Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

derealizasyon


St_Dreamer

Öne çıkan mesajlar

''kişinin etrafına yabancılaşması.etrafın gerçek değilmiş gibi algılanması,sanki hayatın bi televizyon ekranından izleniyomuş gibi algılanması''
genel olarak tanımı bu.liseden beri bende olan bişi.hatta bununla yaşamaya alışmıştım.Ama son zamanalrda bunun eğitimimi ve hayatımı epey etkilediğini fark ettim.Bir şeyi okumaya başladığımda cümle sonunda geldiğimde cümle başını çoktan unutmuş oluyorum.Genel olarak okuduğum hiç bişiden ilk seferde bişi anlamıyorum kitaba baktığımda karman çorman geliyor.İşitsel olarakta öle bir haberi 5 dakka boyunca izliyorum ama ne anlattığı hakkında bi fikrim olmuyor.böle bi ben ben değilmişim gibi geliyo sanki.Daha önce bu durumla karşılaşan arkadaşalr var mı?Psikiyatrik bi tedavisi var mıdır?yoksa psikologla ya da kendi kendime bazı yöntemelrle tedavi edebilri miyim?
edik:yeri burası mı emin olamadım gerekli görülürse taşınır
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benzer bir olay vardı bende de nasıl geçti hatırlamıyorum
gerçi sürekli değildi, çok bunaldığım ders vs dinleyesim olmayan günlerde anormal derecede kopuyordum dünyadan, bu da günümün %50 si falana tekabül etmişti

böyle kask içindesin gibi, hafif sarhoş olmuşsun da kafanı çevrinice görüntü gecikmeli geliyor gibi, yürüyüşleri falan kontrol eden ben değil de başkasıydı.

sonra başka sebeplerle psikiyatra gitmiştim de sanki ondan birkaç ay önce mi ne durmuştu, belki de öss dönemi, ciddiyet had safhada olmalı hömm hümm diye ilgimi toplayan bir konunun ortaya çıkışı sebep oldu, bilemiyorum.

öss sonrası aynı ilgi dağınıklığı bunalım vs oldu da bir daha "başkalaşma" olayı olmadı hiç.

gogo psikiyatr derim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bunun çözümü bildiğim kadarıyla düşünmeyi durdurmaktır.Düşünmeyi durdurabilirsen şimdi'de yani yaşadığın anda tamamiyle mevcut olursun bu da farklı bir bilinç evresine geçişi sağlar, birşeye maksimum odaklanabilirsin.Düşünmeyi durdurmak süreç gerektirir, ilk başta yapacağın tamamiyle kendini yaptığın işe vermektir, böylece an'da başka hiçbir sorununun olmadığını kavrarsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Breedan said:
önce bir bilene teşis ettir bence
kendi kendine nasıl emin olabildin..


Herkes bende de oluyo diye çıkmış ama böyle birşey yaşayanın olduğunu pek zannetmiyorum. Sizin yaşadıklarınızın adı dikkat dağınıklığı olmasın sakın? Severiz biz hani abartmayı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

derealizasyon biraz fazla karizmatik olmuş konsantrasyon ya da dikkat eksikliği diyelim bende de yer yer meydana gelebiliyor. çok da anormal değil yani mutlaka aramzıdaki herkes sınıfta hocanın ne konuştuğu hakkında en ufak bir fikri olmadan 50 dakka oturmuştur hayatında. sorsa hoca ne anlattı diye tek bir kelimesini bile hatırlamazsın heh. derealizasyon içine girmesi çok da zor bir zihin hali değil bence heh
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok durumumu tam olarak açıklayabilmek için terimsel konuşuyorum arkadaşlar abarttığım falan yok:)ve dikkat dağınıklığı falan değil daha dorusu dikkat dağınıklığı bunun bi sonucu.sorumsulukta değil.bişiler için gayret ediyorum ama yoğunlaşamıyorum.hele yalnız kalırsam nabıyorum lan ben şimdi diyorum hani ne ki bu gibi.yaa anlatması çok zor ama durumumun bu olduğundan eminim.mesela biriyle bişi konuşurken kuturu cevap veriyorum çünkü konuştuğum kişi ordaymış değilmiş bi anlamı yok gibi.sorun tam olarak bu değil aslında.dediğim gibi bununla yaşamaya alışmıştım.şimdi ciddi ciddi inançlarımla ilgili şeyleri sorgulamam gerekiyo ama ne araştırma yapabiliyorum nede yorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hayatindaki sana eglenceli gelen seylere konsantre olabiliyorsan, takir takir oyun oynuyor, maclari ve youtube vidyolarini rahat rahat seyrediyorsan seninki ilgisizliktir. bunu bir gozden gecir bence.

ayrica, bir saglik kontrolunde, hastalik hastasi olup hemen "ben suyum, ben buyum" dememek cok onemli demisti bir prof. son derece katiliyorum. aslinda hic hasta olmadigini dusunup mevcut sorunlara cozum aramak hasta oldugun durumlarda bile cozume ulasmaya yetebiliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...