Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ucagin parasini kim odesin

matama

Öne çıkan mesajlar

matama said:
Korax necdet sezerin yaptigi yanlis tabide
kucuk bir duzeltme yapiyim anayasi mahkemesi baskani bakanlardan ustte duruyor protokolde benim bildigim.

Korax said:
Soyle bisey anlatiyim ozaman bende;

Isvec'te gecirdigim su 10 ay icerisinde,parlementodan biri 1000 kron(100 euro gibi bisey ediyo) odeyip taksiye bindi diye millet isyan etmisti toplu tasima araclarini nediye yaptirdilar,biz essekmiyiz diye.Bizim basbakanda keyfi ucagiyla dugune gidiyo :) Basbakaninki sadece bi ornek,Ahmet necdet sezer'de zamaninda anayasa mahkemesi baskaniyken mahkemenin soforlerini ta polatliya falan yolluyodu mahkemenin arabasiyla peynir falan aldirmaya(babam 7 sene yekta gungor ozden'in ozel kalemligini,o gidince kisa bi surede ahmet necdet sezerin ozel kalemligini yapti).Bi cok bakanin milletvekilinin bilmemne baskaninin yaptigi sey,ne varki odeyen 70 milyon enayi var nasil olsa.

yes,plaka numarasi 03 hatta,yalniz yinede yaptigi yanlis yani bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet İsveç zaten burası. PKK'sı var, bir sürü örgütü var, onu geçtim başbakandan bildiğiniz nefret eden(terörist filan değil) bir sürü insan var. Daracık ve silah kullanamayacağınız bir yere başbakanı koyacaksınız, neymiş efendim business class'a binsin gitsinmiş. İsveç örneğini vermek güzel, neden daha yakın bir örnek vermiyorsunuz, mesela ABD başkanı gibi, adamlar her yere uçakları ile gidiyorlar, kimse de birşey demiyor çünkü ihtiyaç var. Gördüğü yerde ABD başkanına saldıracak bir sürü insan var. İsveç değil orası, Finlandiya değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet dalkavukluk yapıyorum, başbakan paticiğe girdiği zaman beni milletvekili yapacak. Sizin fikrinize uymayan kişi dalkavuktur mantığı süpermiş, üstelikte ben CHP'liyim, geçen seçimde de oyumu CHP'ye verdim bu seçimde de vereceğim.

Ama akıl var mantık var. Türkiye gibi ne idüğü belirsiz bir ülkede başbakanın o özel uçağı kullanmaktan başka hiçbir yolu yok. Aynen ABD'de olduğu gibi(Bush hatırlarsanız çiftliğine giderken sürekli uçağını alıyordu, en demoktat partilinin bile birşey dediğini hatırlamıyorum), maalesef bu ülkede de bunu yapmak zorunda. Otobüse binemez, uçak bileti alıp binemez, güvenliği sağlayamazsınız, tek çaresi ya düğüne gitmemek ya da o uçağa binmek. Düğüne gitmesin, sabahtan akşama kadar çalışsın!!1! diyemeyeceğimize göre bu uçağı kullanmasına laf etmememiz lazım.

Başbakan bile bir uçak yolculuğuna 50bin lira verecek durumda olmadığına göre ve dediğim gibi pegasustan 39 liraya bilet alma şansı olmadığına göre yapacak birşey kalmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Drigeolf said:
Evet İsveç zaten burası. PKK'sı var, bir sürü örgütü var, onu geçtim başbakandan bildiğiniz nefret eden(terörist filan değil) bir sürü insan var. Daracık ve silah kullanamayacağınız bir yere başbakanı koyacaksınız, neymiş efendim business class'a binsin gitsinmiş. İsveç örneğini vermek güzel, neden daha yakın bir örnek vermiyorsunuz, mesela ABD başkanı gibi, adamlar her yere uçakları ile gidiyorlar, kimse de birşey demiyor çünkü ihtiyaç var. Gördüğü yerde ABD başkanına saldıracak bir sürü insan var. İsveç değil orası, Finlandiya değil.

Bilmedigin bisey soyleyim ozaman isvec nufusunun 3/1'i gocmen.Magdur gezende bidunya adam var isvecte.Yolda yururken "lan bu serefsiz bize irkcilik yapan milletvekili degilmi,dalin suna" diye cikabilecek adamlar isvec ve ozellikkle finlandiyada da mevcut,ha turkiye gibi degil belki evet.

Bilmedigin baska bisey daha,her birey aldigi paranin %30unu vergiye oduyo ve odedigi vergi karsiliginda hizmetini sonuna kadar aliyo.Bizim ulkede de vergi odeniyo elbet.Keza bugun online oyunlara kadar vergilendirmeyi dusunebilen bi zihniyet var,ona buna bilmemne vergisi,zart vergisi,zurt vergisi adi altinda dunya para vergi öduyo millet.Mani guzel soylemis madem demokratik ulkedeyiz,madem okadar vergi öduyoruz,ozaman benim essek gibi calisip kazandigim paradan odedigim vergi basbakanin alakasiz birinin dugunune gidecek diye ozel isi icin kullanilabiliyosa ozaman benimde gayet odedigim verginin hesabini sorma hakkim var.

Okadar vergi oduyoruz karsiligini ne olarak aliyoruz?Hangi alanda odedigimiz onca vergi karsiliginda dogru duzgun bi hizmet alabiliyoruz?Demokratik bi ulkede vergisini odeyen her vatandasin,odedigi verginin hesabini sorabilme hakki vardir.

Boyle koyun zihniyetli olup tuzla kostuktan sonra daha cok semer takarlar bize,mustahak tabi boyle dusunenlere de.Oldu olacak hala eniste tarafinida toplasin atlasinlar ucaga trabzon tarafinda yaylaya falan cikip piknige gitsinler ailecek devletin ucagiyla,yakitini odeyen enayi var nasil olsa degilmi?

Farkli olacam diye komik duruma dusmeyin bari.
Sosyal ağlarda paylaş

Toledor said:
Makam otosu var, bilmem kimin otosu var, birton koruması var. Yeri geldiğinde seçim zamanı gezebiliyorken, kıçıkırık bir düğüne niye gidemesin karayoluyla?

+1 ayrica olmasi gereken budur.Ufak capta bi komvoy ile karayolu ile plaka degistirilip gidilir.Secim zamani fellik fellik acikta secikte gezen adam dugune gidecek diye illa keyfine gore ucaklami gitmek zorunda?

Cik kurtlar vadisinin icinden,adami vurup oldurecek olsalar zaten adamin arabayla biyere gitmesini beklemelerine gerek yok.Madem isvec ve finlandiya ile kiyaslayamiyoruz turkiyeyi amerika ilede kiyaslama istersen,basbakan tanidiginin dugunune ucagiyla gitsin diye vergi odemiyo millet,hizmet icin vergi oduyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Drigeolf said:
Evet dalkavukluk yapıyorum, başbakan paticiğe girdiği zaman beni milletvekili yapacak. Sizin fikrinize uymayan kişi dalkavuktur mantığı süpermiş, üstelikte ben CHP'liyim, geçen seçimde de oyumu CHP'ye verdim bu seçimde de vereceğim.

Ama akıl var mantık var. Türkiye gibi ne idüğü belirsiz bir ülkede başbakanın o özel uçağı kullanmaktan başka hiçbir yolu yok. Aynen ABD'de olduğu gibi(Bush hatırlarsanız çiftliğine giderken sürekli uçağını alıyordu, en demoktat partilinin bile birşey dediğini hatırlamıyorum), maalesef bu ülkede de bunu yapmak zorunda. Otobüse binemez, uçak bileti alıp binemez, güvenliği sağlayamazsınız, tek çaresi ya düğüne gitmemek ya da o uçağa binmek. Düğüne gitmesin, sabahtan akşama kadar çalışsın!!1! diyemeyeceğimize göre bu uçağı kullanmasına laf etmememiz lazım.

Başbakan bile bir uçak yolculuğuna 50bin lira verecek durumda olmadığına göre ve dediğim gibi pegasustan 39 liraya bilet alma şansı olmadığına göre yapacak birşey kalmıyor.

senin o başbakanın çocuklarını amerikalarda okutuyor, oğlu gemicikler alıyor, malvarlığı olarak çocuğunun düğününde takılanları gösteriyor. öyle böyle bir malvarlığı değil bu.

Kimse bisiklete binsin gitsin demiyor. yoksa paran gitmeyeceksin. gidiyorsan parasını vereceksin. her cuma gösteriş için camiye gitmesini biliyor. caminin içinde cemaat ile namaz kılıyor. ne oldu ? gittiği camide holy shield falan mı var içeri silahla giremiyor mu insanlar ?

birilerini savunurken biraz düşünün öyle savunun. yoksa dalkavuk olursunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

@Korax:

Ben PKK diyorum sen ne diyorsun. Ayrıca emin ol başbakandan nefret eden insanların oranı İsveçtekinden daha yüksektir. Ayrıca beni tanımadan etmeden İsveç'teki göçmen nüfusunun oldukça fazla olduğunu bilmediğimi nereden çıkardınız, medyumluk var kanınızda herhalde.

Kimsenin vergi filan ödediği yok. Daha doğrusu vergi vermesi gereken kimse vergi vermiyor. Bütün işyerleri çalışanına 10 lira veriyorsa 1 lira gösteriyor, bunu Sabancı'da yapıyor, mahalledeki markette. O yüzden bu tür vergiler bizde çok fazla, doğalgaz, benzin ve evet online oyun gibi şeylerden yakaladıkları yerde alıyorlar. Ama evet olan bize(sermaye sahibi olmayanlara) oluyor, biz ödüyoruz bunun parasını ve zar zor kazandığımız paranın nasıl harcandığını sormaya hakkımız var. Fakat ben defalarca açıkladığım gibi burada bir ihlal olduğunu görmüyorum. Aynen ABD başkanı gibi bizim başbakanın da ciddi bir korunma ihtiyacı var ve dolayısıyla tanımadığı 300 kişi ile uçağa binemez.

Şunu da kafanıza sokun sizin düşündüğünüz herşey mutlak doğru değildir ve dolayısıyla sizin gibi düşünmeyen herkes bunu marjinallik(farklılık) olsun diye yapmaz, ben nasıl sizin fikirlerinize saygı gösteriyorsam sizden de aynı özeni bekliyorum.

Araba ile gidilmesi konusuna ise zaten değinmiştim, 3,5 saat gidiş 3,5 saat geliş sürse(yolu kapatacak halleri yok diye umut ediyorum :D), toplam 7 saat sürecek bir yolculuk. Üstelik bir düğünün akşam 7 de bitmeyeceğini düşünecek olursak, iyi ihtimalle başbakan evinde sabah 3:30 civarında olacak. 6:30'da kalkacak zaten. 3 saat uyku ile ne yapabilirsiniz ki? Hele başbakan gibi orta yaşlı bir adam ne yapabilir. Bir yanda Filistin öbür yanda kallavi bir gündem varken 3 saat uykuyla durması pek mantıklı bir opsiyon değil.

Neden Türkiye'yi ABD ile kıyaslamamam gerektiğini ise anlamadım, çiftliğe tatil amacı ile gitmek devlet işi sayılmayacağına göre ABD başkanının yaptığı aynı şey.

@mani:

Camiinin içinde 50 tane koruma, dışarıda keskin nişancılar varken sıkıysa birşey yapsınlar bakalım, uçakta nereye o kadar koruma alıyorsun. Almak zaten özel uçaktan masraflı olur(uçak bileti=masraflar+şirketin karı olduğu için).

Başbakanın çocuklarının parasını başbakan vermiyor, Ramsey şirketinin başkanı veriyor, dalkavuk arıyorsanız çok uzağa gitmenize gerek yok, en iyi örneği kendiniz verdiniz zaten. Gemiciği de nasıl aldığını biliyoruz, damadına da Sabah ve ATV'yi nasıl aldığını biliyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

inatla savunuyorsun. koyduğun tek argüman amerikan başkanınında aynı şeyi yaptığı.

amerika irak ı işgal etti. hadi buna sarılalım ve bizde biryerleri işgal edelim. anlamsızca ve mantıksızca başkaları şunu yaptı ozaman bizimde yapmak hakkımız diye argümanlarla gelmeyin. cidden komik duruma düşüyorsunuz.

burada verilen tepkiyi her demokratik toplumda aklı başında olan her insan, kendisini yöneten hükümeti sorgulama hakkına sahip her birey verir. Özellikle avrupada bu tarz olayların ardından birilerinin verecek cevabı yok ise kimi zaman istifalar bile gelmiştir.

Ayrıca amerikada başkanın yapmış olduğu harcamaları inan birileri takip ediyor ve sorguluyordur. hayatını bu şekilde kazanan yüzlerce insan olduğu düşünülürse bu işler orada kolay kolay hasır altıda edilemez. hesabı verilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Drigeolf said:
@Korax:

Kimsenin vergi filan ödediği yok.

Sen benim maaşımın ne kadarı vergi diye aldığını biliyormusun devletin ? Ne hakla kendi çıkarı için kullanıyor benim çalışarak kazandığım paradan aldığı vergiyi, parası yoksa gitmez düğüne olur biter.

Ben param yokken vergilerle uçağa binebiliyormuyum 100 milyon verip. O seçilmişse beni temsil etsin diye seçildi beni sömürsün diye değil. Benim vergimle kankasının düğününe gitmek için değil.

Biz çalışanlar nasıl maaşımızın karşılığı işimizi yapıyorsak oda yapsın. Zaten yıpranma falan bir tomar tazminat alıyor o riskler için. onuda ödüyoruz zaten (Kıyak emeklilik mis)
Sosyal ağlarda paylaş

Oo-ooo, Recep Bey de burdalar

*

Neyse...

*

Tımbır tımbır tımbır "Oo-ooo, Recep Bey de burdalar" filan diye taverna şarkıları söyleyen Cengiz Kurtoğlu oğlunu evlendirdi önceki gün... Başbakan Ankara'daydı. Herkesin "N'olacak bu memleketin hali?" diye kafa patlattığı dakikalarda, yollarda tertibat alındı, aaiiaia diye bağıran eskortlar eşliğinde, konvoyla havalimanına gitti, Ankara Valisi ve Ankara Emniyet Müdürü tarafından uğurlandı, atladı Ata uçağına, İstanbul'a geldi... İstanbul Valisi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, İstanbul Emniyet Müdürü tarafından karşılandı, yollarda tertibat alındı, aaiiaia diye bağıran eskortlar eşliğinde, konvoyla, düğün salonuna geldi, nikáh şahitliği yaptı, çıktı, yollarda tertibat alındı, aaiiaia diye bağıran eskortlar eşliğinde, konvoyla, havalimanına geldi, İstanbul Valisi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, İstanbul Emniyet Müdürü tarafından uğurlandı, atladı Ata uçağına, Ankara'ya döndü, Ankara Valisi ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından karşılandı, yollarda tertibat alındı, konvoyla, aaiiaia diye bağıran eskortlar eşliğinde evine gitti.

*

Sadece 2.5 saat için...

Vın diye, teğet geçti yani.

*

"Ata uçağı Başbakan'ın dolmuşu mudur, bu uçak suyla mı çalışıyor, bu valilere, polislere bunun için mi maaş ödüyoruz, millet kırılırken böyle israf olur mu?" diye sormuyorum.

*

Kendi kıçında don yokken, işini kaybettiği için hindi gibi düşünürken, kapısına haciz dayanmışken... Başbakanına bu saltanat imkánını sağlayan gönlü zengin halkımıza, yılbaşı vesilesiyle, Cengiz Kurtoğlu'ndan armağan ediyorum...

*

Gelmeyin üstüme

Sakın gelmeyin...

Dostu arkadaşı kırarım bugün

Gözümde anılar canlandı yine

Kadehi şişeyi kırarım bugün.

(Hadi hep beraber, elleri göreyim!)

Yazının tamamı
Sosyal ağlarda paylaş

sorun olmaz tabii ama anlamli olur mu diye sorman lazim bence basta

acikcasi ben de hic makul bulmuyorum olayi ama drigeolfun soyledigi de mantikli bir yandan. yine de boyle birseyin takip edilmesi de cok normal ve dogru, elestirilmesi de

amerikadan ayrilacagimiz nokta gelir duzeyimiz olabilir yalniz, yani o baskansa ben de basbakanim demeden once ulkenin icinde bulundugu kosullari da degerlendirmekte fayda var
Sosyal ağlarda paylaş

Drigeolf said:

Olaf Palme kaç kere suikaste uğradı? Kelle koltukta mı yaşıyordu? adam halkının içinde bisikletle dolaşabiliyordu. Bu şimdi en bariz fark değil mi? Yada şöyle sorayım, bizim meclisin yıllık makam otosu vs masrafı avrupadan daha mı düşük?

demagoji yapmayın
Sosyal ağlarda paylaş

Buarada Olof Palme kimdir;

Vikipedi said:

Olof Palme, (d. 31 Ocak 1927 - ö. 28 Şubat 1986), İsveçli siyasetçi ve devlet adamı.

1948’de Stockholm Üniversitesi Hukuk Bölümü’ne girdi. 1949 yılı başlarında İsveç Öğrenci Birlikleri Federasyonu’nun dış ilişkiler bürosunda görev aldı. 1952’de İsveç Öğrenci Birliği Federasyonu başkanlığına getirildi. 1951 yılında Hukuk Fakültesi’ni bitirdi.

İsveç ve İskandinav Sosyal Demokrasisinin orta yol politikasının içindeydi ve siyasi görüşleri Willy Brandt ve Bülent Ecevit ile Ulusal Sol çizgide olan Palme siyasi kariyerine İsveç Ulusal Öğrenci Birliği’nin (SFS) başkanı olarak başladı.

Olof Palme 1963 yılında Devlet Bakanı (Portföysüz Bakan), 1965 yılında Ulaştırma ve İletişim Bakanı, 1967’de Eğitim ve Kültür İşleri Bakanı ve 1969’da da Tage Erlander’den sonra Parti Başkanlığına getirilmesi üzerine İsveç Başbakanı olmuştur.

Özellikle Üçüncü Dünya içerisinde aktif rol oynamış ve oradaki ulusal hareketler ile Batı’daki Sosyal Demokratlar arasında bir köprü görevi üstlenmiştir.

28 Şubat 1986 gecesi eşi ve oğlu ile sinemadan evine (her zaman olduğu gibi korumasız olarak) dönerken faili meçhul bir cinayete kurban gitti. Palme'nin cinayet davasından yargılanıp daha sonra aklanan tek zanlı Christer Pettersson 16 Eylül 2004'te esrarengiz bir biçimde öldü.

Gayri resmi kaynaklarda bu süikastin PKK örgütü tarafından işlendiği de belirtilmektedir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...