-007- Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 adamınbiri said: tapusu var mı? varsa göstersinler alsınlar yok öyle tevratta yazıyomuş falan kuranda da en son din islam diğerlerine inanmak yasak yazıyo buna göre o topraklar müslümanların mı oluyo? din yazmayın kafanızdan :P bilmeyenler için bold kısım israilliler kadar kolpadır. Reogmar said: her din öbürüne degistirildi diyor o yüzden no komınt islama kimse demiyor, dense de kolpa olur. hoccemama said: adamınbiri said: tapusu var mı? tanki var tüfeği var, onları yapıcak teknoloji var, arkasında aslan gibi abd abisi var, bop eşbaşkanı tayyip amcası var. o vaadedildiğini söyledikleri topraklarda abuk sabuk adamlar iktidarda ayrıca ekonomik ve askeri olarak güçsüzler ( bir türkiye askeri bakımdan iyi ) hepsinin başında babalar gibi ekonomileri var. aramızda starbucksa gitmeyen var mı? Voys said: allah yokki? yemişler seni. nedanko said: Red said: tanrı baya eşitmiş o zaman :) tanri zaman zaman fikir degistirir zaten. esitlikci degildir.. bakara suresinde ne yaziyo bak: Fikir değiştiren Allah değil, insan iradesi. Dinler insan iradesindeki özgürlük sebebiyle güncellenmiş. Dünyada eşit olan 2 şey gösterebilir misin? Hayır. Eşitlik sadece sosyal devlet düzenlerinde kişisel hak ve özgürlüklerde geçelidir. Onun dışında dünyada hiçbişey birbirine eşit değildir, bu da doğanın kimilerine göre acı olabilecek bir kanununu. Jadelith said: ha bi de allaha merhametli filan diyoruz. herif direk saykoya bağlamış tevratta. Her kitap inerken bulunduğu dönemin son kitabıdır. Dolayısıyla o din de gökten inen son dindir. Ama insanlar sapıtıp dine müdahale edince ya da denileni yapmayıp o dine zarar verince yeni din geliyor. Yeni dinin son din (dolayısıyla en doğru din) olması sebebiyle de geçmiş kitaptakiler şu an doğru kabul edilemez diye düşünüyorum. Eski kitaptaki ifadelerle Allah'a laf etmek mantıken ters yani. Laf edecek insan son bilgilerden etmelidir mantıken. Ayrıca "vaadedilmiş topraklar" kavramını direk kaynaktan okumak lazım. Ordan burdan haritalar tamamen yorumdur bence. Eğer kaynakta "iki nehir arasındaki toprak" deniyorsa bu bütün alan anlamına gelmeyebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emivoz Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 masallah vadedilmis topraklar cetvelle cizilmis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Dünya yuvarlak, iki nehir arası dedikleri arada kalan değil, 360 dereceye tamamlanan arkada kalan geniş topraklar da olabilir. O__o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 ya tersten katetmek gibi bir angutluk yapsalardı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 şöyle bir olay vardı bir de; ama bunu yahudiler mi iddia ediyor, tarihsel bir gerçek midir, var mıdır yok mudur nedir bilmiyorum. zaten detaylarını da hatırlamıyorum. şu david yıldızı dedikleri şeyin bir köşesi falanca yerde, diğer köşesi falanca yerde... merkezini kudüs'e oturtacaksın diye bir şey vardı. işte oralar israiloğullarına vaat edilmiş topraklarmış vs. araştırmacı bir genç el atsa ya duruma, neydi bu işin aslı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Cidden birileri kaynaktan bilgi bulsa süper olur. Tevrat'tan falan tam ifade iyi olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cin Ruhi Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 -007- said: Cidden birileri kaynaktan bilgi bulsa süper olur. Tevrat'tan falan tam ifade iyi olurdu. aslına bakarsan benim konuyu açmaktaki amacım sağlam bilgi bulmak. ancak gel gör ki internetteki komplo teorisi manyakları sayesinde adamların derdini anlamak çok güç. bişeyler okudukça öğreneceğine konudan daha çok uzaklaşıyon.. wikideki bilgi çok kısıtlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cin Ruhi Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 wiki ingilizcedeki harita sağolsun çok düşünceli. Hatay'ı bize bırakmış. anlaşmalarla belirlenen sınırımıza sadık gibi.. enteresann.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 bakin basit bir sav aticam ortaya nasil karsi cikicaksiniz merak ediyorum ben diyorumki israilin o topraklarda ne kadar hakki varsa turkiyenin de uzerine bulundugu topraklarda o kadar hakki vardir. Hatta belki daha fazla Bu adamlar buraya gitmis mi, topraklarin cogunu satin almislar sonra gidip 4 defa kurtulus savasi vermisler, gitmisler colde bir vaha yaratmislar, her topragini kanlariyla yapmislar. Niye onlarin vatani olmuyor orasi? vatan nedir hani biz demiyormuyduk bayraklari bayrak yapan ustundeki kandir, eger ugrunda olen varsa vatandir. Niye onlarin olmuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 mesele sadece kan dökmek değil. Uzaydan ülkenin ortasına inip katliam yaparak bebek öldüren uzaylılar da mı hakediyor toprağı. Zaten olayda terörizm boyutu varsa baştan haksız. Bayraktaki kan terörizm demek değildir. Terörü de geçtim vatan toprak satın alma temelli olmaz. Uzun vadede tarihi temelli olmalıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 oldukca uzun bir vadede tarihi temeli var yahudilerin o topraklarda. turklerin anadoludaki temelinden daha eski. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 konu nasıl sapmış yalnız.hak iddia etme olayları fln tevratta yazanlardan açılmamış mıydı konu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 rahatsiz said: oldukca uzun bir vadede tarihi temeli var yahudilerin o topraklarda. turklerin anadoludaki temelinden daha eski. Temel dediğin şey Siyonizmden ve Musevilikten ileri geçmez. Bunlar tarihi bağ denecek temeller değil. İsrail, Orta Doğu ve Siyonizm kavramları arasındaki bağlantıyı öğrenmek isteyenler için: [tr.wikipedia.org] Ayrıca kaynağı nedir, ne kadar objektif bilemem ama isteyenler için ekstra metin: [dostsever.wordpress.com] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 sana gore degildir onlara gore oldukca saglam bir temeldir. aynen bazi yunanlilarin anadolunun gercek sahibinin kendileri oldugunu idda etmesi gibi. gerceklesen durumda, bir tarafinida yirtsa insanlar israil ordadir ve gorunen gelecekte hic bir guc onlari ordan atamaz. bana gayet saglam bir temel gibi geldi valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Tarih açısından bakmak lazım diyorum ben. Orda İsrail'le bağlantısı olan bir devlet var mıymış? Varsa ne zaman varmış, arada zaman olarak uçurum varsa ülke olması için gereken tarihi bağ değildir o. Yunanlı yıllarca yönetmiş. Osmanlı da yıllarca yönetmiş. Hiçbiri İsrail gibi gökten zembille gelmemiş. Milenyum önce kitap oraya geldi diye toprak satın alıp devlet kurmak=gökten zembille inmek (siyasi açıdan, ülke açısından) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 satmasalardı derler adama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 zaman gibi goreceli bir kavrama dayandirmak ilginc tabi. su muhabbeti 1150 senesinde yapsaydik gayet rahat gokten zembille inen turkler olurdu. o zaman 250 yil sonra yapalim muhabbeti israil eski bir devlet olsun, ortada arguman filan kalmasin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 rahatsiz said: su muhabbeti 1150 senesinde yapsaydik gayet rahat gokten zembille inen turkler olurdu. "1150 de gökten zembille inmiş" diyosun da ben bu sayfada herhangi bi zembil göremiyorum: :) [tr.wikipedia.org/wiki/Türk_tarihi] Yahudilerin böyle bi süreci yok. Adamlar gökten zembille inip konferansla devlet "satın alıp kurmaya" çalışıyor. Biz devlet kurmuyoruz, isim değiştiriyoruz. Devlet kurma kavramı yanlış burda. Terörle kolpa devlet savunmayı katmıyorum bile! ----------- İsrail'in "kurulması" ve İsrail'in "vatan olması" üzerine: said: Theodor Herzl İstanbul’a da gelmiş, Sultan II. Abdülhamit’le görüşmek için çok uğraşmıştır. Bu adam bütün Osmanlı borçları karşılığında Filistin’de bir yer istemiş ve şu cevabı almıştır: ‘Bu yerler bana ait değil milletime aittir. Bu yerlerin her karış toprağı için şehit verilmiştir. 93 Harbi’nde Orduy-u Humayun’umun Filistin Alayı’nın askerleri, bir tanesi dönmemek üzere şehit olmuşlardır. Ben canlı vücud üzerinde paylaştırma yapamam. Filistin’e ancak cesetlerimiz üzerinden girilebilir. Böyle bir teklif yapan bir adam, bir adım daha atmasın ve memleketi terk etsin’.” (The Sampson’s Option, Seymour M. Hersh, sf.119) Bu durumda Osmanlı bile o toprakları İsrail'den daha çok hakediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 yine butun asyayi turk yaptik, neyse. valla boyle tarihe inersen yahudiler kadar yazili tarihte geriye gidebilen ve hala millet olarak yasayan bir cinliler var bir de misirlilar. gayette kanitlayabiliyorlar adamlar kendilerini. oyle butun arabistan yahudidir aslinda filan da demiyorlar. konferansla, savasla vs adamlar orada. sana gore tarihi kanitlari aradan cok zaman gectigi icin gecersiz onlara gore gecerli ki zaman goreceli bir kavram sonucta. "eski" ne zaman "eski" olur bilinmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 abi yuh hiç mi okumadın yahudi tarihi filan. gökten mi inmişler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 rahatsiz said: yine butun asyayi turk yaptik, neyse. valla boyle tarihe inersen yahudiler kadar yazili tarihte geriye gidebilen ve hala millet olarak yasayan bir cinliler var bir de misirlilar. gayette kanitlayabiliyorlar adamlar kendilerini. oyle butun arabistan yahudidir aslinda filan da demiyorlar. konferansla, savasla vs adamlar orada. sana gore tarihi kanitlari aradan cok zaman gectigi icin gecersiz onlara gore gecerli ki zaman goreceli bir kavram sonucta. "eski" ne zaman "eski" olur bilinmez. Ben Asya Türk'tür demiyorum. Ben Yahudiler millet değildir, eski değildir de demiyorum. Ben "bir toprağı ülke olarak haketmek", "toprağın ülke olması" kavramlarını siyasi ve tarihi değerlerle Yahudiler ve Filistin toprağı açısından değerlendiriyorum. Bazı değerlerde görecelilik yoktur, sadece farklı bakış açıları eklenir ya da farklıdır. Benim bakış açım dinin dışında, sosyolojik tarihi ve siyasi açıdan. Bu açıdan bakılırsa orası Yahudilerin toprağı olabilir ama ülkesi midir tartışılır, satın alınmış bi topraktır o. Sadece yasalar açıdan bakan biri de bana karşı çıkabilir mesela. Vurguladığım gibi bakış açısına dikkat etmek lazım. fede said: abi yuh hiç mi okumadın yahudi tarihi filan. gökten mi inmişler Kaç tane Yahudi devleti olmuş İsrail'den önce? Adamlar ülke kurmuş satın alarak. Bu bilgiye de yanlış mı diyeceksin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 http://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_history#The_diaspora Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 fede said: http://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_history#The_diaspora Ben burda herhangi bi Yahudi devleti göremiyorum, varsa gösterin. Senin gösterdiğin şey siyasi değil, dini tarih. Ülke yok orda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 ne dini tarihi abi. yahudilerde ırkla din içiçe geçmiştir. bunu mu söylemek lazım illa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2009 Ülkeden bahsetmiyor orda. Ancient-İsrael ve İsrail arası boş. Eğer yanlışsam düzelt. Yolladığın kısım siyasi değil, diyaspora o. Ek olarak din bakış açısının dışında değerlendiriyorum demişim, bana ırkla din iç içe geçmiştir diyorsun. Siyasi açıdan bakılır ülke-toprak ilişkisine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar