Esh Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 mail icin telefon almam lazim. Fakat genelde sar (specific absorption rate) degerleri, $u an kullandigim 6670 (0.67) ten bayagi yuksek. Nokia E71 : 1.33 W/kg Blackberry Bold : 1.50 W/kg Nokia N95 : 0.60 W/kg Samsung I780 : 0.48 W/kg i-phone 3g : 1.38 W/kg $u an icin en makul gelen i780. var midir kullanan eden? nedir artilari eksileri bilelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 SAR değeri nedir ya? Radyasyon olayı mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 iPhone'un bir kazığı daha çıktı, bakmak aklıma gelmemişti hiç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 abi hediye gelmedi mi sana bacyo? nesine bakican? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Öyle de eskiden de bakmamıştım :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Nokia E71 tavsiye ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 adam hediyeye de laf soyluyor ya =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 alacagim telefonu buldum. $imdi hazirana kadar bekleyebilirim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Privhunter Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 aynı kalvyesi falan buna benzer bi kızda görmüştüm geçen gün ama siyahtı galiba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 xperia dir o. bu ultimate laptop, netbook, iphone vs killer.N97 Specs:System * WCDMA 900/1900/2100 (HSDPA) * EGSM 850/900/1800/1900 MHzUser Interface * S60 5th EditionDimensions * 117.2 mm Length * 55.3 mm Width * 15.9 mm Height * 18.25 mm at camera Weight * 150gDisplay * 3.5-inch TFT * 16 Million Colors * mHD 16:9 Widescreen * 640×360 pixelsBattery * Nokia Battery BP-4L * 1500 mAhMemory * Up to 48GB * 32GB Internal Memory * 16GB MicroSD Expansion SlotVideo Playback * MP4 SP * MP4 AVC/H.264 * 30 fps * VGA Resolution * Real Video up to QSIF at 30 fps * WMV9 up to CIF at 30fps * Flash Lite 3.0 / Flash in BrowserMusic Playback * MP3 * AAC * eAAC * eAAC+ * WMAMain Camera * Carl Zeiss Tessar Lens * 5MP (2584 x 1938) * JPEG/EXIF (16.7 Million / 24-bit color) * Video Capture MPEG-4 VGA, 640×480 at 30fps * Aperture: F2.8 * Focal Length: 5.4mm * Flash: Dual LED Camera Operating Times (3G/GSM) * Talk Time - up to 320/400 minutes * Standby Time - up to 400/430 minutes * Video Playback - 4.5 hours (offline mode) * Music Playback - 37 hours (offline mode) Connectivity and Data Service * WLAN IEEE 802.11 b/g with UPnP support * MicroUSB Connector * 3.5 mm stereo headphone plug * TV-Out Support * Bluetooth 2.0 * A-GPS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Esh said: * Talk Time - up to 320/400 minutes * Standby Time - up to 400/430 minutes nasıl yani?! 400 dakika nedir yahu şaka mı? fişe bağlı mı çalışacak alet? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Baggio said: iPhone'un bir kazığı daha çıktı, bakmak aklıma gelmemişti hiç. Ya ne kazığı ya kim ölmüş telefon radyasyonundan. Teknolojiden ölme riski olsa zaten ilk televizyonlardan bugüne kadar TV izleyen nesil geberir giderdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 he yani oldurmuyorsa sakincasi yok? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 MrMarvelous said: kim ölmüş telefon radyasyonundan. Süper kahve mantığı ya :p http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=cayda+radyasyon+yok+bakin+ben+iciyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Bana kendin kahve muhabbetinin döndüğü siteye link vereceğine bi tane bilimsel çalışma bulsana telefon radyasyonunun zararları üzerine allahaşkına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Mum_Chamber said: he yani oldurmuyorsa sakincasi yok? yok tabi sende araştır bakalım kütüphaneleri interneti bi tane bilimsel çalışma var mı zararlarının ıspatlandığı? Bi kişi çıkmış mı ölen, sağır kalan, kanser olan, sol cebinde cep telefonu taşımaktan çükü düşen? hurafe bunlar. inanmadan araştırın biraz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 benim cevremdeki insanlardan az cok duydugum kadariyle 2 tanesinin yakininda beyin tumoru cikmi$. ikisinin de ortak noktasi gunde 5 saat telefonla konu$malari. ha yumor iyi huyluymu$ falan filan.. ama niye ciksin ki yani. adamlar cep telefonuyla misir patlatiyolar, o derece mikrodalga yani =) ben mumkun oldukca handsfree kullaniyorum. ve acikcasi pozitivizme bu kadar guvenemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Cahilliğin adı pozitivizm değil zaten. Teknolojinin hemen hemen her yerinde radyasyon var evet, ama en sık ve en çok maruz kaldığımız cep telefonundan olan. Bunlar da çok çok az gibi görünmesine rağmen, yanımızdan ayırmadığımız cep telefonlarımızdan günün yaklaşık 12 saati yediğimiz için, yıllar geçtikçe yeterli bozunma ve birikmeleri yapabiliyorlar. KİM ÖLMÜŞ LAN SDF gibi bir mantık saçmalığın daniskası oluyor onun için de. Bunun araştırmaları (sen her ne kadar "yok, nerde gösterin" desen de) daha 15-20 yıl öncesinden yapılmaya başlanmış, çok kapsamlı uğraşmadım ve uğraşmaya da niyetim yok ama şöyle bir "intro" var mesela. Gerisini araştırmak benim işim değil, bilmeyen ve merak edenlerin işi. Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp sonuçta. Sen desen ki "o değerlerin ölçümleri tam standart değil, direk onları karşılaştırmak pek doğru olmaz" tamam derim, olay bu çünkü. Sen onu demiyorsun ama, konuyla alakalı pek de bilgin olmadığını gösteren süper bir dümdüz yaklaşım sergiliyorsun malesef. Üç aşağı beş yukarı doğru oluyorlar o ölçümler de sonuçta, yüksek olan da uzun vadede daha zararlı, bunu tartışmanın bile hiçbir manası yok. iPhone konusuna gelince, benim Samsung D880'im çift hatlı haliyle bile 0.27 gibi birşeydi, koskoca iPhone'da Çin malı PIRANHA TWIX kadar SAR değeri olursa bu bana batar. Takım tutar gibi iPhone tutmasanız veya "çayda radyasyon yok" kafasında olmasanız size de batabilir ama tercih ve kültür meselesidir sonuçta, siz bilirsiniz. edik: Aklıma geldi, bir zamandır ben de iPhone kullanıyorum. Özeleştiriye, kendi malının kötülenmesine katlanamayanlara dipnot olarak duyurulur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Baggio said: yüksek olan da uzun vadede daha zararlı, bunu tartışmanın bile hiçbir manası yok. Hahaha, dinime küfreden bari müslüman olsa. İronik ama cahil cahil diye diye kendi cahilliğini ortaya koyuyorsun. Ben sana "telefon radyasyonundan kim ölmüş?" derken tam olarak bundan bahsediyordum işte... Henüz telefondan kaynaklı hiç bir sağlık bozukluğu kaydedilmedi cep telefonunun 15 senelik tarihinde. Ayrıca hitabetim senin zeka ve eğitim düzeyine gayet uygun olmuş ki bana verdiğin ilk tepki ekşisözlük gibi sanal kıraathaneden link atmak oldu. Yüksek frekanslı radyo dalgalarının insan vücudunda kan dolaşımını hızlandırıcı etkileri olduğu bırak 15 sene öncesini 1950 lerde biliniyordu. Ancak bu vücudun tipik bir tepki mekanizması. Telefonun dalgalar ile yaydığı ısı dolaşım sistemini tetikliyor, vücudu normal sıcaklığına kavuşturmak için. Bundan öte de bir etkisi yok cep telefonunun insan vücudu üzerinde. Cep telefonu da enerji ile çalışan bir cihaz sonuç olarak, bu enerjinin bi kısmı verimsizlik sonucu ısı olarak açığa çıkacak illaki. Ampule de çok yaklaştırırsan kulağını sıcağı hissedersin =) cep telefonunda olan olay da bundan öte değil. Varsa göster diyorum, bana 4/3 ü reklam olan, sizin hurafenizden para kazanmak isteyen kurnaz birinin web sayfasını kaynak olarak gösteriyorsun. Bir daha iğneyi başkasına batırmadan önce çuvaldızı kendine batırmanı öneririm. Luzumsuz snobluğunla yazdığın şeyler sadece senin repütasyonunu kötüye etkiler. Tabi bi nasihatla karakterini değiştirecek değilim, 7'inde terbiyesiz yetiştirildiysen 77'inde de öyle kalacaksın, ama en azından başkasını küçük düşürmeye çalışırken sağlam argümanlarla gel, ekşisözlükten link atıp "radyasyonlu çay içtim birşey olmadı sdf" gibi toy söylemlerle değil. P.S: Birileri radyasyona maruz kalmamak için headset kullanıyorum demiş. Bluetooth kulaklıkların kullandığı frekans mikrodalga statüsünde, cep telefonunun çalışma bandından çok daha yüksek bir frekans. Esas zararlı olacak bir dalga boyutu varsa bluetooth tur. Baz istasyonlarının 7/24 faal olması ve etrafında telefon kullanan/kullanmayan herkesi etkilemesi konusuna girmiyorum bile... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 MrMarvelous said: hurafe bunlar. inanmadan araştırın biraz kahve mantigi dedigimiz bu iste. en basitinden ac, wikipedia'da yazanlari oku hocam. http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_phone_radiation_and_health kaldi ki, bilmemkac ulkenin ilgili bilim adamlari cikip da "mumkun oldugunca telefonlari vucudunuzdan uzak tutmakta fayda var" diyorken "radyasyon neyin yoohh gardesim" taviri da priceless.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 yuksek frekans daha az zararli diyebiliyorum ben? yaniliyor muyum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 MrMarvelous said: Henüz telefondan kaynaklı hiç bir sağlık bozukluğu kaydedilmedi cep telefonunun 15 senelik tarihinde. yalan http://www.pubmedcentral.nih.gov/articlerender.fcgi?artid=1621063 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Yanılıyorsun, mikrodalga fırının yemeğini 1dk da ısıtabilmesini sağlayan gigahertz değerleriyle ölçülen frekanstaki dalgalardır. Cep telefonunda 900 megahertz ten bahsediyoruz. Ayrıca ben "radyasyo yokh lağn" demedim, götünüzle mi okuyorsunuz yazdıklarımı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Marv, sen Çernobil faciasından sonra bir Türk bakanının çıkıp "çayda radyasyon yok, bakın ben içiyorum" demesi anektodundan bile habersizsen, dolayısıyla (doğal olarak) attığım şeyi kalitesiz espri olarak algılıyorsan bu benim problemim değil valla :p O "dörtte üçü reklam" dediğin sitede tarihleriyle, isimleriyle bilimadamlarının referansları var sonuç olarak, başka takacak kulp bulamamışsın herhalde. Olur öyle şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar