Tron Mesaj tarihi: Ocak 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2009 merhabalar, makineyi açtığımda tüm fanlar hızlı bir şekilde çalışmaya başlıyor. makine 2-3 saniye çalıştıktan sonra,boot işlemine tam başlıcakken ya da şu "dıt" sesi tam gelmesi gerekirken makine kapanıyor ve tüm fanlar durduktan sonra makine terar açılıyor. bu olay durmadan tekrar ediyor. Sorun işlemciden mi kaynaklanıyor yoksa power sup'dan mı bir türlü kavrıyamadım. Acep paticikte buna benzer bir durum yaşan oldu mu? olduysa nasıl bir çözüm üretilebilir. Teşekkürler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2009 bios chipini yakmis olabilirsin, ben yaptim ordan biliyorum =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Ocak 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2009 power supply kaldırmıyor olabilir, biosta değişiklik yaptıysanda olabilir. işlemci değildir heralde, en azından bip kodu falan gelirdi. jumper ile resetle biosu. power supply dandik ise ya da yeni bi parça eklediysen artık kaldırmıyor olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
YLL Mesaj tarihi: Ocak 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2009 islemcinin fanini kontrol et. birbirine yapisik olmasi gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2009 anakartin gigabyte di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tron Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Esh said: anakartin gigabyte di mi? nasıl bu kadar emin bir şekilde konuşabiliyorsun? :) evet gigabyte. fakat şu an dışarıda olduğum için modelini söyliyemicem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tron Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 bu gün başka bir bilgisayarda power sup ı denedim çalışıyor. (power sup 650 watt) @razzRaziel bir arkadaşımda şöyle bir yorumda bulundu. biosta bir değişiklik yaptıysan böyle bir durum mümkün olabilir dedi. mesela overclock gibi (ki! ben sadece standar bir bilgisayar kullanıcısıyım. overclock değil, biosta bir değişiklikte yapmadım.) O arkadaşımda jumperı resetle demişti. eve uğrayabilirsem ilk deniyeceğim hareket olucaktır. @Esh bilmiyorum ne kadar yardım cı olur. kartımın modeli GA-965P-DQ6 (rev.1) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tron Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2009 kusura bakmayın durmadan post atıyorum art arda... makine açılışta ekranda hiç bir görüntü çıkmıyor! monitörün düğmesinin yanındaki ışık yanıp yanıp sönüyor. (normalde makine açıldığında sürekli yanar bilindiği üzere) acaba sorunun temeli ekran kartıda olabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 $imdi moralini bozmuyosun.. eger garantisi yoksa karti cope atiyosun. garantisi varsa aldigin yere goturuyosun, onlar da arenaya postaliyor. 1 ay sonra yenisini aliyosun. Bu sorun sanirsam ram kaynakli. Ramlerinin de bozulmu$ olma ihtimali var. Ba$ka ramlerle denemen lazim anakartini, ama %98 ayni sorun tekrar edecektir. Ramlerini de deneyebilecegin bir bilgisayar bul, memtest at 4 er saat tek tek, tercihen test 2-5 dene 2 $er saatten . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tron Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Esh said: $imdi moralini bozmuyosun.. eger garantisi yoksa karti cope atiyosun. garantisi varsa aldigin yere goturuyosun, onlar da arenaya postaliyor. 1 ay sonra yenisini aliyosun. Bu sorun sanirsam ram kaynakli. Ramlerinin de bozulmu$ olma ihtimali var. Ba$ka ramlerle denemen lazim anakartini, ama %98 ayni sorun tekrar edecektir. Ramlerini de deneyebilecegin bir bilgisayar bul, memtest at 4 er saat tek tek, tercihen test 2-5 dene 2 $er saatten . öncelikle teşekkür ederim. başka bir ekran kartı taktım farketmedi. yine çalışmadı! ardından ramleri takıp cıkardım (olalaaa) makine çalıştı. Fakat yukarıda belirtmeyi unuttuğum bir durum daha vardı. makina 2,5-3 saat çalışınca resetliyor kendini ve tekrar başlıyordu. daha sonra bu durum bir kaç sefer tekrarladıktan sonra. yukarıdaki anlattığım durum oluştu, yani makina boota başlamadan kapanıyordu. Isınma dicem bunca sene bir şey olmadı da şimdi niye ısınır? (yeni fan taktım bu arada fakat değişen bir şey yok.) ramleri iş yerindeki makinaya takıp senin tarif ettiğin gibi test edicem. Tekrardan teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Böyle bi dert nerdeyse bütün bileşenlerden olabilir, hepsini denemen gerekir. Şanslısan kolay bulursun. anakart olabilir, işlemci olabilir, ram olabilir, hdd olabilir, PSU olabilir... Ve malesef kimse de kurcalamadan kesin bişey söyleyemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2009 ayni ramleri kullanmaya devam edersen ilerde illa ki bozulacak anakartin. yani ben oyle yaptim ve bozuldu. ara sira boot etmiyordu ayni sorun yuzunden, sok tak yapiyordum ramleri. bir gun makine hic acilmadi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tron Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 tekrar merhaba, sorun power subdaymış. ramleri çıkartıp makineyi çalıştırdığımda bilgisayara çok kısa sürede elektrik gelip gitmesi gerekiyor diye biliyorum. fakat makine durmadan çalışıyordu. ardından ramleri tekrar takıp eski power sup ı taktıkınca tüm dertlerim yağ gibi eridi. herkeze ayrı ayrı teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar