Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Funk için elektro gitar yada manyetik tavsiyesi

Mirage

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Bir kaç yıldır Ibanez Prestige RG1570 kullanıyorum. Genelde rock/metal çaldığım için işimi görüyor ve çok seviyorum gitarı.

Son zamanlarda funk çalmaya da başladım. Gitar manyetikleri HSH olduğu için ortadaki single coil ile funk çalınabilecek güzel tonlar alabiliyorum. Ama yine de stratocaster ve telecaster'ların tonlarının tadını vermiyor. Amfiden mid'leri kısıp treble'a abansam bile teterince parlak ve twangy değil.

Funk ve biraz da blues çalmak için ikinci bir gitar almayı düşünüyorum. Amerikan yapımı strat ve tele için bütçem yok ama meksika yapımı olabilir belki. Strat mı tele mi ona karar veremedim. Bir de bunların kendi aralarında bir sürü modeli var. '50, '60, '70, standard, deluxe vs. Bunların neck kalınlığı ve boyası farklıymış sanırım. Deneyip elime uyanı mı almam lazım yoksa başka önemli farkları var mıdır? Yada fender dışında funk'a uygun markalar nelerdir? Meksika strat/tele bütçesinde alternatifim var mı?

Bir alternatif de ikinci bir gitar almak yerine ibanez'in ortasındaki single coil manyetiği değiştirmek olabilir. Funk'a uygun bir manyetik taksam belki iyi funk tonları alabilirim. Ama ne derece etkili olur bilemedim.

Yorumlarınızı bekliyorum efenim. Gitar mı manyetik mi? Manyetikse hangi manyetik? Gitarsa hangi marka/model vs..
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece funk çalmak için ayrı gitar almayı düşünmek biraz mantıksız bence. Eğer elinde güzel bir prosesör veya pedal takımı varsa istediğin tona yakın tonlar alman daha kolay, en azından ucuz olacaktır.

Ayrıca Ibanez sapından sonra fendere geçiş yapmak, hele hele uzun süredir o gitarla çalıyorsan, pek kolay olmayabilir. En azından sevmeyebilirsin. Gerçekten farklılar çünkü.

Tavsiyem ortadaki single coil i değiştirmen veya sap manyetiğini değiştirmendir. Benim gitarımda şu an seymour duncan sh-2 ve tb-6 var, iki manyetiğe de coil-tap yaptım, bluesdan en sertinden metaline kadar güzel tonlar alabiliyorum.

Ayrıca elindeki gitar gayet güzel, iyi bir prosesör alarak da ton yelpazeni genişletebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Söylemeyi unuttum. Sap ve köprü manyetiklerini DiMarzio'larla değiştirmiştim zaten. Köprüde tone zone, sapta air norton var.

Yarın da yeni ısmarladığım Vox VT 30 amfi geliyor. 22 amfi modeli ve bir çok efekt var. Bakalım belki onla iyi tonlar yakalarsam gitara da manyetiğe de gerek kalmaz.

Ama yine de sırf amfiyle olacak bir iş olduğunu zannetmiyorum. Öyle olsa herkes tek gitarla her tür müzik yapardı. Tabii ki Ibanez'le de gayet iyi funk çalınabiliyor ama Strat/Tele havası başka.

Uzun süre strat tip sapı olan bir gitar kullanmıştım. Boru gibi sapı olan akustik gitar da çalıyorum. O yüzden alışma sorunum olacağını sanmıyorum.

Peki ortaya single coil manyetik alacak olsam nası bir manyetik uyar? Standard fender strat manyetiği iyi olur mu?
Sosyal ağlarda paylaş

Amfideki efektlerin pek başarılı olacağını zannetmiyorum. Onun dışında fender manyetikleri hakkında da pek bilgim yok açıkçası.

Tek gitarla her müziği yapamazsın tabi ki. Her müzik türünün kendine özel süper gitarları var ama hepsini tek tek almaya kimin bütçesi yeter ki? Hem o tür müziğin içine profesyonel bi şekilde girmediğin sürece de en iyi gitara sahip olmak pek mantıklı değil bence. İyi ayarlanmış bir gitarla da güzel ortalama tonlar alınabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Haklısın her tür için ayrı gitar almaya her bütçe yetmez tabii. Ama senin dediğin profösyonel şoför olmayan kimse Mercedes yada BMW almasın demek gibi bir şey. Bazı şeyleri alırken sırf iş görsün diye değil, daha fazla zevk versin diye alıyoruz. Ama bunlar bütçe ve tutku meselesi biraz tabi.

Param olsa her türlü gitardan koleksiyon yapardım mesela. Les Paul, Stratocaster, Telecaster, Super Strat (Floyd Rose ve ince sap), bir de PRS tamamdır. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:
Param olsa her türlü gitardan koleksiyon yapardım mesela. Les Paul, Stratocaster, Telecaster, Super Strat (Floyd Rose ve ince sap), bir de PRS tamamdır. smiling smiley

Abi kim istemez ki böyle bir koleksiyon :) . Param olsa ben elimdeki gitarla niye yetineyim :) .
Sosyal ağlarda paylaş

Eralp bence senin yorumun biraz, "para harcama otur oturdugun yerde" gibi olmus :)

Bunun disinda benim bi arkadasim son 6 ayda 3 kez falan gitar degistirdi.Yalniz enson bi fender stratocaster aldi,inanilmaz guzel tonlari var aletin,cok karakteristik kendine ozgu.Yakin bi ton alinabilsede, ayni karakteri verebilecegini cidden sanmiyorum,tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Korax said:
Eralp bence senin yorumun biraz, "para harcama otur oturdugun yerde" gibi olmus :)

Evet, fark ettim biraz öyle olmuş cidden :) . Arkadaş funk için istiyorum filan diyince ben sadece bir tarz için gitar değiştirmek gereksiz olabilir diye öyle dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Funk tonları istiyorsan twang'i bol olacak. Bu durumda en güzel alternatifler strat ve tele tabii ki. Ama şahsen bu tarza yönelik olarak strat tonalite açısından bana daha uygun gibi geldi. Yani, daha doğrusu ilk düşündüğümde aklıma direk o geldi.

Ibanez'e manyetik modifiyesi olur tabi ama ne kadar olur tartışılır. Sonuçta yapı itibariyle bir super strat funk için pek elverişli değil. Olmaz demiyorum; ama tam olmaz. Bence meksika bile olsa bir strat daha güzel bir seçenek olacaktır. Meksika stratlar hiç fena değil buarada. Eğer seçmesini bilirsen aralarından çok güzel olanları çıkıyor. Ayrıca fiyat olarakta gayet uygun gitarlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer strat istiyorsan funk için deluxe almayı düşünebilirsin. Bir gitarist arkadaşım pop/funk/acid jazz gibi tarzlarda gitar çalıyor, o deluxe strat ash kullanıyor. Pek bir sorma fırsatım olmadı ne artısı var yaptığın müziğe diye ama tonları çok uyumlu çaldığı tarzlara. Tabi onun aldığı strat'a da denk gelmiş olabilir bu. Strat bu ne de olsa biri bir diğerini tutmuyor. Almadan önce deluxe'u da denemeni öneririm.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada yeni aldığım Vox VT valvetronix amfinin süper clean tonları var. Ibanez ile aldığım funk tonları daha da güzelleşti. Yine de bir strat almak istiyorum ama acelesi kalmadı. Finallerim bitene kadar idare ederim.

Sonra nisana doğru eBay'den ikinci el uygun bir strat bulurum diyorum. Sıfırı 1000-1200 euro olan Amerikan strat'lar 400-700 euro arasına gidiyor. O zamana kadar da para biriktiririm şukela olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...