Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Okullarda Filistin'e Saygı Duruşu

sg-1

Öne çıkan mesajlar

bunu söylediğimiz zaman liberal oluyoruz.

1000 sene önce de biz geldik adamları topraklarından ettik, şimdi onları terör örgütleri bizden birini öldürünce ayağa kalkıyoruz ama hamasın saldırılarında ölen israilliler için bişey diyen yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:
Savaş alanına girmesin çocuklar ne yapalım demişler de (lol çocuklarımızı dans pistinden alalım, lütfen?) okulları, hastaneleri, ibadethaneleri vurmanın adı savaşa girmiyor.

İbadethaneyi cephanelik, hastaneyi mühimmat deposu, okulları militan yetiştirme yurdu yapan kim? Tek bir şey denebilir bu durumda, Hamas'ı Arafat ve El Fetih'e karşı kuran İsrail bu saldırılarına bir kılıf buldu, yardırıyor sürekli. O zaman da Hamas'ı Filistin kendi içinden temizleyecek.

Masquerade said:

hoş.. Konyada Kuran kursunun çökmesi sonucu ölen Türk kızlarına bile sevinen tiplerin olduğu bir yerde savaş adı altında katledilen başka bir topluma saygı göstermesi beklenemezdi zaten.

/quit

Luinir'cim, Konya'da ölen çocukların aileleri, en azından bale kursunda ölmedi kızlarımız, şehit oldular dedi. Bir de bu açıdan bakınca neler söylersin bize :D?
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:
yap sen sarkazmını gene segebir. biri 1000 biri 50 diye çıkıyo sorun di mi zaten

1000 yıl bir milletin bir toprağa vatan demesi için yeterlidir. Yani "biz geldik kovduk" demek için biraz geç kaldın. Türkler gelmeden önce kim yaşamışsa yaşamış, banane. Ne yani, dönüp arkamızı orta asyaya mı dönelim?

İsrail meselesi de yıl meselesi değildir,
kaldı ki yıl meselesi olsa bile museviler zaten kendilerine binlerce yıl önce vaadedilen topraklarda yaşamaktadırlar, kalanını da geri istemektedirler.
Sosyal ağlarda paylaş

vaadedilmiş vaadedilmemiş, farkeder mi?

bide eet yıl meselesi, 1000 yıl sonra hala filistin "burası bizim çıkın gidin la" derse garip olur : )

adamlar hileyle bile olsa gelmişler yerleşmişler 60 sene önce. 60 sene önce atmaya çalışsalarmış. şimdi biraz geç, orda yaşayıp büyüyen insanlar var, ilk gelenlerin bissürüsü öldü, ölmeyenlerin de bissürüsü çocukken bebekken gelmiş zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

burtonesk said:
siviller yaklaşmasınlar savaş bölgesine o zaman ne diyeyim. henüz öldürülmemiş derken sonuçta o civarda takılıyorsa muhtemelen o da öldürülür demek istedim. ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler kıvamına getireceğim biraz daha yazarsam. gerçi geldi bile dfg.

valla sivillerin derdine savas bolgesine yaklasıyolar.

bide utanmadan savas bolgesine yıllar onceden gelip kurulmuslar vay edepsizler arsızlar.

zaten o japonlar atom bombasını altına 2000 sene onceden gelip kurulmasa olmazlerdiki.
Filistinliler 100yıllardır orada yasıyolar, hissedememişlermi ilerde oraya israilin bomba atıcagını.

nası sığü nası kafasız bir mantık kurmacadır bu ya.

cocungun elinde taş varmış, onun terorist olucagı belli zaten belli oldurulmesinde sorun yok.
mesela bizim 20 yas ustu butun erkeklerimizde tufek kullanmayı ogrenıyor, ilerde bizide işgal etseler hepsinin terorrist olmaya meyili var, şimdiden oldurelim kendimizi ilerde terorrist falan olmıyalım mazalah aman aman.

Kendinize gelin ey kalpsizler.
Sosyal ağlarda paylaş

Saygı duruşu bence anlamlı. Birçok olay sayılmış bunlarda niye yapılmadı diye , öncellikle yıllardan beri filişstin ile çok yakın bir ilişkimiz var. Kardeş gözüyle bakılma olayı var.

Saygı duruşu yapılması gereken diğer bazı olaylarda yapılmadı diye hiçbirinde de yapmayalım gibi bir mantık olamaz. Yapılan şeyin alt sebebi varmıdır bilemem ama insanlık açısından bence doğru. Olayın bilincinde olan birçok öğrencinin de niye biz saygı duruşunda bulunuyoruz yavv.. şeklinde tepki verdiğini sanmıyorum.

Ben kendim ilkokula giderken 32. günde israil askerlerinin bir filistinlinin kollarını taşla dövdüğünü görmüşümdür ( çok yaygın bir video ). O yaşta bile bunun bilincinde olabilir yani çocuklar.

-------------------

Bir de ek olarak birşeyi düşünüyorum belki aranızda bunu düşünen olmuştur. Oradaki örgütlerin israilli sivillere saldırması ile ilgili. Söyleyeceğim şey meşru olabilir olmayabilir değil , sadece insan olarak ne hissedeceğimiz ile alakalı.

Sonuçta bu devlet işgal üzerine kuruldu. Filistin tam tersine hala tam olarak bir devlet olabilmiş değil kendi toprakları olmasına rağmen. Yıllardırda hala zulüm görüyorlar , işgal altına alınıyorlar , amborgalar konuyor , kısacası insanı bırakın hayvan gibi bile yaşayamıyorlar aslında.

Peki bizim ülkemizi bu şekilde birileri işgal etse , ve işgal ettikleri topraklar üzerine apartmanlar binalar dikip yerleşseler. Kendi toprakları gibi yaşamaya başlasalar. Sivil veya asker bu insanlar işgalcimi değil mi ? Bu tarz bir durumda kendimi koyduğumda bana göre benim toprağımda bile bile oturan bir işgalcidir o sivil. Ki birde üzerine o insanın vergileri ile veya parası ile işgalci devleti hala benim kafama bomba yağdırıyorsa aynı zamanda destekçisidir. Son zamanlardaki haberlerde piknik yapar gibi bombaları nasıl film gibi seyrettiklerini de gördük. İçlerinde tabiki buna karşı olan birçok insan vardır ama bir de diğer taraf açısından bakmak lazım. İkilemli bir durum.
Sosyal ağlarda paylaş

|Joker| said:
Sayenizde "Kürdistan"ı kurmaya çalışıyolar ya güzel kardeşim, işin "ya şöle olsa ya böle olsa" kısmını geçtik çoktan.

Trollemek dışında yaptığın bir iş var mı ?
Geçmişte sana birşeymi yaptım tanıyormuyum seni nedir bu garez , sataşma , laf atma çaban ?
Sayenizde derken onlar kim , ben kimim ?
Saçmalamadan iki dakka durup mesaj atarsan hoş olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Su filistin ve arabistandakileri de müslüman yapdilar ya, güya müslüman ülke, bir de üstüne saygi durusu :D Iran olsun, arabistan veya filistin vs müslümanlikla uzakdan yakindan alakasi olmayan ülkeler.
Bir yahudi veya hiristiyan saldirinca dini alet edip yardim isterler, ama kendi iclerinde dinin gerektirdigi hic bir seyi uygulamazlar. Dünyada binlerce insan ölürken saygi durusu söz konusu olmaz, kendi askerin irakta ölürken normal hayata devam edebiliyorsun ama dallama filistinde insan ölünce saygi durusu.
Masum insanlarin ölmesine üzülürüm ama, bu yapilan kücük gözüken ama dolayli yoldan ülkeyi belli seylere yavas yavas alistirmaya calisan insan müsvettelerine de karsiyim.
Sosyal ağlarda paylaş

