asinanyavuz Mesaj tarihi: Nisan 30, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2004 C öğrenmek istiyorum. Hangi kaynakları almalıyım sizce? İşletim Sistemi yazabilecek kadar kapasiteye 1 yılda ulaşmam mümkün mü?(İşletim sistemi sadece ölçüt yoksa işletim sistemi yazmak her babayiğidin harcı değil :) ) Kurs olarak hangi kurları tavsiye edersiniz? Birde W32 ile C ve 80X86(Intel 80X86 Korumalı Mod dahil) yı nasıl öğrenebilirim?[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Rahan Mesaj tarihi: Nisan 30, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2004 daha önceden başka bir dille program yazdın mı? İşletim Sistemin den ne beklediğine bağlı bişi olmak üzre C, sonrasında Asm ve İşletim Sistemi için 1 yıl sanki biraz az gibi.[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes..
edi Mesaj tarihi: Nisan 30, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2004 said: asinanyavuz, 30 Nisan 2004 18:13 tarihinde demiş ki: C öğrenmek istiyorum. Hangi kaynakları almalıyım sizce? İşletim Sistemi yazabilecek kadar kapasiteye 1 yılda ulaşmam mümkün mü?(İşletim sistemi sadece ölçüt yoksa işletim sistemi yazmak her babayiğidin harcı değil :) ) Kurs olarak hangi kurları tavsiye edersiniz? Birde W32 ile C ve 80X86(Intel 80X86 Korumalı Mod dahil) yı nasıl öğrenebilirim? sirasiyla yanitliyorum cumlelerini: cok guzel, ama zor bir dil, ozellikle de onceden programlama bilgin yoksa deitel/deitel how to program c/c++, keringham/ritchie the c programming language imkansiz bilmiyorum turkiye'de olmadigim icin kursa giderek, ya da universite'de[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.
SouLForGeD Mesaj tarihi: Nisan 30, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2004 Daha once bir dil denemediysen c onermem daha basit bişeyden başla bence ve eğer bilgisayarın çalışma prensipleri hakkında bilgin yoksa önce onları öğren bence[signature][hline] weroqsheth, 25 Nisan 2004 01:57 tarihinde demiş ki tamam çozdum tencereye tıklicakmısız normal res olmuyo da Xarsyon Soulforge Ice wizzy of kay Coming soon Proxa The gimp Mercanery
asinanyavuz Mesaj tarihi: Nisan 30, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 30, 2004 ASP bilgim var o kadar...[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Jarlaxle Mesaj tarihi: Nisan 30, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2004 önce programlamaya giriş kursu almanı öneririm.bu eğitimin sonunda c veya diğerlerine hazır olursun.[signature][hline]My purpose is a very clever answer to a situation you couldn't understand.
Vodan Mesaj tarihi: Nisan 30, 2004 Mesaj tarihi: Nisan 30, 2004 Wala biz şimdik okulda C++ dersi alıyoruz bana çok kolay geliyo. Şu dili bilirim diyemem ama uzun süredir bilgisayar kullandığım Delphiyle, web tasarımıyla htmlyle vs türü scriptlerle haşırneşir olduğumdan dolayı zorlanmadım. Ancak daha önceden bilmeyen arkadaşlar çok zorlanıyor... Çok zor bi dil olduğuna katılmıyorum C'nin bence direk C den başla gitsin. Ancak sanırım bir kurs gibi alman çok daha iyi olur daha önce birçok kere kitap alıp evde öğrenmeye çalışmıştım ama sabırsızlıktan hemen bişeyler yazmak istediğimden dolayı sayfaları atlayarak gittim ve bişi öğrenmedim =)[signature][hline] V ò d à n | ICQ : # 651567
asinanyavuz Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2004 Kurs olarak nereleri biliyorsunuz? Ben C Programcıları derneğinin kursları var başka bildiğiniz yer var mı?[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Rahan Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2004 Bilgeadam var benim bildiğim Bilgeadam.com.tr den bakabilirsin. hatta bunula ilgili bi de topik olcaktı. Bence kurs ararken bi kitap alıp başla belki kolay gelir[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes..
Ra_d Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 edi'nin dediği kitaplar iyidir zaten ikincisi C'yi yaratan insanların kitapları.birincisidde MIT'de okutulan kitap. işletim sistemi hayatın boyunca yazamıyacaksın büyük ihtimalle. ben ikinci sınıfta(ikinci dönem projesi olarak) bi File System yazdım.biraz işletim sistemine benzer bişi oldu.daha doğrusu yapmam gerekti.çünkü mevcut işletim sistemleri üzerinde üzerinede denenecek bişi değildi(protected mode'u aşamamamızdan dolayı). ama bunun bile bi işletim sistemi olması için bi 2 sene daha aralıksız uğraşmam gerekir.üstelik hiç bir network özelliği dolayısıyla güvenlik paketleri olmamasına,hiç bi Critical Region problemiyle ilgilememesine rağmen.yani işletim sistemi denilen şey günümüz şartlarına korkunç bişi ve kendine 20 kişilik çok iyi bi yazılım ekibi kurmadan kullanılabilir bişi yapman çok zor.hatta imkansız.en basitinden bi üniversite kütüphanesine gidip Tanenbaum 'un "Modern Operating Systems" kitabına bi göz gezdir.Neler yapyor,Ne gibi sorunlarla uğraşıyorlar bi gör. kurs'u falan boşver kendin öğren bence.[signature][hline]Cennet Annelerin Ayakları Altındadır
hasansemre Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 İstanbulda çok güzel olduğu söylenen bi c++ kursu vardı ama adını hatırlamıyorum. Ama bence .NET C# öğren hem ilgilenen çok hem kaynak çok hemde geleceğin dili :)) Yazımı c++ gibi ufak farklar dışında ama VB yazan biri olarak C ve türevi diller gerçekten zevksiz geldi. VB'den kastım ASP'deki VB :Pp ben zaten JAVASCRİPT'e bile çok ısınamamıştım.[signature][hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler. W. Churchill...
hasansemre Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 said: asinanyavuz, 30 Nisan 2004 18:13 tarihinde demiş ki: İşletim Sistemi yazabilecek kadar kapasiteye 1 yılda ulaşmam mümkün mü? Programlama yaparken kullandığımız programlar bile platforma bağlı ve sen olmayan bi platform yazacaksan bu tek başını ömrün boyu sürebilir çok sağlam bir ekip ile süre kısalır ancak microsoft açıkları ortada ondan fazla açık vermemen lazım yani olacak gibi bir şey değil. Assembly bilmen gerekir falan filan. Bence C# ve JAVA öğren.[signature][hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler. W. Churchill...
nameless Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 sana tavsiyem ilk başta git microsoft'un c++ öğrenmekle ilgili bir kitabını al (ben öyle yapmıştım) , kitaplarından debugger ve örneklerin olduğu sidi çıkıyor. sonra o kitap bi kenarda dursun git c++ öğreniyorum tarzında birkaç kitap al onları iyice bi oku öğren çöz olayları.sonra microsoft'un kitabına geç (daha çok windows üstünden çalışan proramların işleyişini öğretir) bunları yaparken git internette dolaş code sitelerini bilgi alabileceğin yerleri(google da c++ sourcecode yazarsan birçok site çıkar) böylece kendini geliştirirsin ben bu yolla 4 sene içinde kendimi baya geliştirdim yaptığım çok program var acayip eğlenceli bir iş bence :) gözlerin bir süre sonra akacak gibi oluyor ama olsun (arada php falanda çalış beraber güzel gidiyor)[signature][hline]blackchaos, 03 Mayıs 2004 16:28 tarihinde demiş ki: Hasselbaink ve Kaka ile anlaşılmış Luca evet dese geliyorlarmış
Ra_d Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 said: hasansemre, 11 Mayıs 2004 09:09 tarihinde demiş ki: İstanbulda çok güzel olduğu söylenen bi c++ kursu vardı ama adını hatırlamıyorum. Ama bence .NET C# öğren hem ilgilenen çok hem kaynak çok hemde geleceğin dili :)) Yazımı c++ gibi ufak farklar dışında ama VB yazan biri olarak C ve türevi diller gerçekten zevksiz geldi. VB'den kastım ASP'deki VB :Pp ben zaten JAVASCRİPT'e bile çok ısınamamıştım. genel olarak yazılımcılar VB'cileri yazılımcıdan saymazlar.neden olduğunu hiç anlayamadım.ama buna karşın VB'cilerde VB haricindeki dilleri sevmezler.bunuda hiç anlayamadım. bi gün zaman bulup, oturup VB öğrenince bunların cevabını bulacağıma inanıyorum. :)[signature][hline]Cennet Annelerin Ayakları Altındadır
Ra_d Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 bide java falan değince, ben ilk C ile başlayan bi insan olduğumdan javaya falan geçtiğimde dumur oldum. şaka gibi geldi herşey.herşeyin hazırı var.kendin hiç bişi yapamıyosun.yani daha doğrusu pek çok şey yapıyosun ama bunlar sana ait şeyler olmuyo.başkalarının yazdıklarını kullanmış oluyosun. tabiki bu duygusal bi açıklama.mühendisik açısından baktığında kazandırdığı süre ve kolaylık kesinlikle gözardı edilemez.ama yinede ben hiç bi zaman C yi unutamadım :)[signature][hline]Cennet Annelerin Ayakları Altındadır
Rahan Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 said: Ra_d, 11 Mayıs 2004 18:07 tarihinde demiş ki: bi gün zaman bulup, oturup VB öğrenince bunların cevabını bulacağıma inanıyorum. :) hiç mi yarım saatin yok :D[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes..
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 baba 1 sene çok az bi zaman işletim sistemi için ama senin çalışman ve yeteneğin(varsa) bu zamanı 2-3 seneye düşürebilirsin[signature][hline]Tekrar ediyorum, sevişgen geometrik bir şekildir ve çok da güzeldir. Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış... ghaldszar, 29 Nisan 2004 15:41 tarihinde demiş ki: Valla şahsen ben 1 milyon dolar karşılığında BonePARTla bile evlenirim.
Deedstyger Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2004 elinizde c++ hakkında .pdf var mı?
Öne çıkan mesajlar