Mavi Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Bilgisayarımın tozunu almak için kasayı açtım. Ekran kartı İşlemci Ses kartını ve Bios pilini çıkarttım. Anakarta yada işlemciye zarar vermeden bilgisayarın tozunu aldım. Sonra tekrar çıkarttıklarımı yerine taktım. İşlemciyi sorunsuz taktım ekran kartınıda öyle. Bilgisayarı açtım ve ekrana hiç bir yazı gelmedi. Hard disk ışığı yanıyordu. Monitöre elektrik gitti. Ama ekrana yazı gelmedi. Bilgisayar açılmadı yani. Bip seside gelmiyor. Sorun ramden olamaz çünkü rami ellemedim slotlarından çıkartmadım. Ekran kartından olsan bip sesi gelir değil mi ? Ama bip sesi gelmiyor. Kasayı aldım arkadaşıma geldim. Arkadaşımın ekran kartını kendi bilgisayarıma taktım yine aynı ekrana yazı falan gelmiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim ? Biosta mı sorun var acaba ? Anakartı fabriya ayarlarını falan döndüremezmiyim ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rawkon Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 işlemciyi çıplak elle ellediysen pimlerine zarar vermiş olabilirsin ya da statik elektrik yüzünden patlamış da olabilir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Toz almak için neden bios pilini ve işlemciyi çıkarttın onu anlamadım. Ekran kartı ve ses kartını bir nebze anlarım. Yalan. Onları da anlamadım ama neyse... :p Statik elektrik önemli cidden. Bu parçalara ellemeden önce bir topraklı elektrik prizinin topraklama zımbırtısına dokunmak lazım deniyor. Olmadı en azından kasanın arkasında boyalı olmayan metal bir parçasına dokunup vücuttaki statik elektriği kasayla eşitlemek lazım. Bu tür şeyleri anlatınca "Ben hiç öyle bir şey yapmadım. Hiç bir parçayı da bozmadım." gibi yorumlar duydum daha önce. Statik elektriğin verdiği zarar illa da bir parçayı yakıp tamamen kullanılmaz hale getirmiyor. Bazen öyle ufak bir hasar veriyor etkisi nadir ama istikrarsız olarak görülüyor yada yıllar sonra ortaya çıkıyor (Çökme, resetleme, grafik hatası vb göstergelerle). Neyse bu kadar destan anlattım ama senin sorunun nerde pek bir fikrim yok. Ama hatırladığım kadarıyla benim anakartın kitapçığında bios pilini çıkartıp takarken dikkat etmen gereken 1618 tane madde vardı. O yüzden bios pilinde bir yamukluk olabilir diye uyduruyorum sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gkgokhan Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Mirage teşekkürler gerçekten. Aydınlatıcı bir yazı olmuş. Ve benimde anlamadığım şey? Bios pili neden? Bence pek karıştırmadan profesyonel bir yardım al.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 cpu olabilir. cpu suz makineyi actigin zaman hicbir goruntu gelmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yezid Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 evet ben de oyumu cpu'dan yana kullanıyorum. ben bi kere yanlış takmayı başarmıştım iki tane pin'i yamultarak =p sonra onları düzelteyim derken altı tane yamuk pin ortaya çıkarmıştım. sonra eeeh diyip giriştim o hırsla hepsini düzelttim taktım çalıştırdım, iki yıl kullandım işlemciyi sonra da sattım hatta =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 İşlemciyi çıkarttım tekrar kontrol ettim pinlerinde yamukluk yada başka bir sorun yok. Bios'un sıfırlanmasını istediğim için çıkarttım pilini. Acaba bios mu sıfırlandı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 pili ters takmi$ olmayasin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AutolycuS Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 CPU tam oturmadığı zaman öyle bir tepki verebiliyor cihaz, bana da olmuştu. Ama onu kontrol ettiğine göre, ekran kartını tam yerleştirmeye bak, bir de BIOS pilini başka bir yerde deneme imkanın varsa voltajını kontrol et derim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Toledor Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Büyük ihtimalle böyle fanların herşeyin çalışıp görüntü gelmemesi sorunu Bios pilinden oluyor diye biliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Arkadaşımın çalışan bios pilini kendi bilgisayarıma taktım yine ekrana görüntü gelmedi. Pili düzgün takıyorum pildende değil sanırım olay. Arkadaşın ekran kartını söktüm kendi bilgisayarıma taktım yine görüntü yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2009 bilgisayarin tozunu neyle aldin sormasi ayip? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Yumuşak uçlu bi fırça ile almıştım. Anakartın çipi yanmış ilk defa başıma geldi. Yeni anakart almam gerekiyormuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Bknz: statik elektrik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Mirage, Adamla konuştum şimdi anakartın kuzey ve bios çipi yanmış dedi. 2. el anakart takabiliriz 478 pin fiyat 90 tl diyor. 