Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Coca Cola hakkında bir soru

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
arkadaşlar bişeyi çok merak ediyorum,bildiğiniz gibi bu cola normalde düzenli olarak içtiğinde inanılmaz kilo aldırabilen bi meret içindeki şeker oranından ötürü,şimdi bu coca cola zero diye bişi varya 0 şeker acaba o kilo aldırmıyo mu ? yada cola nın kilo aldırması sadece şeker oranına mı bağlı ? bilgi sahibi olanlar varsa konuyla ilgli şeettirirlerse iyi olur : )
Mesaj tarihi:
Evet cocacola zero da içinde aspartam barındırıyor ve aspartamın (ne kadar kanıtlanmamış olsa da) zararlı olduğu söyleniyor.

Şeker hastası filan olmadıkça zero yerine normal coca colayı tercih etmek daha mantıklı bence. En mantıklısı hiç içmemek tabi :) . Bir süre içmeyince cidden canı hiç istemiyor insanın. İçmeyin.
Mesaj tarihi:
ben $eker hastasi olmadan once de light iciyodum.

bir kutu kolanin icinde 17 adet kesme $ekere bedel glikoz $urubu var. Zaten insanin korkmasi gereken yag veya protein degil, $ekerdir.

Ancak, i$in obur yuzunde aspartam gibi uber bir kanserojen madde bulunmakta. Tatlandiricilarin piyasasi o kadar yaygin ki, hala aspartamin kanser yaptigina dair bulgular, fda tarafindan onaylanmadi.

herneyse, i$in kaptilazim boyutunu da bir yana birakalim. Kola cok yogun kafein icerir. Kadinlarda, selulitin en buyuk sebeplerinden biri budur. Selulit yerle$ti mi, gecirmesi cok zor olan portakal kabugu etkisidir.

En guzeli, kola tuketimini minimuma indirmek. ille de tatli yiyeceksen de diyet urunlerden uzak durman senin yararina olur. az ama oz ye.
Mesaj tarihi:
arkadaşlar 7 aydır ağzıma asitli hiç bi içecek sürmedim.1 sefer mc donalds ya yanlışlıkla verdiler 1 yudum aldım geri götürdüm,bide bi sefer kardeşimin gazozu asitisz gibi geldi bi an dalgınlkla 1 yudum içtim.ama çok fazla kola seven bi adam olmama rağmen şu sömestr tatilimde kola tüketmek istiyorum böyle,küveti falan doldurmak istiyorum :d neticesinde kanser manser bi yana bu zero kilo aldırmıyo öyle mi şimdi :d
Mesaj tarihi:
Valeron said:
böle provakatör cevaplar atmayın arkadaşım bak :d kendimi kolada boğacam zaten dayanamıyorum artık :d

Abim de aynı şekilde uzun süre gazlı içecek içmemişti. Sonra ara ara gazoz içmeye başladı. Daha da ileri gitmedi. Eğer canın çok istiyorsa gazoz veya fanta gibisinden şeylerle idare edebilirsin ancak kolaya başlama derim. Sapık gibi her yemeğinde kola tüketen bi kuzenim var çünkü. Adam bağımlısı olmuş resmen.
Mesaj tarihi:
Benim arkadaş sabah kahvaltıda kola içiyordu. 2 kere mide sorunu nedeniyle hastaneye gitti, şimdilerde azalttı. Eskiden ps takılmaya gittiğimde 2 2.5 litreliği 3 saatte tüketiyorduk.
Mesaj tarihi:
abi aynı şeklde bende sabah kahvaltıda içiodm her gün 2.5 L kola girerdi eve içmicem dedim içmedim,bi sefer daha böle yapmıştım yani içmek istemeyince içmeyebiliyorum ama zero da şeker yoksa içcem onu :d bu mesajı yazarken yanımda kola var buda anektod :d bugün itibariyle içtim !
Mesaj tarihi:
+ cola light/zero'nun içindekide dahil bütün yapay tatlandırıcıların vücuttaki yağ depolama metabolizmalarını hızlandırdığını söyleyen bi iki yazı okumuştum, ne kadar doğru bilemiyorum ama oldukça ikna etti beni.
Mesaj tarihi:
günde 1 lt light/zero'yu pet şişesinden içmeden yaşanmaz ya. eskiden tek yaşarken her gün min. 1 lt light içiyordum bazen kahvaltı veya öğlen yemeği yemeden (tek akşam öğünüyle beslenmeyi özledim be :), artık o kadar fazla içmiyorum gerçi ama haftada 2 3 alırım.
Mesaj tarihi:
coca cola
cocola diye tahta kurusuna benzeyen bir hayvanın öldürüp kurutluması ile aramosı elde edilen bir icecektir.
ayrıca bazı rivayetlerde içine kokain tozu atıldıgını söyler
ama bu hayvanın kurutulması işi bana cok doğru geliyor..

onun için cok sık içmemek lazım ben ayda 1 en fazla 2 kere falan içerim oda arkadşlarla birarada bişi yaparken falan
  • Yeni Oluştur...