Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uluslararası Antiemperyalist Gençlik Forumu/ Beyrut 2009

Çokakýllýadam

Öne çıkan mesajlar

said:
16-17-18 Ocak 2009 tarihinde Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bir araya geliyor. Venezüella'dan Rusya'ya, Fransa'dan İran'a dünyanın dört bir yanından gelen yurtsever gençlik örgütleri, antiemperyalist direnişin simgesi olan Lübnan topraklarında ortak siyasetler belirleyecekler, gençliğin iradesini ortaya koyacaklar. Uluslararası alanda işbirliğinin ve dayanışmanın yolunu açacaklar. Yüzlerce gençlik kurumunun katılacağı Forum'da, Filistin temsilcisi gençlerle de buluşulacak ve yapılacak görevler tespit edilecektir.
Forum'a Türkiye'den Türkiye Gençlik Birliği de davet edilmiştir. Türkiye Gençlik Birliği, onbinlerce Türk gencini sağ-sol demeden ''Tam Bağımsız Türkiye'' mücadelesinde birleştirmiş ve Atatürk Devrimlerini kararlı tutumuyla savunmayı en önemli görev olarak önüne koymuştur. Türkiye Gençlik Birliği, Türk gençliğinin sesi olmuştur. Emperyalizme karşı ilk kurtuluş savaşını başarıyla gerçekleştirmiş bir milletin gençliği olarak, tarihin bize verdiği sorumlulukları yine başarıyla yerine getireceğiz.

Dünyanın Kalbi Filistin'de Atıyor, Gençlik Lübnan'da Buluşuyor
Türk Gençliğinin Sesini Dünyaya Duyurmak İçin,
TGB Beyrut'a Gidiyor!

http://www.tgb.org.tr/fv_devam.asp?id=495

Türkiyeden sadece TGB'nin davet edilmesi dikkatimi çekti paylaşmak istedim.

Ayrıca yolcu edeceğimiz arkadaşların masraflarını karşılamak için bağış kampanyası başlatılmış, ilgilenenler olur diyede şey ettim.

edit/dasaaa:lan tüm metin bold oldu mu okunmuyor meret
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi orda toplaşıcaksınız birtakım şeylere çok sinirlenmiş bir şekilde konuşup karar alıp dağılacaksınız. peki israil duracakmı hayır. 1 bomba daha eksik atıcakmı hayır. yani sözüm sana değil yanlış anlama ama sıkıyosa gitsinler filistinde yapsınlar bu forumu aha o zaman gelmeyen emre 0 dir.
Sosyal ağlarda paylaş

Chaotic said:
şimdi orda toplaşıcaksınız birtakım şeylere çok sinirlenmiş bir şekilde konuşup karar alıp dağılacaksınız. peki israil duracakmı hayır. 1 bomba daha eksik atıcakmı hayır. yani sözüm sana değil yanlış anlama ama sıkıyosa gitsinler filistinde yapsınlar bu forumu aha o zaman gelmeyen emre 0 dir.

Bilmiyorum TGBnin eylemlerini takip ediyor musun, eğer edersen diğer örgütlerden farklı olduğunu görürsün. Türkiyede gençlik hareketlerinin başını çekmektedir şuanda. Ve günden güne büyümekte ileride çok iyi işler yapacağını düşünüyorum.

Ayrıca Filistine çağırsalar giderim diyorsun silahlı mücadele için. Hacım eğer silaha sarılmaksa senin amacın ülkenin başında ki adam çok afedersin taşşak geçiyor Türkiye halkıyla, onu devirsene.
Yani öyle klavyeden yazmakla olmuyor, ne yaptın ki sen şu güne kadar ülken için?
Sosyal ağlarda paylaş

türkiyedeki diğer gençlik hareketlerini de sayabilirsen, hangilerinin başını çektiğini daha güzel anlarız hepimiz =)

örgütlenmek, tepki koymak, direnmek, tarafını belli etmek güzeldir tabii ki. ancak kullanılan üslup ve dil, zihniyetinizi ortaya koyar.

siteye girdim baktım, özgürlükçü ve de farklı fikirlere saygılı bir üslubun yanından bile geçilmiyo. bu minvalde, tıpkı emperyalist bir devlet gibi, otoriter zihniyetin dışında düşünememektesiniz. emperyalistlerle aynı dili kullanmakta, "düşman" olarak gördüklerinizi ne pahasına olursa olsun "yok etmekte" kararlısınız. "düşman"a zarar veren her yol da mübah sayılıyo tabii; ahlaki ve vicdanı meseleler sonra geliyo.

uzlaşıdan da, diplomasiden de uzaksınız. mesela halkların kardeşliği'ne israil halkı dahil değil mi? savaşa karşı olduğu için vicdani retçi olmayı seçen ve bu yüzden hapse giren 7 israilli genci de "siyonist" diyip damgalıyo musunuz?

ayriyeten ittihat ve terakki yöneticilerinin vatan savunması yapan bağımsızlık savaşçıları olduğunu da gördüm aynı sitede, vah vah dedim, ah ah dedim, üzüldüm. madem bu kadar şerefli kahraman insanlardı, ne diye apar topar kaçtılar savaş sonrası a yurdum gençliği? emperyalist komplo mu? yoksa bal gibi biliyolar mıydı ermeni soykırımı yüzünden yargılanacaklarını?

dünya, bir şiddet kısır döngüsü içinde ve bugün yaşanan kısır döngüye ulus-devletlerle girdi. ulus-devletler yıkılmadığı ya da en azından "yumuşamadığı" sürece de kısır döngü devam edecek. o yüzden bence mücadele emperyalizme karşı değil, bütün ulus devletlerin "insanileşmesi" için verilmeli. ve her mücadeleci de işe kendi ülkesinden başlamalı. yoksa emperyalizm-antiemperyalizm ekseninde didişir dururuz, kendimizi karşıt olduğumuz şeylerle tanımlamak bizi bir "karşıtlığa" yani bir "düşmana" muhtaç bırakır ve o düşman olmadan kendimizi tanımlayamayız.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi şöyle saçma bişi var
geçen bizim okulda 30 kişi toplandı katil israil duy sesimizi defol git filistinden dedi bağırdı çağırdı.
israil duydumu duymadı.
filistin halkı yeaa eyv kardeşler dedimi demedi.
bağıran arkadaşlar tatmin oldumu oldu.

somut gerçekçi çözümler yerine artisliği desteklemiyorum ben
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
türkiyedeki diğer gençlik hareketlerini de sayabilirsen, hangilerinin başını çektiğini daha güzel anlarız hepimiz =)

örgütlenmek, tepki koymak, direnmek, tarafını belli etmek güzeldir tabii ki. ancak kullanılan üslup ve dil, zihniyetinizi ortaya koyar.

siteye girdim baktım, özgürlükçü ve de farklı fikirlere saygılı bir üslubun yanından bile geçilmiyo. bu minvalde, tıpkı emperyalist bir devlet gibi, otoriter zihniyetin dışında düşünememektesiniz. emperyalistlerle aynı dili kullanmakta, "düşman" olarak gördüklerinizi ne pahasına olursa olsun "yok etmekte" kararlısınız. "düşman"a zarar veren her yol da mübah sayılıyo tabii; ahlaki ve vicdanı meseleler sonra geliyo.

uzlaşıdan da, diplomasiden de uzaksınız. mesela halkların kardeşliği'ne israil halkı dahil değil mi? savaşa karşı olduğu için vicdani retçi olmayı seçen ve bu yüzden hapse giren 7 israilli genci de "siyonist" diyip damgalıyo musunuz?

ayriyeten ittihat ve terakki yöneticilerinin vatan savunması yapan bağımsızlık savaşçıları olduğunu da gördüm aynı sitede, vah vah dedim, ah ah dedim, üzüldüm. madem bu kadar şerefli kahraman insanlardı, ne diye apar topar kaçtılar savaş sonrası a yurdum gençliği? emperyalist komplo mu? yoksa bal gibi biliyolar mıydı ermeni soykırımı yüzünden yargılanacaklarını?

dünya, bir şiddet kısır döngüsü içinde ve bugün yaşanan kısır döngüye ulus-devletlerle girdi. ulus-devletler yıkılmadığı ya da en azından "yumuşamadığı" sürece de kısır döngü devam edecek. o yüzden bence mücadele emperyalizme karşı değil, bütün ulus devletlerin "insanileşmesi" için verilmeli. ve her mücadeleci de işe kendi ülkesinden başlamalı. yoksa emperyalizm-antiemperyalizm ekseninde didişir dururuz, kendimizi karşıt olduğumuz şeylerle tanımlamak bizi bir "karşıtlığa" yani bir "düşmana" muhtaç bırakır ve o düşman olmadan kendimizi tanımlayamayız.

alın işte tipik bir örnek doldurmuş yazmış bi ton.
tepkili arkadaş belli okuyamadım yazdıklarını gerçi ama.
içerlemiş sinirlenmiş kendini kültürel olarakta geliştirmiş.
ama nooluyo en fazla mallara boykot oluyo yürüyüş kalemin kuvvetliyse bi iki kitap yazıyosun vs. vs. daha somut çözümler üretmeden de 50 sine gelip boş işlermiş diyip bi kenara bırakıyolar. seni tenzih ederim bide hisli genç ayağına yatıp kız götürenlerde var. bariz ödüpal kompleks.

konuşuyonuz iyi hoşta ortada bi icraat yok somut çözüm olabilecek bişi yok.
yürü nedir bende yürürüm yürünecek konu mu yok bi ton var. yürü yürü fit olursun anca başka bişi olmuyor bunu söylemeye çalışıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Chaotic said:
şimdi şöyle saçma bişi var
geçen bizim okulda 30 kişi toplandı katil israil duy sesimizi defol git filistinden dedi bağırdı çağırdı.
israil duydumu duymadı.
filistin halkı yeaa eyv kardeşler dedimi demedi.
bağıran arkadaşlar tatmin oldumu oldu.

somut gerçekçi çözümler yerine artisliği desteklemiyorum ben

Daha çok iç rahatlatma, vicdan susturma. Dağlıcada millet bir ton bağırdı Kahrolsun PKK, vs vs. ne halta yaradı? Facebookta bi ton grup kuruyrlar, vs vs ne halta yarıyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Bakın dışarıdan görünen bu işte, mücadelenin hiç bir halta yaramadığını sanıyorsunuz, çünkü sadece izleyiciler böyle düşünür.

Deniz Feneri skandalı patlak verdiğinde Türkiye Gençlik Birliği Sakaraya caddesinde eylem yaptı, Metro'nun içindeki Deniz Feneri standına yürüdü, halk o kadar öfkeliydi ki standdaki elemanlar kalkıp gitmek zorunda kaldılar, bir daha da ortalıkta görünmediler.

Bunu yapan sadece 50 kişilik bir gençlik kitlesiydi, öyle milyonlar yoktu.

Başarılabilir hedefler koyduktan sonra sonuca ulaşmamak için bir sebep yok.

Bu forum da savaşı durdurma hedefi gütmüyor, ama Filistin halkına bir destek, belki sonrasında gelecek mali yardıma bir başlangıç amacı taşıyabilir.

sir, mesajın çok alakasız başka konu aç da orada tartışırız.
Sosyal ağlarda paylaş

@efra
göze ve kulağa hitab ediyor.
ama orda muhattabın hata yaptığının farkında ve bunu tepkileri göze alarak yapıyor. böyle biri zaten tepki gösterilmesine alışıktır. ciddi şekilde de etkilenmez. anlayacağı dilde ona ulaşmanın bir yolunu bulmak lazım. aklın yolu bunu gerektiriyor bence.
Sosyal ağlarda paylaş

pekaziz said:
Bakın dışarıdan görünen bu işte, mücadelenin hiç bir halta yaramadığını sanıyorsunuz, çünkü sadece izleyiciler böyle düşünür.

Deniz Feneri skandalı patlak verdiğinde Türkiye Gençlik Birliği Sakaraya caddesinde eylem yaptı, Metro'nun içindeki Deniz Feneri standına yürüdü, halk o kadar öfkeliydi ki standdaki elemanlar kalkıp gitmek zorunda kaldılar, bir daha da ortalıkta görünmediler.

Bu forum da savaşı durdurma hedefi gütmüyor, ama Filistin halkına bir destek, belki sonrasında gelecek mali yardıma bir başlangıç amacı taşıyabilir.

yani sen toplu yürüyüşün gücünü örnek vermek için kullandığın olayın trajikomikliğinin farkında değilsin öyle mi =)
Sosyal ağlarda paylaş

Chaotic said:
pekaziz said:

yani sen toplu yürüyüşün gücünü örnek vermek için kullandığın olayın trajikomikliğinin farkında değilsin öyle mi =)

Hayır değilim, anlat da yüce bilginden faydalanayım?
Sosyal ağlarda paylaş

Chaotic peki cozum onerin nedir? Yani hadi bu arkadaslar hicbir halt yapmadan oyle kafalarina esip protesto ediyor basarisiz oluyor senin cozum onerin nedir ne yapmalari lazim..

Yani isteyen ulke istedigi gibi baska ulkeyi isgal etsinmi?

Isteyen herkes istedigi kisileri dolandirsinmi?

Suclulugu nerdeyse ispat edilmis kisiler hala gorevlerinin basinda dursun kimse birsey demesinmi??

Tepkiler bir kisiden baslar cogalarak buyur.. Ama birinin baslatmasi lazim o yuzden tarih boyunca liderler on plana cikmistir yoksa biliyoruzki hic bir olayi bir kisi tek basina yapmamistir yapamaz..

Hani uc bir ornek icin Ataturk nerdeyse tek basina baslatmadimi kurtulus mucadelesini..

Bana gore hicbirsey yapamayip kic buyutmektense 10 kiside 20 kiside olsan birseylere tepki gostermek onemlidir..

Tandoganda milyon kisi yurudu ne degisti? O zaman kabullenelim akp istedigi gibi at kostursun ulkeyi soyup sogana cevirsin kendi yandaslari multi trilyoner olalim biz fakirleselim kirmizi sokaklar ciksin ortaya icki yasaklansin turban zorunlu olsun hatta etek giymek yasaklansin..
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

suna %100 katiliyorum

Buda asiri bir genelleme olmus gibi duruyor ben merak ettim hangi ittihat ve terakki yoneticisi kacmis savas sonrasinda?

Sosyal ağlarda paylaş

hah işte hep aynı şey gereken cevabı verdiğimde
ben senin gibi cahil biriyle tartışmaya değer görmüyorum bu konuyu tavrı.
tartışalım arkadaşım tartışalım varsa cesaretiniz tartışalım. koca koca dernekler kuruyorsunuz sağcısıda solcusuda zibil gibi örgütleniyorsunuz ondan sonra anca birbirinize dalın. birbirinize sataşın. kaç senedir varsınız kaç binlerce insan kaç binlerce genç dinamik enerjik birey ulen hepiniz bilimle ilgilenseydiniz şimdiye aya gitmiştik. parçacık fiziğinde çığır açmıştık. tıpla ilgilenseniz birsürü hastalığa çözüm bulmuştuk. siz naaptınız yok aga bu devlet pis sistem sux ee sistem değiştimi değişmedi ha ama küçük değişiklikler oldu dimi bravo! o kadar binlerce insan hangi konuya eğilse zaten o konuda orta ölçekli değişimlerin olması kaçınılmazdır. kulplu beygir sporuyla ilgilenilseydi sağ sol yerine yine aynı ölçüde gelişim olurdu. anca beraber toplaşın kafatasçılar takım giysin tesbih çeksin solcular baklava desenli orlon kazak giysin çay içsin birbiriniz için yazdığınız sistem neden bu kadar röröröro kitaplarını birbirinize gazete kağıdına sarıp sarıp verin falan yürüyün tepkili olun boş işler bunlar hacım.

ne varsa sanatta var bilimde var..
Sosyal ağlarda paylaş

Budur yani çözüm önerim, teşekkürler bilgilendirdiğin için.

