Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Benim bile bulduğum nod32'nin bulamadığı virüs

Brigand

Öne çıkan mesajlar

Flash diskimde nod32 sürekli virus hatası veriyordu. Habire delete diyordum 10 saniye geçmeden yine geliyordu.

En sonunda deli oldum ama anladım ki sorun flash diskte değil. Sorun virus benim makinaya yerleşmiş flash diske habire kendisini kopyalıyor. Hangi flash diski takarsam takayım ona kendini kopyalıyor hem de autorun olarak.

Şimdi salak nod32 bunun flash diskteki kopyasını buluyor ama ana virüsü bulamıyor. Bunun için format atmak istemiyorum. Şu anda online scannerlar ile taratmaya başlayacağım. Önerileriniz var ise, uygulamaktan memnun olurum.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok öyle antivirus olarak demiyorum. Yani zaten Kaspersky kullanan birisiyim ben ama bu laptop, Kaspersky fazla kaynak yiyecek ondan Nod32 ile idare ediyorum. Şu virusu temizlemede yardım edecek spybot gibi böyle tarayıcı programlarınız var ise manual scanner tarzı onlar çok işime yarar. Yoksa kuracam kaspersky'ı en sonunda taratacam ne varsa temizlicek o walla.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu an symantec online scanner 3 tane virus buldu.

Nod32'nin boktanlığı yine kanıtlanmış oldu arkadaşlar.

Online scanner birkaç tane daha deneyecem, muhtemelen zaten virusleri durduramayacaklar onlar. Sonra portable antivirus bakmaya başlıcam. O da olmadı Nod32'yi silip başka birtane kuracam.
Sosyal ağlarda paylaş

Brigand said:
Yok öyle antivirus olarak demiyorum. Yani zaten Kaspersky kullanan birisiyim ben ama bu laptop, Kaspersky fazla kaynak yiyecek ondan Nod32 ile idare ediyorum. Şu virusu temizlemede yardım edecek spybot gibi böyle tarayıcı programlarınız var ise manual scanner tarzı onlar çok işime yarar. Yoksa kuracam kaspersky'ı en sonunda taratacam ne varsa temizlicek o walla.

malwarebytes dene. aynen bahsettiğin şekilde kullanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

bırak dursun virüsler. çok zararlı deilse elleşme.
Şimdi bilgisayarı da insan vucudu gibi düşünmek lazım biraz bizler bile kaç değişik virüs barındırıyoruz bünyemizde. bırak laptopunda barındırsın biraz :)

Benim laptopta bile birsürü malware adaware vs vardır. kardeş kardeş yaşioz onlarla

ps:usb den boot ta çalışabilecek bir antivirüs en güzel taramayı yapar.
ps2:bazı antivirüsler virüs olmayan şeylere de virüs muamelesi yapabiliyorlar. mesela kasperksy bendeki laptopun touchpad driverini tehlikeli yazılım diye algılıyordu. Belki de sendeki nodta autorun.exe leri tehlikeli yazılım olarak algılıyordur.
Sosyal ağlarda paylaş

Kendim temizledim wallaha. Unlocker'ı bilen bilir bu silinemeyen dosyalar için kullanımda olanları silmek için. Yüklüydü zaten o, gittim c:recycler d:recycler'i sildim unlocker ile. Aynı anda sildim ki arada hemen kendini kopyalayamasın tekrar diye. Flash diski de ana makinamda kaspersky yüklü onda sildim. Tertemiz oldu.

Nod32'ye kafam girsin.
Sosyal ağlarda paylaş

BullGuard Internet Security deneyin....
2 aylık full deneme süresi var. Şu ana kadar bende problem çıkarmadı. Her programı çalışma aşamasındayken tarıyor. Kendi firewall ı da mevcut....
Orijinal Lisanslı Panda Internet Security olmasına rağmen TPSrv.exe hatasının çokluğundan ve bu hata çıktıktan sonra bir daha yeniden yüklenilmedikçe kullanılamamasından dolayı bullguard kullanıyorum memnunum...
Tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
du şuna cevap vereyim geçmiş bayağı ama bulunsun.
google dan aratıverin, kaçıcam şimdi.

önce usb'yi autorun'dan kapatıyoruz tamamen. usb autorun disable diye aratın. registery'den nasıl hallediliyor gösteren bi link çıkacak. us-cert diye bişi olması lazım. onu yapın.

simple usb cleaner diye bi programcık var. indirin. her usb taktığınızda önce bununla açıp hiddenları bi silin, sonra AV ile taratırsınız.

yazınca zor gözüküyor ama herkeşçikler yapabilir, kısa ve kolay
Sosyal ağlarda paylaş

dasaa keşke mesajları daha iyi okusaydın ya.

Sorun flash diskte değil zaten ana makinamda kaspersky yüklü ona takıp temizliyorum ama sorun laptoptaydı virus laptopun bu recycler mı system volume information mu ne klasörlerine yerleşmiş ve silinemiyordu. flash diski temizlemeye ne var yaw.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
autorun remover diye de bi program var.
kaspersky nin her program kurdugumda kaldırdığımda uyarı verip durmasına sinir oluyorum. hele program kurulumunda program registrye bişeler yazıyorsa her kayıtta uyarı cıkarıyo izin verim mi diyo. program kurarken disable eder olmuştum kasperskyi. şu an kullanabildiğim tek antivirüs Microsoft Forefront Client Security. Şirket sağolsun. AD ile herkese bunu basıyorlar :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...