Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hem kisisel hem iddaa hakkinda?!?


Eloise

Öne çıkan mesajlar

hayir para kaybetmedim.

konuya yer bulamadim patiler sori.

oncelikle kisisele acmam gereken kismiyla basliyorum madem:

matematik-bilgisayar okuyorum ama bolumde ciddi anlamda programlama dili ogrenemiyoruz. ders anlatmayi bilmeyen; onu birakin,ne anlattigini bilmeyen hocalarla 4+1 yilim heba oldu. kendimce bisiler yaptim bi sekilde tutundum; fakat su an psikolojik olarak gocmus durumdayim.
okulun ozel olmasi maddi acidan artik cok zorlamaya basladi; matematik derslerinde de gayet basarisizim. devam zorunlulugunun %80 olmasi okul ve ev arasindaki 3 saatlik yolculugum, hocalarin liselerdeki gibi adam kayirmasi, 26 yasinda olmam vs gibi durumlar nedeniyle gercekten coktum. kendimi okula ait hissetmiyorum, gitmiyorum da sinavlar harici.

gecen sene internet web programming (3.sinif dersi) icin JSP/MySql ile bir proje hazirladim. dersin hocasi begendi ve software development projesi icin bu projeyi gelistirmemi onerdi. bende cok keyiflendim, cunku keyif alarak yaptigim bir konusu vardi. (yoga portali hazirlamistim selam.)

okulda alt siniflarda benim projelerim ornek proje olarak dolasiyor. visual basic, c ve java projelerimi de sapsal gibi dagittim.

patiyi yeterince cozdum, yazdiklarimi boburlenmek ya da dalga gecmeniz icin yazmiyorum; sadece bi yere baglamaya calisicam ama durun bakalim =)

bu sene basinda beni ne yaptilar ne ettiler kandirdilar; software development icin; 4 kisilik bir grup olusturduk. danismanin yanina gittik ve ta-daa! "iddaa sitesi yapin siz" dedi. cunku diger 3 kisi iddaasiz dakika gecirmiyolar. ustune ustluk hicbirsey de bilmiyolar; cok ciddiyim, hicbisey! adamlarin ne databaseden haberi var ne web programlamadan.
neyse nasil olsa bir sekilde sistemi bana anlatirlar, bende isin ucundan tutarim dedim. ama olay oyle olmadi; senelerce butun projelerime son dakika adlarini yazdigim tipler benden daha programci oldu eheh. "parayla satin alalim", "e hadi bitir artik muhaha" diye kelamlar duymaya baslayinca(dahasi da var tabii) bende sirt cevirdim. su an yalniz basima projeyi yapma durumundayim. ne halleri varsa gorsunler dedim giristim projeye..

once JSP ile kodladim bir kismini, bilindik database islemleri vs derken cetrefilli yerler geldi; java bean filan ugrasamam dedim; PHP ye gectim.

konunun donanim & yazilim ve spor'a acilmasi gereken kismi:

hem iddaa'dan hem database'den anlayan birileri var midir bilemiyorum ama, bana 1-2 ipucu verebilir misiniz database'imi sekillendirmemle alakali?
mesela mac tablosundaki MacKod fieldini, yeni mac eklerken textbox'a mi girmeli admin?
dikkat ettim resmi iddaa sitelerinde, genelde 111-...-116-121-...-126-.........-656 diye giden bi yapiya sahip, buna gore nasil bi duzen belirlemeliyim?

birde kuponu oynattiktan sonraki database islemleri kafami karistirdi cok fazla, bununla alakali da 1-2 tahmin istiyorum, lutfen lutfen lutfen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

textbox a girilebilir, ancak kontrollerini iyi yap, basta textbox a validatorlar ekleki hatali veri girisi olmasin,
database tarafindada foreign key iliskilerine falan bak,
ama id generator yaparsan daha ii olur tek tek mac kodu girecegine,
ornegin her maca unique olarak id atayabilirsin.
zaten benim bildigim iddaa ayuni mac kodlarini her hafta kullanabiliyo sonucta o mac kodu 1 hafta sonra baska maci temsil ediyo senin burada yapman gereken mesela
her hafta 500 mac var, 500 mac kodu olustur 1-500 arasi bunlarida dateTime ile eslestir boyleikle sadece zamana bakarak hangi mackodunun hangi hafta oldugunu gorursun yani :
Genel ID MAC Kod zaman
1 milan - inter 001 1/15/2009
2 goztepe- kafkaf 002 1/15/2009

sonraki hafta

Genel ID MAC Kod zaman
501 milan - bologna 001 1/22/2009
502 goztepe- altay 002 1/22/2009

boyleikle databaseden arama yaparsan istedigini cekersin..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...