Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ayrton Senna

Arkansis

Öne çıkan mesajlar

Öleli yıllar oluyor , geçenlerde bir vidyo izledim , arkadaş internetten bulmuş çekmiş , kazadan sonra görüntülenmesi yasaklanan ilk yardım görüntüleri var.

Aklıma yeniden takıldı , kazadan sonra direksiyon çubuğunun(artık başka adı var yada her ne ise) kırık olduğu farkedildi , bunun kaza nedeni ilemi yoksa kazadan önce mi kırıldığı tartışma konusu olmuştu.

Belgeselde hiçbirşey ile bağlantılı olmadığını , f1 araçlarında ve diğer motor sporlarında aracın altına giren hava ne kadar az olursa o kadar asfalta yapışır yol tutuş ve hız artar diyordu. Kazadan önceki turlarda piste güvenlik aracı girmişti , e haliylen o zamanki güvenlik aracıda birhayli yavaştı. Senna nın lastikleri soğudu ve yere yakın olan aracın tabanı lastiklerin sertleşmesi ve birazdaha küçülmesiyle yere dahada yakınlaştı. Bunun sonucunda 7. turda F1 tarihini değiştiren kaza gerçekleşti.

Aracın altındaki hava 0 landı yani araç yere değdi , tv de izleyen milyonlarca kişide aracın arkasından yükselen kıvılcımları gördüler (ben hatırlamıyorum) ve senna elinden gelen herşeyi yapmasına rağmen kontrolu yitirdi.

Bu gün kazadan sonraki vidyoları izledim , sinirim bozuldu , F1 severim ama o zamanlar küçüktüm yani izlediğimden de hiçbirşey anlamıyordum. Günümüzde bu tip kazalarda pilotlar hiç hasar görmüyorlar. Senna nın boynu bükük kıpırdamayan o halini görünce sinirim bozuldu.

http://www.ayrton-senna.com/

Bu sitedede ilginç şeyler yazılıyor. Suikast vs vs

Varmıdır bu işin aslını bilen ?[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Sosyal ağlarda paylaş

Ben o zamanda izliyordum F1 ama haberim yoktu bişiden yani öylesine bakıyordum ve küçüktüm.

O eski görüntüleri yeniden izleyince beynimden vurulmuşa döndüm. 94 den sonra birazdaha aklım ermeye başladı işlere , birazdaha bilinçli izlemeye başladım. Herkez Senna nın ölümünden bahsediyordu.

Yasak olan görüntüler çok edici , F1 i her haftasonu izlerim , kazadan sonra adam iner arabadan, eğlenmeye gelmişcesine gezer , bunların hepsini Senna ya borçlular. Eğer o gün orada o kurban olmasaydı ,belki çok büyük bir kazada 1 den fazla kişi ölebilri veya sakat kalabilirdi.

Senna nın aracının içinde kafasını oynatmadan ve sağlık ekiplerinin haraketlerine tepki vermeden oturmasını görmek çok edici.
Sinirim bozuluyor her izlediğimde , bende sildim vidyoyu. Tabutta yatar gibi yatıyor abi yerde ya , adamı kaldırıyorlar altı kan gölü of ...

Bu arada beynine giren parça yüzünden o anda öldüğü söyleniyor , artık ne kadar doğru bilemiyorum ,birde belgeselini çekeyim şunun.[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm
emule netwokrunde aramadım henüz , arayacağım bu gün yarın
edk2 linkini veririm burdan.

Arkadaşın hdd sinden aldım oda netten bulmuş bir yerden hatırlamıyorum.

Bu arada Vidyoda ilgimi çeken çok ilginç bir nokta var , Senna yı araçtan çıkarırlarken canlı yayında göstermiyorlar . !

Araçtan çıkarma çalışmaları sürerken bi anda kamera değişiyor , bir bakıyorsunuz adam yerde yatıyor müdahale ediyorlar.

Sanırım tv de 5 10 sn gecikmeli geliyordu ve görüntüler sanırım tüyler ürperticiydi ki , tepki çekmemek için adamı araçtan çıkarırken göstermemişler. Senna nın aracının yüzeyindeki kanlar çözünürlüğün düşük olmasına karşın anlaşılabiliyor..

Kaskı delip sağ ön tekerleğin ucundaki çelik çubuklardan bi yara birkaçının veya oradan çıkan bir parçanın kaskını delip kaş hizasından beyne girdiği saptanmış otopsilerde. Yani Senna nın cansız bedeninin görüntülenmesi engellenmiş tv de.[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Sosyal ağlarda paylaş

Senna nın ölümüne neden olan parça kaskı delip anında ölmesine neden oldu.

Alt tarafa resmini koyuyorum kaskın ,bazılarına iğrenç görüntüler gibi gelebilir. Rahatsız olacak kişiler bakmasın, ama illada bakar ve iğrenirseniz , beni suçlamayın

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
The findings of the autopsy on Senna's death were read out in court. The report confirmed Senna's injuries were compatible with a massive blow above the right eyebrow. Pathologist Carrado Cipolla, said that Senna died not from the impact itself, but from a "blow to the head from a blunt object," indicating a photograph apparently showing a section of the front suspension.

The following picture shows Ayrton Senna's visor was pierced by something, certain experts believing he was killed almost immediately. The round aperture shown in the top of Senna's helmet is a vent hole, the plug assumedly knocked out during the crash.

The blow was said to have crushed the front part of Senna's brain killing him instantly, although his heart and lungs continued to work assisted by a life-support machine, which was eventually turned off. The official time of Senna's death was therefore given as 14.17, although 'cardiac death' came at 18.40.

It was reported that most likely part of the suspension, with the wheel still attached, speared through Senna's visor entering his skull. The picture below shows the helmet was certainly subject to forcible impact, but did this occur at the same time as the damage to the visor?

Did this really cause Ayrton Senna's fatal injury, and if so why couldn't forensic testing have proved the theory?

Kaynak:
http://www.ayrton-senna.com/s-files/picsf03.html[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum

[Bu mesaj Arkansis tarafından 11 Mayıs 2004 20:01 tarihinde değiştirilmiştir]

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...