Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Makelast scripti (Nbl'nın kullandığından)?

DraculaVigorous

Öne çıkan mesajlar

Nebulada .makelast yazdıldığında son yaptığınız item direk yapılıyormuş menüsüz felan.
İşin inlginci ne yaptıysanız yapın.Yani pickaxe olsun,dagger olsun,hede olsun hödö olsun...

Böyle bir script yazıp hem buraya hem siteye koyacak bir arkadaşımız var mı.
Ben sistemini anlamadığım için yazamadım.[signature][hline]Dracula Mager[Humanity]
Cesur Yurek = Ulrich Honorsword,WhiteOne [Army of Freedom]

Herşey Moonglow içindi...
Nasıl imza seviyoruz?-Paticik
Sosyal ağlarda paylaş

[olayi gormeden aslinda bir$ey diyemem, ama sizin anlattiginiza gore yardim etmeye cali$acagim]

$imdi, eger olay anlattiginiz gibi ise cok basit. nasil diceksiniz, gump'larda hani ornek olarak reg var mi, scroll var mi kontrol ediyoruz degil mi? sonra src.makeitem i_xxxxx $eklinde item yapiyoruz, genelde tekrar yap olaylarini tag ile yaparlar tag.xxxxx i_xxxxx gibi. ve o sirada item adini tag olarak verdigimiz icin, onu ki$inin hafizasinda tutar, ve src.makeitem yaptiginizda olayi yaparsiniz. yani yapmaniz gereken, genelleme olarak tag.inscription vs. $eklinde gordugunuz tekrar yaplar icin tagleri tag.xxxxx $eklinde kafaniza gore degi$tirmeniz.[signature][hline]- never too old to learn!
Quaxis | Dmx
Sosyal ağlarda paylaş

taz, son kullanilan skill'e ne gerek var, dedigim gibi butun menulerde 1 tane tag verirsin, olur biter, ha $unu unutmamak gerekir, dialoglari falan function ile aciorsaniz, her dialog acili$inda tag'i 0'larsiniz tag.makelast. eger tag yoksa, sysmessage verir, son yaptiginiz e$ya bilinmiyor $eklinde.[signature][hline]- never too old to learn!
Quaxis | Dmx
Sosyal ağlarda paylaş

aslında oldukça bast son yaptığı hödöyü kişiye hede olarak eklersin . sonra .makelast yazdınmı script hedeyi check eder hededen bir tane hödö yapar . işte hepsi bu . hede yoksa daha önce bir hödö yapmamışssınız diyede mesaj atarsın olur biter[signature][hline]Lütfen Yerler Çöp Atmayın!
İmza:Kat Temizlikçisi
è lo zgrw che è il padrone dei mages(In Italiano)
[Bu imza zgrw tarafından 14 January 2003 02:17 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj zgrw tarafından 18 February 2004 21:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
zgrw, 18 February 2004 21:32 tarihinde demiş ki:
aslında oldukça bast son yaptığı hödöyü kişiye hede olarak eklersin . sonra .makelast yazdınmı script hedeyi check eder hededen bir tane hödö yapar . işte hepsi bu . hede yoksa daha önce bir hödö yapmamışssınız diyede mesaj atarsın olur biter

hededen hödö çıktı hedö kaldı hödöyü hedettirdin mi hedehödö hödör. hede hödödö hedö höde hedeledin mi tamamdır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dmx, 18 February 2004 21:15 tarihinde demiş ki:
ha $u var, eger ki$i item'i yaptiktan sonra, meditation yapti diyelim, yada bir buyu atti. action, skill_magery yada skill_meditation olmaz mI? e bole olunca nasIl kontrol edecek, 1 onceki action'u kontrol et diye bi$i yok ki.

adam ins kasarken arada medit yaparsa baska bi error mesajı verirsin ya. adam 2 gün önce yaptıgı scrollu tekrar yapmak için tıklayıversin dialogdan..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
TaZmAnYaK, 18 February 2004 22:30 tarihinde demiş ki:
hededen hödö çıktı hedö kaldı hödöyü hedettirdin mi hedehödö hödör. hede hödödö hedö höde hedeledin mi tamamdır.
ahaha biras cins yazmışım ama böle olması lazım :D[signature][hline]Lütfen Yerler Çöp Atmayın!
İmza:Kat Temizlikçisi
è lo zgrw che è il padrone dei mages(In Italiano)
[Bu imza zgrw tarafından 14 January 2003 02:17 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj zgrw tarafından 18 February 2004 22:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
said:
TheCoder, 18 Şubat 2004 22:09 tarihinde demiş ki:
çok basit bir işlem işe şunu yapabilirsiniz
tüm makelast ları tek tagda alırsınız

tag.makelast i_katana atıyorum

sonra bi de function

[function makelast]
if >
makeitem
else
src.sysmessage Bu itemi yapacak malzemeniz yada yeteneginiz yok
endif

bitti gitti :)

iyi güzel de her skill menusundeki makelast tagi farklı. böle yapabilmen icin once dialogları düzeltmen lazım. actual find & replace öneririm.[signature][hline]raz0r, 05 Mayıs 2004 20:19 tarihinde demiş ki:
seni ömer abime tokatlattırırım!
Sosyal ağlarda paylaş

Herkese teşekkür ediyorum.
Ben de foruma cevap gelene kadar kurcalayıp,saksıyı çalıştırıp,bulduydum :P

Bi de şunu söylüyeyim.
Ez macros kullanın her item make'in altına yazdırmak için
çok kolay oluyo öneririm.

Tekrar teşekkürler.
Ben bitirirsem tamamını koyarım buraya ve siteye...[signature][hline]Dracula Mager[Humanity]
Cesur Yurek = Ulrich Honorsword,WhiteOne [Army of Freedom]

Herşey Moonglow içindi...
Nasıl imza seviyoruz?-Paticik
Sosyal ağlarda paylaş

her skill menusunun makelast tagini ayni yaparsan inscription menüsünde make lasta basan balta filan yapmaya baslar (scribe/blacksmith hehe) sacma sapan olur yani..

fazladan bi tag daha atamak en güzeli.

özelligi kullanan craft basina ortalama 10-20 byte daha artar chars dosyanizin boyutu bu kadar..[signature][hline]guess you don't like my shit, eh? sue me.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...