Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ergenekon Tertibi'nde yeni dalga

pekaziz

Öne çıkan mesajlar

sg-1 öncelikle ben hangi partiye kaç dava açılmamış bunun araştırmasını yapan biri değilim. Hürriyette yalan haber muhabbetinde de aynı şekilde bir haber göster bana vs. diye diretmiştin. Fazlasını sana buldum gösterdim. SOnra iyi ya iyi diye geçiştirdin.

Google da hiç arama yapmadan nasıl bukadar iddialı konuştuğunu anlayamıyorum. Hiçmi düşünemiyorsun bir araştırayim belki vardır diye.

Daha en başında araştırdığında bulduğum ilk davayı sana linkliyorum. Haber postçuluğu yapan birinin google u kullanmayı bildiğini sanırdım.

dava

İşte demek istediğimde bu. Sen cevaplar zaten ortada iken hiç oraya buraya bakmadan , bu böyle bu böyle bana gösterin vs. diye devamlı konuşuyorsun. Sen kendin araştırsana. Madem işin doğruluğundasın biraz araştır gör. Kimseye bana göster deme. Ne sen beni ne de ben seni birşeye inandırmak zorunda değiliz. Burada bir konuyu bu şekilde tartışıyorsan sonuna kadar çok önem verdiğin anlamına gelir. Eğer bukadar önem veriyorsan klavyeye birkaç kelime yazıp araştırmalısın.

Bunu yapmıyorsan sırf mesaj atmak uğruna ya da güncel stressini atmak amacı ile paticiğe girip mesaj atıyorsun bence.
Sosyal ağlarda paylaş

nasıl, zor diilmiş, di mi, istenirse olayı kişiselleştirmeden de konuşulabiliniyormuş, di mi?

Yaşar Halil Yiğit de pek akp profiline uymuyor, kaçak şarap üretmiş, meyhaneden uzaklaştırılma cezası almış, ilginç bir adam. Bu davayla yerine gelecek badem bıyıklıya yer açılmış belli ki.

edit: Ben foruma karşılaştığım, gördüğüm, bildiğim olaylarla ilgili yorum yazıp bilmediklerimle ilgili bilgi almak, içimi dökmek, ortam müsaitse biraz geyik yapıp günün sıkıntısını atmak ve rahatlamak için giriyorum. Sen farklı bir sebepten giriyorsan onu da öğrenmek isterim.
Google'ı sandığından fazla kullanıyorum, benim buraya gelip gereken yerde etraftan birşeyler istememin tek amacı muhattabımı da konunun içine sokmak, haybeye konuşmasını engellemektir. Burada akp'nin savcıların gözünü korkutmadığını ezberden iddia ediyordun, bak örnek buldun, koydun, ezberinin bir dayanağı olduğunu gördün, bana da kendi ezberimin sandığım kadar katı olmadığını gösterdin, tersi olsaydı farketmezdi, şimdi olduğu gibi yine ikimiz de kazanacaktık.
Bunun nesi kötü, anlamadım?
Sosyal ağlarda paylaş

Üst mesajda ne diyordun ?
Senden basit birşey istedim, akp'li herhangi bir belediye hakkında açılmış bir dava göster bana basından, x şehrinin y ilçesinin z beldesi de olabilir, farketmez. Ben diyorum ki yok böyle birşey, evet said:
bunu diyordun. Bu sonuca nasıl vardın ? Sadece hiçbiyerde okumadığın ve duymadığın için. Ama sadece sen duymadığın ve okumadığın için. Peki bunu buraya gelip nasıl iddia ettin ? Hiç araştırmadan. Kusura bakma olay bitmiştir. Hani yaftalama filan diyoruz ya , sen aşmışsın o olayı.

Belediye bakşanının akp li profilde değil falan demende kel alaka. Sonuçta bu adam bu parti tarafından aday seçilmiş ve başkan olmuş. Parti icraatlerini konuşuyorsak , yok adam profili böylemiş değilmiş diye tartışmaya gerek yok. Yargı bu adam akp profiline uymuyor ozaman yargılayalım demiyor.

Karşı tarafa hemen olayı atmayı çok iyi biliyorsun. Ben sana diyorumki , yukarda bizimle alakası olmayan olayları burada forumdaki insanlara , sen şunun heabını ver sen bunun hesabını ver , sen bana böyle birşey göster , o niye böyle yapmıyor bu niye böyle yapmıyor diye konuşman. Ben buna kişiselleştirme diyorum.

Bunu yapan sensin ben bunu söyleyerek kişiselleştirme yapmıyorum senin yaptığın şeyi sana söylüyorum. Böyle yapman yanlış ve saçma.

not : Sen bizi eğitmek ve bilinçlendirmek için söylüyorsun yani bunları ? Peki :) , teşekkür ettim ozaman. Ama sağol ihtiyacım yok.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10745221.asp?gid=229

Ergenekon'un 9'uncu dalgasında yapılan operasyonda gözaltına alınan ya da evlerinde arama yapılan kişiler yan yana getirildiğinde ortaya çok ilginç bir tablo çıkıyor. Bu ilginç tablodaki iki isim ve ortaya çıkan ayrıntı hepsinden daha çarpıcı.

"Terör örgütü şüphelisi" olarak dün evi aranan Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, aynı operasyonda gözaltına alınan İbrahim Şahin'in Susurluk Davası'nda ceza almasında büyük rol oynamıştı.

Kanadoğlu 2002 yılında yerel mahkemenin hükmünü bozan Yargıtay kararına başsavcı olarak itiraz etmeseydi, belki de İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu Susurluk sanıkları zamanaşımından yararlanıp ceza almayacaktı.
Kanadoğlu bu dönemde Başsavcı konumunun gereğini yerine getirmişti. Ancak yargı sürecini etkileyen itirazını dile getirdiği 5 sayfalık mektubunda tarihi ifadeler kullanmıştı. Bu ifadeler hem Türk Siyasi hem de Türk Hukuk tarihine damga vurmuştu.

İşte Kanadoğlu'nun yargıya temiz toplum çağrısı yaptığı mektubunun en çarpıcı bölümü:

"Susurluk davası, Türkiye'nin temiz toplum özleminin simgesidir. Türk halkı umut ve sabırla yargı organından, olayın aydınlatılmasını varsa, suçun tespitini ve suçluların bir an önce cezalandırılmasını beklemektedir"

SUSURLUK DAVASI'NIN KADERİNİ DEĞİŞTİREN OLAY NASIL GELİŞTİ?

4 yıldır süren Susurluk davası 12 Şubat 2001'de karara bağlandı. İstanbul 6 nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi, sanıklardan Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin ve MİT eski görevlisi Korkut Eken'i cürüm işlemek amacıyla çete oluşturmak suçundan 6'şar yıl hapisle cezalandırdı. Aralarında Haluk Kırcı'nın da bulunduğu diğer sanıklar ise, 4'er yıl hapse mahkum edildi. Şahin ve Eken ayrıca, ömür boyu kamu hizmetinden men edildi.

Milletvekilleri Mehmet Ağar ve Sedat Bucak'a dokunulmazlıkları bulunduğu gerekçesiyle ceza verilemedi. Dokunulmazlıkları kaldırılmış olsaydı iki milletvekili hapis cezası alacaktı.

Mahkeme heyetinin gerekçeli kararında geçen "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve yüce Türk milletinin iç ve dış güvenliğinin katillere, uyuşturucu kaçakçılarına, kumarhane işletmecilerine emanet edilmesi, bunlardan medet umulması affedilemez, kabul edilemez bir davranıştır" sözleri Türk hukuk tarihine altın harflarla geçti.

YARGITAY KARARI BOZDU

DGM'nin verdiği bu karara yapılan itirazı değerlendiren Yargıtay 8. Ceza Dairesi, hükmü, 'eksik soruşturma' gerekçesiyle bozdu.

Karara gerekçe olarak, bazı sanıkların 'Gizli celse' istemlerinin reddedilmesi ve Kumarhaneler Kralı Ömer Lütfi Topal 'ın öldürülmesiyle ilgili Beyoğlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren davanın yargılama sürecinin sorulup, dosyanın incelenmemesi gösterildi.

BAŞSAVCI KANADOĞLU BOZMA KARARINA İTİRAZ ETTİ

Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nin verdiği bozma kararına Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu itiraz etti.

Kanadoğlu'nun Genel Kurul'a gönderdiği 5 sayfalık itiraz mektubundaki, "Susurluk davası, Türkiye'nin temiz toplum özleminin simgesidir. Türk halkı umut ve sabırla yargı organından, olayın aydınlatılmasını varsa, suçun tespitini ve suçluların bir an cezalandırılmasını beklemektedir" ifadesi ise bir dönemi tanımlayan sözlerdi.

YARGITAY CEZA KURULU İTİRAZI HAKLI BULDU

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun 'eksik soruşturma' gerekçesiyle davanın bozulmasına yönelik itirazını oy çokluğuyla yerinde buldu.

Bu kararın ardından Yargıtay 8. Ceza Dairesi, İstanbul 6 No`lu DGM`ce verilen mahkumiyet kararlarına dair temyiz stemini 15 Ocak 2002'de esastan görüştü ve cezaların onaylanmasına oybirliğiyle karar verdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
not : Sen bizi eğitmek ve bilinçlendirmek için söylüyorsun yani bunları ? Peki :) , teşekkür ettim ozaman. Ama sağol ihtiyacım yok.

eheh bi de bana sabit fikirli demişlerdi.

şuraya gelip de hiçbir şey öğrenmediğini, bildiklerinin değişmediğini iddia edecek kadar da at gözlüklü olmadığını sanıyorum.

sen farketsen de farketmesen de forum ortamında bir etkileşim halindeyiz ve birbirimizi eğitiyoruz, bilinçlendiriyoruz.

ama senin ihtiyacı yokmuş peki

nasıl bir burnu büyüklük ya rabbim
Sosyal ağlarda paylaş

Joscelin said:

"Terör örgütü şüphelisi" olarak dün evi aranan Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, aynı operasyonda gözaltına alınan İbrahim Şahin'in Susurluk Davası'nda ceza almasında büyük rol oynamıştı.

Yazık yani söylenecek daha ne var? Var tabi bulursunuz :D
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Bu adamlari son olanlar dusundurmuyor Azmo. Cunku bunlarin icinde bir anti-milliyetci duygu buyumus. Butun hafif vatan sevgisi gosteren insani asiri solcu olarak goruyorlar. Bir bayrak as evine sinirleniyorlar.

Boyle insanlar dolu artik. akilli falan degiller, carpitilmis beyinlere sahipler, akilli insan anlama yetenegine sahiptir. Anlayan adamda Cumhuriyetci birinin Cumhuriyet Gazetesini bombalama sucundan iceri alinmasinin absurdlugunu yalanini fark eder.

Ama yok "ergenekon teror orgutu" diye soze baslayan adamdan, "ulke temizleniyor" diye soze baslayan adamdan bir cacik olmaz.

kardeşim sen yıllardan beri epic failsin, hala 1 level atlıyamadın.
1.si,hafif vatan sevgisi gösteren insanı aşırı solcu degil, olsa olsa aşırı sagcı olarak nitelendiririm bu 1.
2.si senin " cumhuriyetçi biri" dedigin kişiye öyle bir etiket yapıştırmışın,olaya öyle sığlıkla yaklaşıyorsunki daha ötesi yok.O " cumhutiyetçi" dedigin kişininn cumhuriyetçi olmadıgını nerden bilesin.2-3 slogan atmakla, 2-3 ezbere kelimeler söylemekle politize oldugundan,bu kadar sıg bakabiliyorsun olaylara,Cumhuriyetçi biri cumhuriyeti bombalamaz!, bende 2-3 laf edeyim cumhuriyetçiyim,vatanseverim diye,cumhuriyet mitinglerinede katılayım, bak sonra nasıl bombalıyorum :)
3. son olarak, ergenekon terör örgütü diye bir iddaa oldugundan mahkemeler yapılıyor ve ben bu iddaların dogru olduguna inanıyorum,ama kesin öyledir demiyorum,sen kesin öyle degildir diyorsun,ama eger benim dedigim gibi çıkacak,,seninde beynine temiz bir format atman gerekecek,ama bunu becerebilir misin, bilmiyorum :(
Sosyal ağlarda paylaş

loserz said:
Cumhuriyetçi biri cumhuriyeti bombalamaz!, bende 2-3 laf edeyim cumhuriyetçiyim,vatanseverim diye,cumhuriyet mitinglerinede katılayım, bak sonra nasıl bombalıyorum :)

İlhan Selçuk'u oturup 2 3 laf edeyim cumhuriyetçiyim vatanseverim diye, cumhuriyet mitinglerine katılayım, bak sonra nasıl bombalıyorum gibi bir ifadeyle anlatman da hakikaten ödüllük. :)-D
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Bilinçlenmek için birşeyi sormak ayrı , birşeyi bu böyle iddia ederek varsa aksini göster hadi bakalım demek ap ayrı birşey.

Rol yapmaya gerek yok.

suyu tastan içmek, bardaktan içmek, şişeden içmek, elini musluğa koyup kana kana içmek arasında fark olabilir.

sonuçta su içtiğin gerçeği değişmez.

sen suyu içip "içmedim" diyorsun, hatta "hiç susamamıştım" diyorsun.

hangimiz rol yapıyor şimdi burada?
Sosyal ağlarda paylaş

@sg-1,

ilhan selçuk gibi insanların ergenekona nasıl bir etkisi olmuş diye soruyorsun.
bu hala tartışılan bir mevzu.

ben ilhan selçugun,ergenekona resmi olarak üye oldugunu zannetmiyorum.
İlhan selçugun köşe yazılarında bile aşırı nasyonalist tavırlarda oldugunu biliyoruz.ulusalcı da diyebiliriz.
Belirli telefon konuşmaları,belirli yazışmalar var.

Ornek vereyim,bir insan bir insana; bak şöyle şöyle yaparsan iyi olur,şu suçuı şöyle işle,planın şu olsun deyip, o insan da o suçu işlerse, fikir babası da suçlu olurmu? bu tartışılabilinecek bir durum,
ilhan selçugun durumununda böyle oldugunu düşünüyorum.Bir bakımda fikir babası yani.Danışılan biri.Kesinlikle ergenekonla iletişimde olan biri.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 konuyu çok değişik yerlere getirdin. Konuyu saptırmak amacın farkındayım ama çok uğraştın yani.

Ben başından beri diyorum ki hükümet savcı kontrol edebiliyorsa hepsini birden kontrol edemiyor. Niye diyorum karşı bildiriler imzalar , kapatma davası var çünkü. Bir dayanağım var. Bunlar hayali de değil yaşıyoruz.

Sen de bana diyorsunki hayır hepsini kontrol ediyor baş savcı hariç. Hiçbir dava açılmamıştır belediyelerine bile..

Bunun üzerine göster bakıyim dedin. Ben de gösterdim. Ben sana gösterdiğim dışında başka dayanaklar ile bunu iddia ediyordum. Ek dayanak ta linkledim sana. Ben sana ne dedim ? ben oturup davaları takip etmiyorum dedim , kaç tane vardır yoktur bilemem. Ama daha 1 veya birkaç ay öncesinde akp li bir belediyeye baskın olduğunu haberlerde gördüm. Ha o bu sana linklediğimmi başkasımı bilemem.

Oturup bana sen de bilmiyordun , sayemde öğrendin , benim gibi ezberden konuşuyordun hödö hödö yapman gayet saçma. Alakası yok. Yok dedin iddia ettin , varmış gösterdim. Daha üste çıkmaya çalışma. Bırak tadında kalsın.
Sosyal ağlarda paylaş

cnn turkte gözaltına alınanlar arasında devletin batı rotasını avrasya ortaklığına kaydırmak isteyen ordu üyeleri olduğunu, ordunun hükümete karşı yumuşak tutumunun bundan kaynaklandığını söylüyordu. rusya ve etrafıyla ittifaka gitmek isteyen tek insanlar ordudan çıkmıyor tabii, genel olarak "ulusalcı" kısımda baya bi rağbet var bu görüşe.

loserz said:
Ornek vereyim,bir insan bir insana; bak şöyle şöyle yaparsan iyi olur,şu suçuı şöyle işle,planın şu olsun deyip, o insan da o suçu işlerse, fikir babası da suçlu olurmu? bu tartışılabilinecek bir durum

azmettirmek deniyor, büyük suç.
Sosyal ağlarda paylaş

loserz said:
kazınılan yerlerde Lav silahları,kalaşnikof mermileri,glocklar,kalaşnikoflar,el bombaları falan da çıkmıyor degil mi joker?

Ben gelip bu akşam senin evinin önüne 2 el bombası gömsem, yarın da haber versem, gelip kazsalar, bulsalar, ne cevap vereceksin insanlara?
Sosyal ağlarda paylaş

|Joker| said:
loserz said:
kazınılan yerlerde Lav silahları,kalaşnikof mermileri,glocklar,kalaşnikoflar,el bombaları falan da çıkmıyor degil mi joker?

Ben gelip bu akşam senin evinin önüne 2 el bombası gömsem, yarın da haber versem, gelip kazsalar, bulsalar, ne cevap vereceksin insanlara?

burda sen ibrahim şahin mi oluyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

loserz said:
joker şaka gibi birisin.

En az senin kadar şakayım. Doğduğu toprakların değerini bilmeyen zavallılar oldukça bu ülke daha çok oyun görür. Güçlü ülkelerin oyuncağı olmaya mahkumlar, 5 milyonla Kurtulduk zamanında hepinize gerek yok. Zaten o savaşın içine girecek onurunuz da yok. Hepsini AB'ye ABD'ye sattınız.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...