Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayarım açılmıyor ???

Mavi

Öne çıkan mesajlar

Bilgisayarımın tozunu almak için kasayı açtım.

Ekran kartı
İşlemci
Ses kartını ve Bios pilini çıkarttım.

Anakarta yada işlemciye zarar vermeden bilgisayarın tozunu aldım. Sonra tekrar çıkarttıklarımı yerine taktım.

İşlemciyi sorunsuz taktım ekran kartınıda öyle.

Bilgisayarı açtım ve ekrana hiç bir yazı gelmedi. Hard disk ışığı yanıyordu. Monitöre elektrik gitti. Ama ekrana yazı gelmedi. Bilgisayar açılmadı yani.

Bip seside gelmiyor. Sorun ramden olamaz çünkü rami ellemedim slotlarından çıkartmadım. Ekran kartından olsan bip sesi gelir değil mi ? Ama bip sesi gelmiyor.

Kasayı aldım arkadaşıma geldim. Arkadaşımın ekran kartını kendi bilgisayarıma taktım yine aynı ekrana yazı falan gelmiyor.

Bu sorunu nasıl çözebilirim ? Biosta mı sorun var acaba ? Anakartı fabriya ayarlarını falan döndüremezmiyim ?
Sosyal ağlarda paylaş

Toz almak için neden bios pilini ve işlemciyi çıkarttın onu anlamadım. Ekran kartı ve ses kartını bir nebze anlarım. Yalan. Onları da anlamadım ama neyse... :p

Statik elektrik önemli cidden. Bu parçalara ellemeden önce bir topraklı elektrik prizinin topraklama zımbırtısına dokunmak lazım deniyor. Olmadı en azından kasanın arkasında boyalı olmayan metal bir parçasına dokunup vücuttaki statik elektriği kasayla eşitlemek lazım.

Bu tür şeyleri anlatınca "Ben hiç öyle bir şey yapmadım. Hiç bir parçayı da bozmadım." gibi yorumlar duydum daha önce. Statik elektriğin verdiği zarar illa da bir parçayı yakıp tamamen kullanılmaz hale getirmiyor. Bazen öyle ufak bir hasar veriyor etkisi nadir ama istikrarsız olarak görülüyor yada yıllar sonra ortaya çıkıyor (Çökme, resetleme, grafik hatası vb göstergelerle).

Neyse bu kadar destan anlattım ama senin sorunun nerde pek bir fikrim yok. Ama hatırladığım kadarıyla benim anakartın kitapçığında bios pilini çıkartıp takarken dikkat etmen gereken 1618 tane madde vardı. O yüzden bios pilinde bir yamukluk olabilir diye uyduruyorum sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

evet ben de oyumu cpu'dan yana kullanıyorum.

ben bi kere yanlış takmayı başarmıştım iki tane pin'i yamultarak =p sonra onları düzelteyim derken altı tane yamuk pin ortaya çıkarmıştım. sonra eeeh diyip giriştim o hırsla hepsini düzelttim taktım çalıştırdım, iki yıl kullandım işlemciyi sonra da sattım hatta =P
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşımın çalışan bios pilini kendi bilgisayarıma taktım yine ekrana görüntü gelmedi. Pili düzgün takıyorum pildende değil sanırım olay.

Arkadaşın ekran kartını söktüm kendi bilgisayarıma taktım yine görüntü yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage,

Adamla konuştum şimdi anakartın kuzey ve bios çipi yanmış dedi. 2. el anakart takabiliriz 478 pin fiyat 90 tl diyor. 90 tl 2. el anakart için çok pahalı.

Şimdi ben ne yapsam benim anakartın aynısından bulabilirmiyim acaba piyasada 2. el olarak.

Off of.
Sosyal ağlarda paylaş

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

4 tane 1 gb kingston ddr 400 pc3200 ram var bende.

Palit 7600 gs sonic agp 8x ekran kartım var

Bu anakartları hangisini alsam işimi görür acaba ?

1- Gigabyte GA-8SIMLH rev:3.2 .....
Intel® 0.13 micron-process Pentium® 4 işlemci için Soket 478
FSB 533/400 MHz desteği
Tümleşik 256bit Grafik Motoru
DDR 333 bellek desteği
6 x USB 2.0
Ultra ATA 133/100 IDE cihaz desteği
Entegre 10/100 ağ bağlantısı
Entegre AC' 97 audio

45 TL

2- Asus P4PE-X
Intel 845PE chipset Pentium® 4 işlemci için Soket 478
FSB 800 MHz(O.C) up to 3.06 GHz+P4 CPU and Intel Hyper-Threading Technology
PC3200 (400Mhz) DDR memory
6 x USB 2.0
Ultra ATA 133/100 IDE cihaz desteği
Entegre 10/100 ağ bağlantısı
6 Channel Audio

50 TL

3- P4V8X-X
ASUS P4V8X-X anakart VIA P4X533 çhipset ile Intel Hyper-Threading teknolojisinin yanı sıra 3GB�a ulaşan DDR400 DIMMs sistem belleği, AGP 8X slot, Max. 8 USB 2.0 ve 6-kanal ses özelliği desteği sağlamaktadır. VIA VT8237 güney köprüsü ile kullanıcıya Maximum 2 SATA hard disk üzerinde RAID0, 1 özelliği sağlar. ICH5R çipset 150MB/s hızlı veri transferi (SATA) ve etkin bilgisayar performansı sağlar.AGP8X (AGP 3.0), 2.12GB/s�e ulaşan bantralığı ile gelişmiş grafik performansı sunan gelecek nesil VGA arabirimidir. Onboard ADI AD1980 AC'97 audio CODEC ile 6 kanal ses ve 90Db dinamik aralığında 5.1 surround ses sistemi.Bütünleşik 10/100 LAN

50 TL

4- Gigabyte GA-8S648
Socket 478 Intel® Pentium® 4
SiS648
Realtek ALC650/655 Audio AC'97 Codec
DDR 333 / 266
3 x DIMM slotu
3GB * (3GB only for DDR266)
1 x FDD
2 x UDMA ATA 133/100/66 Bus Master IDE
2 x USB 2.0/1.1 (4 bağlantı noktası desteği)
SPDIF output (by optional cable)
1 x AGP 8x
5 x PCI slotu (PCI 2.2 uyumlu)

45 TL
Sosyal ağlarda paylaş

ASUS P4V8X-X anakart VIA P4X533 çhipset ile Intel Hyper-Threading teknolojisinin yanı sıra 3GB�a ulaşan DDR400 DIMMs sistem belleği, AGP 8X slot, Max. 8 USB 2.0 ve 6-kanal ses özelliği desteği sağlamaktadır. VIA VT8237 güney köprüsü ile kullanıcıya Maximum 2 SATA hard disk üzerinde RAID0, 1 özelliği sağlar. ICH5R çipset 150MB/s hızlı veri transferi (SATA) ve etkin bilgisayar performansı sağlar.AGP8X (AGP 3.0), 2.12GB/s�e ulaşan bantralığı ile gelişmiş grafik performansı sunan gelecek nesil VGA arabirimidir. Onboard ADI AD1980 AC'97 audio CODEC ile 6 kanal ses ve 90Db dinamik aralığında 5.1 surround ses sistemi.Bütünleşik 10/100 LAN

agp di mi ekran kartin?
Sosyal ağlarda paylaş

P4V8X-X

Bu anakartı alıyorum adam ile görüştüm telefonla yarın buluşup alıcam.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...