sigisMoNd Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 komut sisteminde .java uzantili dosyalari calistirmak icin onceden yapilmasi gerekenler var. jdk indirip kurmak gibi. bunun icin tuto da var http://tosca.inflab.tuwien.ac.at/eprip/wiki.do?wikiPage=FaqJDKWin buradakilerin hepsini yaptim. yazanlar almanca ama koyulan ss'lerden ne yapilacagi anlasiliyor zaten. benim isletim sistemi vista bu arada onu da belirteyim. buradan --> http://tosca.inflab.tuwien.ac.at/eprip/wiki.do?wikiPage=FaqJDKWin jedit'i de kurduktan sonraki asamaya kadar geldim. ama komut satirina yazilan kisimda problem cikti. C:>cd C:work C:work>dir C:work>javac SumN.java komutlarini yazin demis ancak ilk komutu yazdiktan sonra sistem belirtilen dosyayi bulamiyor yaziyor ki baktim ben de yok oyle bir sey. bu kismi nasil halledebilirim bilgisi olan var mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 said: C:>cd C:work C:work>dir C:work>javac SumN.java Ornekte yaptirtmaya calisilan su: C'nin altinda ornek "work" klasorune gitmis. Daha sonra klasorun icerigine bakip aradigi dosyanin orda olup olmadigini kontrol etmis. Sonra da SumN.java isimli dosyayi javac komutuyla compile etmis. Burda yaptirtmaya calistigi seni c'nin altinda work dizinine goturmek. Senin yapman gereken, elindeki .java dosyasinin oldugu klasore gitmek. Dogru yere ulastigin zaman dir komutuyla klasorun icerigini gorebilirsin (zorunlu degil tabii ki). Daha sonra .java dosyasini compile etmek icin javac komutunu kullaniyorsun. Bu kadar baslardayken bence komut satirini bosverip BlueJ gibi IDE'lerle calisman senin icin cok daha kolay olacaktir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Bulamadığı javac komutu mu yoksa .java dosyası mı onu anlamadım. javac bulunamıyorsa jdk'deki bin klasörünü işletim sisteminin path değişkinine eklemen lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sigisMoNd Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 2 kere ayni linki vermisim pardon. 2.ye sunu vermek istemistim: http://tosca.inflab.tuwien.ac.at/eprip/wiki.do?wikiPage=FaqJEditWin bulmaya calistigim masaustundeki .java uzantili dosyaydi. riglousun dedigi gibi once .java uzantili dosyanin icerigine gidip dir komutunu vermem gerekiyordu. ben onu yapmamisim. sorun halledildi. tesekkurler ikinize de :) mirage istersen bu iki linkteki resimlerle almanca kisimlari turkceye cevirip tuto yapabilirim sticky olarak faydali olur dersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2009 Java JDK'i yukle cmd> icinden sunu yaz: set PATH (JDK klasoru)/bin mesela jdk'yi C:/JDK/'ye yuklediysen set PATH C:/JDK/bin/ yaz sonra javac javadosyasi.java java javadosyasi yazarak calistirabilirsin. ya da bir bat yap, set PATH C:/JDK/bin/ javac javadosyasi.java java javadosyasi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 java executable'a java dosyasını tam path ile gönder java C:deneme.java yada klasördeyim diyorsan java .deneme.java şeklinde yap derim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 @Hergonan, universal path ayarlamaya oranla avantaji var mi ki? Yani niye env. var. olarak java-path'i belirtmesinde her seferinde locally cmd icinde path'i tanimlasin? Kaldi ki adamin derdi java-path degil, onu ayarlamis... @zgrw, dogrudan javac c:asd.java gibi bir komut kullanirsa, asd.java'nin icinde belirtilen class'lari compile etmek icin ./'a bakacaktir, bulamayip hata verecektir, tahminim. Eger once c: klasorune gidip, sonra javac asd.java derse, asd.java'nin baglantili oldugu tum .class dosyalarini yaratir/kullanir. Yoksa javac dosyayi, path'ten ayirabiliyo mu? Dahasi gidip o path'e bakiyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2009 riglous said: niye env. var. olarak java-path'i belirtmesin Bilmem :P Benim autoexecten ayarli pathler falan Bazilari oyle yapiyor diye yazdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar