i$lemci alacaksin ve uzerine de guzel bir ram kit alacaksin yine 2. el, hatta bad sectorsuz 250gb lik seagate alacaksin ST3250410AS, bi de ikinci el power supply li cooler master falan buuldun mu, tadindan yenmez.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Toplam bütçeni söylersen daha rahat tavsiye alırsın. Bir de ne tür oyunlar oynamak istediğin de önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Toplam belirli bir butce yok iste. Monitor haric 1000 lira gibi bir para harcayabilirim mesela. Ben oyun konusunda da ozurluyum biraz =) Wow falan oynarim arada ya da ayda yilda bir hosuma giden bir oyun olur ama genelde yuksek config isteyen oyunlar olur bunlar. Mesela zamaninda Supreme Commander ve Quake 4 oynicam diye yirtinmistim da bir turlu becerememistim. Simdinin neyine denk geliyor bilmiyorum. edit : ses sistemi ve klayye mouse'u da haric tutabiliriz. sadece kasa topluyoruz. edit 2 : ses sisteminden kastim hoparlor vesaire. -eger ilave ederseniz- ses karti da dahil olmali kasaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 2. ele de sicak bakiyorsak canavar gibi bisey toplaniyor ztn. 8800gt fln yerine daha guncel kartlardan ikinci elde daha fazla kiymet kaybeden sirayla 4850, 9800gtx+, ve dahi 4870 bile bulunabilir. Benim msji okur okumaz aklima e7300 gelmisti ama ikinci elde benzer fiyatlara e8200, e8400 bulunabilir. Hayli guncel islemciler oldugu icin ne kadari piyasaya dusmustur onu bilemiyorum. depolama amaci one cikan bi makine kurmak istiyorum dedigine gore 250gb az kalacaktir, 1tb de cok guzel fiyatlar soz konusu 500 luklerde ha keza oyle. Hangisi cebine geliyorsa onu tercih et. Seagate ve WD nin caviar green ve black leri bu kapasitelerde baya tutuluyor. Wd leri bulabilirsen buraya da yaz hatta. Bi suredir stok problemi vardi. 2x2 ram le de desteklendigi zaman canavar otesi bisey oluyor. ki geriye hayli para da kalacaktir tahminen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Seagate'lere sicak bakamiyorum bir turlu. Samsung ya da WD tercih ederim muhtemelen. Samsung HDD konusunda 80GB'lik super sessiz modelleri ciktigindan beri gozume girmis durumda ve bu konuda henuz basimi agritmadi. WD'de ayni sekilde. Muhtemelen (biraz da zamana yayarak) 4x1TB sata yaparim. Kart destekliyor mu bakmadim ama destekliyorsa raid ile birlikte. Diger tavsiyelerinize de bakacagim vakit bulur bulmaz. Akliniza geldikce yazin, ben yalniz birakmayin =) Bu arada core2duo mu yoksa core2quad mi diye sorayim ? 4 cekirdek daha iyidir tabi de fiyat/performans acisindan deneyimleri merak etmekteyim. Tesekkur ederim tavsiyeler icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yezid Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 core2duo tavsiye ederim, core2quad pek işlevsel değil şu sıralar. ayrıca samsung var bende bir tane 320'lik ve acayip titretiyor kasayı, altına sünger falan koydum kasanın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Dort cekirdek herzaman istisnasiz daha iyi sonuc vermiyor. Oyun ve genel amacli bir makinede pahasina degmeyecek parcalar bence. e8x00 ler yeterinden hizli zaten, ama belkide ucuz bulursan alinacak ikinci el islemci listesine q6600 u de eklemek isteyebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 zaten 4 çekirdeğide max fayda ile kullanan uygulama oyun falan pek yok henüz, 2 çekirdekli bi işlemci gayet yeterli olacaktır uzunca bi süre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ozii_x Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Bende sizlerin yorumlarını okuyup 2. el bir bilgisayar almaya karar verdim. hem zaten bilgisayar çevrem geniş kendimce biraz bilgi birikimim var.. Bana extra sorunlar çıkarırsa bir şekilde çözebilirim. Ama e8x işlemci serisinden 256bit ekran kartı olan ve en az 2GB ramli bir makine alacağım en büyük önemi kasaya göstereceğim gerisi standart donanım zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 En buyuk onem bana kalirsa kasadan ziyade psu ya gosterilmeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ozii_x Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 amacım o zaten kasa derken psu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar