Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

lastik alımı olayı...

Redogski

Öne çıkan mesajlar

lastik değiştirme zamanı geldi.ben 4ünü birden değiştiriyorum hep. önerileriniz nedir? astra g ye 195/60/15 lastik...
arada yüksek hıza dayanıklı olucak ve kaliteli ama uygun fiyatlı olucak lastik bakıyorum.kullandığınız lastiklerden fln memnunmusunuz nedir olay yani kısaca?
(çok uzattım ha:D)
bbaktıklarım arasında goodyear haydgrip çarptı gözüme...
Sosyal ağlarda paylaş

hocam ona pek yuksek hiz denmiyor :)

o yuzden herhangi bir lastigi alirsan o hizlar icin ok tur mevzu hangi lastigin daha iyi oldugu

michelin bence her zaman en iyidir
pirelli hep ses yapiyormus gibi geliyor bana

bu aralar bir yigin uzakdogu mallarida var kimine iyide diyorlar
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Pirelli Pzero Nero idi benim önceki lastikler. Kuruda gayet güzel, ıslakda riskli ama gürültü konusu doğru :

Bende şimdi Bridgestone var; Turanza ER300. Memnunum. Fiyat/performans oranı güzel bir lastik. Auto Bild'de falan da düzgün şeyler telafuz edilmişti bu model için.

www.tirerack.com sana daha fazla bilgi sunar. Tabi oradaki lastiklerin hepsi bizde yok ;)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Lastik seçmek araba seçmek gibi değil, çok çok çok daha zor.

Çünkü çok fazla marka var, her markanın tonla modeli var, her markanın her modeli iyi olmuyor, her ebadın her modeli iyi olmuyor, her marka her ebatta lastiği iyi yapamıyor vs. Karışık yani =)

Sonra bunun yaz lastii olayı var, performans lastiği, kış lastiği, yine aynı şekilde her markanın her türü iyi olmuyor falan...

Onu da geçtim herkes lastik konusunda farklı bişey söyler. Dergiyi açarsın şunu al der, taksiciye gidersin "abicim bende toyo var çok memnunum" der falan da filan...

Ayrıca lastiğin raf ömrü uzun değilmiş. Tekerlekte durduğu gibi durmazmış rafta. O yüzden mümkün olduğunca taze üretilmiş lastik almaya özen gösterin. 1 seneden önce üretilmiş lastik kakalamasınlar size...

Pirelli'den kesinlikle uzak durun. Orada çalışan bi tanıdık anlatıyor, lastiğin hamuru hazırlanıp analiz makinesine yollanırmış, makineden red gelmesine rağmen lastik üretilirmiş. Üretilen lastiklerin %80'i defolu çıkarmış dişleri eksik olurmuş, sonradan yapıştırıcıyla diş eklenirmiş lastiklere falan...

Bir de mesela bazı lastik firmalarının alt firmaları oluyor. Kumho mesela fena lastik değildir, ama bir de Kumho'nun ürettiği Marshall vardır ki gördüğünüz yerde kaçın.

Uzun lafın kısası iyi araştırın, lastik alırken nelere dikkat edilmeli bilin (yukarda dediğim gibi üretim tarihi mesela) , olabildiğince çok kişiye fikir sorun, çoğunluk ne diyorsa onu seçin. Bazı dergiler arada sırada bilimsel lastik testleri yayınlıyorlar, onlar da işe yarayabilir ama ben olsam bakmazdım çünkü dergi işinde avanta çok döner. Testteki en kral kış lastiği kumhodur mesela ama pirelli dergiye çok yedirmiştir, testler pirelli der falan...
Sosyal ağlarda paylaş

sol on lastigimin 32 den 16 ya 2 haftada inmesi sonucu hava kacırdığını anlamış bulunuyoruz. flat run oldugundan sekil degistirmediginden anlasılmıyor.

bu olay bana iki seyi ogretmis durumda:

1- lastik basınc sensorü bozuk, 8 psi ye kadar ınen havayı uyarmıyor. reset unutmuslardır dedim. 16 ya indi bu sefer de. demekki arac servise yatıp sensor kontrolüne girecek.

2- bir lastigim patlak. 2 lastikte 20bin km cıvarında olduğu icin 0 lastik bir tane alırasm arac dsc ikazına sık sık düşecegi icin mecburen iki on lastik te degisecek.

flat run tanıdıgınız iyi bir marka var mı? onceki pirelliydi. hic bir problem olmamasına ragmen cabuk mefta oldu 18 bin km de. pirelli dısında uretici var mı?

bir de istanbul anadolu da nereye taktırırım? kosiflere yaptırırsam 2 katı fiyat sokacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Turkiye $artlarinda michelin e yazik.

onun yerine bridgestone ER300 oneririm.

odul avcisi. Islakta ve kuruda mukemmel. Ben e36 320 coupe de kullaniyorum, 195/65/15, cok rahat, eskisinden daha iyi yol tutuyor. Eskisi goodyear hydragrip ti, bu yagmurda ondan daha iyi gibime geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...