90 tl 2. el anakart için çok pahalı. Şimdi ben ne yapsam benim anakartın aynısından bulabilirmiyim acaba piyasada 2. el olarak. Off of. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Valla http://www.gittigidiyor.com 'da 478 diye arama yapınca epey ikinci el anakart geliyor. Uygun fiyatlıları da var gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Bkz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Yardımlarınız için teşekkür ederim. 4 tane 1 gb kingston ddr 400 pc3200 ram var bende. Palit 7600 gs sonic agp 8x ekran kartım var Bu anakartları hangisini alsam işimi görür acaba ? 1- Gigabyte GA-8SIMLH rev:3.2 ..... Intel® 0.13 micron-process Pentium® 4 işlemci için Soket 478 FSB 533/400 MHz desteği Tümleşik 256bit Grafik Motoru DDR 333 bellek desteği 6 x USB 2.0 Ultra ATA 133/100 IDE cihaz desteği Entegre 10/100 ağ bağlantısı Entegre AC' 97 audio 45 TL 2- Asus P4PE-X Intel 845PE chipset Pentium® 4 işlemci için Soket 478 FSB 800 MHz(O.C) up to 3.06 GHz+P4 CPU and Intel Hyper-Threading Technology PC3200 (400Mhz) DDR memory 6 x USB 2.0 Ultra ATA 133/100 IDE cihaz desteği Entegre 10/100 ağ bağlantısı 6 Channel Audio 50 TL 3- P4V8X-X ASUS P4V8X-X anakart VIA P4X533 çhipset ile Intel Hyper-Threading teknolojisinin yanı sıra 3GB�a ulaşan DDR400 DIMMs sistem belleği, AGP 8X slot, Max. 8 USB 2.0 ve 6-kanal ses özelliği desteği sağlamaktadır. VIA VT8237 güney köprüsü ile kullanıcıya Maximum 2 SATA hard disk üzerinde RAID0, 1 özelliği sağlar. ICH5R çipset 150MB/s hızlı veri transferi (SATA) ve etkin bilgisayar performansı sağlar.AGP8X (AGP 3.0), 2.12GB/s�e ulaşan bantralığı ile gelişmiş grafik performansı sunan gelecek nesil VGA arabirimidir. Onboard ADI AD1980 AC'97 audio CODEC ile 6 kanal ses ve 90Db dinamik aralığında 5.1 surround ses sistemi.Bütünleşik 10/100 LAN 50 TL 4- Gigabyte GA-8S648 Socket 478 Intel® Pentium® 4 SiS648 Realtek ALC650/655 Audio AC'97 Codec DDR 333 / 266 3 x DIMM slotu 3GB * (3GB only for DDR266) 1 x FDD 2 x UDMA ATA 133/100/66 Bus Master IDE 2 x USB 2.0/1.1 (4 bağlantı noktası desteği) SPDIF output (by optional cable) 1 x AGP 8x 5 x PCI slotu (PCI 2.2 uyumlu) 45 TL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 ASUS P4V8X-X anakart VIA P4X533 çhipset ile Intel Hyper-Threading teknolojisinin yanı sıra 3GB�a ulaşan DDR400 DIMMs sistem belleği, AGP 8X slot, Max. 8 USB 2.0 ve 6-kanal ses özelliği desteği sağlamaktadır. VIA VT8237 güney köprüsü ile kullanıcıya Maximum 2 SATA hard disk üzerinde RAID0, 1 özelliği sağlar. ICH5R çipset 150MB/s hızlı veri transferi (SATA) ve etkin bilgisayar performansı sağlar.AGP8X (AGP 3.0), 2.12GB/s�e ulaşan bantralığı ile gelişmiş grafik performansı sunan gelecek nesil VGA arabirimidir. Onboard ADI AD1980 AC'97 audio CODEC ile 6 kanal ses ve 90Db dinamik aralığında 5.1 surround ses sistemi.Bütünleşik 10/100 LAN agp di mi ekran kartin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 4 tane 1 gb kingston ddr 400 pc3200.. WTF?!? elinde servet var farkindasindir umarim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Evet AGP 8x Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 ASUS P4V8X-X anakart bu anakart uygunsa pm atayım hemen ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 4gb destekli degil o board. ho$ 478de 4gb i ancak xeonlar destekliyordu sanirim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 P4V8X-X ASUS P4V8X-X anakart VIA P4X533 çhipset ile Intel Hyper-Threading teknolojisinin yanı sıra 3GB�a ulaşan DDR400 DIMMs sistem belleği, AGP 8X slot, Max. 8 USB 2.0 ve 6-kanal ses özelliği desteği sağlamaktadır. VIA VT8237 güney köprüsü ile kullanıcıya Maximum 2 SATA hard disk üzerinde RAID0, 1 özelliği sağlar. ICH5R çipset 150MB/s hızlı veri transferi (SATA) ve etkin bilgisayar performansı sağlar.AGP8X (AGP 3.0), 2.12GB/s�e ulaşan bantralığı ile gelişmiş grafik performansı sunan gelecek nesil VGA arabirimidir. Onboard ADI AD1980 AC'97 audio CODEC ile 6 kanal ses ve 90Db dinamik aralığında 5.1 surround ses sistemi.Bütünleşik 10/100 LAN Bu anakartı alıyorum adam ile görüştüm telefonla yarın buluşup alıcam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Esh said: 4gb destekli degil o board. ho$ 478de 4gb i ancak xeonlar destekliyordu sanirim.. anakartta 3 tane slot var. 4. ram'i takmayacağız artık ne yapalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar