Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

eczane tekeli

matama

Öne çıkan mesajlar

Eczanelerin zincirleştirilmesi herkesin işine gelmez zaten, özellikle orta altı gelire sahip olan insanlara. Adamın ilaç almaya parası yok o an, ama o ilaca acil olarak ihtiyacı var, eğer gittiği eczane bir zincir eczanesi olsaydı, gidipte o an veresiye ilaç alamazdı. Sonuçta eskiden değilde günümüz Türkiye'sinde herşey veresiyle alınıp satılmaya başlandı, eczaneler bakkal gibi oldu artık. Sonuçta Migros'a gidip deftere yazdıramazsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
4.sinif lumpen kandiran politikaci agzi ile "himzet cok onemli!!!" diye sacmalamiyalim

Ben herhangi bir dükkana girdiğimde "AL" tavrı sergilenmesi ile "Buyrun" tavrı sergilenmesi arasında dağlar kadar fark görüyorum, siz direk "VER" kafasındasınız herhalde ki farketmiyor. Konu ilaç, sağlık, SSK kaydı gibi hedeler olunca hizmetin önemi daha da artıyor sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
istanbul adina net derimki elinde olsa her eczane gecede calismak ister, gece bir nobetci eczaneye ugrayinda gorun kapidaki kuyrugu.

O alandaki 50 eczaneden sadece biri nöbetçi olduğu için olabilir mi kuyruk? Bir değil de 20 nöbetçi olsa olur mu kuyruk acaba? (Hayatımda kuyruk görmedim orası ayrı zaten, "-müş -mış -muş" serisinin yeni ürünü sanırım bu :p)
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
istanbul adina net derimki elinde olsa her eczane gecede calismak ister, gece bir nobetci eczaneye ugrayinda gorun kapidaki kuyrugu. @greeny sen bu isi migros gibi yerlere verdiginde eczacilar odasi izin vermiyecek calismani ? serbest piyasa kurallari uygulandiginda yiyorsa vermesin. yapmayin beyler yarattiginiz loca o kadar sacmaliyorki artik kendiniz bile yonetemiyorsunuz demektir :)

Abi nasıl okuyorsun mesajlarımı anlamadım ki? Ben ne demişim sen ne çıkarmışsın. Ben geceleri az olan eczane sayısının Eczacılar Odasına bğalı olduğunu söylemişim, derdini orayla paylaş demişim eczaneyle değil. Alınacak bir kısım yok.
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
istanbul adina net derimki elinde olsa her eczane gecede calismak ister, gece bir nobetci eczaneye ugrayinda gorun kapidaki kuyrugu. @greeny sen bu isi migros gibi yerlere verdiginde eczacilar odasi izin vermiyecek calismani ? serbest piyasa kurallari uygulandiginda yiyorsa vermesin. yapmayin beyler yarattiginiz loca o kadar sacmaliyorki artik kendiniz bile yonetemiyorsunuz demektir :)

annem eczacı ve yazılmıyor nöbetçi eczane listesine.
ha ama büyük kolpalamışın eskiden kalırdı nöbetçi ve benim de kaldığım olurdu, eczanemiz baltalimanına oldukça yakın ona rağmen nadiren bir kaç kişiden fazlası gelirdi. senin kuyruk dediğin hastanenin bir adım yanına açan para sevicilerdir.

ayrıca teknosadan bahsetmişsin sen yukarda teknosa sana ücretsiz kargo ile bilgisayarını tamire gönderme gibi bir çok hizmet sunuyor. eczane nasıl bir hizmet sunacak allah aşkına? ya da daha fazla para bir eczaneyi nasıl daha iyi kılacak? Zaten standart olarak bir eczaneye bir çok çeşit ilaç gelir. ilaç bulunamaması gibi bir durum ayda yılda bir olur ki ya Türkiyede yoktur, ya eczanede kalmamıştır, eczanede kalmadıysa en fazla 1 günde getirilir.

ha tut ki çok hizmet meraklısısın eczaneye girince sana çiçek vermelerini falan istiyosun, o eczaneyi beğenmezsen mahallendeki başka bir eczaneye gidersin. seçme olanağı diyorsan o da var. kapitalleşmeye gerek yok, uzak durun.
Sosyal ağlarda paylaş

bak yavrum suadiyeden cik nobetci eczaneye git simdi varmi kuyruk yok mu gorursun. Donerken kicinada bez alki kokmasin ortalik.

50 tane yer acilinca gelmiyorsa 15 tanesi kapanir.

birde dar gelirli vatandas demis bir arkadas? kac tane eczane kredi kartina taksit yapiyor? bu zincirler dar gelirliler icin eczanelerden cok daha iyi olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Sanırsam altın çağ falan açılacağını sanıyorsun sağlık sektöründe devletin planladığı bu yeni sistem ile.
Zengin tarafından sömürülebielcek bir sektör daha olacak.En birinci kaygısı maddiyat olacak.Hadi senin gözlüğünden bakalım ve evet süper olacak diyelim.
Peki bu yeni sisteme geçişte izlenen stratejiyi nasıl görüyorsun?
Zorla iflasın eşiğine getirilen eczaneleri,intihar eden eczacıları,İlaca ihtiyacı olup mağdur edilen fakiri yoksulu?
Senin paraların ve kazanacağın daha fazla para'dan ibaret değil ne yazık ki dünya.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:
Viktor said:
4.sinif lumpen kandiran politikaci agzi ile "himzet cok onemli!!!" diye sacmalamiyalim

Ben herhangi bir dükkana girdiğimde "AL" tavrı sergilenmesi ile "Buyrun" tavrı sergilenmesi arasında dağlar kadar fark görüyorum, siz direk "VER" kafasındasınız herhalde ki farketmiyor. Konu ilaç, sağlık, SSK kaydı gibi hedeler olunca hizmetin önemi daha da artıyor sanırım.

+1 diyorum. Hizmetin ne demek olduğunu unutmuş bazıları, ya da ileride hizmet vermeyecek insanlarla doluyor ortalık. Ne yazık ki benim için ticaretin en önemli kısmı hizmettir, yemekleri çok iğrençtir mekanın ama hizmeti süperdir garsonu gelir yalakalık yapmadan halini hatrını sorar, yemeğinde beğenmediğin birşey var mıdır der ama sen adamın ilgisine rağmen herşey çok güzeldi dersin. Hizmet budur, müşteri memnuniyeti budur. Ardethin dediği gibi liberalizm kapitalizm her ne boksa hala bilmiyorum anlamlarını fakat filmlerden midir nedir insanların çok hoşuna gidiyor. Bu apayrı bir tartışma konusu elbet, fakat insanlar insanlıklarını unutuyor gibi düşünüyorum bazen.
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
bak yavrum suadiyeden cik nobetci eczaneye git simdi varmi kuyruk yok mu gorursun. Donerken kicinada bez alki kokmasin ortalik.

Peki abicim, bi beşlik at be abi, açız biz. Kroluk saçmaya gerek yok ortalığa, efendi gibi konuşmayacaksan uğraşmayayım bari cahil cühelayla.

OLDU O ZAMAN HERYER GOMÜNİST gibi saçma bir argüman ürettin attın ortaya, ama senin savunduğun şey de KAPİTAL RULZ'un ötesi değil. Zenginden önce insan olmak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

ardeth sen bu isi adam akilli arge yapan ozel yerlere ver bak bakalim ne kadar gelisir o senin basit ilac dedigin yer. Hatta evine kadar servisle ilac bile gelir eczacisiyla. Neyse oturup kasmanin anlami yok. Herkes isine devam etsin ben eczacilar eczaneleri kapatsin demiyorum ki, diger insanlarda icinde eczaci calistirip acabilsin diyorum. Madem hizmetiniz bu kadar iyi niye korkuyorsunuz ki? ben bunu anlamadim nedir olay niye bu kadar karsisiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:

nöbetçi eczane olarak kaldım annemle diyorum sen ne diyosun. eğer böyle bir talep olrusa zaten nöbetçi eczanelerin sayısı arttırılır, bunlar bir sisteme bağlı gelişi güzel yapılmıyor. "bi arkadaş dedi" istatistikleriyle olmaz bunlar
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:

50 tane yer acilinca gelmiyorsa 15 tanesi kapanir.

birde dar gelirli vatandas demis bir arkadas? kac tane eczane kredi kartina taksit yapiyor? bu zincirler dar gelirliler icin eczanelerden cok daha iyi olur.

Bir an çabalayım dedim, düşündüklerinin yanlış olduğuna, seni bilgilendirenlerin hatasını göstermeye de, sen tartışmaya niyetli değilmişsin sanırım.

İyi akşamlar.
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
Neyse oturup kasmanin anlami yok. Herkes isine devam etsin ben eczacilar eczaneleri kapatsin demiyorum ki,

Ben sana söylüyorum bu direk küçük ya da ortaboylu eczanelerin kapanması olur. Şu durumda bile hastane karşısına açılan büyükçe eczaneler buna sebep oluyorken tekelleşmenin sonucunu düşünemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
Hatta evine kadar servisle ilac bile gelir eczacisiyla.

Şunu da söyleyeyim içim de kalmasın, eczanelerin çoğu zaten evine kadar gönderiyor ilacı. Yani az biraz muhattabınız varsa, çırak - müşteri ilişkisine de dönebiliyor. Aylarca yığınla ilaç alıp müşterinin yüzünü görmediğimiz oluyordu, bunu da yapar inşallah migros eczanesi.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben basindan beri zenginim cok param var diye bir kelime ettim mi? sen tam tersi sen bir halt beceremiyorsun dedin, bende gel gor isimi dedim. Bu kadar parayla bozduysan kafayi git sabancinin evine falan bagir banane kardesim senden. Benim savundugum sey butun dunyada olan olay bir tek burada yok. Niye savunmuyorsun peki ozel hastaneleri hepsini kapatsinlar demiyorsun? doktorlar sahibi degil o hastanelerin. isine gelmiyor muhtemelen anan baban dayin birsey eczaci gec yani.

Baggio said:
matama said:

Peki abicim, bi beşlik at be abi, açız biz. Kroluk saçmaya gerek yok ortalığa, efendi gibi konuşmayacaksan uğraşmayayım bari cahil cühelayla.

OLDU O ZAMAN HERYER GOMÜNİST gibi saçma bir argüman ürettin attın ortaya, ama senin savunduğun şey de KAPİTAL RULZ'un ötesi değil. Zenginden önce insan olmak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Hizmet derken herhalde 24 saat açık eczane bulunma olayları, sonuçta işin ucunda sağlık var, insan hali belli olmuyor. O zaman hastanelere açılır eczaneler vs. Güleryüzlülük kısmını bilemeyeceğim, ama nişantaşı'ndaki gibi eczanelerde ilaçtan çok güneş gözlüğü, vücut bakım kremi,hede hödö ise onun zinciri kurulsun, sadece belli bir kesime hitap eder zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

e iyide insanlar bu buyuk eczanelere, niye gidiyor? daha iyi hizmet aldiklari icin gitmiyor mu? e daha iyi hizmet insanlarin hakki degil mi? e bunun diger turlusu komunizm degil mi? e neyi savunuyoruz

Ardeth said:
matama said:
Neyse oturup kasmanin anlami yok. Herkes isine devam etsin ben eczacilar eczaneleri kapatsin demiyorum ki,

Ben sana söylüyorum bu direk küçük ya da ortaboylu eczanelerin kapanması olur. Şu durumda bile hastane karşısına açılan büyükçe eczaneler buna sebep oluyorken tekelleşmenin sonucunu düşünemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Tavrından belli oluyor kusura bakma, imzana bakiyeni yazman şart değil. Fazla para adamı bozuyor hakkaten demek ki.

Eczacı akrabam olsa yukarıdaki arkadaşlar gibi somut bilgiler verirdim zaten sana, yine işine geldiği gibi düşünmeye devam :p Sen "öyle olm, off böyle, hele ki şöyle sorma" diye atıp tuttukça ben de başka bir vatandaş gözüyle durumları yorumluyorum. Zorlarsan anlarsın zaten (diye umuyorum).

"Demek dayın eczacı, neden hastaneleri doktorlar açmıyor ehu" gibi sorulara (ki birini cevapladım, sonra ses çıkarmadın) sardığına göre başka tutunacak dalın kalmamış, bunu bilmek de güzel tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
iyide o zaman diger butun mesleklere haksizlik olmuyor mu? ne ozelligi var eczanelerin?

aquila said:
evet, sonuc, eczane tekeli okulunu okuyanlarin elinden ciksin parasi olan sirketlerin eline gecsin, yasasin serbest piyasa olsun.

Sağlık çünkü. Anlamıyor lan adam ehe :p
Sosyal ağlarda paylaş

daha iyi hizmet Karşındaki insanla olan diyaloğunda saklıdır.Parası olmayan birinin gelip ilacı alması gerektiğini anlayan eczacının insaniyetinde saklıdır.Bu ufak ve daha insancıl işyerlerini kapayalım koskocaman yerler açalım.İşte o zaman parası olmayan bir yoksulu kapıdan kovduklarında herşey çok güzel olcuak.
Herkese İyi geceler.
Sosyal ağlarda paylaş

hayır o bahsettiğim büyük eczaneler hastanenin iki adım dibinde olduğu için gidiyor insanlar, aynı şey küçük eczaneler için de geçerli ama zaten hastanenin dibindeki eczane küçük kalmaz. yoksa oldukça eminim bir insanın bu durumda bakacağı ilk şey en yakın eczanedir. büyük eczaneye gideyim diye 1km öteye gitmez çünkü ilacını alıp çıkacak adam, ilacın garantisi ya da parası gibi kıstaslar yok. son kullanma tarihi de üzerinde zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Eczacılık işine giren para babaları batar.

Çünkü eczacılıkta hizmet ve müşteri ile dialog çok önemli. Bir eczacı çocuğu olarak bunu diyorum ayrıca liberterim yani kapital sahiplerinden nefret ettiğim için bunu demiyorum, sadece gerçek bu. Eczacıyı maaşlı çalıştırırsan kar'ının en az %50'sini kaybedersin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...