Baggio Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Sylian said: Eczacılık işine giren para babaları batar. Çünkü eczacılıkta hizmet ve müşteri ile dialog çok önemli. Bir eczacı çocuğu olarak bunu diyorum ayrıca liberterim yani kapital sahiplerinden nefret ettiğim için bunu demiyorum, sadece gerçek bu. Eczacıyı maaşlı çalıştırırsan kar'ının en az %50'sini kaybedersin. Benim mesajımı okumadan atılırsa gelecek fix cevap: "e o zaman bıraksınlar girilsin zaten kötü bir işse çıkarlar". Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 matama said: iyide o zaman diger butun mesleklere haksizlik olmuyor mu? ne ozelligi var eczanelerin? aquila said: evet, sonuc, eczane tekeli okulunu okuyanlarin elinden ciksin parasi olan sirketlerin eline gecsin, yasasin serbest piyasa olsun. bence matama hakli. ortada bir haksizlik varsa herkese yapilsin. birisi senin cuzdanini mi caldi? alininkini de calsinlar. israil gazzeye mi saldirdi? amerika da bize saldirsin. oleey! aman hangisinin dogru hangisinin yanlis oldugunu tartismayalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 ayrica bir eczaci cocugu olarak ben de ekleyeyim, bir eczaci birden fazla eczane acabilecek olsaydi su anda 8-10 eczanemiz olurdu herhalde, fakat dogru olan yaklasim o degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Syn said: Hizmet derken herhalde 24 saat açık eczane bulunma olayları, sonuçta işin ucunda sağlık var, insan hali belli olmuyor. O zaman hastanelere açılır eczaneler vs. Güleryüzlülük kısmını bilemeyeceğim, ama nişantaşı'ndaki gibi eczanelerde ilaçtan çok güneş gözlüğü, vücut bakım kremi,hede hödö ise onun zinciri kurulsun, sadece belli bir kesime hitap eder zaten. harbi lan.. yalnız eczane olayı ilaçan çıktı gibi bişi.. sadece ilaç satsalar daha bi iyi olabilir ama fiyatları karşılaştırdığında (normal bi ilaç 20-40tl ama çük kadar hödölöjenik krem 210tl) krem mrem satmak daha bi avantajlı. bi de dermatolog (dermotolog da olabilir. emin değilim) koyuyorlar, önüne de iki düttürük alet.. sonra efenime söyleyim bu cilt kontrolü yapıp krem vermeye çalışıyor. eczanelerin sarf malzemesi olarak niteleyebileceğim kozmetik ürünleri yerine sırf ilaç satmasını dilerim aslında. ha bi de 3kağıt ilaçlar var. bunlar en iyi söylem ile "ambalajlı koca karı ilaçları" aslında. mesela karaciğeri onardığını iddia eden milk thistle (deve dikenimsi bişi) ve köpekbalığı kıkırdakları ya da aslında yüksek konsantrasyonda ağır metal içeren "mucizevi omega 3 depoları" balık karaciğerinden omega 3- 6 kapsülleri. (bu dediklerime köpürmeden demeden önce nette bi tur atıverin bence) aslında eczanelerin bu gibi ürünleri satmaları çok etik değil. büyük eczane dediğiniz şeyler ise bu ürünlerin daha fazla çeşidinin size kakalandığı mekanlar. yoksa adamların arka tarafta ilaç ürettiği ya da mauritius'dan özel ilaç getirdikleri yok.. hepsi hemen hemen aynı şeyleri satıyor. ancak şu andaki durumda bu gibi ilacımsılar, zayıflama formulleri, sizi 2günde angelina jolie ye çevirecek süperötesi kremler, kabaktohumundan muhteşem kilo verdiren özel iksirler peynir ekmek gibi kontrolsüzce satılırken (li-da örneğini düşünün mesela) olası bi açılmada olayın boku kesinkes çıkacaktır. belki matama yapmayacaktır da bu genelin feci sıçacağı gerçeğini engellemiyor ne yazık ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Yani saglik isindeki en onemli birim eczaneler :) doktorlar hemsireler hepsi onemsiz :) onlarin boyle ozel bir hakki yok ama eczacilarin var yapmayin ya cevap verirken lob lari kullanin azicik Baggio said: matama said: iyide o zaman diger butun mesleklere haksizlik olmuyor mu? ne ozelligi var eczanelerin? aquila said: evet, sonuc, eczane tekeli okulunu okuyanlarin elinden ciksin parasi olan sirketlerin eline gecsin, yasasin serbest piyasa olsun. Sağlık çünkü. Anlamıyor lan adam ehe :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Tamam o zaman milyon dolarlık hastaneleri DOKTORLAR kursun, 30 sene para biriktirseler olur mu? Cımbızcı değil, işine gelmeyen yerlere de cevap veren kro istiyoruz ayriyetten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 muayenehane (ne izdirapmis bunu yazmak lan) acabiliyo mu onune gelen, yoksa doktor olmak mi lazim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Sanıyo musun ki buna izin verilse eczacılar orada 12 milyar maaşla çalışabilecek? Asgari ücretle köle gibi çalıştırcaklar eczacıları. Ne güzel, ne rahat oh.. Cebim dolsun da kölelerim ne yaparlarsa yapsınlar. Hani sırf doktor yazısını okuyabildiklerinden ayda 5 milyar para almalı eczacılar be :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 mum_chamber bu kotuyse bu haksizliksa, o zaman bu kadar medicanalar, acibademler hep kotu mu? ben gittigimde cok mutlu oluyorum devlet hastanesiyle karsilastirildiginda? sen olmuyor musun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 hastane deyor adam hala. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 bir yigin doktorun yanyana gelip kurdugu hastaneler var 30 milyonlukta var dert etme. Terbiyeni takin sifat kullanma yoksa o sifati ben ailenle baslayip kullanirim. Hakaret etme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 onune gelen doktor calistirmak sartiyla acabiliyor. aquila said: muayenehane (ne izdirapmis bunu yazmak lan) acabiliyo mu onune gelen, yoksa doktor olmak mi lazim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 yani para seviciler açısından düşünüyorum bir eczacıya insani bir şekilde para verip o eczaneden çok fazla gelir elde edebilmen için dediğim gibi direk hastanenin karşısına açman lazım bu da civardaki tüm diğer eczanelerin zarar etmesine ve bazılarının kapanmasına sebep olacak. bu durumda zaten işsizlik bol olan ülkemde işsizlik daha da artacak. ha aynı hastane yanına ya da daha uzak yerlere 10 tane eczane açmak gibi bir saçmalık da yapmaz tabi hiç bir para sevici, o eczaneyi genişletip tek kişiyle çalıştırmaya devam etmek yerine. ya da çalıştırdığı eczacıyı asgari ücretle çalıştıracak köle gibi vermediği maaştan kazanacak. ama orda da zincir kuracak kadar kazanabileceğini sanmıyorum bunun en olur yanı hastane dibine açmak olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
feiticiera Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 neyse.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 matama said: Terbiyeni takin sifat kullanma yoksa o sifati ben ailenle baslayip kullanirim. Hakaret etme. "Çok da tın" derler halk dilinde. Seviyen müsait zaten, her halinden belli. ADRES VERİMMİ EHU Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 matama said: mum_chamber bu kotuyse bu haksizliksa, o zaman bu kadar medicanalar, acibademler hep kotu mu? ben gittigimde cok mutlu oluyorum devlet hastanesiyle karsilastirildiginda? sen olmuyor musun? öbür büyük özel hastaneler neyse de acıbadem feci berbat bi hastane yalnız.. harbi adamlar müşteri diye yaklaşıyorlar adama. 2kere gittim böbrek için. salak saçma ilaçlar verdiler. geçen sene bi kere rahatsızlandım, ateş tavan yapınca florence n.gale'a gittik. işte kan tahlili, vs tahlileri falan sırasında adam böbreklerdeki sorunu da buldu. konuştuk dedik bunu bunu verdiler. meğer bariz alakasız ilaçlar vermişler. teşekkür ediyorum kendilerine. diğer yandan baba allah aşkına büyükler arasında olmayan bi özel hastaneye git de nasıl adam sömürülür kralını gör yaw.. ssk falan için dua edersin. öle diyim. adı "özel" olup kendisi bayağı bi rezil olan para tuzakları. hani allah ssk'ya düşürsün de bunlara düşürmesin. alimallah sakat kalırsınız. (ha tabi herkese hastane açtıran ve denetimleri gerekli seviyede yapmayanlara da ayrıca sefgilerimi sunuyorum.. iyi çalışmalar diliyorum) ha unutmadan Lan kapışmayın! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 matama said: mum_chamber bu kotuyse bu haksizliksa, o zaman bu kadar medicanalar, acibademler hep kotu mu? ben gittigimde cok mutlu oluyorum devlet hastanesiyle karsilastirildiginda? sen olmuyor musun? ya ben hala bunu anlamıyorum, eczanede seni muayene mi ediyorlar nedir bu hizmet hizmet? sana adam gibi davrandığı sürece hala ne mutluluğundan bahsediyorsun yahu. devlet hastanesine gidersen 3 saat beklersin, özel hastanede beklemezsin fark budur. bunu eczanelere nasıl uygulayacaksın çok merak ediyorum. her mahallede bir eczane olduğu sürece nedir bu hizmet kalitesi lafları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Amerikada o kadar CVS var bir tanesini hastane dibinde gormedim ben ardeth ayni sekilde ingilteredede. sonra kaldiki batarlarsa acmazlar, bundan size ne ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
feiticiera Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Ahmet- Paticik'te Müzik bölümünün yönetiminde sorunlar var. Mehemt-Nolcak ki Konu Dışında da var Ahmet-AA evet lan bütün bölümlerde sorun olsun eki eki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Baggio said: Sylian said: Eczacılık işine giren para babaları batar. Çünkü eczacılıkta hizmet ve müşteri ile dialog çok önemli. Bir eczacı çocuğu olarak bunu diyorum ayrıca liberterim yani kapital sahiplerinden nefret ettiğim için bunu demiyorum, sadece gerçek bu. Eczacıyı maaşlı çalıştırırsan kar'ının en az %50'sini kaybedersin. Benim mesajımı okumadan atılırsa gelecek fix cevap: "e o zaman bıraksınlar girilsin zaten kötü bir işse çıkarlar". .. matama said: sonra kaldiki batarlarsa acmazlar, bundan size ne ki? Sürpriz :p Onlar batana kadar eczacılar da batmış olur, o ara geçiş dönemleri nolacak? Önce canına okunan, sonra yepyeni düzenler kurmaya itilen eczacılar? Sanane tabii, sen parana bakarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 batarlarsa açmazlar lafını şuanki eczaneler için dediysen bunun sorunlarını önceki sayfada açıkladım. hastane dibindeki eczaneler zamanında büyük bir tartışma konusuydu ondan da eminim, Türkiyede sorun oldu yani bu. Bazı küçük eczanelerin kapanmasına da sebep oldu. Amerika ile ilgili bir bilgim yok, ingiltere ile de ama devlet yasağı olabilir, fakat Amerikadaki eczanelerin süper market gibi olduğunu duymuştum abimden onların hastane dibine açmak gibi bir dertleri olmayabilir özel sektör altındaysalar bile. ha yok, zincir kuracaklar için batarlarsa açmazlar diyorsan, kar olmayan bir işte liberalleşmenin sebebi nedir? gerçekten kar getirmeyecek bir işe özel sektör mantığında olan bir insan girmez. ya da ihlal edebileceği bir yasa olduğunu ve burdan kar edebileceğini düşünüyorsa girer para sevici olduğu için (bkz. düşük maaşla diplomasız eczacı çalıştırmak) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 yani diyorsunuz ki ozel sektor bu ise hesapsiz kitapsiz girip kesin batar, o sirada eczacilarida batirir :) ne diyeyim beyler buysa dusunceniz helal olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
feiticiera Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 yok tabi ki sorun falan canım arkadaşın bakış açısını örneklendirmeye çalıştım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 matama said: yani diyorsunuz ki ozel sektor bu ise hesapsiz kitapsiz girip kesin batar, o sirada eczacilarida batirir :) ne diyeyim beyler buysa dusunceniz helal olsun. hayır kar yoksa girmez, fakat eczacılık haksız rekabet ile kar elde edilebilecek bir meslek ve bunların nasıl olduğunu açıkladık. yani çaktırmadan diplomasız veya diplomalı eczacıyı asgari ücretle çalıştırmak gibi yöntemler kullanmadan ya da diğer eczanelerin kapanmasına sebep olmak gibi sonuçlar doğurmadan zincir kurma hevesinde olan bir insanın istediği kaarı elde edebileceğini düşünmüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Kar varsa senin para babaların girecek, yoksa cefasını tekil eczacılar çekecek yani? Keyif insanı ne de olsa onlar, köleler düşünsün gerisini. Para azsa "bu ne lan ben kuaför açıyorum" desin gitsin eczacılar da mesela, muhtaç kalalım, daha mı iyi? Senin dahiyane fikrine karşılık bizimki çok saçma gelmiş tabii doğal olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar