matama Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 iyide tekelci olanlar eczaneciler Greeny said: +1 Diazepam Ayrıca, şöyle birşey var. Türk insanı genel olarak ilacını kendisi alıyor. Şöförünü vs sini göndermiyor ilaç almaya. O insanlar ilgi bekliyor ilaç alırken, aspirin alırken bile 6-7 defa tekrar tekrar aynı soruları soran insanlar gördüm. O insanın karşısına Migros mantığındaki paragöz bir işadamını koyarsan o müşteri gider bi daha da gelmez. Size gelmek zorunda da değil, milyon tane alternatifiniz var. Teoride olmayacak birşey zaten, etikliğindne hiç bahsetmiyorum. Böyle gereksiz bir olgu olarak kalır aklınızda ötesine gitmez "ne yazık ki". Yabancı sermayedarlardan öğrenildi sanırım bu, toplayalım toplaştıralım herşey bizim tekelimizde olsun olayı. Hoş değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 devlet 45 gunde sgk lilari oduyor sakir sakir. problem yesil karttaymis oda en fazla 120 gunde odeniyormus, sermayesi olan icin super is bu sekilde parani kesin alicagin baska hangi is var. aquila said: devlet sakir sakir odemiyo ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diazepam Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 İşte karın ağrısının ortaya çıktığı yer. Bana ne ilaçtan, hastadan, para kanazayım yeter. Eczane salt ticarethane değildir yukarda anlatmaya çalıştım tahmininizin ötesinde prosedürü var. Paranızı çatır çatır alamıyorsunuz. Problem o. Mesela muayene ücreti adı altında eczanelerce tahsil edilip devlete aktarılan paradan (veznedar gibiyiz) vergi ödediğimizi ve biryerimizi yırttığımız halde düzeltilmediğini bilmiyorsunuz. Ya aslında boşuna yazıyoruz. Olay mesajında gayet açık. Kendi işimi beceremedim, sizin iş daha ballı ben sizin işi yapayım belki orada başarılı olurum. Etiğini, hastasını yemişim mantığı. Maksat hastaya ilacın daha güzel düzenli ulaşması değil. Çok istiyorsan bu işi yapmayı kazan, oku elinden fakülteyi alan yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
feiticiera Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 matama said: devlet 45 gunde sgk lilari oduyor sakir sakir. problem yesil karttaymis oda en fazla 120 gunde odeniyormus, sermayesi olan icin super is bu sekilde parani kesin alicagin baska hangi is var. Babam ve annem eczacı.Yıllardır ayakta tutmaya çalışıyorlar eczaneyi.Tamamen gördüğümü söylüyorum sana.. 45 gün dediğin ödeme minimum 3 ay'da yapılıyor.Depo'dan aldığım ilacın vadesi ise 45 gün. Sonra noluyo biliyo musun? Banka kredileriyle ayakta tutmaya çalışıyosun işini devlet hiç bir ödeme yapmadığı için.Sonrasında ise öyle bir an geliyo ki iş çıkılmaz bir hal alıyor.Eğer kenarda köşede varsa sakladığınm birikimin ,tarlan,bağın bahçen.Satıp sıfırlıyorsun zararını.Sonra yine aynı senaryo baştan başlıyor. Senin gördüğün kadar basit ve tozpembe değil neyazıkki bu sektörde dönenler. Ben bir ezcazı çocuğuyum ve devletin kendine rant çıkarma stratejisi yüzünden okulumu yarım bırakmak,full time bir işe girmek zorunda kaldım. Keşke burda saçmalamadan biraz bilgi,gözlem sahibi olsan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Diazepam said: Ya aslında boşuna yazıyoruz. Olay mesajında gayet açık. Kendi işimi beceremedim, sizin iş daha ballı ben sizin işi yapayım belki orada başarılı olurum. Etiğini, hastasını yemişim mantığı. Topiğin açılış ve uzayış sebebinin güzel bir özeti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diazepam Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 matama said: devlet 45 gunde sgk lilari oduyor sakir sakir. problem yesil karttaymis oda en fazla 120 gunde odeniyormus, sermayesi olan icin super is bu sekilde parani kesin alicagin baska hangi is var. aquila said: devlet sakir sakir odemiyo ama. 31 Ekim 2008'de kestiğimiz SGK faturalarını dün aldık. 13 Ocak 2009. Sayın bakayım kaç 45 gün şakır şakır. Ayrıca tamamını alamadık yüzde 90'ını ödediler. Eczacılık resmi karının yüzde 20 olduğunu düşünürsen aldığımız paradan yüzde 10 kaldı onunla da masarfaları anca ödüyoruz şakır şakır. Mişlerle mışlarla olmuyor. Hatta istersen gel benim eczanede 1 ay çalış bak nasılmış işler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 tamam iste hepiniz agliyorsunuz, izin verilsin sermayeli gruplar girsin bu ise, siz gelin maasinizi alin. Bu kadar dertli bu kadar kotuyse neyi savunuyorsunuz. Eger kendinizi yeterli goruyorsaniz acarsiniz isletirsiniz isyerinizi. Nasil carrefour var diye OKKO kapanmiyorsa sizinde durumunuz ayni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Valla isyerlerime hepinizi beklerim, sonra buraya donup biz iki kafasi calismaz bir halt bilmeziz yazmayin. Ben eczane acmayida dusunmuyorum orada param olursa acarim diye ornegini farz i mahal veriyorum. Onun disinda etik hasta geyiginin ne alakasi oldugunuda anlatin bana, Size bir soru sordum dedimki o zaman niye ozel hastanelerin hepsinin sahibi doktorlar degil. Ozel hastanelerin etigi yok mu? Eczaneler super ozel hastaneler mi kotu sacma sapan karsi tarafi yermeye calisan yazi yazicaginiza adamcana sorulara cevap verin. Baggio said: Diazepam said: Ya aslında boşuna yazıyoruz. Olay mesajında gayet açık. Kendi işimi beceremedim, sizin iş daha ballı ben sizin işi yapayım belki orada başarılı olurum. Etiğini, hastasını yemişim mantığı. Topiğin açılış ve uzayış sebebinin güzel bir özeti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
feiticiera Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 O nasıl bir mantıktır ya? Sen devletin bunca kişiyi mağdur ettiğini(eczacı ve de maddi durumu yerinde olmayan hastalar) hiçe sayıp e beceremiyorsanız yapmayın mı diyorsun? Devletin ödemesini yapmaması bizim suçumuz mudur? Bunca yıldır kurulu olan işini bozmak o kadar kolay mıdır? Kaç yaşındasın ya sen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nuki Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 teyzem annem dedem hepsi eczacı ve bu yüzden bu konularda yeterince içli dışlı oldum eczacılıkta sırf ilaç vermek ve ilaç yapmak yokki. Gerektiğinde eczacıların acil müdale yapbilmesi gerekiyor, aşı yapabilmesi gerekiyor, ilaçların nasıl kullanılması gerektiğini biliyor. Bunların yanında eczanede kalfa çalıştırmakta öyle boş bir iş değil. O kalfalarda emin olun orda eczacı tarafından eğitilyor. huun said: reçeteli ilaçta ne var allasen, doktor yazıyor sen veriyorsun raftan. bir eczacının basit rahatsızlıklar dışında ilaç tavsiye etme yetkisi olmadığı gibi, doktorun yazdığı reçeteye itiraz etme yetkisi de yok. görmedim ben yani, "bu ilaç olmaz, doktor yanlış biliyor bunu kullan" diyen eczacı. İlaçlara mualefet yapan ecazacıda gördüm ve hakta verdim çünkü doktorlarda insan ve her durumu kontrol edemiyorlar. Bazen gerekli gereksiz yada birbiryle çakışan ilaçlar verebiliyorlar. Ecazacı bir insana neyin gerekli neyin gereksiz olduğunu emin olun doktor kadar algılayabilyorlar. Ecazacılığı bir sektöre donüştüğünü dönüşebileceğini düşünmek bence insan sağlılığnı maddiyat olarak görmekten başka birşey değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 10 yasindayim ben. Beni aldiginiz verdiginiz paralar ilgilendirmiyor, yarin bir gun bu ise girersem o zaman pesinde kosarim, ama uzaktan bakildiginda 90 gun gibi sureler uzun degil, piyasa bundan cok aha uzun surelerle donuyor. Yukaridaki %20 demis gayet guzel kar parani almanda kesin dedim. Benim bu forumu acmam eczacilarin derdi degil, eczane tekelinin kirilmasi. Sartlar dogru yada yanlis olabilir eger eczacilik bu kadar kotu bir isse zaten hic ozel tessebbus bu ise girmez bu kadar basit. Benim dedigim basit, gidip