bliywig Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Kedim 2 gündür miyav miyav yırtınmakta ilk başta hiç aklıma gelmedi , korktum hasta oldu falan diye... Bu gün veterinere götürecektik ayağımla okşarken direk poposunu dönmesi ve ayağıma sürtmesini görünce ''Oha'' dedim ve durumu kavramış bulundum. şimdi sorum henüz erken diilmi? kedim 8 aylık dişi bunun böyle azmasını nasıl engellenir ? (kısırlaştırmak istemiyorum . zaten bu azmasına çözüm diil sanırım) evet? yemeğine şap mı atayım napayım sdfsd? not: sdfsdf bakıp aldanmayın gayet ciddi bir konudur. 2 gündür 3 - 4 saat uykuyla durmaktayım susmuyor faişe :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pogodi Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 erken derken zaman açısından mı? yaş açısından mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 mart la pek alakası yok onun, hatta ocak-mart-nisan arası gibi genişce bi zaman dilimi şeyedebiliriz, havalarda belli bir seviyenin üstünde sıcaksa ortam uygundur :) küresel ısınma vb vs yaşıda normal ayrıca, 1 yaşına gelmeden ilk seferde 5 yavrusu olan kedi ve hatta onun kızkardeşi +2 yavrusu var bizim bahçede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bliywig Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 pogodi said: erken derken zaman açısından mı? yaş açısından mı? 2 si içinde . Daha önce kedi besledim tek fark erkek olmasıydı. Ama hiç böyle bişi gelmedi başıma (ocaktan miyav miyav seanslarının başlaması...) Norak said: mart la pek alakası yok onun, hatta ocak-mart-nisan arası gibi genişce bi zaman dilimi şeyedebiliriz, havalarda belli bir seviyenin üstünde sıcaksa ortam uygundur :) küresel ısınma vb vs yaşıda normal ayrıca, 1 yaşına gelmeden ilk seferde 5 yavrusu olan kedi ve hatta onun kızkardeşi +2 yavrusu var bizim bahçede. norak sorun bi yandan üzülüorm hayvanın doğası tamamda . Ben evde besliorm yani . ortalama bi kedi ailesine bakacak mecalim yok. Hem ev kızı bu yani salamamki dier serserilerin arasına. kısırlaştırmadan bi ilaçla bişile şunu çözme yolu varmı sadce onu merak ettim. yoksa çekicez 2 ay mecbur :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 benim bildiğim kısırlaştırma dışında bi yöntem yok o yüzden bişi diyemicem, kedi kitabı vardı bende ama bulamadım şimdi. ama önceden dışarı sokağa vb çıkmış ise kedi ve biliyorsa dışarısını falan, çıkmak istiyecektir gene. yok hiç sokak görmedi ise hatta dışarı çıkınca korkuyorsa daha bi kolay kontrol etmesi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Bi arkadaşın kedisi azgınlıktan 4. kattan çakıl üstüne atlamıştı kaygısızca sokaktaki kedileri görüp. Dikkat et yani (: Kısırlaştırmadığın sürece de normal böyle hareketleri ya. Seninki gene iyiymiş. Bahsettiğim kedinin 1.5m yanına yaklaşınca hayvana titreme gelip dötünü dikiyodu falan. On beş günde bir deliriyordu sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Ben kisirlastirmaya cok karsiydim evdeki kediyi, fakat veteriner kedinin yararina olduguna ikna etti. Bi kere oyle ev kizi falansa zaten hayvana acaip bi eziyet cektiriceksin zaten her sene belli donemlerde. Uzerine, kisirlastirmadigin zaman diger kedilerden hastalik, parazit vs. kuduza kadar varan sey kapma riski var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Bende kısırlaştırdım kedimi. Hiç bir sorun olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quuq Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 kediyi kısırlaştırdığınızda kedi psikolojik olarakta kısırlaşıyor mu >:D< Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Othranx Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Aslında tam zamanı kedinin azmak için şu an , 1 yaşına gelmeden azıyorlar , ve hava da tam kedi azma havası =/ Benim kedim de azmakta şu an , dışarı salıyoruz bafilenip geliyor. Yavru bekliyorum ben valla =) Aynı yaşta dişi benimki de =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bliywig Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Penthesilea said: Ben kisirlastirmaya cok karsiydim evdeki kediyi, fakat veteriner kedinin yararina olduguna ikna etti. Bi kere oyle ev kizi falansa zaten hayvana acaip bi eziyet cektiriceksin zaten her sene belli donemlerde. Uzerine, kisirlastirmadigin zaman diger kedilerden hastalik, parazit vs. kuduza kadar varan sey kapma riski var. şimdi şöyle bişi var. bende isterim doğal hayatını yaşasın falan ama kesinlikle kısırlaştırsam bile ( ki düşünmüorm ) dışarıya salmam zaten 80 m2 terasımsı bi balkon var kapısı paso açık, dışarıda sayılır sürekli. Şeyden korkuorm 2. katta olduğumuz için atlayabilir aşağı ama öyle bişiyi yapacak olsa yapardı şimdiye kadar sanırım. O miyavladıkça kendimi hayvana eziyet ediyomuşum gibi hissediorm ya rezalet bi duygu. erkek kedi yapmıo bu kadar ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 quuq said: kediyi kısırlaştırdığınızda kedi psikolojik olarakta kısırlaşıyor mu >:D< e beyni uyarıcak herhangi bişey kalmadığı için oralarda haliyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bliywig Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 sonunda karar verdim ptesi go go veteriner yapıcaz. veteriner kısırlaştrmanın kedi için daha iyi olacağını söyledi benim gibi pirpirik insanlara duyurulur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Norak said: küresel ısınma vb vs HAHAHAHAHAHHAHA FASHŞLKFASHKASGAS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shimone Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 kısırlaştırmadanda azgınlıgını giderici haplar var. hapın ismi "Perlutex" tanesi gecen sene fln 1 liraya 10 tane fln alıyodum ben veterinerimden. haftalık 1 tanesi yetiyodu. ama yanetkileride var bu hapın(hernekadar biz daha o yanetkilerini goremesekte internette yanetkileri oldugu yazıyo). kız arkadasımın dişi kedisi var, kısırlaştırmadan önce azgınlık zamanı bu haptan vermiştik ve gercektende işe yarıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irin Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 hayırlısı olsun.ama ameliyat sonrası adet dönemlerinde bi sureliğine korkunc oluyorlar diye biliyorum,zira bunyeleri kabul etmiyor.korkuncluktan kastım gene miyavlamalar surecek,karnını duvarlara surtecek fln.// Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bliywig Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Shimone said: kısırlaştırmadanda azgınlıgını giderici haplar var. hapın ismi "Perlutex" tanesi gecen sene fln 1 liraya 10 tane fln alıyodum ben veterinerimden. haftalık 1 tanesi yetiyodu. ama yanetkileride var bu hapın(hernekadar biz daha o yanetkilerini goremesekte internette yanetkileri oldugu yazıyo). kız arkadasımın dişi kedisi var, kısırlaştırmadan önce azgınlık zamanı bu haptan vermiştik ve gercektende işe yarıyo. yan etkileri olduğunu bile bile hap veremem hayvana. hoş , yan etkisi olmadğı kanıtlanmış bi hap olsa bile vermem. Onların bünyesinin ilaç kullanacak kadar dayanıklı olmadığını sanıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 aynı duurm değil ama, benim erkek köpeği kısırlaştırdım. mutluyuz şimdi. yastıklar da mutlu. genel hayvan anatomisi diye konuya giriyorum, kısırlaştırılmayan hayvanlarda kanser gibi hastalıkların olma riski kısırlaştırılanlara göre çok yüksekmiş. veterinere sor istiyorsan kediler için de aynı durum geçerli mi değil mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shimone Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 yani tabiki hap verme cok saglıklı bi yol degil en iyisi kısırlaştırmak. bende kendi kedimi kısırlaştırdım ama 1 yasından önce kısırlaştırmak pek iyi degil diyolar gelişimi açısından. yine sen veterinerine sor ama kısırlaştırmak en iyisi evde duran kedi için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bliywig Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Shimone said: yani tabiki hap verme cok saglıklı bi yol degil en iyisi kısırlaştırmak. bende kendi kedimi kısırlaştırdım ama 1 yasından önce kısırlaştırmak pek iyi degil diyolar gelişimi açısından. yine sen veterinerine sor ama kısırlaştırmak en iyisi evde duran kedi için hmm bilmiodm bunu yarın sorayım gittiğimde . ''bende kendi kendimi kısırlaştırdım'' diye okudum bi an ahahha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 ushfushfu hakkaten öyle okudum bende şimd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bliywig Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Şimdi geldik veterinerden. Yatırdım yerine kızımı . Hala baygınız :S ama normalmiş. 1 - 2 saat içinde ayılıcak veterinerin söylemesine göre. Göbek bölgesinde kellik ve bu bölge üzerinde estetik olarak özenle yapıştırılmış ufak bir yaramız var. Orasıda tüylenir falan düzelirmiş yakında. Ayıldıktan sonra bi kaç gün ayyaşımsı olacakmış ve fazla yemek vermememiz gerekiyormuş. su içebilirmiş onda problem yok. üzülüorm bıdık ımı baygın gördükçe :( 15 dakkada bir gidiorm bakıorm nefes alıomu diye .. sanırım çok endişeliyim :( Shimone said: bende kendi kedimi kısırlaştırdım ama 1 yasından önce kısırlaştırmak pek iyi degil diyolar gelişimi açısından. bunu sordum. 1 yaşından önce doğum yapıcak olan kedilerde gelişim sorunu oluyormuş , kısırlaştırılmayla ilgili değil. doktor milletine hayatta güvenmem normalde (veterinerde doktor dur bi yerde) ama annemin 20 senelik arkadaşı bide veterinerliği 1.likle bitirmiş kadın . O yüzden inanıorm kendisine . inş çabucak iyileşir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 ya o kadar büyütecek birşey yok. rahat ol, en tatlı zamanı valla uyuşukken aptal aptal duvara fln çarpıolar föamsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irin Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 haydi bakalım,gecmişler ola^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bliywig Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Greeny said: ya o kadar büyütecek birşey yok. rahat ol, en tatlı zamanı valla uyuşukken aptal aptal duvara fln çarpıolar föamsd aynen o durumda şu an ama pek eğlenceli diil açıkçası . sürekli kalktıında gidip yatırıorm çünki yarasının üstüne devreilmesini istemiorm . yemekte yiyemedi garibim :( irin said: haydi bakalım,gecmişler ola^^ saol:( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar