Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uluslararası Antiemperyalist Gençlik Forumu/ Beyrut 2009

Çokakýllýadam

Öne çıkan mesajlar

Lexius said:
görende bilim adamı sancak töbe yarabbi. insanlar tepkilerini ortaya koymadığı sürece ne bilim olur ne sanat chaotic.. sanat zaten duyguyu dışa yansıtmaktır. bilim ise düşünceyi kurallara vurmaktır diye düşünebilirsin. uluslar arası olacak bişeyde kimse kimsenin sesini duymayacak diyosan git hakkaten biraz genel kültür arttır. sora tartışmaya girmeye çalış. biz olipsi zengin edelim boşver.. gene de sesimiz çıkıyo mu ona bakalım.

yav kardeşim tepkini koy ortaya zaten bende koyma demiyorum. ama tepkinizi meydanlara toplaşıp toplaşıp bağırarak ortaya koymanız ve sonra bunun işe yaramasını beklemeniz çok komik geliyor bana.

KAAATİL İSRAİL FİLİSTİNDEN DEEEFOL

israilde peki tamam abi afedersin diyip gidicekmi nedir yani.

bilim düşünceyi kurallara vurmaktır diye bir tanım yapıyorsan genel kültüre benim kadar seninde ihtiyacın var sevgili kardeşim. herneyse demek istediğimi anlatamıyorum ona yanıyorum. hoş anlatsamda haklı olduğumu anlasanızda değişmiyor hiçbirşey ama..
Sosyal ağlarda paylaş

kusura bakma adamım bi fizikçi olarak söylüyorum bunları.. afedersin az çok bilim adamı sayılırım.. düşünmeden iş yapınca senin gibi oluyoruz kusura bakma. ben seni anlıyorum.. yıllar sonra çıktığın banliyöden halka sesleniyosun saygılar.
başka sorum yok hakim bey.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
chaotic, herkes tıpla bilimle ilgilense ne fransız devrimi olurdu, ne komünist manifesto yazılırdı, ne insan hakları bildirgesi imzalanırdı =) bazılarımız da bununla uğraşmalıyız yani.

rönesans olmasaydı reform olmazdı. pektabi insanlar siyasetle ilgilenmeli.

ama ben inşaat mühendisiyim ve biz mühendislikte belirli oranlar ve katsayılar kullanıyoruz. benim düşüncem ülkemiz siyasetle ilgilenmesi gereken oranın çok çok üzerinde ilgileniyor ve çok fuzuli bir şekilde yapıyor bunu. platonun devletinden başlamıyor okumaya gidip orhan pamukoğlundan başlıyor v.s.

ama belirtmek istediğim temel sorun şu meetingler yapıyorsunuz sonra fransız devrimi diyorsunuz ulen biri sosyal patlama öbürü basın açıklaması yani ne alakası var.. biri öbürünü doğuracak diyorsunuz ama çok yanlış bir örnekleme bu.
Sosyal ağlarda paylaş

herkes bilim adamı olsa politikacılar bu ülkeyi soyup soğana çevirirdi (kendimden faz alarak söyledim, ama çok tepkisel bilim adamları da var haklarını yememek lazım). sanatçılar genel de pasif tepkiler veriyor.

ama aktif tepkiler nasıl verilmeli bilmiyorum çünkü şuan en iyi bilinen yöntem olan kargaşa ve düzensizlik çıkarma aktif tepkisini desteklemiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Peki chaotic bu durumda senin yaptigin sey bizi daha kaotik bir ortama sokuyor..

Sen diyorsunki : Sizin yaptiginizi cok sacma buluyorum ama benim bir baska onerim yok sadece sizinkini sacma buluyorum..

Bireysel tepkilerin tarihin akisini degistirdigine ornek veriyoruz -ki bizim yakin tarihimizden en onemli ornek Ataturk.

Onada diyorsunku : Ataturk un kaderinde Ataturk olmak TC yi kurmak vardi siz niye boyle kasiyorsunuz..

E ondan sonrada sunu yaziyorsun..

ben senin gibi cahil biriyle tartışmaya değer görmüyorum bu konuyu tavrı.

ee kusura bakma ama ben senin yazilarindan elle tutulur birsey goremedim daha yani dogru duzgun cevap verilecek hani tartismaya yol acabilecek birseyler sunabilsen ortaya tartisicam da malesef yapamiyorsun..
Sosyal ağlarda paylaş

Lexius said:
kusura bakma adamım bi fizikçi olarak söylüyorum bunları.. afedersin az çok bilim adamı sayılırım.. düşünmeden iş yapınca senin gibi oluyoruz kusura bakma. ben seni anlıyorum.. yıllar sonra çıktığın banliyöden halka sesleniyosun saygılar.
başka sorum yok hakim bey.

benim şahıs odaklı konuşmaya hiç niyetim yok. beni yererek konuyla ilgili geliştirebileceğin bir düşüncede yok bence.
demek istediğim eylemler yapılsın ama aklı selim insanlarsınız biyerlere toplanıp bağırarak basın açıklamaları yaparak. sağcı olup solcuya solcu olup sağcıya dalarak yada polisle kavga ederek ki onlarda emir kulu sen ben gibi adamlar biryere varmak bu kadar zaman mesai emek harcamak akıl karı değil.

bulun daha etkili bir tepki yöntemi inanın bizim gibi evde popo büyütenlerin çoğu yanınızda olacak.
ihtiyacımız yok demeyin sayımız 20 milyondan fazla =)
Sosyal ağlarda paylaş

Chaotic said:
rönesans olmasaydı reform olmazdı. pektabi insanlar siyasetle ilgilenmeli.

Of of, Lise tarih bilgileriyle öğrenilmiş gelip atınılmış muhteşem laflar. Sana bir doz "Cemal Bali Akal - İktidarın Üç Yüzü" adlı kitabı armağan ediyoruz. Biraz bakta o lafı öyle et.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam bu tarz şeyleri gereksiz buluyo olabilirsin, bazıları gerçekten de çoluk çocuğun ego tatmini düzeyinde kalmaya mahkum düzeyde oluyolar.
Ama öyle bi konuşmuşsun ki duyanlar ülkedeki bütün gençler toplanmış birlikte bilim ve sanat üzerine çalışırken herbişeyi bırakıp israili kınayıp laflar hazırlamaya gidiyolar filan sanıcak.
Sosyal ağlarda paylaş

gellidus said:
Peki chaotic bu durumda senin yaptigin sey bizi daha kaotik bir ortama sokuyor..

Sen diyorsunki : Sizin yaptiginizi cok sacma buluyorum ama benim bir baska onerim yok sadece sizinkini sacma buluyorum..

Bireysel tepkilerin tarihin akisini degistirdigine ornek veriyoruz -ki bizim yakin tarihimizden en onemli ornek Ataturk.

Onada diyorsunku : Ataturk un kaderinde Ataturk olmak TC yi kurmak vardi siz niye boyle kasiyorsunuz..

E ondan sonrada sunu yaziyorsun..

ben senin gibi cahil biriyle tartışmaya değer görmüyorum bu konuyu tavrı.

ee kusura bakma ama ben senin yazilarindan elle tutulur birsey goremedim daha yani dogru duzgun cevap verilecek hani tartismaya yol acabilecek birseyler sunabilsen ortaya tartisicam da malesef yapamiyorsun..

demek istediğim tarihe yön veren büyük insanlar gece saat 01.00 sularında bir internet sitesinin forumunda böyle bir konuyu tartışmazlar. o tip insanlar genellikle pedagojik dönemden başlayıp farklı bir şekilde büyüyorlar.

ben diyorumki yaptığınız şeyde bir ışık görse ülkenin geri kalanı size katılır. ama zaman çarkından geçince bu ateşli gençliğin evrim süreci somut bir şekilde gözler önünde tutarlılığın ölüme kadar gittiği davalar gibi değil bunlar.

ben istiyorumki kabul edelim. çözüm üretelim öyle bir fikir üretelim ki hem insanlar desteklesin israil filistin saldırısını durdursun bu.! bağırmak kolay ama zor olan bu. ve bence bu konuda düşünmek meydanlarda beyhude bağırmaktan çok çok daha erdemli takdir edilesi bir davranış
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi Chaotic in soylediklerine degisik bir acidan baktigin zaman soyle deseydi muthis hakli bulurdum.. Mesela Fatihte cuma namazi cikisi 5bin kisi protesto etmis filistini.. E arkadasim cuma is gunu cuma namazi dedigin saat tam ogle vakti bu 5 bin kisinin isi gucu yokmu sokakta filistini protesto ediyorlar..

Yani bu protest kesimin cogu harbiden issiz gucsuz amac biryerleri protesto etmek olsunda ne olursa olsun..
O yuzden efektif ve guclu bir protesto yapilmiyor..

Filistin icin Israil i protesto ediyorsun tekbir getiriyorsun siyonistlere olum musluman kardeslerimiz diyorsun ama sinirin obur tarafindaki musluman kardeslerimiznden olan Misir a hic tepki vermiyorsun.. Misir ile olan sinir kapisida kapali yani ablukaya misir da destek veriyor hatta bugun haberlerde misirin hava sahasini kullandirttigi yaziyor..

Peki niye misir yok protestolar arasinda cunku o gosteriyi duzenleyen SP ve SP musluman tebaa yi temsil eden bir parti musluman bir ulkeyi protesto etmek onlara yakismaz..

Hani her ne kadar her turlu protestoyu destekleyen bir adam olsamda bu protestolarin amacina uygun duzgun bir sekilde yapilmis olmasi sartini ararim..
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:
Tamam bu tarz şeyleri gereksiz buluyo olabilirsin, bazıları gerçekten de çoluk çocuğun ego tatmini düzeyinde kalmaya mahkum düzeyde oluyolar.
Ama öyle bi konuşmuşsun ki duyanlar ülkedeki bütün gençler toplanmış birlikte bilim ve sanat üzerine çalışırken herbişeyi bırakıp israili kınayıp laflar hazırlamaya gidiyolar filan sanıcak.

yahu çanakkale savaşında bu ülkenin okumuş gençleri şehit oldu.
70 lerden sonra okuyan kitle üniversitelerde derslere giremiyordu. millet siyaset düşünmekten eğitimle ilgilenemiyordu. günümüzde de millet kız götürmekten başka bişi düşünmüyor sekssalak oldu çıktı fakülteler ( %70in üstü bence) benim demek istediğim siyasete bu kadar çok insan bu kadar kafa yoracağınıza ki siyaset kümülatiftir acelesi yoktur.

biz bu kitlenin yarısını bilime sanata transfer edelim. ülkemizin daha çok buna ihtiyacı var sanki.

kimbilir sonra ekonomimiz güçlenir daha bi söz sahibi olabiliriz ordumuz güçlenir katliamlara dur diyebiliriz dimi ama
Sosyal ağlarda paylaş

gellidus said:
Simdi Chaotic in soylediklerine degisik bir acidan baktigin zaman soyle deseydi muthis hakli bulurdum.. Mesela Fatihte cuma namazi cikisi 5bin kisi protesto etmis filistini..

filistini cami çıkışı niye protesto etmişler onu anlamadım ben saldıran israil değilmi?
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam da insanların bilimle sanatla ilgilenmemesinin tek sebebi siyasetmidir?

Sen de demişsin millet karı kız peşinde eğitimini bi kenara atıyo. Aynısını birçok şey için söyleyebiliriz, mesela mmorpg ler, mesela spor fanatikliği, mesela tembellik falan filan bu liste bayağı uzar aslında...
Bütün bunları hesaba kattığımızda insanların siyaset düşünmesi nispeten faydalı bir olay. Hiç bir işe yaramasa bile, en azından halkın koyunlaşmasını engeller(en azından yavaşlatır).
Sosyal ağlarda paylaş

Chaotic said:

ben istiyorumki kabul edelim. çözüm üretelim öyle bir fikir üretelim ki hem insanlar desteklesin israil filistin saldırısını durdursun bu.! bağırmak kolay ama zor olan bu. ve bence bu konuda düşünmek meydanlarda beyhude bağırmaktan çok çok daha erdemli takdir edilesi bir davranış

suna %100 katiliyorum

ama bu protesto olayi konusunda fikrim tabiki degismeyecek yani bu olayi sadece Israil e protesto olarak alma.. Apartman yoneticisini bile protesto edicek olsan tepkini dile getirmelisin.. Tepkisini dile getirmek bir insanin bana gore en buyuk ozgurlugudur..

Bazi seyler icin 100 kisi onemlidir bazi seyler icin 100000000 kisi..

Normal fiyati 30 kurus olan gazeteyi 35 kurusa satmasi seni cok etkilemez ama o bakkal senin gibi 100 kisiye satmis olsa haketmedigi ekstra bir kazanc saglayacak.. Ama sen o sattigi 100 kisiden 50 tanesini ayarlasan o gazete 30 kurusa iner geri..

Yani tepkinin boyutu fln cok onemli degil onemli olan duzgun bir sekilde amacina uygun yapilmasidir..

Not: Ilkokul benzeri ornek icin ozur dilerim ama basimdan gectigi icin verdim. Mahallemizdeki tek bakkal gazeteleri normalden fazlaya satiyordu sonra kapicilar orgutlenip baska yerden almaya basladilar adam eski fiyata dondurdu hemen :)
Sosyal ağlarda paylaş

Herkes bilimle ilgilenmek zorunda değil, hatta kendini bu işe adamayacak olanlar bir zahmet ilgilenmesin bence çünkü bilim kirliliği yaratıp kaynakların bulunabilirliğini düşürüyorlar. Bu işe gerçekten kendini verip, büyük işlere başlayacak, o işleri bitirecek ve o işleri bitirirken küçük şeyleri keşfedip ortaya serecek insanlar olsun hatta. Öyle küçük bir konunun en ucundan tutup ben de buna bakınayım bi iki bişey yapayım diyen binlerce insan olunca 1000lerce gereksiz makaleyi elemen gerekiyor bir şey ararken.

nasıl zorla kültür diretmesi sakıncalıysa, bilim diretmesi de sakıncalı. bu konu ile biraz daha ilgili oldu sanırım
Sosyal ağlarda paylaş

Chaotic said:
gellidus said:
Simdi Chaotic in soylediklerine degisik bir acidan baktigin zaman soyle deseydi muthis hakli bulurdum.. Mesela Fatihte cuma namazi cikisi 5bin kisi protesto etmis filistini..

filistini cami çıkışı niye protesto etmişler onu anlamadım ben saldıran israil değilmi?

yav neyse ne iste anlasilmadimi sonucta soylemek istedigim
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:
Tamam da insanların bilimle sanatla ilgilenmemesinin tek sebebi siyasetmidir?

Sen de demişsin millet karı kız peşinde eğitimini bi kenara atıyo. Aynısını birçok şey için söyleyebiliriz, mesela mmorpg ler, mesela spor fanatikliği, mesela tembellik falan filan bu liste bayağı uzar aslında...
Bütün bunları hesaba kattığımızda insanların siyaset düşünmesi nispeten faydalı bir olay. Hiç bir işe yaramasa bile, en azından halkın koyunlaşmasını engeller(en azından yavaşlatır).

şimdi şöyle sosyoloji bilgim başlangıç seviyesinde ama benim bildiğim kadarıyla nörolojik ve sosyolojik etkenler yüzünden toplumda bireyler farklı şekillerde örgütleniyorlar mesela eğitim düzeyi ve kültürel düzeyi orta seviyede olan kitle sporla ki bu ülkemizde futbol çoğunlukla ilgileniyor. düşünsenize birsürü insan eline bayraklar alıyor adalet özgürlük demiyor fenerbahçeaaa diyor tanımadığı bilmediği sırf karşı takımı tutuyor diye karşı tribündeki insanlara bağırıyor. küfür ediyor rahatlıyor. bu bi kesim. bunları bilime kaydırmaya çalışmak gerçekten akıllıca olmaz.
bir diğer kesim düşünmekten çok çalışmayı seçen kesim ki bunlar da düşümeyi pek tercih etmedikleri için bilimle ilgileri olmuyor.
böyle farklı kesimlerden oluşuyor toplum pekçoğu farklı şekillerde yaşadıkları için yolları kesişmiyor bile bilimle..
geriye siyasetle ilgilenen kesim kalıyor bunlar terminolojik bilgiyle ilgilendikleri için bilime ve sanata daha yatkın oluyor.
yani bunu deme sebebim birazda öbür tarafa gelin wa have cookies ;)
Sosyal ağlarda paylaş

gellidus said:
Chaotic said:

suna %100 katiliyorum

ama bu protesto olayi konusunda fikrim tabiki degismeyecek yani bu olayi sadece Israil e protesto olarak alma.. Apartman yoneticisini bile protesto edicek olsan tepkini dile getirmelisin.. Tepkisini dile getirmek bir insanin bana gore en buyuk ozgurlugudur..

Bazi seyler icin 100 kisi onemlidir bazi seyler icin 100000000 kisi..

Normal fiyati 30 kurus olan gazeteyi 35 kurusa satmasi seni cok etkilemez ama o bakkal senin gibi 100 kisiye satmis olsa haketmedigi ekstra bir kazanc saglayacak.. Ama sen o sattigi 100 kisiden 50 tanesini ayarlasan o gazete 30 kurusa iner geri..

Yani tepkinin boyutu fln cok onemli degil onemli olan duzgun bir sekilde amacina uygun yapilmasidir..

Not: Ilkokul benzeri ornek icin ozur dilerim ama basimdan gectigi icin verdim. Mahallemizdeki tek bakkal gazeteleri normalden fazlaya satiyordu sonra kapicilar orgutlenip baska yerden almaya basladilar adam eski fiyata dondurdu hemen :)

apartman yöneticisi işini yapmıyorsa naaparsın. toplantı yapıp devirirsin adamı yerine yenisi geçer dimi. bu kadar basit.
sen apartmanda yönetici uyuma apartmana sahip çık diye bağırsan deli diye alır götürürler adamı. bunu demek istiyorum. biri kesin ve net çözüm diğeri vakit kaybı sanki.
örgütlenmek v.s ki bunlar çok farklı şeyler hiç girmeyelim bence
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
Herkes bilimle ilgilenmek zorunda değil, hatta kendini bu işe adamayacak olanlar bir zahmet ilgilenmesin bence çünkü bilim kirliliği yaratıp kaynakların bulunabilirliğini düşürüyorlar. Bu işe gerçekten kendini verip, büyük işlere başlayacak, o işleri bitirecek ve o işleri bitirirken küçük şeyleri keşfedip ortaya serecek insanlar olsun hatta. Öyle küçük bir konunun en ucundan tutup ben de buna bakınayım bi iki bişey yapayım diyen binlerce insan olunca 1000lerce gereksiz makaleyi elemen gerekiyor bir şey ararken.

nasıl zorla kültür diretmesi sakıncalıysa, bilim diretmesi de sakıncalı. bu konu ile biraz daha ilgili oldu sanırım

bilimde aristokrasi olmaz. bilim ona ulaşmak isteyen herkese açık olmalıdır. aslına bakarsanız bu dünyadaki en adil sistemde bilimdir bence. yani parçacık hızlandırıcınız olabilir ama öbür tarafta sadece teori ile bile parçacık fiziğini sizden ileye götürebilir bir başkası.
söylediklerine katılmıyorum. makale eliyor olman aradığına zor ulaşıyor olman onların bilgi kirliliği olduğunu düşünmen ilgilenmeye gelmesin insanlara önerilmesin demen çok yanlış.

ne kadar çok insan o kadar hızlı gelişim. bilimdede mühendisliktede bu böyledir. tabiki bir otpimum oran var ama emin ol biz onun şu an çok çok altındayız dünya olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

gellidus said:
Ha tabi butun bunlarin yaninda Filistin disinda dunyanin her yerinde hergun kan dokuluyor onlari niye kimse protesto etmiyor oda ayri konu..

çünkü haberler sana bunu gösteriyor.
çünkü medya senin onları değil bunu protesto etmeni istiyor.
çünkü özgür olduğunu sanan birçok birey gibi özgür olduğunu ifade ettiğini tepki gösterdiğini zannetiği sırada kullanılıyor birçok insan.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...