migros gibi eczane acabilmeyide istiyorum. Eger sattigim ilaclar illede eczaci kontrolu gerektiriyorsa eczacida ise almak istiyorum. Tipki hastane acip icine doktor alabilip calistirabildiginiz gibi. Bu kadar basit. Verdiginiz cevaplar icinde bunu niye yapamadigima bir tane cevap yok. Cunku basit bir sekilde sizde farkindasinizki yaptiginiz isi sizden cok daha iyi yapabilecek buyuk gruplar var bu ulkede. Ve biliyorsunuzki onlarin hizmetiyle basa cikamayacaksiniz cunku kalitesizlik nasil olsa bana mahkumculuk yillardir kazanmanizdaki en buyuk neden. Bu kadar basit. feiticiera said: O nasıl bir mantıktır ya? Sen devletin bunca kişiyi mağdur ettiğini(eczacı ve de maddi durumu yerinde olmayan hastalar) hiçe sayıp e beceremiyorsanız yapmayın mı diyorsun? Devletin ödemesini yapmaması bizim suçumuz mudur? Bunca yıldır kurulu olan işini bozmak o kadar kolay mıdır? Kaç yaşındasın ya sen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Abi özel hastane olayı nedir? Devlet hastaneleri yetersiz, kalitesiz böylece özeller açıldı. Açıkçası durumum özel hastaneye yetecek kadar iyi olsa, devlet hastanesinin kapısından geçmem (Allah kimseyi hasta etmesin tabi). Eczanelerde durum farklı, eczane ihtiyacı yok. Hatta geyik bir örnek vereyim, hastane yok, okul yok derler. Eczane yok demezler. Çünkü çok çok fazla eczane var. İhtiyaçtan fazlası var. Ha ayrıca matama, sana kim devletin eczaneye ödemesi 60 gün sürüyor bilgisini verdiyse, yanlış vermiş. Öyle birşey yok, biz SSK ya çok çok sonra geçmiştik mesela ödemeler 4-5 ay sürdüğü için (min). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Eczacılık hakkında bilgisi olanlar zincir eczaneye karşı, bilgisi olmayıp uzaktan bakanlar ise zincir eczane hoş olabilir diyor. Gördüğüm kadarıyla durum bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 @nuki eczacilarin doktorun verdigi ilaca muhalefet olmasi, hatta degistirmesinin suc oldugunuda biliyorsun degil mi? Kanuna gore doktor disinda kimse ilac yazamaz. Onun disinda eczacilarin ilk yardim yeri gibi calisma haklarida yoktur bununda farkindayiz degil mi? kanunsuzcana yapilan birseyle bir meslegi savunmanin anlami yok. Kaldiki ben eczanelerden eczacilar atilsinda demiyorum, mantigim basit bende eczane acabileyim eczaci calistirabileyim diyorun, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 matama said: Cunku basit bir sekilde sizde farkindasinizki yaptiginiz isi sizden cok daha iyi yapabilecek buyuk gruplar var bu ulkede. Ve biliyorsunuzki onlarin hizmetiyle basa cikamayacaksiniz cunku kalitesizlik nasil olsa bana mahkumculuk yillardir kazanmanizdaki en buyuk neden. Bu kadar basit. I lol'ed. Eczacılığın iyisi kötüsü derken? Demin raftan ilaç alıp vermekti, şimdi kaliteye mi döndü olay? Eczacılığın iyisi kötüsü olmaz, merdiven altı olaylar hariç ki onlar yasal olarak sağlık sektörü olmadığı için konu dışı. Eczacılıkta başarılı olmanın tek sırrı vardır o da MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ. Şimdi düşün, çok basit yani roket mekaniği değil sonuçta. 2 tane eczacı var, teki senin dediğin işadamının altında çalışan kişi, teki de tüm giderlerini, gelirlerini, çalışanların maaşını, dükkanın kirasını düşünen eczacı. Hangisi müşteri ile en iyi ilişkileri kurmaya çalışır? Sen de cevabı biliyorsun ben de, bu yüzden bu olayda mahkumculuk yok, kalite yok. Çok basit yani. Ayrıca mahkumculuk nedir abi, demin de dedim. Alternatifi ÇOK ÇOK fazla olan bir sektör kimse kimseye mahkum değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Sorularına ve yanlış bildiğin şeylere cevap verilmiş zaten, her cevaba başka birşeyler üretip sunuyorsun, "çok zenginim paramla döverim" krosu gibisin valla tam :p İki tane temel fark var benim görebildiğim; 1- Para. Eczanelerin önceliği hizmettir, hastadır. Bahsettiğin grupların işin içine girmesi önceliği kar haline getirir. Güç ve sermaye ile birlikte rüşvetler de gelir, en azından kendi yağında kavrulmaya çalışan (yeri aşırı iyi değilse tabi) eczacılar birden asgari ücrete falan düşen bir hale gelirler. Abuk subuk yerlere eczane açabilmek için ayrı rüşvetler/ricalar havada uçar, diplomasız adam çalıştırmak için daha başkaları. Eczacılık bu değil. 2- Hastanede bin kişi çalışıyor, başında başhekim var zaten, hastane açmak da doktorların canı çekince banka kredisiyle olacak alelade bir yatırım değil. Hastane açmak doktorlara sınırlansa 3-5 tane estetik hastanesinden başka birşey açılmaz heralde. Eczacılık böyle değil ama. Komünizmle de alakası yok bunun, ne kadar seviyoruz abartmayı milletçe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Eczane ihtiyaci yok demissin, insallah allah seni gece gece nobetci eczane aratmaz. Yada kohne eskimis bir eczaneye gidipte ben napiyorum burada demessin. Yapmayin beyler bu sekilde bir meslek mi var baska? Greeny said: Abi özel hastane olayı nedir? Devlet hastaneleri yetersiz, kalitesiz böylece özeller açıldı. Açıkçası durumum özel hastaneye yetecek kadar iyi olsa, devlet hastanesinin kapısından geçmem (Allah kimseyi hasta etmesin tabi). Eczanelerde durum farklı, eczane ihtiyacı yok. Hatta geyik bir örnek vereyim, hastane yok, okul yok derler. Eczane yok demezler. Çünkü çok çok fazla eczane var. İhtiyaçtan fazlası var. Ha ayrıca matama, sana kim devletin eczaneye ödemesi 60 gün sürüyor bilgisini verdiyse, yanlış vermiş. Öyle birşey yok, biz SSK ya çok çok sonra geçmiştik mesela ödemeler 4-5 ay sürdüğü için (min). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 doktordan aldigin receteyi verirsin eczaciya alirsin ilacini bunun hizmeti kalitesimi olur 4.sinif lumpen kandiran politikaci agzi ile "himzet cok onemli!!!" diye sacmalamiyalim belediye isletmiyorsun hastanin agzina ilacini kasiklami vericen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 matama said: eczacilarin doktorun verdigi ilaca muhalefet olmasi, hatta degistirmesinin suc oldugunuda biliyorsun degil mi? Kanuna gore doktor disinda kimse ilac yazamaz. Onun disinda eczacilarin ilk yardim yeri gibi calisma haklarida yoktur bununda farkindayiz degil mi? kanunsuzcana yapilan birseyle bir meslegi savunmanin anlami yok. Kaldiki ben eczanelerden eczacilar atilsinda demiyorum, mantigim basit bende eczane acabileyim eczaci calistirabileyim diyorun, I lol'ed again. Eczacılar doktorun verdiği ilaca muhalefet olur çok da güzel olur, iyi ki de oluyorlar. Baban nerede doktor ? Özel, devlet? Okmeydanı SSK' nın doktorları şöyle bir hastaya bakıp muayene etmeden bile ilaç yazabiliyorlar. O yazılan ilaç nedir, neye yarar hastaya da açıklanmıyor. Hasta da gelip eczacıya soruyor. İşte bu durumda farmakoloji bilgisi gerekiyor. Doktorun dötünü kaldırıp yapmadığı, o esnada sırada milyon tane yeşil kartlı insanın verdiği stresle bir an önce 125. hastasını eczacıya yönlendirdiği kişi eczacıyla başbaşa kalıyor. Ayrıca sana kim dediyse gene yanlış bilgi vermiş, eczacı ilaç YAZAMAZ. Yazsaydı zaten ben şuan über zengin olmuştum, ne sağlık ocağı kalırdı, ne hastane herkese ilacını ben yazardım gönderirdim çok basit. İlk yardım konusu, inşaatta çalışan birisi elini testereyle kesmiş, durum acil, yakında eczane yok, öğlen arası sağlık ocağı kapalı. Evet öğle arası yapıyorlar sağlık ocakları, kolun kopsa kapıda bekleyeceksin. Napacaksın peki matama, bu adam hastaneye gidene kadar yolda kan mı kaybetsin, yoksa sen arabandan çıkardığın ilk yardım çantasıyla müdahele mi ediceksin. Ya da en mantıklı çözüm o sokakta bulunan 1092301239 tane eczaneye gidip, konu ile ilgili eğitim almış kişiye mi başvurursun? Cevabı gene hem sen, hem de ben biliyoruz. Burda kanunsuz birşey yok, adamdan pansuman yaptın diye para da istemez eczacı. Bantın parasını alır, gazlı bezin parasını alır doktora gönderir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Matama ya cidden merak ediyorum o kadar sene üniversitede okuyup mesleklerini yapmaya çalışan insanları işadamlarının "köle" gibi çalıştırmasına göz yumabilecek misin? Yapabilir misin hakkaten bunu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 sana tavsiyem bundan sonra sadece mahalle bakkalindan alisveris yapman ne gidiyorsun carrefourlara. Ole adam akilli bir fiyat farkida yok. Ne diye teknosalara gidip alisveris yapiyorsun ne farki var mahalledenki bilgisayarcidan, hatta mahallendeki dahada ucuzdur. Viktor said: doktordan aldigin receteyi verirsin eczaciya alirsin ilacini bunun hizmeti kalitesimi olur 4.sinif lumpen kandiran politikaci agzi ile "himzet cok onemli!!!" diye sacmalamiyalim belediye isletmiyorsun hastanin agzina ilacini kasiklami vericen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 şimdi bu tarz eczane açmanın bazı sorunları var. sen parayı bastırıp gidip hastanenin karşısında 5 katlı eczane açtın mı köşeyi dönersin ve diğer tüm eczaneler zamanla kapatmak zorunda kalır kendini. fakat nöbetçi eczane denen birşey var ki bu tamamen eczanelerin isteğine bağlıdır isteyen nöbetçi eczane listesine girmez. e nöbetçi eczanelik sırasında yapılan satış gerçekten az olduğu için (aslında ya çok muhtaç olanlar yapar ya da insanlar gönüllü hizmet gibi yapar demek daha doğru heh) 5 katlı para basan eczane nöbetçi listesine girmek istemez. öte yandan yakın çevresindeki eczanelerin kapanmasına sebep olduğu için o civarlarda nöbetçi eczane bulmak zorlaşır. ve gerçekten bu tarz haksız bir eczane tekeli çok kısa sürede başka eczanelerin kapanmasına sebep olur. özel sektörü zaten sevmiyorum, eczaneler de hizmet açısından gayet güzel işliyor kapitalleşme dertleri olmamasına rağmen. dolayısıyla hizmette sorun olmadığı sürece liberalliğe gerek yok, dolayısıyla hizmetin iyi olduğu sektörlerden para seviciler uzak dursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 sen ne okuyorsun? hangi meslekte var boyle birsey ben sadece kendimin patronu olurum olayi? nileppezdel said: Matama ya cidden merak ediyorum o kadar sene üniversitede okuyup mesleklerini yapmaya çalışan insanları işadamlarının "köle" gibi çalıştırmasına göz yumabilecek misin? Yapabilir misin hakkaten bunu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 matama said: Eczane ihtiyaci yok demissin, insallah allah seni gece gece nobetci eczane aratmaz. Yada kohne eskimis bir eczaneye gidipte ben napiyorum burada demessin. Yapmayin beyler bu sekilde bir meslek mi var baska? Gece eczane nöbetleri, eczacıya bağlı değil ne yazıkki. Bu konuyu, ileride migros tarzı eczane eğer açabilirsen gene onay için gideceğin Eczacılar Odasına soracaksın eczaneye değil. 1 semtte sınırlı sayıda aynı gece nöbet yetkisi veriliyor eczanelere. O eczacıların suçu değil, eczacıalr odasının suçu. Kağıthane - Çeliktepe - Seyrantepe - Gültepe - Sanayi Mah (İstanbulu bilmiyorsan eğer buralar çok çok büyük yerleşim yerleridir). Sadece 4 tane eczane açık oluyor nöbet için. Ben normal mesai saatinden bahsettim, nöbet konusundan herkes şikayetçi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2009 istanbul adina net derimki elinde olsa her eczane gecede calismak ister, gece bir nobetci eczaneye ugrayinda gorun kapidaki kuyrugu. @greeny sen bu isi migros gibi yerlere verdiginde eczacilar odasi izin vermiyecek calismani ? serbest piyasa kurallari uygulandiginda yiyorsa vermesin. yapmayin beyler yarattiginiz loca o kadar sacmaliyorki artik kendiniz bile yonetemiyorsunuz demektir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar