Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

IQ vs Dindarlık (ülkelere göre dağılım ve grafik)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ben şu yolladığım şeyin %100 doğru olduğunu, ya da belli kesin gerçeklere işaret ettiğini falan söylemiyorum ki... Hatta bu yapılmış çalışmanın sonucuna katıldığımı bile söylemiyorum, sadece bana ilginç geldiği için paylaşmak istedim. "Dini bütün adam aptaldır, ben ateistim ne kadar da akıllıyım ho-ho-ho" gibi bir derdim yok yani :) O yüzden bana bu çalışmanın yanlışlığını kanıtlamaya çalışman boşa bi uğraş, zira çalışma bana ait değil, savunucusu değilim bir şey değilim. Daha önce de söylemiş olduğum gibi, olayım sadece bana ilginç gelmiş bir şeyi paylaşmak isteyişim, o kadar.
Mesaj tarihi:
Aket-Atum said:
iyide birşey diyecem, iq her yaşta normali 100 olan bir ölçü değil mi?

15 yaşındaki 100se adam, 45 yaşında da 100 değil mi? ben mi yanlış biliyorum iq ölçümünü?

bilimsel olarak gecerli olmayan bir olcut zaten iq,

bana göre 15 yaşında okumamış ve sosyal açıdan zayıf bi insanın sonradan kasıp 45 yaşında daha iyi bir iq değeri alması mümkün.
Mesaj tarihi:
elma ile armut toplanıp sonucunda abdullah bulduk demek ki ergenekonun başı bi ITT Schaub-Lorenz demek gibi bişi olmuş. Gerçi bunun gibi salak saçma grafikleri çeşitlendirebiliriz.

Mesela ırkların özelliklerini kaale almayıp "bakııın fakir ama kol gibi!" şeklinde bi grafik hazırlamak mümkün. keza afrika gibi fakirler kıtası ortalamayı tavan yaptırırken caponlar bayağı kısaltacaklardır.

ha tabi dinleri kaale almadan, yenilebilen hayvanlar üzerinden nüfus sayımının da sonuçları harika olacaktır.

"elde ettiğimiz bilimsel verilere göre domuzlar arap yarımadası ve çevresinde hayatta kalamayan varlıklar! çünkü nüfusları çok düşük"

yarına da çok işim var sonra salak saçma hesaplamalar sayısı arttırım.. şemsiye kullanmayanların büyük bir kısmı aidsli (yağmur yağmayan çorak bi afrika ülkesi buna kaynak gösterilebilir) nokia'yı gayler tercih ediyor (ülkelerdeki cep telefonu satışı / gay sayısı / cep tel markası) amerika'da cola içip pogo yapan zencilerin hepsi suçludur vs. vs. vs.

önüm arkam sağım solum sobe, saklanmayan gebe! grafiklerini de koyacağım inşallah..

bu çalışmayı baz alırsak bu çalışmayı yapan adamların allah inancının 100cemalettin kaplan gücünde olduğunu söyleyebiliriz.. eğlenceli bişi nan!
Mesaj tarihi:
Laorx said:

bana göre 15 yaşında okumamış ve sosyal açıdan zayıf bi insanın sonradan kasıp 45 yaşında daha iyi bir iq değeri alması mümkün.
Mesaj tarihi:
Aket-Atum said:
iyide birşey diyecem, iq her yaşta normali 100 olan bir ölçü değil mi?

15 yaşındaki 100se adam, 45 yaşında da 100 değil mi? ben mi yanlış biliyorum iq ölçümünü?

değil. her yaşta ve eğitimle değişir.
Mesaj tarihi:
bbc nin bu konudaki belgeselini ızlemistim . egitime gore degisiyor ama +-10 oynuyor iste. temel de 70 iq lu biri sırf egitimle 140 olamiyor onu diyorum
  • Yeni Oluştur...