Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İzmir eğitim diş hastanesinde dehşet dakikaları

pontipati

Öne çıkan mesajlar

Çarşamba günü 2 yıl önceki acı diş tecrübemi unutarak ve çevredekilerin gazına gelerek yine Konaktaki diş hastahanesinin yolunu tuttum.2 saat süren kuyruk çilesinden sonra nihayet 202 nolu işkence odasına girdim.2 haftadır zonklayarak beni uyutmayan eski dolgum, sızım sızım sızlayarak hiç bir şey yeyip içirmeyen ön dişlerim, etrafı yara olup iltihaplanmaya başlayan porselen kaplamadan şikayetçiydim.2 yıl önceki tecrübemde rastladığım kasap(doktor diyemeyeceğim) hiç benim şikayetimi dinlemeden "ben görüyorum!" diye bağırarak beni azarlamış ve beni konuşturmadan ağzıma matkabı sokmuştu.
Bu seferki kasap beni dinler gibi yaptı, ben zaten çok seri bir şekilde şikayetlerimi ard arda sıraladım.Bi ara kayboldu sonra geldi.Ağzımı açtırdı, "önce şu çürükleri halledelim" diyerek dişlerimi canlı canlı oymaya başladı.Bende saf gibi ulan nerde bunun şırıngası diye düşünürken çektiğim acının şiddetiyle kadına dur işareti yaptım.Ağzımdaki kan ve diş artıklarını tükürerek "uyuşturmayacakmısınız?" diyebildim.Kadın robot gibi hiçbir şey söylemeden kafamı arkaya attı ve bir marangoz edasıyla dişlerimi oymaya devam etti.Gözümden yaşlar akarken ellerimi göğsüme bastırarak sıkıyordum.Bacaklarımı ne kadar sıktıysam bir haftadır yürümekte zorlanıyorum.Kadın 5 tane dişi daha yarım saat olmadan oydu ve doldurdu.Sonra gidip bi deftere birşeyler yazdı çizdi.Bu arada diğer doktorlarla aralarında da "sen bugün kaç diş doldurdun?" diyerek skor muhabbeti çekiyorlardı.
Ben acılar içinde kıvranırken asıl diğer tarafraki dişimin çok ağrıdığını ve rontgen istemesini söyleyebildim.Şöyle bir kağıda baktı ve "bugün fazla yüklenmeyelim dişlere başka bi gün gel".Bende sağ taraftaki dişimin ağrısına, sol taraftaki daha önce hiç ağrımayan dişlerimdeki adî ve yeni dolgularımın ağrılarını da ekleyerek kıpkırmızı gözlerle yırtık ağız kenarıyla arkama bile bakmadan ordaki bekleyenlere acı acı bakarak hastahaneden kaçtım.
Siz siz olun asla oraya gitmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

abov, çürük diş canlı canlı oyulurmu be, aman diyim. 4-5 şırınga dolusu iğne yediğim halde feci acı çektiğim zamanı biliyorum ben bide yemesem ölürdüm heralde.

düzgün donanımlı, müşteriye para amaçlı değil dişi en az kayıpla en uzun gidicek şekilde kurtarmaya yönelik çözümler üretmeye yönelik yaklaşan, tecrübeli bi özel dişçi bulup hep ona gitmek lazım :) . istanbuldakilere özelden isim önerebilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

aynı diş hastanesine pazartesi gece acile ve salı sabah tedaviye(daha doğrusu tedaviyi umarak) gittim.sabah 7 den akşam 3 e kadar bekledikten sonra bakan doktor bu benim bilgim dışında diyip başka doktora attı daha sonra bakan öbür doktor geçen sene kanal tedavisi yapılan dişimde sorun olduğunu düşünüp onu açtı bu sırada uyuşturmadı ve yapamadım ben bunu diyip nerdeyse kırılmak üzere olan dişimi geçici dolguyla kapattı.o gün ana avrat sayarak ordan ayrıldım,ertesi gün ege'ye gittim,orda düzelttiler o dişi.kendi aralarında sessiz sessiz "yazık ya genç kız,ne hale getirmişler dişi" diyorlardı.ordan da fırladım.özele gittim.sorunu da buldu,tedaviyi de yaptı.ağrıyan dişim yanındaki dişmiş.
evet siz siz olun oraya asla gitmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

5 dişinide uyuşturmadan dolgu yapmalarına izin verdin öyle mi ? Kusura bakmada hikaye çok kolpa geldi bana hastane kötüleme amaçlı gibi. Eğer kolpa değilse ve buna izin verdiysen suç sende. Hadi karşındaki senin sağlığını düşünmüyor, sen kendinde mi düşünmüyorsun? Bu kadar ezdirmeyin bi zahmet kendinizi. Her yer hastane dolu. Olmadı maddi durumunuz iyi olmasada sıkın dişi özelde olun. Dolgu dediğin taş çatlasa 25-50 ytl ye yapıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

arada 8 kanal tedavisi yapıp 36 dişini de çekmiş olmasınlar?
evet yaklaşımlarda farklılıklar vardır, kişilerin ağrı eşikleri farklıdır ve klinik olarak izlenen bazı çürüklerde anestezi yapılmadan dolgu yapılır.anestezi doğal bir madde değildir ve dolayısıyla vücuda yüklenir çünkü.ve kullanım sınırı vardır her ilaçta olduğu gibi.
eğitim hasatnelerindeki hasta yükünü tahmin edemiyorum, sgk yasasından sonra biz üniversite hastanelerinde bile hastadan bıkar olduk, bazı bölümlerde ağrı şikayetine rağmen(ilk elimine edilmesi gereken problem) 3 ay sonrasına randevu verilebiliyor ancak.kabul ediyorum, hasta açısından kolay değildir, heleki günde 40 hasta bakmak zorunda olup "kasap" moduna girmek zorunda olan "diş hekimlerinin" yaklaşımına katlanmak.ama unutmayınki çok büyük bir oranda diş sorunları hastanın bakım eksikliğinden kaynaklanır...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...