Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Haydi İmam Hatipliler İstediğiniz! Bölüme, Üniversiteye

eagle_dnz

Öne çıkan mesajlar

Sigara yasasıyla beraber hükümetin yaptığı ve desteklediğim nadir projelerden.

13-14 yaşında kaç ana baba çocuğunu tutup "meslek öğrensin, altın bilezik" mantığıyla kayıt ettirdi o liselere. ya da "ahlaklı, dinini bilen evlat olsun" diye ihl ye gönderdiler.

Şimdi bu çocuğun suçu ne? 17-18 yaşına gelince birşeylerin farkına varıyor insanlar. Ana babanın kararını bu çocuk mu çekecek ömür boyu. Gayet de geri kafacılığın dik alası idi katsayı olayı. (Anadolu Lisesi Mezunu here)

Ayrıca İHL & ML ler TIP OKOYORLAR, AVUKAT OLOYORLAR diye tırsan Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerine selam ederim. Korkma zaten, sen o sırada oturmanın seni daha kaliteli ve başarılı öğrenci yaptığını düşünüyorsan İHL ve ML li öğrenciyi geçersin sınavda. Adamlara + puan vermiyorlar, eşitlik veriyorlar.

Hem böylece Düz Liselerde 80 kişilik sınıflar insani boyutlara düşer. Okullar kendine çeki düzen verir.

Süper oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Szasstam said:

Coder said:

imam hatipde kız yokmu ? iyimisiniz siz ?

Kız öğrenci yok değil normal şartlarda amacına göre bakarsan işi yok. Ailesi yüzünden gitmek zorunda kalan zavallı çok.

yanlış anlaşıldım, ben olsun olmasın demiyorum var şu anda diyorum.

bana kalsa kökten olmasın imam hatip zaten var din dersi okullarda imamlıkda ustalık gibi olsun merakı olan camilerdeki kuran kurslarından yetişsin, imam olmak için bi yeterlilik sınavı olsun miss gibi işte

bak kurtardım memleketi iki dakikada :)
Sosyal ağlarda paylaş

Amacindan sapmis bir okul var ortamda, sen (buradaki sen = hukumet) okulu degistirmek yerine koca sistemi degistiriyorsun. Olacak is mi bu Cantona ?

Elbette bir ailede anne baba kazmaysa, cocuk da kazma olacak. Dogal seleksiyon bu, boyle boyle ulke gelisecek zaten. Ama sen "siz bi kazmalik yapmissiniz 10 sene once, alin size 2. bir sans" dersen, dogal seleksiyonu da ortadan kaldirmis olursun ve bu yasa ciktiktan 15 sene sonra, ulkenin cehaletine cehalet katilmis olur.

Olacak is degil. Fen Lisesinden, Anadolu Lisesinden cikan adamla IHL den cikan adam bir olabilir mi ya ? Sen istedigin kadar zeki ol, basarili bir ogrenci ol, seni aldigin formasyon imam formasyonu. Sonra Genel Cerrah olduktan sonra, aortu kesip dua etmeye baslarsin artik.

Sinirliyim bu yasanin gecmesine, kesinlikle desteklemiyor ve katilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

sharky said:

Elbette bir ailede anne baba kazmaysa, cocuk da kazma olacak. Dogal seleksiyon bu, boyle boyle ulke gelisecek zaten. Ama sen "siz bi kazmalik yapmissiniz 10 sene once, alin size 2. bir sans" dersen, dogal seleksiyonu da ortadan kaldirmis olursun ve bu yasa ciktiktan 15 sene sonra, ulkenin cehaletine cehalet katilmis olur.

anasını satayım o zaman kapatalım bütün okulları. ana babalara test yapalım kazmalarsa çocukları toptan keselim kurtulalım. ne böyle kazmalarla uğraşıyoruz.

doğal seleksiyonunuzu yesinler. bu ülkede nice bilim adamları var babaları köyde çiftçidir, ilkokul mezunudur, tek bildiği tarlasıdır tapanıdır.

veya niceleri var babası namusuyla parasını kazanan işçidir, memurdur. şöyle bir söylemin dile getirilmesi bile utanç verici.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi hiçbir sayfayı okumadım açıkçası merak ettiğim tek şey şu, cevabını veren bir insan olursa sonsuz teşekkürlerimi ileticem. ben lisede bir hata edip sayısal seçtim. bunun yüzünden iki yıllık kazandım. şimdi ben bu sene tekrar öss'ye girsem eşit ağırlık bölümlerini 0.3 muhabbeti olmadan seçebilecek miyim ? (ortak alan)
Sosyal ağlarda paylaş

Merak etme sulalede var oyle koyden cikan bilim adami biz de de. Herhangi bir cocugunu IHL de ya da buna benzer kurumlarda okutmamis kendisi, ne olmus, cocuklari da izinden ilerlemis.

Benim soyledigimin ekonomik bir boyutu yok. Ekonomik duzeyi kotuyse, o zaman dogal seleksiyonda yok olsun demiyorum.

Su anda da dogal seleksiyon var Turkiye'de, yiyeceksen bir kosesinden isir bence - ki zaten isirmissin bile yazdiklarindan anlasildigi uzere. Hatta en guzel ornek su andaki guncel konulardan Unakitan'in oglu. Bir dusunun bakalim, bunun bu IHL lerle zartlarla zurtlarla ilgisi var mi.

Surekli tepkiyiz anasini satim, ne bicim milletiz ya
Sosyal ağlarda paylaş

kingpin said:

şimdi hiçbir sayfayı okumadım açıkçası merak ettiğim tek şey şu, cevabını veren bir insan olursa sonsuz teşekkürlerimi ileticem. ben lisede bir hata edip sayısal seçtim. bunun yüzünden iki yıllık kazandım. şimdi ben bu sene tekrar öss'ye girsem eşit ağırlık bölümlerini 0.3 muhabbeti olmadan seçebilecek miyim ? (ortak alan)

sınav sistemi gene değişiyo ne desek yalan olur.

ama ea2den seçebilmen için ea2 sorularını yapman gerek
Sosyal ağlarda paylaş

abi sen BU ADAMLARIN ÇOCUKLARI DA MAL OLUR zaten mantığını öne sürüp neyin tepkisini veriyorsun allah aşkına. kimin ne olacağı belli mi dünyada. böyle saçma bir şey var mı? nihal atsıza tapıyor türkçüler adamın oğlu solcu. nedir yani doğal seleksiyon böyle konularda hiç bir şekilde örnek olamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

BloodyBeast said:

kingpin said:

sınav sistemi gene değişiyo ne desek yalan olur.

ama ea2den seçebilmen için ea2 sorularını yapman gerek

o kadarını biliyorum demek istediğim ben sayısalcıyım abi işletme iktisat dışındaki ortak alan bölümlerini de yazabilir miyim orta öğretim başarı puanım düşmeden tek merak ettiğim bu. imam hatiplilere kat sayı kalkıyorsa sayısalcıya eşit ağırlıkçıya da kalkıyordur?
Sosyal ağlarda paylaş

İHL'den çıkanlar imam olsun başka bir şey olmasın.

Oh ne güzel. adam imam hatipte okusun ulan mesleğin imamlık. senin neyine üniversite. madem üniversiteye gidicen niye gittin imam hatipe. ihl mezunlarına sadece ilahiyat fakülteleri için katsayı kalksın bence.

ha aile zoruyla gidenler için de sözüm şu: o zmn hayatın cilvesine boyun eğiceksin uğraşıcaksın didiniceksin puanın dibine vurucaksın kat sayıyla bile bir yere giriceksin.
Sosyal ağlarda paylaş

elaidi said:

İHL'den çıkanlar imam olsun başka bir şey olmasın.

Oh ne güzel. adam imam hatipte okusun ulan mesleğin imamlık. senin neyine üniversite. madem üniversiteye gidicen niye gittin imam hatipe. ihl mezunlarına sadece ilahiyat fakülteleri için katsayı kalksın bence.

ha aile zoruyla gidenler için de sözüm şu: o zmn hayatın cilvesine boyun eğiceksin uğraşıcaksın didiniceksin puanın dibine vurucaksın kat sayıyla bile bir yere giriceksin.

Aynen katılıyorum.

İmam hatip lisesi gibi zaten ucube bir okulun birde üniversitelere önünü açıyorlar. Adı imam hatip lisesi zaten bunun. İmam olmak isteyen gider istemeyen gitmez. Bu kadar. Gidenlerde beni ilgilendirmez kimse kusura bakmasın. Ordan da "aklı başında" avukat, doktor, mühendis çıkacağına hiç ama hiç inanmıyorum. (evet genel konuşuyorum. ben de biliyorum istisnai örnek vermeyi)

Birşeyleri değiştireceklerse temelini değiştirsinler. Eğitim sistemi yeterince çarpık, bu ucube kurumların önünü açarak daha da rezil edecekler. Ki burda "amaç" belli! Kimseye eşitlik bok püsür vermek değil, imam kafalı, beyni yıkanmış üniversite mezunları yetiştirmek.

Kalkıpta neyini savunuyosunuz bunun hayret birşey.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

Başkaları da söylemişti ben de söyleyeyim , zamanında olmayıpta sadece ideolojik ve siyasi bir kararla getirilen kat sayı uygulaması haksızlığı ortadan kaldırıldı. Yani yapılan hata düzeltildi. Çok da güzel oldu.

Bir ulkede uzmanlasma yoksa, o ulke gelismez. Turkiye'nin senelerdir problemiydi bu zaten herkes her seyi biliyor, fakat hic bir konuda uzman degil ( bkz. jack of all trades, master of none ).

Meslek liselerinin gorevi belli, tekniker yetistirmek. Ogretmen okullarinin belli, ogretmen/egitmen yetistirmek - v.s. v.s. - Imam Hatiplerin de gorevi belli, imam yetistirmek.

Ha universitelerin Ilahiyat Fakultelerindeki bolumlerine girmek icin ek katsayi verin adamlara, hic problem degil. Muftu olsunlar, din adami olsunlar, imam olsunlar.. Ama bu adamlar Muhendismis, doktormus, hukukcuymus, ogretmenmis, teknikermis olmasin.

Nasil ogretmen okullarindan cikan adamin doktor olmasi sacma ise, IHL okullarindan cikanlarin da doktor olmasi o kadar sacma.

Ondan sonra surekli ayni muhabbetler. "Neden bir konuda bile uzman degiliz, dunya lideri degiliz.."
Sosyal ağlarda paylaş

Ülkemizde okuyanların %'de kaçı kendi okudukları bölüm ile ilgili iş yapıyor veya okudukları alan ile ilgili bir üniversiteye giriyor ? Kat sayı olsun olmasın böyle bir sorun var zaten.

Sorun böyle olduğu için her meslek lisesine ya da her imamhatip lisesine gönderilen çocuk ileride o mesleği yapsın diye gönderilmiyor. Çünkü bizim orta öğetim çok çok yetersiz. Yeterli olanlara da her öğrenci giremiyor (fen liseleri misal).

Bu durumda her ortaöğretimden çıkan öğrencinin aynı soruları aynı sürede cevapladığı bir sınavın sonucunda kat sayı ayrımı yapılmaması gayet mantıklı. Şunu atlıyanlar var. Kaç tane öğrenci sevdiği meslek diye o alanda üniversite tercihi yapıyor ki ?

İnsanlar maddi getirisi yüzünden meslekleri seçiyor (çoğu). Sevmediği mesleği yapmaya kalktığında da düşük kalitede eleman olup çıkıyor , uzmanlaşmıyor.

Yani kat sayı olayının buna etkisi bence çok az. En azından birkaç arkadaşın dediği gibi , istek dışı girmiş öğrencilerin ilerisi için asıl istediği ya da dilediği alana girme şansını vermiş olacak. Şöyle birşey var ki , bir insan isteyerek bile o okulları seçmiş olsa , küçük yaşta onu seçti diye hayatı boyunca onun önüne duvar çekmek nekadar mantıklı ?

shadowfury said:

tornacının, imamın ya da teknisyenin tekinin başıma doktor diye getirilmesini istemem ben mesela.

Bakın bu da nekadar yanlış bir mantık ki birçok insan bu tarz şeyler söylüyor. Hangi düz lise dokturluk için ön ayak olacak dersi veriyor ? O adamlar doktor olmuyor mu ? Ne alaka yani..
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

Başkaları da söylemişti ben de söyleyeyim , zamanında olmayıpta sadece ideolojik ve siyasi bir kararla getirilen kat sayı uygulaması haksızlığı ortadan kaldırıldı. Yani yapılan hata düzeltildi. Çok da güzel oldu.

zamanında vermişim bunun cevabını sana horican, al biraz daha oyalan:

sg-1 said:

@horican,
yanlış, bu okullar sadece ve sadece imam yetiştirme amacı gözetilerek açılmış okullardır, sonradan propaganda, seçim vs malzemesi olmuştur. motor meslek, torna tesviye, elektronik/bilgisayar meslek liselerinden bir farkı yoktur.

"diğer okullara giderse dinsiz olur" diye düşünen, buraya din öğrensin diye çocuğunu gönderen aile çocuğunun hayatını baştan karartmış demektir, çünkü bu okulların amacı din öğretmek değildir, bu okullar bu dünyayla ilgili birşey de vermez, sadece biraz sosyal bilimler, tarih, o kadar, o da mezunun imamlık yapacağı düşünüldüğü için.

Esas meslek liseleri diğer liseler gibi kabul görmeye başlarsa büyük haksızlık olur, zira normal lise mezununun elinde herhangi bir meslek eğitimi yokken, elinde bir mesleğin diploması olan bir mezunla aynı şartlarda öss'ye girmesi nasıl eşit olabilir?

Şu anki sistem meslek liseleri açısından olabilecek en uygun sistemdir. Üstün bir öğrenci öss'de katsayıyı da yenip istediği bölüme girebilir, vasat öğrenci isterse sınavszı yüksekokula devam edip sonra 4 yıla geçiş yapabilir, isterse bir iş bulup çalışabilir.

Elinde hiçbir meslek eğitimi olmayan diğer lise mezunları da kendi aralarında yarışır, düğüm (olabilecek en iyi şekilde) çözülür.

Aslında meslek liselerinin katsayı sorununun bir sebebi de askerlik mevzusu. meslek lisesi veya yüksekokul mezunlarına

askerlikte kolaylık gösterilse, iddia ediyorum, meslek lisesinden üniye gitmek isteyen insan sayısı yarı yarıya azalır.

esas haksızlık şimdi başlıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

sen düz lisede okuyorsun,o zaman,kapıcı,hademe,işçi,köylü olacaksın,doktor,mühendis,v.s olamazsın! böyle bir mantık varmı,hitlerin zamanında ki gibi mi yaşıyoruz merak ediyorum gerçekten,artık insanları kalıplara sokmayı bırakın,özgürlüğün tadını çıkarın,korkmayın bu ülkeye şeriat gelmez,halk istemediği müddetçe,isteyen istediği okula gitsin,ben oğlumu,kızımı imam hatipe yollarsam eğer,inandığım değerleri,ahlaki vasıfları,ona da aşılamak için gönderirim,hangimiz imam hatipe gittiğimizde devleti yıkacağız diye gidip mezun olduk? ve inanın oradaki temel bilimler düz liselerden kat be kat üstün bir biçimde öğretiliyor,özgürlüğü savunan birilerine yafta vurmayı o kadar iyi beceriyorsunuzki,Almanya da dil okulunda,türkiye den kolejden gelen herifin bana imam hatip mezunuyum diye,ön yargılı yaklaşımını kırmam aylarımı aldı belki,aynı bara gittik o viski içti,ben meyve suyu,aynı restorana gittik,o domuz etini dert etmedi,ben tavuk eti olan yemeklerle idare ettim,ve 8 türkün içinde 2 kişiyi uluslararası ilişkilere kabul ettiler,biri bendim diğeri kolejden gelen arkadaşım,ve hala bayramlarda v.s açar tebrik ederim v.s v.s,yani ötekileştirmeyi yapmadan yaşayamıyorsanız bence bir psikoloğa görünün sene 2009,1942 hitler in büyük almanya sı değil maalesef..
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 Almıyayim , seninle farklı düşündüğümüz birşey. Asıl şimdi haksızlık bitti. Önceki mesajımda da belirttim sebebini.

Ülkemizde okuyanların %'de kaçı kendi okudukları bölüm ile ilgili iş yapıyor veya okudukları alan ile ilgili bir üniversiteye giriyor ? Kat sayı olsun olmasın böyle bir sorun var zaten.

Sorun böyle olduğu için her meslek lisesine ya da her imamhatip lisesine gönderilen çocuk ileride o mesleği yapsın diye gönderilmiyor. Çünkü bizim orta öğetim çok çok yetersiz. Yeterli olanlara da her öğrenci giremiyor (fen liseleri misal).

Bu durumda her ortaöğretimden çıkan öğrencinin aynı soruları aynı sürede cevapladığı bir sınavın sonucunda kat sayı ayrımı yapılmaması gayet mantıklı. Şunu atlıyanlar var. Kaç tane öğrenci sevdiği meslek diye o alanda üniversite tercihi yapıyor ki ?

İnsanlar maddi getirisi yüzünden meslekleri seçiyor (çoğu). Sevmediği mesleği yapmaya kalktığında da düşük kalitede eleman olup çıkıyor , uzmanlaşmıyor.

Yani kat sayı olayının buna etkisi bence çok az. En azından birkaç arkadaşın dediği gibi , istek dışı girmiş öğrencilerin ilerisi için asıl istediği ya da dilediği alana girme şansını vermiş olacak. Şöyle birşey var ki , bir insan isteyerek bile o okulları seçmiş olsa , küçük yaşta onu seçti diye hayatı boyunca onun önüne duvar çekmek nekadar mantıklı ?

shadowfury
tornacının, imamın ya da teknisyenin tekinin başıma doktor diye getirilmesini istemem ben mesela.

Bakın bu da nekadar yanlış bir mantık ki birçok insan bu tarz şeyler söylüyor. Hangi düz lise dokturluk için ön ayak olacak dersi veriyor ? O adamlar doktor olmuyor mu ? Ne alaka yani..

Sosyal ağlarda paylaş

Horizon, "formasyon" denilen bir kavram var. Liselerden, hatta bazi yerlerde orta okuldan baslayarak veriliyor bu insana. Zaten bunu goremeyen hukumetimiz yuzunden su anda IHL lere bu veriliyor.

Fen Bilimleri formasyonu, Dil formasyonu, Ogretmenlik formasyonu, Teknikerlik formasyonu almis adamla Din Egitimi formasyonu almis adam bir olabilir mi ?

Birisi direk pozitif bilimler uzerinde akil-mantik iliskisi ile sorularin cevabini ariyor, digeri Tanri ne demis, aslinda nasil davranmamiz lazim v.s.

Bu baglamda imamlik ile sosyoloji okuyan adamlari da ayni kefeye koymak lazim, ama degil iste.

Burada tek sorun Meslek Liseleri <-> Muhendislik arasinda. Birbirine uzaktan digerlerine nazaran daha yakinmis gibi gozukuyor cunku, ama o da bambaska.

Ulkenin zaten problemiydi bu uzmanlasamamak, daha ilk cumlende kendinde soylemissin zaten. Bunu cozmek gerekiyordu, daha da koruklemek degil. Su anda IHL hamlesiyle, daha da koruklendi bu.

Egitim deki sorunlari cozecegimize daha da kotu hale getiriyoruz, 15-20 sene sonra cok fena basimiz agriyacak, cok..
Sosyal ağlarda paylaş

@superwiz
sen düz lisede okuyorsun,o zaman,kapıcı,hademe,işçi,köylü olacaksın,doktor,mühendis,v.s olamazsın!

ne diyorsun bir anlaşılsa. düz lisede temel eğitim alıp daha sonra üniversitede uzman olmak istediğin bölüme yöneliyorsun.

imam hatipler zaten imamlık üzerine yönelmiş eğitim görüor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...