Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

5+1'i laptop'a baglayacak aparat ?

zpnd

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Laptop'imda bulunan onboard ses kartinin 5+1 destegi var diye biliyorum ve dun gidip logitech x-540 aldim bir adet fakat 3 giris var. Benim laptop'imda da tek giris var haliyle. Bir aparatla falan mi baglamak lazim bunu ? Eger oyleyse alamam gereken bu aparat nasil birseydir ?
Sosyal ağlarda paylaş

Onboard kartının 5+1 desteği varsa mikrofon ve line-in girişleri input kanalı olacak şekilde ayarlanabiliyor. Hangi girişin hangi işe yarayacağını software ile seçiyorsun. Mesela mavi subwoofer, yeşil arka kanallar gibi ayarlanabiliyor. Bu durumda üç girişin birini normal girişe, diğerini mikrofona, diğerini line-in'e takıyorsun. Haliyle mikrofon ve line-in'i iptal etmiş oluyorsun.

Notebook bunu desteklemiyorsa alternatif olarak external ses kartı alabilirsin. Express kart olarak olanları olduğu gibi USB olanlar da var.

x-540 çok iyi bir sistem bu arada. Hayırlı olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Anakartında muhtemelen Realtek AC97 çipseti vardır. Onlar 5+1 destekliyor. Ama üç kabloyu laptop'a fiziksel olarak takamadıktan sonra onboard kartın 5+1 desteklemesi pek bir şey ifade etmiyor.

Laptop'un kullanım kılavuzuna bak derim. Belki bir şeyler yazıyordur. Kullanım kılavuzunda yoksa da firmanın teknik destek hattını arayıp sor bence.
Sosyal ağlarda paylaş

O gördüğün 2 çıkış muhtemelen sadece kulaklık ve mikrofon içindir. 2 çıkışın yanında bir de usb'ye benzer bir çıkış oluyor. Hoparlörler için extra bir adaptör veriyorlar kartın yanında, bir ucunu o usb'ye benzer yere takıyorsun, diğer ucunda 5+1 sistemin için üç tane giriş oluyor.

Audigy 2 zs notebook'ta şöyle mesela:
http://images.europe.creative.com/iss/images/artwork/a6_rgb/audigy2_zs_n_c.jpg
http://www.onetonnemusic.com/mt-static/archives/pcmcialaptop_audigy.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz bakindim ama fiyatlari biraz fazla geldi. Ses sisteminin ustune bir de bu tip kart alinca butceyi epeyce asmis oluyorum.
=/

edit : pardon benim karsima cikan sonuclar pci olanlarmis. Diger pcmcia tipinde bulabilmis degilim henuz.

edit 2 : benim aradiklarim daha pahaliymis. uhu.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de eski philipslerden var onu şöyle bi kablo ile bağlamıştım
http://www.avopro.co.uk/images/products/SWA3520Large.jpg
ama adı neydi ne değildi hatırlayamıyorum teknosa dan almıştım sanırım

o ince olan kulaklık girişine diğer ikisi receiverın audio in girişlerine
Sosyal ağlarda paylaş

Söyle bi aparat kullanarak 5+1'i kullanabilirsin,yalniz bunun hazir yapilmisini bulabilirmisin bilmiyorum.Bulamazsan eger bi elektrikciye gidersen yapabilir.Yalniz önemli bi nokta var, gördugun her uc stereo olmali.Aksi halde aparatin bi anlami olmaz.

edit: osso'nun dedigide bi alternatif ama bu lale giris genelde dvd'ye falan baglanan home theater'lar icin gecerli.Cunku genelde sirf bilgisayar icin yapilan 5+1 sistemlerde(parayi basip pahali digital falan bisey almadiysaniz) lale giris bulunmuyo.

Attached files
Sosyal ağlarda paylaş

Tek kanali dupe'luyosun,3 kanal olmuyo(aslinda 2 kanali alip dupelayip 6 kanal yapiyosun).Yani o bahsedilen x bilmemne helele hölö sistemleri olmuyo tabi.Yani atiyorum dvd izlerken adamin sesi sadece arkadan gelmesi gerekiyosa belki tam anlamiyla o hissi vermiyo ama butcesi yoksa enazindan bu suan icin 5+1 kullanabilmesini saglar bu aparat yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben $oyle kullaniyorum laptopta.

5+1 philips sistem war, 3 yollu jack in sadece ye$il(front speakers) olanini laptop un headphone out una takiyorum. Otomatik olarak her kanaldan ses geliyor, woofer ve surround speakerlar dahil. Buna 4x stereo deniyor saniyorum, ya da oyle bi$eyler..

Ama bu benim philipste oluyor, ba$ka markalarda denemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:
Ben $oyle kullaniyorum laptopta.

5+1 philips sistem war, 3 yollu jack in sadece ye$il(front speakers) olanini laptop un headphone out una takiyorum. Otomatik olarak her kanaldan ses geliyor, woofer ve surround speakerlar dahil. Buna 4x stereo deniyor saniyorum, ya da oyle bi$eyler..

Ama bu benim philipste oluyor, ba$ka markalarda denemedim.

iste aslinda o aparatin yapacagini alet otomatik yapiyo sanirim hehe,guzel bi olaymis baya.3x stereo sanirsam adi.
Sosyal ağlarda paylaş

Bugun yazicioglu'na ugrayip harici ses kartlarini sordum. Bir tanesi haricinde hepsi 200 liradan baslayan fiyatlarlaydi, butceme agir geldi haliyle.

Diger secenek ise creative'in 65 liralik bir ses kartiydi fakat o da sadece creative'in 5+1'leri ile uyumluydu.

Yazayim buraya, benim gibi arayanlar olursa ek bilgi olarak dursun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...