Atatürk de kerizdi, mis gibi ordu komutanı olup saraylarda otursaydı, ne işi vardı bağımsızlıkla, mücadeleyle filan.

Hem rakıyı da seviyor, geceleri şiir yazardı, kitap çıkarıp sanata katkısı olurdu belki.

İyi geceler :)
Sosyal ağlarda paylaş

gellidus said:
Chaotic peki cozum onerin nedir? Yani hadi bu arkadaslar hicbir halt yapmadan oyle kafalarina esip protesto ediyor basarisiz oluyor senin cozum onerin nedir ne yapmalari lazim..

Yani isteyen ulke istedigi gibi baska ulkeyi isgal etsinmi?

Isteyen herkes istedigi kisileri dolandirsinmi?

Suclulugu nerdeyse ispat edilmis kisiler hala gorevlerinin basinda dursun kimse birsey demesinmi??

Tepkiler bir kisiden baslar cogalarak buyur.. Ama birinin baslatmasi lazim o yuzden tarih boyunca liderler on plana cikmistir yoksa biliyoruzki hic bir olayi bir kisi tek basina yapmamistir yapamaz..

Hani uc bir ornek icin Ataturk nerdeyse tek basina baslatmadimi kurtulus mucadelesini..

Bana gore hicbirsey yapamayip kic buyutmektense 10 kiside 20 kiside olsan birseylere tepki gostermek onemlidir..

Tandoganda milyon kisi yurudu ne degisti? O zaman kabullenelim akp istedigi gibi at kostursun ulkeyi soyup sogana cevirsin kendi yandaslari multi trilyoner olalim biz fakirleselim kirmizi sokaklar ciksin ortaya icki yasaklansin turban zorunlu olsun hatta etek giymek yasaklansin..

hep bana çözüm önerin nedir diye soruyorlar konu bu hale gelince. kardeşim ben size sorun bu diyorum bi çözüm önerim olsa zaten onu da paylaşırım.

ben diyorumki yaptığınız şey harcadığınız emeğe oranladığınız zaman pek bi değer ifade etmiyor.

daha etkili bir yol bulun tepkinizi belirtmek için. bağırıyosunuz bağırıyosunuz olips zengin oluyor başka bişi olmuyor
Sosyal ağlarda paylaş

görende bilim adamı sancak töbe yarabbi. insanlar tepkilerini ortaya koymadığı sürece ne bilim olur ne sanat chaotic.. sanat zaten duyguyu dışa yansıtmaktır. bilim ise düşünceyi kurallara vurmaktır diye düşünebilirsin. uluslar arası olacak bişeyde kimse kimsenin sesini duymayacak diyosan git hakkaten biraz genel kültür arttır. sora tartışmaya girmeye çalış. biz olipsi zengin edelim boşver.. gene de sesimiz çıkıyo mu ona bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

pekaziz said:
Budur yani çözüm önerim, teşekkürler bilgilendirdiğin için.

Atatürk de kerizdi, mis gibi ordu komutanı olup saraylarda otursaydı, ne işi vardı bağımsızlıkla, mücadeleyle filan.

Hem rakıyı da seviyor, geceleri şiir yazardı, kitap çıkarıp sanata katkısı olurdu belki.

İyi geceler :)

yahu kardeşim sen Atatürk müsün? nedir bu deniz gezmiş olma sevdası Atatürk olma sevdası anlamıyorum. Öyle insanların kaderleri onları zaten yapmak için doğdukları şeye doğru sürükler kendinizi onlarla bir tutmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...