@cüce: kalpsizlik değil gayet. asıl anlatmak istediğimi tam anlatamadım. sonuçta herkesin bildiği normal sivil çocuktan elbette bahsetmiyorum. içinde sivillerin barındığı bombalanan okullardan da bahsetmiyorum ben. o eli tüfekli savaşçı görünümlü minicik çocuklar kendi istekleriyle ortalıkta bulunmuyorlar, zaten taş çatlasa en fazla 10 yaşında gözüküyorlar. bunu anlamanızı beklerdim. onları ortalığa saçan, savaşın ortasına götüren, ileri süren anneleri babaları, onlara bakan birileri var. ayrıca eğitilmedikleri, bilinçlendirilmedikleri takdirde ileride onlar da intihar bombacısı olma ihtimali içerisindeler. akıl var mantık var.
Sosyal ağlarda paylaş

AKINCILAR said:
Su filistin ve arabistandakileri de müslüman yapdilar ya, güya müslüman ülke, bir de üstüne saygi durusu :D Iran olsun, arabistan veya filistin vs müslümanlikla uzakdan yakindan alakasi olmayan ülkeler.
Bir yahudi veya hiristiyan saldirinca dini alet edip yardim isterler, ama kendi iclerinde dinin gerektirdigi hic bir seyi uygulamazlar. Dünyada binlerce insan ölürken saygi durusu söz konusu olmaz, kendi askerin irakta ölürken normal hayata devam edebiliyorsun ama dallama filistinde insan ölünce saygi durusu.
Masum insanlarin ölmesine üzülürüm ama, bu yapilan kücük gözüken ama dolayli yoldan ülkeyi belli seylere yavas yavas alistirmaya calisan insan müsvettelerine de karsiyim.

Kesinlikle haklısın.Ülkede darbe ortamı hazırlamak için kendilerine yetki verildiğinde hiçbirşeyin farkında olmadan padişah sandı kendilerini bu şebekler.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
|Joker| said:
Sayenizde "Kürdistan"ı kurmaya çalışıyolar ya güzel kardeşim, işin "ya şöle olsa ya böle olsa" kısmını geçtik çoktan.

Trollemek dışında yaptığın bir iş var mı ?
Geçmişte sana birşeymi yaptım tanıyormuyum seni nedir bu garez , sataşma , laf atma çaban ?
Sayenizde derken onlar kim , ben kimim ?
Saçmalamadan iki dakka durup mesaj atarsan hoş olur.

Trollemiyorum, senin empati kurmamızı istediğin şeyi zaten şu an yapmaya çalıştıklarını sölüyorum ki Snefru açıklamış zaten olayı. Yine lafın ortasından yine anlamsız bir mesajla konuya girdin, 8 sayfa sonunda hoşgeldin konunun ortasına.
Sosyal ağlarda paylaş

burtonesk said:
@cüce: kalpsizlik değil gayet. asıl anlatmak istediğimi tam anlatamadım. sonuçta herkesin bildiği normal sivil çocuktan elbette bahsetmiyorum. içinde sivillerin barındığı bombalanan okullardan da bahsetmiyorum ben. o eli tüfekli savaşçı görünümlü minicik çocuklar kendi istekleriyle ortalıkta bulunmuyorlar, zaten taş çatlasa en fazla 10 yaşında gözüküyorlar. bunu anlamanızı beklerdim. onları ortalığa saçan, savaşın ortasına götüren, ileri süren anneleri babaları, onlara bakan birileri var. ayrıca eğitilmedikleri, bilinçlendirilmedikleri takdirde ileride onlar da intihar bombacısı olma ihtimali içerisindeler. akıl var mantık var.

o zaman once o cocuklara ceza verıcegına annelerıne babalarına verıcegıne ıcınde bulundukları savas oramını yaratan ısgalcılere ceza ver
Sosyal ağlarda paylaş

Snefru said:
Siz dediği altyapısı olmayıp büyük şehire okumaya giden ve feto tayfası tarafından kafalanan onun rayına girdikten sonra onun için çalışmaya başlayacak olan zavallı kurbanlar topluluğundan bahsediyor.

Hayırdır direk adamı yargılayıp özgeçmişini çıkardın bir mesajıyla, süper gücün falan mı var yoksa kötü bir çocukluk mu geçirdin?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...