Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Imperialism II


huun

Öne çıkan mesajlar

  • 2 hafta sonra ...

Evet sevgili insanlar,

Nihayet imp2 mp için bir adım atıyoruz. Öncelikle oyunumuzu şuradan indiriyoruz. Abandonware olduğu için yasal endişeler ya da vicdan azabı duymanıza gerek yok. Verdiğim linkten özellikle indirmenizi istiyorum, çünkü nocd crack ve son patchle birlikte geliyor klasörümüz. Basitçe bilgisayarımızda bir yere indirip exe'ye tıklayarak oyuna girebiliyoruz.

Verdiğim linkte, detaylı bir kullanım klavuzu mevcut; ancak kısaca bu oyun nedir diye bilgi vermek gerekirse:

Civ serisine fazlaca benzemekte. Dikkatimizi çeken farklar ise; mikro yönetim ağırlıklı ve mp oyunlarda tek oturumda sonuç alabileceğimiz kadar hızlı olması. Oyunun aslında adaletli harita diye birşey yok; ama isteyenler için düzenlenmiş haritalar da mevcut. Ben yeniden düzenlenmiş haritalarla oynamaya pek taraftar değilim; çünkü oyuna başladığınız topraklara göre kendinize bir yön çizmeniz gerekliliği stratejik derinlik katıyor oyuna. şöyleki; oyunda diplomasi çok önemli bir yer tutuyor. İlk oyundaki gibi bunda da ufak ülkelerin güvenini kazanmak, oyunu kazanmamız için kilit rolde. İlk oyundan farkı, bu sefer Amerika kıtasının keşfedilmiş olması ve anayurdumuzun gücüne güç katmak için sömürülmeyi bekleyen geniş topraklar olması. Öğrenmesi kolay, uzmanlaşması zor bir oyun.

Genel görünüm:


Diplomasi haritasında kendi kararlarımızı uygulayabileceğimiz gibi, diğer ülkelerin kendi aralarındaki diplomatik ilişkilerini ve bize gelen teklifleri de çıkarlarımızı kollayacak şekilde değerlendirmemiz lazım.


Teknoloji ağacımızı, oyuna başladığımız haritaya göre şekillendirmek önem arz ediyor.


Üretim imkanlarımızı, iktisadın konusu olan "kısıtlı kaynakları, en çok fayda sağlayacak şekilde" belirlemek bize kalmış.


İnsan kaynakları gene önemle üzerinde durmamız gereken konulardan.


Giderek güçlenen ülkemizin refah seviyesi haliyle diğerlerinin dikkatini çekecek. Zenginliklerimizi korumak için bir orduya ihtiyacımız var.


Sömürgelerimizin zenginliklerini ülkemize taşımak, oyunun en can alıcı noktası.


İlk oyundan farklı olarak savaşlarda bir taktik ekranımız yok. Savaşlar tamamen karşı karşıya gelen orduların değerlerine göre belirleniyor.


Sömürgecilik üzerine kurulu her düzende olduğu gibi en önemli yatırımlarımız; gemilerimiz.


Gerçekçi bir dünya düzeninde aldıklarımız ve sattıklarımız arasındaki denge çok önemli.



Daha fazla siyaset.


Sanayi devrimine doğru hızla yol alan bir dünyadaki heyecan verici gelişmeler.


Oyunda geçireceğiniz 3-4 saat oyunun esaslarını kolayca anlamanızı sağlayacak. Sonrası pvp için ideal ve eğlenceli bir oyun.

İlgisini çekenlerle tanışıp, kapışmak isterim.

Not: Fotoları ign.com'dan afırdım. Kendilerine teşekkür ediyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...