BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 olay bu zaten. asker öldürmek le sivil öldürmek aynı şey mi? öldürülen insanların çoğu sivil ve çocuk. 155 çocuk öldürüldü 2 gün önceye kadar. hoş burda böyle konuşuyoruz ama hepsi boş. insanlar ölmeye devam ediyor. kimseninde .ikinde değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Şöyle diyelim o zaman. PKK sorununu kısa yoldan çözmek için güneydoğuyu 1 hafta bombalayalım, taş üstünden taş kalmasın. Sonra da çıkıp "eheha pkk sorununu çözüyoruz" diyelim. Değil ülke, dünya ayağa kalmaz mı? LÜT FEN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 kalkar kalkması da lazım. şimdi de kalkması lazım. ama ben anlatamıyorum galiba. afirkanın envai çeşit ülkesinde petrol, elmas vs yüzünden iç savaşlar var, filistindekinden daha büyük kıyımlar, daha acımasız şeyler oluyor. ama siz sadece filistinin kafasına vurulduğunda gelip burda ayağa kalkıyosunuz. bundan sonra afirkadakı her iç savaş için de topik açıp, ayağa kalkacaksanız eyvallah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 razzRaziel said: http://www.youtube.com/watch?v=IS-fOEsZqys Hüzünlenmem kolay kolay ama... :( Ben Filistinli çocuk, yoksul, aç, bir dilim ekmege, bir yudum suya muhtaç ! Ben Filistinli çocuk, açsa güzel çiçekler görmez gözüm. Bana silah uzanir gül ve çiçek yerine, burada gül degil gülleler vardir. Ben Filistinli çocuk, unuttum oynamayi unuttum oyuncaklari. Bir tek oyun var bildigim, sapan ile savasmak. Silahtan baska oyuncak da görmedim zaten. Ben Filistinli çocuk, dogdugumda kendimi savasin icinde buldum, gözümden yas degil kan gelir. Ben dövüsürüm zulmün tahtina karsi. Oyun nedir tatmadim ben, benim oyunum savasmak. Hem oyunda vurulursan, ebe olunur. Ben oynarken SEHIT olurum ! Ben Filistinli çocuk, ne zaman duyulacak feryadim ? Ne zaman duyulacak ahim ? Ne zaman ? Ne zamani yok artik düsünecek vakit de. Sen okula basladiginda, ben savasta olacagim kitap defter göremeden. Kus nedir çiçek nedir sevgi nedir bilemeden. Ben Filistinli çocuk, söyleyin nedir benim günahim. Ne zaman duyulacak feryadim ne zaman duyulacak ahim ne zaman ? Vataninda garip esir gülmeyi unutmus gözünden boncuk boncuk yas degil kan gelen cocuklar da oldugunu bilmenizi isterim. Ey yer yüzü cocuklari insanlik ölmesin diyenler, kardessek eger gelin de beraber gülelim beraber oynayalim, beraber yasayalim ... Bu cocuk degil ki, o kafasindakiyle cocuklugunu yasayamadigindan alien spawni gibi bisey daha cok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 BiTcH_oFBaT said: filistinde devamlı olan olay savaş değil bana görede. dediğim gibi savaş 2 taraflı olur. bu tek taraflı.LOL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Savasin adabi vardir diyorsunuz da, bilmem kac yuzyildir savasin adabi, kanunu diye bir olay yok, bosuna demiyorlar ''war is hell'' diye, unutun savas kanunu, savas sanati adabi gibi seyleri, guclu olan taraf diledigini yapar, istedigini catir catir alir, hep boyledir yani. Israil-Filistin kiyimlarindan once envai cesit olay var 10 kat daha kaotik halde gecen, fede'nin dedigi afrika ic savaslarini gectim, Vietnam var, kimisinin var oldugundan haberi bile olmadigi 50 senelik unutulmus kore savasi var, WW2 herkes biliyor zaten. Oyle kucuk kucuk ayaklanmalarla, protestolarla da durdurulamiyor, en basitinden zaten dedigim gibi vietnam donemi var, sayisiz ulke ayaklandi, orda burda toplandi, riot'lar oldu protesto oldu, degisen birsey de olmadi, gayet catir catir parcalandi patladi insanlar. Ha bu turden dusunceye sahip olana da gelip diyorlar ''ne kadar canisin ayhannn, dusunmuyor musun insanlari uhuh'' diye, istemiyoruz biz de insanin caninin alinmasini, katledilmesini, hakkinin yenmesini de, yapabilecegimiz birsey yok sivil olarak, Yunanistan'da olanlar zaten tamamen farkli kulvarda, su anki durum ona kiyasla cok daha buyuk bir olay. Sorarsaniz ''ulan kafana cluster bomb dusse, parca pincik yerlerde zirlayarak surunsen bunlari diyebilecek misin'', o halden sonra aglasam zirlasam ne yazar yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 fede said: kalkar kalkması da lazım. şimdi de kalkması lazım. ama ben anlatamıyorum galiba. afirkanın envai çeşit ülkesinde petrol, elmas vs yüzünden iç savaşlar var, filistindekinden daha büyük kıyımlar, daha acımasız şeyler oluyor. ama siz sadece filistinin kafasına vurulduğunda gelip burda ayağa kalkıyosunuz. bundan sonra afirkadakı her iç savaş için de topik açıp, ayağa kalkacaksanız eyvallah.oh be hay agzini opiyim yani, sunu anlatmak icin kivraniyorum ben de. o yuzden muslumanlik islerinden falan bahsettim. su anki destekcilerin cok buuyk bir bolumu bunu din olayina cevirdi. bakiniz yukaridaki igrenc duygu somurusu video. israil vs filistin'de, israil'in kasitli yaptigina inandigim gereksiz sivil katliamlari haricindeki her sey terorle mucadeledir. O katliamlar da adamlari haksiz dusuren sey iste, ama zerre sallamadan bildiklerini yapiyorlar. Kodumu oturtan devlet olmak da boyle birsey iste. Biz bi Irak'a girdik, kist dediler kuyrugumuzu kistirip kactik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssg Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 ya şimdi siz dünyada bunun gibi bir çok olay oluyor diye burnumuzun dibindeki savaşa kayıtsız kalıp , algıda duyarsızlaşma mı yaşayalım ? Bu mu savunduğunuz şey ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Of nasıl anlıyosunuz ya? Filistin filistin diye ağlarken Afrika'da olanlar için de ağlayın, hatta çok daha beteri olduğu için düzenli olarak, daha fazla ağlayın bence. Buna da ona da yani. Hani din kardeşliği desen bizi Kurtuluş Savaşında destekleyen din kardeşi yoktu. Onlar gibi olmamak lazım tabi ama sonuçta bu savaşı lanetlemekteki olayın Yahudiler vs. Müslümanlar olduğu gün gibi ortada. Amerika girse bu kadar ses olmaz mesela, yada herhangi başka bir ülke. Çekememezlikten gelen bir Yahudi düşmanlığı zaten var insanlarda, böyle ortaya çıkıyor işte. Afrika'da elmas için ölen insanlara ağlayın. Aids'le doğan çocuklara ağlayın biraz da... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 penth + fede: +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 http://blog.milliyet.com.tr/Images/Blog/308/85/85267.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Yoo adamlar sadece dinden ötürü bir destekten ziyade insanlık adına bir destekde bulunulursa tüm dünya insanlarının kazanacağını söylüyor ki bunda gayet haklılılar.Çok daha yakınımızda adam kalkıp öbür kıtadan gelip istila yaptı birşey diyebildik mi?Herşey güç ile alakalı. Lanet olsun israil demekle olmuyor gerçekten israil e lanet olacaksa ilk önce bir eğitimi elden geçireceksin adam gibi bir eğitim ile 2-3 kuşak yetiştirirken her türlü dış etmeninde (suikast,hükümeti devirme,batı ekseninde medya kontrolü) üstesinden geleceksin bu gelişimleri yaparken herhangi bir savaşa da girmeyeceksin.Altın gibi 2-3 nesil yetişecek ki o yeni nesil senin sanayini oluştursun kalkındırsın bu sayede ülken tam bağımsız olacak istediğine postayı koyacaksın aynı şu an israil in yaptığı gibi.İşte o zaman lanet olsun israil lafı israili toz dumana çevirir. Saldıranın vicdanını eleştirmek kolay gereksiz ve zavallıca.Tarihe bakın çağa ayak uyduramamış her kavim yok olur.Ya tüm dünyayı zombi yapacaksın herkes tekkeye gidecek kendine bir tehdit olmayacak ya da en azından onurlu yaşamak için çalışacaksın. İsrail şerefsizdir acımasızdır o ayrı konu.Sen koğuş ağasına şerefsizsin acımazsın dersen adam sana "aa özür dilerim artık adam olucam" demek yerine direk dalar.Ama sen güçlü olup ağayı öldürebilirsen adil olduğuna inandığın kuralları uygulayabilirsin.Dünyanın kuralı böyledir.Adıda hayvansal demokrasi bizde bir çeşit gelişmiş hayvan olduğumuz için bu sistemi kullanıyoruz.İnsanlığın evrim süreci zaten hayvansal demokrasiyi yendiği zaman olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 ABD İsrail'den daha mı güçlü ondan mı ses çıkartamadık? :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 6. sayfaya kadar geldim, hala yazmayan yoksa yazayım diye hazırlanıyordum, fede, penth ve snfreu'nun mesajlarını gördüm, rahatladım. Dönün, dünyaya bir bakın, herkes başını çevirip hayatına devam ederken bize ne oluyor, biz niye böyle saçma ve gafilce işler yapıyoruz? http://www.ntvspor.net/Pages/31298.ASP İsrail'e göbek bağıyla bağlısın, hele ki son 10-15 senede binbir türlü anlaşma yapmışsın, ABD'ye ve AB'ye açılan kapın Yahudi lobisi, hepsini geçtim, bir sürü Musevi vatandaşın var, onların da bu ülkede huzur içinde yaşayabilmeleri gerekiyorken sana ne oluyor bre gafil?! Müslüman genlerin var, anladık da, bu saçma sapan yorumlar ne Filistin'e yarar, ne İsrail'i durdurur, görüyosun işte hali. Nitekim boyumuzdan büyük işlerle uğraşıyoruz, Don Kişot olmuşuz, yanımızda Sanço bile yok, kaldı ki bu esip gürlemeler sadece Türk'ün Türk'e İsrail propagandasından öteye geçmeyecek, eninde sonunda uluslararası politikada şimdiye kadar nasıl olduysan öyle, yani kedi gibi olacaksın. İnsanları tahrik etmekten, aha şu haberdeki gibi saçma sapan durumlara mahal vermekten fazlası olmayacak, ki belki de bu yorumlarının, yandaş basın gazlamalarının bütün amacın budur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssg Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Abicim bunun dinle ilgisi yok , medya gözümüze neyi sokuyorsa insanlar ona tepki gösteriyor.Yani aynı şeyler bir hristiyana yapılsa kimsenin müslüman olmadıkları için tepkisiz kalıcağını sanmıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 ssg said: Abicim bunun dinle ilgisi yok , medya gözümüze neyi sokuyorsa insanlar ona tepki gösteriyor.Yani aynı şeyler bir hristiyana yapılsa kimsenin müslüman olmadıkları için tepkisiz kalıcağını sanmıyorum :D Selam Polyanna. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 @ssg: Malesef ben sanıyorum. Irak konusunda bu kadar tepki verildi mi? Bu derece yani? Geçen basket maçında yapılan protestolar sadece insanlık yanlısı protestolar mıydı? Bence hepsi değil ama birçok kişi ırkçılıklarına insanlığı bahane ederek bir halkı başlarındaki dengesizler yüzünden tamamen yok etmek istiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 kucuk said: 2) İsrail’in Gazze Saldırısı Türkiye çökmüş bir ülkedir. Beyinler gitmiştir. Ben notlarımı aldım. Ehud Olmert buraya geldiği zaman, güya veda için gelmişti. Veda için 24 saat gelen bir Başbakan, buradaki başbakanlık makamındaki bir kimseyle 6 saat görüşme yapmaz. O bir işarettir. Bugün ortaya çıktı. Buradaki önemli nokta, Gazze’deki önemli nokta bir kez daha ortaya çıktı. İsrail ve Türkiye bir tek devlettir. Hem iç politikada, hem dış politikada her kararı tartışıyorlar. 6 saat boyunca, Tayyip Erdoğan’la Olmert Gazze’ye bu insanlık dışı saldırıyı tartıştılar. Tayyip Erdoğan’ın telaşı bu yüzdendir. Çok şükür bu bugün ortaya çıkmıştır. Vahim olan nokta budur. Tayyip Erdoğan bu saldırıyı biliyordu ve Gazze’lilere haber vermemiştir. İkinci olarak ne olacağını bilemeyiz. Hava şiddettir. Acımasız şiddettir. Ne sonuç getireceğini bilmeyiz. Ancak şu anda bildiğimiz nokta şudur, artık elini kolunu sallaya sallaya giremez. Bugün Gazze’ye kara harekatının başladığı yerden ve zamandan itibaren 3. günü geldi. Hala İsrail Gazze’ye gazetecileri, muhabirleri kabul etmiyor. Orada ne yapıldığını görmemek için. Gazze tarafı güvenli görünüyor. Bunları göremeyiz tabi. Uzun vadede bir Lübnan olacağı kesin gibi görünüyor. Bunu görüyoruz. Arap ülkelerinde tesvih kaldıklarını görüyoruz. Burada AKP iktidarı bu işin ortağıdır. Yaptıklarını örtmek için sağa sola gidiyor. Bir tek insan da çıkıp bunların daha önce Gürcistan dolayısıyla dolaştığını, şuraya, buraya gittiğini söylemiyor. Hepsi sadece bu sorumluluktan kaçmak için yapılmış, adımlardır. Bugün şunu görebiliyoruz; artık İsrail Türkiye’de çok daha kuvvetlidir. İsrail de Türkiye de tek devlet. Bütün önemli konuları birbirleriyle görüşmeyi, konuşmayı taahhüt etmişlerdir. Bu ortaya çıkmıştır ve Türkiye’nin bu konuda yapabileceği hiçbir şey yoktur. Hiçbir gücü de yoktur. Sadece kendi tabanını teskin etmek için söyleyecektir. Burada Gazze’yle ilgili olarak ortaya çıkan bir nokta da şudur; Tayyip Erdoğan çok ağır sözler söylüyor, İsrail hiç ciddiye almıyor. Ciddiye almamanın iki nedeni vardır. Bir; güveniyorlar ki bu İsrail’le Türkiye arasındaki bu tek devlet olma durumunu sarsmayacaktır. İkincisi; artık çok açık olarak söylüyorum ve söylüyorlar “Tayyip Erdoğan’dır, ne derse yeridir.” Artık The Economist, Tel Aviv’deki gazeteler, Tayyip Erdoğan için duygusaldır, tutarsızdır, aklına ne gelirse söyler, diyorlar. Tayyip Erdoğan’ın kusuruna bakılmaz havası yerleşmiştir. Bu benim kitaplarımı teyit ediyor. Hiç kimsenin önem vermediği bir kimse durumuna gelmiştir. Tekrar söyleyecek olursak, hiçbir muhabir yok. Ben CNN’i, Fransız televizyonlarını dinliyorum. Muhabir sokamıyoruz, giremiyoruz, diyorlar. Hepsi tahrip ve mümkün olduğu ölçüde de İsrail tarafının verdiği bilgilerle idare ediyorlar. Yine o bilgilere bakacak olursak, fazla hareket edemiyorlar, ileriye gidemiyorlar. Buna mukabil, Hamas tarafını bilemiyoruz. Hiçbir bilgimiz yok ama, bazı resimlerden de anlıyoruz ki yerin altını oymuşlar. Dolayısıyla, İsrail’e bu acımasız saldırısı pahalıya mal olacaktır. Bir Lübnan olacaktır. Bunu görebiliyoruz. Burada da söyleyeceğim budur. Hem Bağdat, hem Gazze, bizim Türk yönetimindeki Türk solcularında olan Arapları küçümseme dönemine, son vermiş durumda. Vahşidir ama ülkeleri için böylesine ölümü göze alan bir kavim oldular. http://www.odatv.com/index.php?id=14430 Hukumeti protesto edin önce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2009 Afrika-İç savaş sorunları zaten yıllardır gündemde. Milyonlarca dolar gönderiliyor, yardım yapılıyor, barış kuvvetleri vs yolluyor BM. Ha bunda ne kadar etkili oluyor ayrı konu ama sürekli Afrikayı gözümüze sokuyor BM içiniz rahat olsun. Ama konu İsrail/Filistin olunca ülkeye doktor bile sokamadılar daha. Tamamen "duygusal". Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Ocak 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2009 said: The Times: İsrail Gazze’de fosfor bombası kullandı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Ocak 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2009 İsrailin herzaman hitlerin kendilerine yaptığının acısını çıkarmak istediğini düşünüyorum. Böyle zalimce bir katliamdan çıkmış bir milletin tam tersine bu konularda çok daha duyarlı ve gelişmiş olması gerekirdi. Ama şimdi görüyoruz ki tam tersine sanki bunun öcünü almak istercesine kendileri katliam yapıyorlar. Bu kafada giderseler ya filistin ya israil toptan yok olmadan bu savaş sona ermeyecek gibi görünüyor bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Ocak 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2009 anket sandım girdim tüh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Ocak 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2009 AHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHHAHHA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar